2. évad 2. rész: Cargo of Doom

ffixer

Azt már korábban is lehetett sejteni, hogy a Cargo of Doom, magyar nevén Végzetes Szállítmány a Cad Bane trilógia záróepizódja lesz. Cad Bane az utóbbi 2 résznek (főleg a Holocron Heistnek) köszönhetően az egyik kedvenc szereplőmmé vált. Éppen ezért vártam el a Clone Warstól, hogy méltóképpen búcsuztassák a kedvenc fejvadászomat! Szerencsére nem kellett csalódnom, ez az epizód egyszerre pörgős, izgalmas, akciódús, és valamennyire tanulságos is. De inkább nem szaladok ennyire előre, inkább haladok szépen sorban. Szóval vágjunk is bele a történet részletezésébe!

Valahol a Devaron közelében

Mint oly sok bolygót, a Devaront is elérte a klónok háborúja. A köztársaság élén itt harcol az egyik jedi, egy bizonyos Bolla Ropal. Ez a jedi fontos szerepet játszik Cad Bane küldetésének következő lépésében. Nála van a kyber kristály, ami tartalmazza az eddig ismert erő-érzékeny gyerekek listáját. Ám ez az információ csak a holokronnal fejthető meg, azt pedig csak a jedik tudják kinyitni. Bane-ék nagy szerencséjére pont akad egy jedi, akit pont az előbb fogtak el, majd fosztották meg a kristályától. A terv egyszerű: addig kínozzák a jedit, amíg vagy meg nem nyitja a holokront, vagy meg nem hal. És mivel a ródiai Bolla Ropal egy tisztességes jedi, inkább meghal, mint hogy kinyissa a holokront.
Eközben a másik oldalon ott vannak Anakinék vannak, egy köztársasági hajóval. A bolygóról érkezik egy holo-hívás a hajóra, miszerint Bolla Ropalt, és a kristályt is elvitték. Szóval kiderül, hogy nem a bolygón, hanem valamelyik szeparatista hajón van. Hamar ki is szúrják, mert az egyik sunyi módon el akar menekülni a csatatérről. Ezt természetesen megakadályozzák, és kilövik a hajó konverterét. Most már csak az a kérdés, hogy hogyan szálljanak át a hajóba. Adott esetben megoldható lenne, de most nem készültek fel ilyesmire. Még szerencse, hogy az őrült ölteteiről is híres Anakinnak megint eszébe jut egy újabb terv. Ugyanis a gyakorlatban nincs semmi akadálya annak, hogy 3 köztársasági lépekedővel landoljanak a szeparatista fregattra, majd gyalogosan behatoljanak. Ez a terv sikerül is, még a keselyűdroidok sem tudják megakadályozni őket.
Eközben Bane kitörölteti a hajó adatbankjait, és mindent átprogramoztat a karján található irányítópanelre. Ennek köszönhetően Cad Bane átveszi a hajó egész irányítását. Az ajtóirányitást, a gravitáció generátor, mindent ő irányít a hajón. Ezekután magára hagyja a parancsnoki hídon lévő droidokat, és hajó egy másik részében állít csapdát az érkező klónoknak, és jediknek.
Mikor a Anakinék megérkeznek a parancsnoki hídra, rögtön kezdetét is veszi a droid gyepálás. Azután pedig R2 talál egy holo üzenetet Bane-től, ahol kiderül, hogy már megvan neki a kristály is. Ezért Rex (Anakin parancsára) küld egy osztagot a hangár lezárására, és a mentőkabinok megsemmisítésére, hogy senki se hagyhassa el a hajót.
Ezek után elkezdik kersni Ropal mestert. Nem telik sok időbe, és meg is találják őt holtan, egy cellába zárva. Nincs más választás, tovább kell menni, még akkor is, ha elmegy a hajó világítása.
A hajó sötétjében (meg R2, és a klónok nightvisionjének világosságában) észreveszik Cad Bane-t, aki elfut előlük, ők pedig futnak utána. Szépen bele is futnak a csapdába, ugyanis Bane odacsalogattja őket a droidokhoz.
A harc közben Cad Bane kikapcsolja a gravitációt, a karján lévő panel segítségével. Ez azt eredményezi, hogy a légüres térben csak ő, és a droidok tudnak haladni, a mágneses talpaikkal. A jedik, és a klónok viszont lebegnek a légüres térben, így a helyzetük jóval nehezebbé válik.
Az pedig még jóbban bolnyolítja a helyzetet, hogy időközben megjelennek a lebegő robbanótöltetek is a csatatéren. Már pedig ha azt bárki is eltalálja, akkor vége a játéknak. Szerencsére R2 előbb visszakapcsolja a gravitációt, minthogy ez megtörténhetne.
Ezután Cad Bane lelép a holokronnal, és a kristállyal. Ashokának még sikerül utolérnie, viszont Anakin már az ajtó másik végénél ragad. Nincs más választás, át kell vágni az ajtót.
Ám még mielőtt ezt Anakin megtenné, egy droid eltalálja a levegőben lebegő robbanó töltetet, amelynek hatására rájuk omlik a hajó egy része.
Mikor Anakin az erővel arrébb rakja a rá omlott részeket, azt a látványt tapasztalja, hogy a hajó teljesen fel van fordulva. Sok helyen tűz ütött ki, a robbanótöltetek pedig szétszóródtak.
Ezeket a tölteteket sorban éri el a tűz, és ennek hatására felrobbannak. Szép kis kár keletkezik a hajóban.
Eközben Ashokának sem megy túl jól. Cad Bane-nek sikerült megbilincselnie a padawant, ráadásul még az egyik fejdíszét is letépte, egy kis szemétkedés gyanánt.
Mire Anakin megérkezik, Ashoka már egy lézeres fal, és egy zsilip között van.
Amennyiben Anakin megtámadja a fejvadászt, az még gyorsan megnyom egy gombot a csuklóján, és akkor kinyílik a zsilip, aminek hatására Ashoka kizuhannak az űrbe.
Anakinnak két választása marad. Vagy az előbb említett megtámadsz-kirepülsz megoldás, vagy az életben hagylak téged, és a padwanodat, viszont kinyitod nekem a holokront megoldás.
Bolla Ropal-al ellentétben Anakin inkább kinyitja a holokront az erővel. A kinyílt holokronba Cad Bane már bele tudja helyezni a kyber-kristályt. Ám ezután Anakin hirtelen magához szívja a saját, és padawanja lézerkardját, és neki támad Cad Bane-nek.
Az őt örző szuperharci droidokat sikerül legyőznie, viszont Cad Bane elmenekül, és kinyitja a zsilipet.
Ashokának sikerül megkapaszkodnia, Anakin pedig még gyorsan meg tudja semmisíteni a lézer falat, így ahelyett, hogy szétrázódna ő is kapaszkodhat.
Kishíján kirepültek az űrbe, de végül is Anakinnak sikerül elérnie a zsilip zárógombját.
Anakin a fejvadász nyomába ered, viszont Ashoka megállítja, mert ha továbbra is itt maradnak, és várakoztatják a klónokat a droidokkal zsúfolt hangárban, és a mindjárt felrobbanó hajóban, azzal mindannyiuk életét teszik kockára.
Végül a padawannak sikerül meggyőznie a mesterét, és elindulnak a csatatérré vált hangárba.
A Twilight-ra felszállva szemtanúi lesznek annak, ahogy az egyik klónkatonának sikerül lelőnie Cad Bane-t. Miután felveszik, megkérdezik tőle, hogy megszerezte-e a holokront. Sajnos nem sikerül neki, így a csapat holokron nélkül hagyja el az önmagát megsemmisítő szeparatista fregattot.

