2. évad 6. rész: Weapons Factory

ffixer

A múltkori zseniális epizód után teljesen jogosan vártam ezt az epizódot, ahogy gondolom ti is. Hiszen ismét Geonosis, folytatódhatnak a gigantikus csaták, a jó történet, újra hallgathatjuk a jelenetekhez teljesen jól passzoló, király zenéket, és újra szemtanúi lehetünk a remek látványnak. Az meg már csak hab a tortán, hogy egy új szereplő is jön, aki nem más mint a már korábban is szerepelt Luminara Unduli tanítványa, Barriss Offe. Persze az benne van a pakliban, hogy a Landing at Point Rain-nél jobb, vagy egyáltalán ahhoz fogható epizódot igen nehéz készíteni, szóval fenn állt az a lehetőség is, hogy a Weapons Factory egy óriási csalódás lesz. A Weapons Factory azonban inkább az "arany"-középutat választotta, azaz nem söpri le a múltkori részt a trónról, viszont nem is okoz csalódást. Na akkor essünk is neki a sztorinak!

Jön a segítség!

Úgy tűnik, hogy a fő droidgyár igen nagy falat lesz, ezért Anakinék kapnak egy kis segítséget. A segítség Luminara Unduli mesterből, Barriss Offee nevű padawanjából, és az általuk vezetett klónokból áll.
Amikor Barriss-ék megérkeznek, találkoznak a veszekedő Anakin-nal, és Ashokával.
A gyors bemutatkozás után Luminara mester elmondja, hogy pontosan mi is lenne a terv.
Ugyebár ahhoz, hogy bejussanak a gyárba, át kell menniük egy hídon. Ez nem könnyű dolog, elég nagy veszteséggel is járhat, mire bejutnak.
Ám Luminárától megtudják, hogy a gyár alatt találhatóak járatok, és úgy könnyebb behatolni. Ehhez le kell menni a híd alá, ott vágni egy rést a megfelelő helyen, és máris be lehet jutni.
Bár Anakin nem egyezik bele könnyen (Ashoka szerint megbízhatatlannak tartja őt a mestere), de a járatokon való átjutás, és a gyár belülről való felrobbantása a padawanok feladata, míg a Luminara és Anakin (+az általuk vezetett klónok) elterelik a szepik figyelmét a hídnál.
A csata meg is kezdődik: klónok a jedikkel, droidok a geonosisiakkal együtt aprítják egymást, miközben a két padawan behatol a járatokba.
Eleinte minden jól megy a két padawannak, sikerül bejutniuk, és sikerül elosonniuk anélkül, hogy a geonosisi őrök meglátnák őket.
A baj akkor kezdődik, amikor Barriss-ék egy csapat alvó geonosisi mellett masíroznak. Szépen halkan lépkednek, amikor az egyik alvó hangya pont Barriss fejére hajtja a kezét. Ashoka óvatosan segít neki leszedni, majd tovább mennek.
És hogy mi itt a baj? Hát csak az, hogy az imént említett geonosisi felébred, és elkezdi követni őket.
Eközben a gyár előtt vívott csata is egyre durvábbá válik, ugyanis a szeparatisták bevetik az új tankjaikat, amit elvileg a köztársaságiak nem tudnak elpusztítani, mivel sugárpajzs védi őket.
Hiába a köztársasági ágyuk, ezeket a tankokat nem lehet megállítani.
Eközben Ashokáék elérik a kitűzött célt (a vezérlőtermet), le is rakják a detonátorokat.
Ám még mielőtt leléphetnének a teremből, hirtelen megjelenik ott Poggle, egy TX-21-es vezérdroid, néhány geonosisi, és egy új fajta szeparatista tank.
A felébresztett geonosisi által tudták meg, hogy két jedi tartózkodik a vezérlő teremben.
Poggle el is hagyja a termet, és a geonosisiakra meg a tankra bízza a jedik megölését, valamint az Ashokaék által lerakott bombákat is összegyűjteti.
Közben a gyár előtt zajló csata egyre elkeseredettebb. Az újfajta szeparatista tankok megállíthatatlanul törnek előre, senkit sem kímélve.
Anakin-nak azonban támad egy ötlete, hogy miként is állíthatnák meg ezeket a tankokat.
Luminarával bemásznak a híd alá, és annak az alsó felére detonátorokat helyeznek el, hogy lerobbantsák a szepi tankok alól a hidat.
A terv végül be is válik, a tankoknak pedig annyi.
Ashokáéknak sikerül legyőzniük az életükre törőket, viszont egy baj még is van: nincsenek detonátorok!
Az egyetlen megoldás az, hogy a tankkal lövik szét a generátort, viszont akkor ők is itt vesztik az életüket. Ám még sincs más megoldás, meg kell tenni.
A gyár felrobban. A csatatér egy óriási, égő hellyé változik.
Hiába próbálja Anakin, Ashokáék nem jelentkeznek. Luminara már belenyugodott a padwanja sorsába, Anakin viszont még nem akarja feladni a reményt, hogy Ashokáék talán még élnek.
Már Anakin is kezdi feladni a reményt, amikor hirtelen megcsörren a jeladója. Ashokáék életben maradtak, és sikerül működésre bírnia (pontosabban Ashokának sikerül) a jeladót. 
Anakinnak azt is sikerül bemérnie, hogy honnan jön a jelzés, és sikerül kimentenie (Luminara, és az Erő segítségével) a két padawant a romok alól. Végül Anakin és padawanja is kibékül, mikor Ashoka meg tudja, hogy a mestere mindent meg tett, hogy megmentse őt. Aztán megérkeznek az evakuációs gunship-ek az égő "szeméttelepre".

