9.rész Cloak of Darkness

ffixer

Sikerült. Igen, sikerült elfogni Nute Gunray-t a szeparatista helytartót, aki a köztársaság számára fontos információkat tárol a fejében. Pontosan ugyanígy volt, mint mikor a szeparatisták megszerezték R2-t, csak itt valamivel nehezebb a helyzet, ugyanis Gunray-t rá kell bírni arra, hogy elárulja ezeket az információkat. Anakin padawanjára, Ashoka Tano-ra, és Luminara Unduli jedimesterre hárul a feladat, hogy szórabírják a helytartót. Amúgy Gunray-t egy őrökkel teli hajóba szállították, hogy még véletlenül se tudjon megszökni. A hajó eköznen Coursucantra tart

     Mentsd meg lányom, vagy hallgattasd el!

 

Amíg Ashokáék megpróbálják szóra bírni a cellájában ülő Gunray-t, addig Dooku Gróf, és Sidious megegyeznek, hogy Asajj Ventress-re bízzák Gunray megmentését, vagy (ha kikotyogná a titkokat) elhallgatását.

Figyelemelterelőnek először droid harcászokat, és szuper harcidroidokat szállító kabinokat küldenek, amik belefúródnak a köztársasági hajóba, így a droidok be tudnak hatolni. Mikor kiírtják a hangárban lévő klónokat, és előrébb nyomulnak, akkor Ventress is kiugrik a kabinból, és elindul Gunray cellája felé.

Amikor odaér találkozik Ashokával, és néhány testőrrel,(Unduli mester ugyanis a droidokkal harcol) a testőröket elintézi, és jön a sorozat legkiínosabb párbeszéde:

Ashoka:"Nézzenek csak oda a hajszegény hárpia..."

Ventress:"Nézzenek csak oda, Skywalker kis mitugrásza..."

Ashoka: "Jajj de kedves a néni. Mit adhatok? Például egy gyors és kegyelmes halált?"

Nos aki ezen nevetni tud annak egészségére, szerintem ha valami miatt ez a rész veszít egy kicsit komolyabban az értékéből, az ez a párbeszéd. Azt tudom már a Clone Wars mozifilm óta, hogy jobb lenne, ha Ashoka ki se nyitná a száját, de hogy még Ventressnek is van ideje ilyen, khm... úgymond "beszólásokra" ahelyett, hogy levágná... 

De ezen inkább tegyük túl magunkat, az a lényeg, hogy utána következik a csatajelenet, amelynek végén Ashoka a cellából nézi, ahogy Ventress, és Gunray éppen menekülni készülnének, ám Unduli mester (mivel meghallotta a párharcot) feléjük siet.

Ashokát (az erő segítségével) kiszabadítja cellájából, így két oldalról támadják a sithet, aki felrobbantja a detonátorokat, amiket akkor helyezett el, amikor a cella felé tartott.

 A robbanásnak hála, Ventress el tudja terelni a figyelmet, így gyorsan elmenekül, és beugrik a liftaknába.

A robbanás következtében megsemmisült a kommunikációjuk. Luminara Unduli megparancsolja Ashokának, hogy maradjon itt őrizni Gunray-t, az őrökkel együtt, amíg ő megkűzd a sithel.

Luminara ott találkozik Ventress-sel, ahol a robbanás történt, így minden ég, ami alattuk, és mellettük van. A fénykard párbaj közben Ventress félbevág egy csövet, amiben gáz van, és ez pont a jedimester egyik szemébe megy, így az egyik szeme teljesen lebénul.

Ashoka úgy véli, hogy bár Unduli mester igen erős, Ventressel egymaga ő sem tud megkűzdeni, ezért lemegy segíteni neki, az őrök megigérik, hogy őrzik Gunray-t.

Ashoka pont jó pillanatban érkezik, ugyanis a mesternek épp elég rosszul áll a szénája. Egy kis harc után Ventress elmenekül, közben jelez az egyik őrnek. Az ör szétlövi a többit, kivéve egy klónt. Ez az őr áruló volt, úgy tervezték, hogy ő is segit elvinni Gunrayt.

Az egyetlen életbenmaradt klón jelent Ashokáéknak, hogy Gunray megszökött, és egy áruló van köztük. Ők elindulnak, hogy utolérjék Gunrayt, és a testőrt, ám Ventress újra megjelenik, és feltartja őket.

Amikor azt az egyetlen, életbenmaradt klónt is sikerül elintézniük, akkor az áruló őr jelez Ventress-nek, aki egy jó trükkel újra eltűnik Ashokáék szeme elől. Az áruló, és Gunray egy köztársasági hajóval menekülnek, majd is odamegy egy mentőkabinnal. Ventress leszúrja az áruló testőrt, hogy neki ne járjon semmi jutalom. Így Nute Gunray kiszabadítása sikerrel járt, a Köztársaság kudarcot vallott... Ám egy köztársasági hajót be tudnak fogni, így Luminara utána küldte a közelben tartózkodó Kit Fistót, de ez már egy másik történet...

               Minden van itt!

Pontosan, minden: izgalmas csaták, pörgős sztori, fénykardpárbajok, jó, és pocsék párbeszédek, minden. Szóval olyat most igazán nem tudok mondani, hogy bezzeg ez, vagy az hiányzott volna, inkább az a szörnyű párbeszéd... Viszont ha a rosszat idéztem, akkor had idézzem a jót is:

*Az áruló őrnek, és Gunray-nek sikerül elmenekülnie egy köztársasági hajóval* Gunray: Ön már a kezdetektől fogva rokonszenves volt nekem- mondja az áruló őrnek. *Asajj Ventres is megérkezik a hajóba, majd leszúrja az áruló őrt* Gunray: Ön már a kezdetektől fogva rokonszenves volt nekem- mondja Ventress-nek.

Ja, és külön megemlíteném, hogy a fénykardpárbajok (főleg a második) zseniálisak, talán legutoljára a Sithek Bosszújában láttam ilyen jót, a Mustafaros jelenetnél. Szóval a rész nagyon jó:

Szerintem: 89%
Szerintetek: 86%
Szinkronos Videó (KATT)

                               


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr861072979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.09.23. 17:10:50

Azt viszont nem értem, hogy miért van más kinézete meg más szinkronja Sidiousnak, mikor már úgyis mindenki tudja, hogy ő Palpatine?

barkó 2009.10.27. 12:23:14

hát ez nem volt olyan jó 86%

Petyu 2009.10.29. 19:03:23

Nekem sem jön be.
55%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.22. 10:51:34

Na ezt is bejegyeztem. Ahogy az azelőtti értékeléseidet is.

Gree parancsnok 2010.01.11. 18:48:35

96%
gree az egyik kedvenc klónon,és luminara-t is bírom(gunrayt-t is...)

Hirnyo 2010.02.26. 20:53:14

Jó rész, akció dús ezért: 94%

Sulfa 2010.04.02. 10:35:32

Az előző rész méltó folytatása. 79%

Gubb 2010.06.29. 13:06:03

Talán kicsit megkésve, de én 100%-ot adok rá. Nemcsak a grafikusok végeztek kitűnő munkát (pl. fénykardpárbajok), de a dramaturgok is. Argyus, Luminara vagy Gree parancsnok mind kiválóak, és főleg itt van Nute Gunray - aki kezdettől fogva szimpatikus volt nekem ... :-)

Gree parancsnok 2010.06.29. 20:39:09

@Gubb: gunray nekem is az egyik kedvencem.tetszik a jelleme
amúgy ez tényleg elég jó rész
süti beállítások módosítása