Nem lehet mindig happy end...

Az epizód legnagyobb tanulsága egyértelműen az, hogy néha még a tapasztaltabbak is beleeshetnek abba a hibába, amibe mondjuk a padawanok. Mert míg Ashoka a Felucián, addig Anakin itt volt felelőtlen. Néha a mester is tanulhat a padawantól. Ashoka már megtapasztalta, mivel jár, ha valaki felteszi az emberei életét egy lehetséges sikerért, addig Anakin csak most tanulta meg. Ez egy nagyon szép tanulság. Viszont az epizód nem csak ennek köszönheti a magas értékelését, hanem annak is, hogy pörgős, akciódús, izgalmas, mint azt már említettem a bejegyzésem elején. Egyszerűen olyan jó akciójelenetek vannak benne, hogy csak néztem. Főleg az AT-TE-kel való átszállás, és a légüres térben való harc voltak a legjobbak. Ezek űberelték az első évadban található akciójelenetek zömét. Még sok, sok, nagyon-nagyon sok ilyet! Cad Bane itt is király volt. A halála nem volt túlságosan epikus, de lehet , hogy ez is az epizód egyik rejtett üzenete volt. Mármint, néha előfordulhat, hogy akár egy klón is meg tud ölni egy olyan személyt, aki többek közt már nem egy jedivel, és egyéb fontosabb személlyel végzett. Nem mindig a jedik döntenek a galaxis sorsáról... Persze azért nem tökéletes a rész. Valahogy túl sokat poénkodnak benne. Ez alapból nem lenne nagy baj, de egy ilyen tanulságos részbe nem kéne ennyi. A droidokat még elfogadom, ők mindig is ilyenek voltak. Viszont szerintem ott a végén rontott egy kicsit az összképen Anakin poénkodása a "sikeres küldetésről"... De ezt leszámítva ez a rész zseniális. Köszönjük!