Éppen, hogy csak egy kicsin múlott.

Igazából tényleg, hogy csak egy kicsin múlott az, hogy ez az epizód a múltkori nyomába érjen. Bár mondjuk íönmagában még így is ez volt az egyik legjobb rész... Egy dolog volt, ami engem kimondottan zavart. Ez pedig nem más, mint maga a befejezés. Jó, persze, talán korai lett volna, ha Ashoka már most meghalt, de akkor legalább nem csináltak volna úgy 2-3 percig. Ez így egy kicsit erőltetett, nem? Mármint tegyük fel, hogy az első évad ötödik epizódjában (Rookies) a Nehéz nevű klón hősiesen felrobbantja a köztársasági bázist, utána a csapattársai meggyászolják, utána pedig hirtelen kimászik a romok közül, és azt mondja, hogy "Hahó, élek!". Na, szerintetek ha ez így lett volna, akkor lett volna ennyire jó Rookies? Nem hinném... Vagy esetleg ha Nadar Vebb felkel azután, hogy Grievous lelőtte? Na? Ugye, hogy az sem lett volna olyan frankó? Igazából én nem tartom magamat szadistának, nem várom el, hogy minden részben meghaljon egy-egy fontos szereplő, de ha már úgy csinálnak, akkor azért könyörgöm, halljon már meg!
Ezen kívül még azt is meg kell említenem, hogy nem volt annyira sok emlékezetes jelenet ebben, mint a múltkori epizódban.
Persze azért itt is akadtak szép számmal, de véleményem szerint még mindig a lángszórós-barlangos jelenet a CW legjobbja!
Na de ennyi, itt be is fejeztem a rossz dolgokat, mert ezt a 2-t leszámítva csak jót tudok mondani a részről. A látvány, és a zene simán megüti az előző rész szintjét, a szereplők pedig még jobbak is!
Nagyon tetszett az Anakin-Ashoka páros, és a Luminara-Barriss páros közötti eltérések. Az előbbi páros mindig merész, és kissé talán megfontolatlan, még a másik nyugodt, és teljes mértékben megfontolt.
Azt már említettem, hogy azért ebben az epizódban is vannak igazán emlékezetes jelenetek. Ilyen például a híd lerobbantása, vagy a vezérlőteremben levő harc. Ahogy az előző, ez is egy kihagyhatatlan rész, de az az igazán nagy plusz -ami az elődöt olyan naggyá tette - valahogy még is hiányzik.

Szerintem: 90%
Szerintetek: 91%
Szinkronos Videó!

Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr881524178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omy 2009.11.15. 14:06:05

Még szavazhatok?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.15. 14:12:39

Hogy érted? Hogy értékelhetsz-e? Mert ha arra gondoltál, akkor igen!

Ágki 2009.11.15. 14:20:00

Mikorra várható a felirat?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.15. 14:22:32

Felirat már tegnap óta van, de maga a feliratos videó mára várható.

KatLevente · www.youtube.com/c/Hunbadfear 2009.11.15. 16:25:15

Megkérdezhetem hogy ki amúgy itt a fő-fő admin?

