5. rész Rookies

ffixer

Hát igen, nem volt könnyű de a Malevolence-t végül sikerült elpusztítani. Ezekszerint új téma kell a sorozat ötödik részéhez. Vajon mi legyen az? A készítőknek támadt egy zseniális ötlete, mutassák meg, hogyha kell akkor egy újonc, kissé fegyelmezetlen klónonokból álló gárda is képes olyan elszántan harcolni, mint egy profi. Persze a "hogyha kell" szócska nem dísz, mert az újoncoknak nem kisebb a feladata, mint megvédeni Kamino-t.

    A világ legunalmasabb helye(?)

A narrátor beszámol arról, hogy bizony a háború egyre nagyobb méreteket ölt, és bizony sokszor elő fordul, hogy több klón kéne, mint amennyit ténylegesen harcba lehet küldeni, így sokszor még a kiképzés előtt szolgálatba kell állniuk. A Rishi beli bázis védelmét is egy csapat "fényes"-re bízták, akik alig, ha befejezték a kiképzésüket. Csupán a parancsnokuk az egyetlen tapasztalt, és fegyelmezett ember. Rajta kívül a bázison tartózkodik még egy kinti őrszem, néhány klón. Köztöttük négy fontosabb szereplő van. Őket (bece)névszerint így hívják:  Nehéz, Visszhang, 5-ös, és Vagdalt.

Az itteni újoncok elég lazán veszik a dolgukat, hisz úgy tartják, hogy a bázisnál nincs is unalmasabb hely. Szkanderoznak, rádiót hallgatnak, stb... Szórakozásukat a parancsnok zavarja meg, aki közli velük, hogy hamarosan tisztek érkeznek hozzájuk, akik ellenőrzik a bázist. Nem sokkal ezután meteorzápor tart a bázis felé, így gyorsan fel kell kapcsolniuk a pajzsot.

Csak, hogy sajnos az nem egy meteorzápor volt, hanem a meteoroknak hitt izék, tulajdonképpen a képen látható, újfajta kommandó droidoknak volt  a leszállókabinjuk. Első áldozatuk nem más, mint az őrszem, és ezután betörnek a bázisra, ahol elteszik láb alól a parancsnokot, az életben maradt négy klónnak pedig menekülőre kell fogniuk.

Csak, hogy az itteni klónok szabályzata nem véletlenül tiltja a sétát a bolygón, szegény Vagdaltot elkapja egy sárkánykígyó, így a (mostmár csak) 3 klónból álló gárdának nélküle kell boldogulni.

Eközben Rex, és Cody leszállnak a bázis közelébe, hogy ellenőrizzenek. Egy kommandó droid fogadja őket klón felszerelésben, klón hanggal, ám egyre gyanúsabb a viselkedése, és mikor a vettem-vettem-mel felel, Rex azonnal fejbe lövi. A droid maszkjának levétele után rájönnek, hogy kommandó droidok ólálkodnak itt. Eddig jó pár droid volt fedezék mögött, ám most hirtelen rájuk támadnak, és egy robbanás közepette (Rexék hajója robban fel) eltűnik a két klón a droidok szeme elől. Lejjebb ereszkednek, és találkoznak a túlélőkkel, majd közösen visszafoglalják a bázist. Ott rá kell jönniük, hogy a droidok megszüntették a kapcsolatot, és állandósították az alapjelet. Ez azt jelenti, hogy nem tudják hívni a köztársaságot, ám a köztársaság azt hiszi, minden rendben.

Még mielőtt megkapnák a nyakukba a második adag droidot, azelőtt kitervelik, hogy fel kell robbantani a bázist, mert csak akkor szűnik meg az alapjel, és a köztársaság csak akkor kap észbe, és Kamino csak így menekülhet meg.

Aztán megérkezik a második adag droid, közben szaparatista hajók indulnak Kamino felé. Sajnos szomorúan kell tapasztalniuk, hogy nem működik az időzített robbantás, a droidok túlerőben vannak, így nincs esély el kell menekülniük. Ám Nehéz hátramarad, visszatartja a droidokat, amennyire csak bírja, és mikor eltalálják megnyomja az automata robbantás gombot, így az egész bázis felrobban. Így Nehéz hősiesen, az életét áldozva menti meg Kamino-t.

Az alapjel megszűnik, a köztársaságiak túlerővel mennek a szeparatista hajók felé, azok pedig kénytelenek visszavonulni. Az életbenmaradt 5-öst, és Visszhangot kitüntetik hősiességükért.

Negatívum? Nehéz lesz...

Igen, ezt nem véletlenül írom, ugyanis az 5-ik rész egyszerűen zseniális, annak ellenére, hogy nincsenek benne azért hatalmas méretű, gigászi csaták, és annak ellenére, hogy Cody-n, és Rex-en kívül nem is nagyon szerepelnek benne fontosabb szereplők. Az egész rész azt akarja bemutatni, hogy egy klón akár még lehet hősiesebb is egy jedi-nél, mégha újonc is. Igen, lehetnek ők is olyan hősiesek, főleg ha a hazájuk a tét. Ha még valami véletlen folytán nem láttad volna a részt, akkor mindenképpen meg kell, hogy nézd az alábbi videóban. Ha még is kéne valami negatívum, az elején felsorolt, úgymond apróságok mellé, az az, hogy a rész jelentős része játszódik sötétbe, így nem igazán javasolt nappal nézni, amikor világos van. Ja, amúgy az értékelés:

szerintem:94% 
Szerintetek: 81%
Szinkronos videó (KATT)

CWBA DÍJ: 
AZ ELSŐ ÉVAD LEGJOBB 
FŐSZEREPLŐJE (REX)

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr661070873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horv 2009.04.25. 18:37:17

Ez rohadt jó rész! EZ a kedvencem 100%!!!!!!!!!!!!!!

Zomb!eboy 2009.05.24. 17:05:12

Ez szerintem is jó, de csak 96% (fáradt vok, ugyhogy nem irom le mér)

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.05.24. 17:06:00

Ennyi komment után nem is csodálom, h elfáradtál...

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.06.12. 21:22:47

100%! (Ha lehetne 1000, akkor az lenne.)

Benyec 2009.10.22. 21:36:28

Csak nekem rossz ez a videó? a hatodik percnél leáll.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.23. 08:36:12

Ezt a videót nem találtam a megavideo-n, ezért fenn hagytam a régit, ami most nálam el se akar indulni :S

barkó 2009.10.27. 12:12:45

ez a rész nekem nem jön be21%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.12.03. 14:57:45

Bejegyezve! Javítottál az átlagon 4%-ot, így most 75% helyett 79%

Gubb 2010.01.10. 22:12:53

100%. Nekem is az egyik kedvencem (a Tresspass mellett). Néhány napja megint megnéztem (most már úgy huszadjára), és még mindig ugyanolyan jó.

Bárcsak minden rész ilyen magas színvonalú lenne.

barkó 2010.01.12. 12:56:28

ffixer?! Felülbírálhatom z értékelésemet?! Ezt szeretném átírni 90%-ra!

Hirnyo 2010.02.26. 20:49:09

Ez egy kicsit fura rész de azért 89%-ot megér.

stickman 2010.06.25. 10:06:38

ez a rész az 1. évadban a kedvencem a droidok miatt.

100%

avdeel 2010.09.19. 12:39:06

Hát...ha lehetne,akkor kb.10000%,de mivel csak 100% lehet,ezért 100%

mpsith 2010.09.19. 15:50:36

OMG! Most látom h nem is értékeltem ezt a részt!

93%
süti beállítások módosítása