Szerintem: 91%
Szerintetek: 96% (Kommentben tudtok értékelni)
Szinkronos Videó (KATT)

CWBA DÍJ: 
A MÁSODIK ÉVAD LEGJOBB
MELLÉKSZEREPLŐJE (BANE)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr991434555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.07. 20:08:50

Csak szólnék, hogy estére valamiért lelassulnak a yv.hu-s videók, ezért lehet, hogy csak holnap tudjátok megnézni...

Zomb!eboy 2009.10.08. 17:15:25

Ez tényleg 1 nagyon jó rész, a hangárban lévő csata hatalmas volt, és Bolla Ropal halála is szomorú volt, úgyhogy ugyanaz a véleményem mint neked.
90%
Ui.: UGK 4 Life R.I.P. Pimp C (tudom hogy nem fogjátok érteni)

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.08. 17:24:39

Lehet, hogy egy kis gondolkodás után rájönnék, de nekem ez most túl kínai. Mindenesetre bejegyzem az értékelésedet. Ja, és hamarosan jön a kvíz!

katona guy 2009.10.08. 17:31:55

Nekem ez az episode nagyon tetszett a csata nagyszerű volt csak Ahsoka volt kicsit idegesítő ezért 95%

kkakszni 2009.10.08. 17:36:59

kattintsatok rá hogy video és a 25. részt nézzétek végig az eljén van egy kis video de az mind1

katona guy 2009.10.08. 17:39:50

Szerintem Cad Bane nem halt meg

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.08. 18:27:17

Na, bejegyzem az értékelésedet. Bár egyáltalán nem kizárt, hogy meghalt, azért elég furcsa lenne ha túlélné... Bár ha jól tudom Bobba Fett-ről is sokan mondták, hogy életben maradt, és "kikászálódott a Sarlaac gyomrából"... Mindenesetre meglepődnék, ha a további részekben felbukkanna...

Zomb!eboy 2009.10.08. 18:47:22

A UGK a kedvenc hip-hop bandám, Pimp C pedig a halott bandatag, a UGK 4 Life pedig az utolsó album, amúgy szerintem igenis meg fogsz lepődni.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.08. 18:48:12

Azt nem mondtam, hogy nem fogok.
Ui.: UGK 4 Life R.I.P. Pimp C

kkakszni 2009.10.08. 19:43:23

ha van kedvetek nézzétek meg ezt az oldalt ezt én csináltam: kaksznihonlapja.mlap.hu/

Ágki 2009.10.08. 20:19:38

Szerintem ez a második rész tökéletes lett,szeretem az összes karakterét.Még látjuk Cad Bane-t pár részben.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.08. 20:23:16

@kkakszni: Tetszik az oldalad, csak így tovább ;) Akár meg is tárgyalhatunk egy társoldal felvételt, ha érdekel, akkor írj ide: ffixer@freemail.hu

Duyse 2009.10.09. 16:02:31

cad bane még kb 1-2 részben lesz
ugyanakkor a katona aki a végén sérülten feljutott az cad bane: hallgassátok meg a hangját a "klónnál"
+hülyeség:hogy a fenében tudta felvenni 2 perc alatt a páncélt????

Zomb!eboy 2009.10.09. 16:40:19

@Duyse: SPOLIER, ezt a felírást nem ismered?

katona guy 2009.10.09. 17:18:00

Ma jelenik meg a Republic Heroes nem?

Zomb!eboy 2009.10.09. 18:57:57

@katona guy: Nekem már meg van a PC verzió, csak fel kéne telepíteni.

Zomb!eboy 2009.10.09. 19:57:49

@Zomb!eboy: Erről ennyit, szar az a kibaszott geci videókártyám az RH-hoz!

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.10. 08:50:46

Én csak a játékot tudom azokkal a jelzőkkel illetni, mint te a videókártyádat... Persze ez csak a demó alapján a véleményem... Tényleg az a klón lenne Cad Bane? Hát az elég erőltetett lenne. De persze lehet, hogy igaz, de szerintem az szemétség lenne a Cargo of Doom-mal...

Zomb!eboy 2009.10.10. 09:31:09

Na majd mindjárt letöltöm azt kiderítem. (remélem sikerül is :)

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.10. 10:07:23

Én most néztem meg. Hát, csak annyit mondok, hogy inkább nézem meg a Blue Shadow Virus-t újra, mint hogy ezt megint meg kelljen... Persze meg kell sajnos, hogy elkészíthessem minden idők (szerintem) legrosszabb CW részének a részértékelését... Ez egy merő borzalom, de komolyan... Holnapig tudnám itt szapulni, de inkább majd az értékelésben...