Omy 2009.11.15. 16:31:07

@ffixer: ja, igen, bocs, értékelnék: szerintem jó benne a jedis kalandrész és a haditechnika, de (az előzőhöz képest) kevés a csata=90%

KatLevente · www.youtube.com/c/Hunbadfear 2009.11.15. 17:01:35

@ffixer: Szeretnék majd beszélni veled valamiről. ez a msn címem: badfear@citromail.hu

Zomb!eboy 2009.11.15. 17:22:54

Ahogy írtad a végét hogy a padavanok még élnek, azt hittem hogy majd csak hirtelen előugrik vagy valami, ehhez képest kellemeset csalódtam, 92 %

barkó 2009.11.15. 18:54:25

@Omy: még szavazhatsz...rám

Ariza (törölt) 2009.11.16. 14:08:45

Jo rész volt, de most nem azér mondom de az elég érdekes lett volna ha Ashoka már itt a 2. évad elején feldobja a bakancsot. A Geonosis-t is kedvelem tényleg mozis hatást kölcsönzött maga a bolygó is az egész résznek ugyhogy fasza(ppan). De én az egész Clone Wars-ból mostanság a lighsaber-duel-eket hiányolom naon.

Petyu 2009.11.16. 14:48:27

Nem nézem meg felirat nélkül, de a kvízt megcsináltam.
Elég szar lett.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.16. 14:54:15

Nem kell félni, hamarosan jön a felirat. Ha minden jól megy, akkor még olyan negyed óra :)
@Ariza: Igen, fénykard párbajokból tényleg nincs túl sok itt a Clone Wars-ban. A második évadban csak egy volt, az sem volt annyira nagy szám. Az első évadban azért voltak egész jó párbajok, remélhetőleg itt is lesznek majd hamarosan.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.16. 20:10:08

Bocs, kiment a fejemből, de akkor most felveszlek! most tényleg!

Ariza (törölt) 2009.11.16. 20:38:16

Amugy a The Old Republic megjelenéséről nem tud vki vmit. Ha esetleg igen akkor az kérem szoljon.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.16. 20:47:13

@Ariza: Én nem tudok, de légyszíves az ilyen kérdéseidet ne itt tedd fel, hanem az OFF-ban. (link bal oldali linkek menüben)

KatLevente · www.youtube.com/c/Hunbadfear 2009.11.17. 15:26:00

Köhögésnek álcázott figyelemfelkeltés magamra. kucc kucc

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.17. 15:46:06

Rájöttem, mi volt a baj. Te citromail helyett citormail-t írtál, én meg azt másoltam be... Na mindegy, most már fel vagy véve...

Petyu 2009.11.17. 18:32:21

Végre van felirat!
Állat jó.89%

GrievousTábornok 2009.11.18. 21:06:56

Én szerény személyem 91%-ot adnék neki. Nem nagyon jött be a vége... De akkor is a legjobb rész. :D

Aszlam 2009.11.24. 20:10:09

96% csak azért mert nincsen olyan rész mint a filmben hogy katasztrófa a vége mindig happy end :(

tomi18god 2009.12.01. 16:44:47

Bocs hogy csak most értékelek de valami mindig közbe jött,szóval hát jó rész volt az előző rész sokkal jobb volt az új karakter jó de nem nagy szám.Egy teljesen korrekt rész volt nem túl rossz se nem túl jó.86%

tomi18god 2009.12.01. 16:46:08

Javítás:"hát jó rész volt DE az előző rész sokkal jobb volt"

barkó 2009.12.20. 17:05:35

Ez is rohadt jó de az előző rész után már nem volt annyira élvezhető. 90%.

Zsidaj 2010.01.25. 19:14:07

Hali mindenkinek.Volna egy kérdésem.Nekem nem jelzi ki hogy mennyi ideje megy hanem csak 00:00-án áll és végig se tudom nézni.Ez mitől lehetséges.De csak ennél a résznél van ez.Valaki segítsen.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.25. 20:00:55

@Zsidaj: Nálam se, majd megpróbálok beszélni ezzel kapcsolatban.

Hirnyo 2010.02.26. 21:16:09

Bariss Offee az elején nem volt szimpi de tök jó jedi. A történet is jó... Hm... 92%

argu fisto 2010.08.17. 10:37:32

Na ez egy jó rész volt . Nekem nagyon tetszett Bariss , meg ez a padawan mester rész . 96 %
süti beállítások módosítása