11.rész Dooku Captured

ffixer

Még mielőtt komolyabban belegezdenénk a 11-es epizód értékelésébe, és cselekményének leírásába, elmondanám, hogy fontos pillanathoz érkezett a blog, szintúgy, mint a magyar CW sorozat. Még utóbbi elérte az első évad felét, addig a blognak végre sikerült beérnie a magyar sorozatot. Azaz, amikor ezt írtam, akkor még nem láttam a 12-es epizódot. Persze lehet, hogy mire ti ezt olvassátok, már más a helyzet. Na de akkor milyen is maga a rész? Vágjunk is bele, amondó vagyok.

A múltok R2, most meg Anakin tűnik el?...

Nem kamu. Eltűnt a "Sky srác". Ráadásul pont akkor, amikor Dooku hajójában tartózkodott, ugyanis az volt feladatának nemes célja, hogy fogja el a grófot. De hát egyszer csak megszakadt vele a kapcsolat, így a volt mesterének, Obi-Wan Kenobinak oda kell mennie, megkeresnie Anakint.
A mester ügyesen besurran a hajóba, és az egyik cellában (nem azt nyitja ki először) megtalálja Anakint, és ad neki egy fénykardot, majd a vicces párbeszédük után, elmennek megkeresni a grófot.
Mikor rátalálnak Dooku-ra, ő éppen meditál. Ugyanekkor a köztársaságiak elkezdik lőni a gróf hajóját. Ám Dooku gróf elmenekül saját kis csúszdáján (tudom, hogy hülyén hangzik, de nem lehet normálisabban leírni, nézzétek majd meg a videót, úgy érteni fogjátok). Anakin követi őt, miután megbeszélik Obi-Wan-nal, hogy találkoznak a hangárba. Miután véget ér a csúszda, a hangárba kerülnek, Dooku elmenekül, Obi-Wan-ék pedig követik.

A kis űrharc után mindkét hajókigyullad, és mindhármuknak ugyanazon a bolygón kell kényszerleszállást végrehajtaniuk.
Balszerencséjükre, amikor a két jedi kikászálódik a hajóból, már nem találják meg Dooku-t csak a roncs hajóját, így elindulnak keresni.
Egy barlangban kezdik a kutatást, egyedül csak a lézerkardjukkal tudnak világítani. Egyre beljebb mennek a barlangba. Dooku észreveszi őket, ezért kimenekül a barlang másik végén, és az erővel kőomlást csinál, elzárva ezzel a ki, és a bejáratot.
Miután a gróf magára hagyja a két jedit a barlangban, belebotlik egy űrkalóz bandába, akik azt igérik neki, hogy némi fizetség fejében elszállítják őt a Florrum nevű bolgygóra, ami valamivel civilizáltabb, és jóval biztonságosabb, mint ez a hely. Dooku azt a tervet dédelgeti magában, hogy miután elszálítják, majd levágja őket, ám ez később mégsem vállik be, mert a kalózok elkobozták a gróf fénykardját, még út közben.    

A két, magára hagyott jedinek a barlangban meg kell küzdenie egy gundark-kal, majd miután elintézték elkezdenek kijárat után kutatni. Közben hallanak egy messziről jövő hangot, ami úgy hangzik, mint egy másik gundark.
Sajnos nem ez az egyetlen probléma, ugyanis a felszínből mérgesgáz tör elő, és a két jedi el kezd fulladozni.
Már majdnem megfulladnak, amikor beszakad a barlang egy része, és bejön Ashoka plusz néhány klón. Sikerül kijutniuk a barlangból, és a kis beszélgetés után meglátják, hogy az újabb gundark, amineke eddig csak a hangját hallották, feléjük rohan. A klónok beomlasztják a barlangnak azt a részét, ahonnan bejöttek.

Eközben hívás érkezik Coruscantra a kalózoktól. Azt mondják, hogy fogva tartják Dooku-t, és kiadják nekik, ha hajlandóak érte fizetni. Valamint azt is megkéri, hogy fénykard nélkül érkezzenek a követek a Florrum-ra.

Mivel Anakin és volt mestere tartózkodik a legközelebb a Florrum-hoz, ezért őket küldik el oda. Mikor belépnek a kalózok rejtekhelyére, saját szemükkel is megnézik, hogy ott van-e Dooku. Természetesen ott van (1-es kép). Felhívják a tanácsot, elmondják nekik, hogy tényleg itt van Dooku. Palpatine azt feleli, hogy küld egy szenátort a Florrumra. Ezek után isznak egyet a kalózokkal (csak közben kicserélik a mérgezett poharukat, egy másikéval), és vége.

         Mmm, micsodaaa?!

 

Kicsit érdekesen ért véget, nem? De! Nos én azt mondom a részről, hogy ugyanúgy, mint a 6.-nál, az eleje a legizgalmasabb. A barlangba sötét van, szóval világosban a TV előtt nem sokat fogunk látni. Elfogják Anakint, üldözik Dookut, harcolnak egy (khm... két) gundarkkal, elfogják Dookut, Anakinék isznak. Nagyjából ennyi. A cselekmény nem annyira izgalmas ahhoz, hogy ez legyen a legjobb rész, bár kétségkívül volt már rosszabb is...

Szerintem: 61%
Szerintetek: 72%
Szinkronos Videó (KATT)     


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr71076794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása