13.rész Jedi Crash

ffixer

 

Szegény Aayla Secura jedimester, és csapata eléggé benne vannak a pácban. Szeparatista hajók támadták meg a köztársaságiakat, és a droidok be is hatoltak a köztársasági hajókba. A kékszinű Twi'lek, és csapata Anakinéktól kér segítséget, akik egy köztársasági LAAT gunshippel érkeznek a légi "mulatságba".
                                                

               Be a hajóba!

Miután egy szuperharci droid kikényszeríti a helyéről a pilótát, nem marad más választásuk, mint, hogy hajóstul berepülnek Aayla hajójába. Nem úgy kell ám érteni, hogy szépen nyugisan landolnak a hangárban, hanem beszakítják a nagyobb hajónak az egyik részét. Ez meg is történik, és egyből kezdődik a droid kaszabolás.
A nagy írtás közben összefutnak Aayla Securával, aki megkérdezi Anakint, hogyan akarja kimenekíteni őket.  Anakin azt mondja, hogy vár rájuk egy hajó, ami a droidok álltal megszált hajó alján dokkolt. Sikerül is kimenekülni, csak közben Anakin megsérül egy robbanás miatt, és eszméletét is veszti, ezért Aaylának, és Ashokának kell őt elvinni a hajóig.
A hajót eltalálják, ám sikerül megjavítani a hiperhajtóművet. Egy jó hír. Kár, hogy néha a jó hír mellé jár egy rossz is. Most is ez a helyzet. Rossz hír? A menekülés közben rossz koordinátákat adtak meg, és a köztársasági hajó egy csillag felé tart.
Végül sikerül megúszni a dolgot, éppen csak egy kicsin múlott, hogy ne süljenek meg. Végülis ez megint egy jó hír, nem? Akkor most mi a rossz hír? Hogy most meg egy ismeretlen bolygó felé tartanak. A hajó már teljesen ég, darabok esnek le róla, szóval kész katasztrófa az egész. Végül sikerül csinálniuk egy kényszerleszállást ezen az ismeretlen, feltérképezetlen bolygón.

                    Nem csak ők...


Nem, tényleg nem csak ők vannak itt. A bolygón (rajtuk kívül) értelmesebb lények is tartózkodnak. Ez már akkor beigazolódik számukra, amikor az egyik klón talál egy követ, amire jelek vannak vésve. Ha tényleg vannak itt értelmesebb lények, akkor talán velük felvehetnék a kapcsolatot. Talán segítenének a hazajutásban is, és Anakint is meggyógyíthatnák. Aayla, és Ashoka (+ négy klón) ebben a hitben indulnak el, hogy megtalálják az "értelmeseket", amíg Rex vigyáz Anakinra a hajónál. Egyre jobban kezd besötétedni, márpedig ezen a bolygón nem olyan előnyös éjnek évadján sétálgatni. Sőt! Kimondottan veszélyes! Rex-re rátámad egy csőrös vadállat, ám végül sikerül elkergetnie. Aayla-ék csapatára is rátámad 2(!) csőrös vadállat. Sikerül megölniük 3(!) klónt. Az utolsó életbenmaradt klónnak sikerül lelőnie az egyiket, a másik pedig elmenekül. Végül eljön a reggel, és Aayláék rátalálnak az "értelmesek" (tobozból épült) falujára. Az itt élők leginkább a maki, és a borz keverékére hasonlítanak (a kép is magáért beszél...). A szakállas "makival" való beszélgetés után kiderül, hogy ez a nép nem szereti a háborút, és a jediket sem tekinti a béke őreinek, mert ők is harcolnak. Mindenesetre a fiát elküldi Anakinhoz, mert hogy a fia meg tudja gyógyítani Ashoka mesterét. Ám cserébe azt kéri, hogy Aayla addig maradjon itt. Azért kérik, mert akkor biztosak lehetnek abban, hogy a jedik nem akarják elárulni őket, és az ő fiát sem akarják bántani. Végül Anakint elhozzák a faluba, és ott meggyógyítják.
A padawannak, a jedinek, a jedi mesternek, és a két klónnak már csak abban kell bízniuk, hogy a köztársaság rájuk talál. De ahogy Tetezui kommentezőnk írta, még lesz folytatása. Szóval a 14.-ik részben kiderül, hogy vajon kijutnak-e a bolygóról (gyanítom mondjuk igen, mert a Sithek Bosszújában nem ott caplatnak...).