Ágki 2009.10.10. 10:42:27

Mikor lesz fenn a harmadik rész??

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.10. 10:51:41

Az attól függ, hogy Kither Deckel mikor rakja fel a feliratot. Persze ez most egy rendhagyó részértékelés lesz, de majd meglátod...

katona guy 2009.10.10. 11:21:39

Most láttam angolul a 3.rész és nekem tetszett

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.10. 11:46:10

Akkor te majd adhatsz neki magas értékelést, ebben nem leszel megakadályozva :P

Zomb!eboy 2009.10.10. 11:51:52

Szerintem sem volt rossz a 3. rész, csak kapkodott.

Ágki 2009.10.10. 13:17:06

Hol lehet megnézni a harmadik részt?

kkakszni 2009.10.10. 13:59:52

szerintem is jó rész volt, nem annyira, mint az előző 2.
Túl sok dolog történt 23 perc alatt!

katona guy 2009.10.10. 16:55:27

Azt nem értem hogy Cad Ban hogy tudta felvenni a klón ruháját ilyen gyorsan?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.10. 19:51:51

Az méh haggyán, de a személyen, akit a klón lelőtt, Cad Bane ruhája van. Szóval ezt marhára nem értem. Persze ez még semmi ahhoz képest, hogy mekkora baromságok vannak a részben...

Duyse 2009.10.10. 20:30:33

mostanában sok hülyeség kezd lenni a cw ben

Duyse 2009.10.10. 20:32:13

és ha lelőtte hogy-hogy nem látszik a lövésnyom??

Duyse 2009.10.10. 20:34:16

+ha felveszi a sisakot akkor hogy férnek bele a csövek amik a pofájához vezetnek???

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.10. 20:38:15

Mondjam el a magyarázatot? A Children of the Force című epizód sz@r. Úgy ahogy van. Ki kellett volna hagyni! Ráadásul az a legrosszabb, hogy ez az előző két rész folyatása. Márpedig azok zseniálisak voltak (főleg a második), de ez... Lelövök egy poént: Ez lesz az első egyszámjegyű százalékos rész!

Zomb!eboy 2009.10.10. 21:00:22

@ffixer: Tényleg sok a hülyeség benne, de azt főleg nem értem hogy mi a francért öntötte el a láva azt a hülye bázist.

Ágki 2009.10.10. 21:25:07

Meglepetések,hülyeségek és olyan dolgok amikre nemis lehet számítani.Szerintem.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.10. 21:43:52

Darth Sidious adta ki a parancsot a bázis elsüllyesztésére, amikor egy csomót dolgozott rajta. Na mindegy, mostmár kint van a részértékelés, úgyhogy tessék ott anyázni!

barkó 2009.10.15. 21:12:04

Vérbeli kritikus vagyok de ez a rész rohadt jó volt Bane az ász volt ismét (a kedvencem) de a halálát azért furcsállom mert nem mutatták meg közelről. Dea videó ettől függetlenül 97%

barkó 2009.10.27. 17:07:54

ez a rész is 99,5%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.27. 17:48:28

Azt már nem írom le harmadszorra, hogy nem lehet értékeléseket módosítani (fenébe, leírtam...). Ja, és itt 5tizednél lefelé kerekítünk. Szóval ilyen tizedesvesszőket itt felesleges használni...

Petyu 2009.10.29. 19:36:17

97% nincs mit hozzá tennem.

barkó 2009.12.04. 15:57:47

Ja az az ipse akit Bane lelő na az Denal (mint közismert vagy nem) az szerepel azt hiszem a Duel of Droidsban ő Rexen kívül az utolsó túlélő (a klónok közül).

grievous 2010.01.05. 15:58:00

Figyeljetek Cad Bane nem fog meghalni en rajottem hogy atvette a klon ruhajat emigy itt vannak a foszereplok www.cartoonnetwork.com/tv_shows/starwars/index.html?charID=anakin ok nem halnak meg a klonok haborujaban (max a vegen)

Hirnyo 2010.02.26. 21:10:31

Ha az első 98% volt ez99%

mpsith 2010.04.02. 12:56:31

tényleg zsír, 92%

Gree parancsnok 2010.06.17. 20:28:57

az hülyeség,hogy egy köztársasági hajó legyőz vagy 5-6 szeparatistát

csongor242 2010.06.17. 22:35:04

Szerintem i. Igaz hogy a droidok hüjék de akkor se célozhatnak ennyire szarul.
süti beállítások módosítása