6. rész Downfall of a droid

ffixer

Sajnos a köztársaság egyre több vereséget szenved Grievous tábornoktól. Anakin-ra és kimerült csapatára hárul az a feladat, hogy megvédjék Bothawui stratégiailag fontos rendszerét. A támadó szeparatisták túlerőben vannak, Obi-Wan visszavonulást tanácsol padawanjának Anakinnak, ám neki van egy mentőötlete. A támadó hajók átvágnak egy aszteroidamezőn, és minden energiájukat az elülső pajzsra koncentrálják, ám Rex egy AT-TE vel várja őket egy hátuk mögötti aszteroidán. A terv meg is valósul a hajó ahol Griveous tartózkodik egyre sérültebb. A végén már annyira sérült, hogy Grievous elhagyja a parancsnoki hidat, és elmenekül az (újabb, ám az előzőhöz képest nem annyira erős) hajójából (igen, már megint menekül). Anakin, aki szintén részt vesz a harcban a vadászgépével, észreveszi Grievous-t és nyomába ered, ám egy ütközéses baleset során, Skywalker eszméletét veszti.

R2, where are you?

Anakin magához tér, és újra abban a köztársasági hajóban van, ahol a csata előtt. Közlik vele, hogy szeretett droidja, R2-D2 eltűnt a csatában. Anakin beszámol erről mesterének, aki megengedi, hogy felkutassa, mivel hogy R2 memóriájában fontos adatok (pl: köztársasági fegyverek, bázisok helyei stb...) vannak, amiket ha a szeparatisták megszereznek, akkor komoly előnyhez juthatnak.

Anakin kap egy új droidot, R3-S6-et. A droid is vele tart a felkutatásban, Ashokával együtt. Egy kis keresgélés után találnak egy droid kereskedő hajót, ahova felmennek, ám R2 helyett csak egy csapat vérszomjas IG-88-at kapnak a nyakukba. Ám a kereskedőnél ott van R2, csakhogy Grievous már megrendelte a kis droidot. Ezzel a szeparatisták komoly előnyhöz juthatnának.

Mikor Anakin jelent a mesterének, ő azt mondja, hogy azt kell feltételezniük, hogy R2 elpusztult a csatában, és egy újabb feladattal bízza meg padawanját. Mostanában gyanús volt, hogy sok információt tudnak a szeparatisták, és Obi-Wan arra gyanakszik, hogy egy lehallgató rendszereket használnak. Anakint elküldi, hogy keresse meg ezeket a lehallgató rendszereket.

Így hát Anakin elindul, R-3-vel a nyakában. A droid elég ügyetlen, így félreértelmezi Anakin egyik utasítását, és bekapcsolja a vészjelzőt, amit a szeparatisták is meghallanak, és rögtön Anakin gépe felé repülnek, hogy szétlőjék. Szerencsére Ashokáék is hallották a vészjelzőt, így Anakinhoz mennek elmenekíteni. Sikerül, így elmenekülhetnek, Anakin közben beszámol arról, hogy egy csöppet sincs megelégedve a droiddal, így mindenképpen meg kell találniuk R2-t...


Na milyen?

Válaszolok: Nem a legjobb rész. Bár ettől függetlenül jó. Arról van csak szó, hogy például az előző részben az egész sztori egyre izgalmasabbá tette a részt, itt viszon pont az ellenkezőjéről van szó. Az elején a csatajelenet valami zseniális, viszont utána kicsit unalmasabb a rész, sőt egyre unalmasabb. Mondjuk arra a pontra a végén se süllyed, hogy azt mondod, hogy inkább hagyom a fenébe, még a végén is jó, csak sehol sincs az elején bemutatott színvonalhoz képest. Akció az elején van, meg az IG-88-akkal való harc során. Ennek ellenére nem egy rossz rész:

Szerintem: 57%
Szerintetek: 87%
Szinkronos Videó (KATT)


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr21071355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zomb!eboy 2009.05.24. 17:04:16

Kicsit szar, de az eleje megmenti 62%(irjá má kerek számokat Zomb!e...)

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.05.24. 17:04:50

Hű, te aztán gyorsan írod a kommenteket, nem tudlak beérni xD

barkó 2009.10.27. 12:18:24

ez a rész rohadt jó 89%

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.11.22. 10:35:11

Én nagyon szeretem, különösen a csatát az elején meg a végén. 89%

Hirnyo 2010.02.26. 20:49:52

Szerintem jó rész 90%
süti beállítások módosítása