Nos azt tudom csak mondani, hogyha a 14.-ik résznek beigért folytatás is ilyen jó lesz, akkor a sorozat legjobb "duójával" lesz dolgunk. Bár ahogy a hatodik résznél, itt is az eleje a legizgalmasabb, azért később se nagyon ül le. Ez az egész ismeretlen bolygós dolog is nagyon jó ötlet volt, de ez mint semmi az elején lévő harchoz képest. Ha valaki ezekután majd megkérdezi, hogy melyik csata volt szerintem a legjobb, akkor tuti, hogy ezt fogom megemlíteni. Különösen jó ötletnek tartottam, hogy nem az űrben, hanem egy bolygó fölött volt a csata. Ami talán a legjobban megfogott az egész ismeretlen bolygóba, az a kinézete volt. Említettem-e vagy sem, úgy vagyok vele, hogy a Clone Wars az egyik, ha nem a legszebb animációs film, voltak bolygók, amik nagyon jól néztek ki, sőt úgy egyikkel se volt bajom, mindegyiket jól eltalálták, Coruscant-tól a Florrum-ig, de ez... Nem is nagyon tudom leírni, ezt látni kell. Úgy voltam vele, mint ha valami "Clone Wars 2.0"-át néztem volna, ami kapott egy kis grafikai tuningot az amúgy gyönyörű látvány mellé. A harcok ugyebár nagyon jók, de nem csak az elején, hanem a vadálatokkal vívott harcok is király. A "makik" is nagyon aranyosak, a vadállatok pedig, őő...vadak... A pozitívumok mellé tartozik még az is, hogy itt is rengetegszer van sötét, ám itt nem annyira zavaró, mint az ötös, és a tizenegyes epizódban. Valahogy sokkal jobban látni. Amúgy az egyetlen negatívum az, hogy az elején bemutatott színvonalat azért nem tudja végig tartani, de ez itt nem olyan látványosan nagy zuhanás, mint a hatodik rész esetében. 

Szerintem: 90%
Szerintetek: 91%
Szinkronos Videó (KATT)


CWBA DÍJ: AZ ELSŐ ÉVAD 
LEGJOBB 
MELLÉKSZEREPLŐJE
(AAYLA)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr681100190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.05.07. 18:01:30

Csak szólnék, hogy végre ez is kint van magyarul!

Zomb!eboy 2009.05.24. 16:58:50

Nincs mit mondanom.90%

barkó 2009.11.01. 19:12:35

Ennek a részneka z eleje rohadt jó 90%

Petyu 2009.11.01. 19:46:01

Jáj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bocsánat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hülyeséget írtam.Előbb meg kellett volna nézni.
Tudom, hogy nem lehet kétszer értékelni, de az előző az nem komment.
Ez 90%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.01. 19:47:21

@barkó: Bejegyzem!
@Petyu: Abban megegyezhetünk, hogy törlöm a múltkori kommentedet, és akkor ezt jegyzem be!

barkó 2009.11.03. 19:16:33

Hát ezen látszik hogy egy magánflotta. Csak meg kell nézni a droidok (szuper, keselyű) festését. Mért nem veszed be a droid admirálist a karakter szavazásba ffixer?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.03. 19:22:40

Hát, majd talán legközelebb :P

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.11.23. 15:36:29

Ez tetszik, nagyon jó a csata az elején, a többi része kicsit unalmas, de így is 89%

Hirnyo 2010.02.26. 20:59:22

Az eleje izgalmas, ezt a színvonalat nem veszti el Aayla nagyon jó jedi (az én listámon a 3.) a makik (jó: lurmenek) aranyosak, de egy pici hiányzik 99%

Sulfa 2010.04.02. 10:40:42

Eleje jó, vége unalmas. 79%

argu fisto 2010.08.17. 10:38:34

99 % . Kiváló benne a csata , az új bolygó , a zenék , a szereplők
süti beállítások módosítása