12. rész Gungan General

ffixer

Gungan General? Először nem értettem, hogy vajon milyen hősies tettet követhetett el a jó öreg (és jó béna) Jar Jar ahhoz, hogy tábornok legyen. Bénaságból felrobbantott egy szeparatista bázist? Vagy épp a Ródiai hőstettéért tüntették így ki ezt a gungant? Nem. És még csak nem is azért, mert a Baljós Árnyakban segített a bénázásával a Naboo-n... Arról van itt szó, hogy, nah mindegy... majd kiderül később...

Nem csak Dooku...

Obi Wan, és egykori tanítványa egy cellában ébrednek. Mindhárman összevannak kötözve. Igen, mindhárman, ugyanis abban a cellában vannak, ahol Dooku is van. Úgy emlékeznek, hogy az italban lehetett valami, attól aludhadtak el, és abban az állapotban vihették őket ide. A 3 fogoly közül 2 jedi, és 1 sith. Mások az érdekeik, de most a 2 jedinek együtt kell működnie a gróffal, csak így szökhetnek meg.

Közben hívás érkezik Kharrus szenátortól, hogy mindjárt megérkeznek a bolygóra, és átadják a váltságdíjat a grófért. Ám a kalózoknak van egy terve, miszerint megtámadják a hajót, az lezuhan. A hajóban mindenki meghal, és ők elviszik a váltságdíjat.
Jön is egy kalózhajó (nem olyan, amilyen a tengereken...) a hátuk mögött, és le is lövi őket. A hajó lezuhan, a pilótákat, és Kharrus szenátort holttan találják, ám a Jar Jar, és a többi klón életben maradnak.
Eltemetik Kharrus-t, és megpróbálnak kapcsolatot teremteni Coruscant-tal. Míg az előbbi értelemszerűen sikerül (erre még Jar Jar is képes), az utóbbi kudarcba fullad. Eddig Kharrus volt a legmagasabb rangú közülük, így ő vezette az akciót, ám így, hogy ő meghalt Jar Jar lett a legmagasabb rangú, így neki kell vezetnie az akciót. Innen a "Gungan General" cím is.

Anakin, Obi-Wan, és Dooku gróf kétszer is megpróbálnak megszökni, ám mindkét próbálkozásuk kudarcba fullad. Először Dooku, majd másoldszor Obi-Wan terve fullad kudarcba. 

A túlélők csapatjához (élükön Jar Jar-ral :)) kalózok érkeznek, úrsiklón ülve. A kis lövöldözés után, a túlélők elbújnak egy gödörbe, mivel a kalózok túlerőben vannak. A kalózcsapat rácsatolják a gépeikre a dobozokban lévő váltságdíjat, és elhúznak vele.
A gödörből gáz tör ki, így Jar Jar-éknak el kell hagyniuk a tartózkodási helyüket. Aztán fogják a Florrum-on élő négylábúakat, és azzal üldözik a kalózokat. Vissza is szerzik a váltságdíjat, ám a kalózok elmenekülnek előlük. Ezek után mennének Anakinékhoz, csak, hogy útközben szembe jön velük néhány Bombat tank.
A 2 jedit elviszik kivégezni (azaz, hogy egy gép segítségével árammal rázzák őket, a kalóz nép szórakoztatására).

Jar Jar, elmegy a tankokhoz, hogy szenátorként tárgyaljon velük. A kalózok túszul akarják ejteni, ám teljesen véletlenül (nem viccelek) elintéz két Bombat tankot, és lekapcsolja az áramot (így a 2 jedi már nem rázkódik).
A kalózoknál teljes sötétség lesz, amíg a kiszabadult jedik be nem kapcsolják a fénykardjukat (titokban mégis hoztak magukkal), és túszul nem ejtik a kalóz vezért.
Közben két Bombat tank is megérkezik, ám kiderül, hogy Jar Jar-ék ülnek benne.

Dooku-nak sikerül meglépnie egy hajóval, Anakinék pedig megegyeznek, hogy nincs mit tárgyalniuk egymással, és békén hagyják a kalózokat (vajon ezt nevezik jedi becsületnek?).  A kalózvezér is megfékezi a támadó kalózokat, úgymond lezártnak tarthatják az ügyet. A köztársaság szabadon távozhat, ám Obi-Wan figyelmezteti a kalózokat: Dooku tudja, hogy hol vannak, és ő nem ilyen becsületes!

Nem lett rossz...

Ahogy megírtam, már a preview alapján vártam ezt a részt, és nem is csalódtam. Izgalmasak a harcok, látványosak, ráadásul ebben a részben szerepel a (szerintem) legjobb üldözéses jelenet (ugyebár amikor a speederes kalózokat üldözik. Mivel Jar Jar szerepel, ezért a viccesség garantált, sőt, viccesebb mint a 8-as epizód. Van az a rész, amikor a kalózhajó üldözi a köztársaságit, na Jar Jar ott egyszerűen hihetetlen milyen vicceseket bénázik... Szóval látványos vicces, izgalmas, bár semmi komolyabb terv nincs benne (leszámítva a 2 menekülő akciót). Nincsenek benne hatalmasnagy harcok, de ami van, az úgy rendben van. A párbeszédek is viccesek, főleg amikor a 3 összekötözött fogoly beszélget. Nem mondanám, hogy a legjobb rész, mert szerintem nem az, de simán megérdemli az értékelését, amit kap:

Szerintem: 77%
Szerintetek: 84%
Szinkronos Videó (KATT)


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr521087070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.04.27. 19:54:44

Csak szólok: Már ez is kint van magyarul!

gLoria 2009.04.27. 20:42:33

85% Nagyon jó a grafikája, de a humora annyira nem jön be...

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.04.27. 20:44:15

Oké bejegyzem. Amúgy ez az első videó, amit eddig ketten értékeltetek, Zombiboy 87%-re, te 85%-re. Így a kettő átlaga 86%

Go-rien Moss 2009.04.29. 18:37:56

Azt nem értem,hogy ha Dooku tud villámot szórni miért nem használta?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.04.29. 19:42:51

És Anakinék miért nem használták a fénykardot, ha egyszer volt náluk?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.04.30. 15:35:12

Amúgy az lehet a helyzet, hogy a kalózok túlerőben voltak, és ezért nem használták az erőt...

Petyu 2009.10.29. 19:09:11

Nekem nagyon tetszik, valószínüleg Jar Jar miatt
93%

Hirnyo 2010.02.26. 20:56:52

Vicces (Jar Jar+ Obi, Anakin, Dooku szökés) de az eleje kicsit uncsi. 83%

Dwahi 2010.03.06. 22:57:05

az előző részben nem kicserélték a poharakat? akkor mitől ájultak el? vagy a kalózpia alapjáraton ilyen ütős lenne? végülis zöld (abszint)

Sulfa 2010.04.02. 10:40:12

Na ez már hiányzott 98%

Gree parancsnok 2010.04.12. 18:22:56

@Dwahi: nem,csak ani és obi cserélte meg egymásét
süti beállítások módosítása