2. évad 12. rész: The Mandalore Plot

ffixer

Aki nem tudja, annak elmondom, hogy egykor még nem a Köztársaság háborúzott a szakadárok ellen, hanem a Mandaloriaiak és a Jedi lovagok írtották egymást. Azóta viszont már sok változás történt a galaxisban. A régi mandaloriai harcosok azóta száműzve lettek (és úgy tudják, hogy már évekkel ezelőtt meg is haltak) Mandalore holdjára, a Concordia-ra, az uralkodó pedig egy békepárti hercegnő, Satine (aki a Semleges Rendszereg Tanácsának is a vezetője). Ám mostanában egyre több pletykát hallani arról, hogy a Mandaloriaiak a szakadárok oldalán beszállnának a háborúba, ráadásul nem rég egy mandalori páncélt viselő merénylő megtámadott egy köztársasági cirkálót, utána pedig öngyilkos lett. Szóval a feszültség egyre fokozódik, ezért a tanács elküldi Obi-Want, hogy dertse ki mi igaz ezekből a pletykákból. 

Szervezkedő huligánok

Obi-Wan megérkezik a bolygóra. Miután leszáll a bolygóra, a hercegnő egyik alattvalója a palotához kiséri a jedi mestert. A palotában először Almec miniszterelnökkel találkozik, akit aggasztanak a - véleménye szerint- hazug pletykák, amik miatt Obi-Wan ide érkezett. Elmondja Obi-Wannak, hogy a harcosaikat - akik régebben a jedik, és a Köztársaság ellen voltak- már jó ideje száműzték Mandalore holdjára, a Concordiára. És a miniszterelnök szerint ezek a harcosok már évekkel ezelőtt meg is haltak. A beszélgetésük közben szóba jön Jango Fett is, aki ugyebár szintén mandalori páncélt viselt, ám Almec szerint ő csak egy fejvadász volt, aki valahonnan szerzett egy olyan páncélt.
A beszélgetés után Obi-Wan találkozik a hercegnővel, akit szintén nyugtalanítanak ezek a pletykák. Az is kiderül, hogy Obi-Wan, és a hercegnő már régebbről is ismerik egymást, és nem ez az első találkozásuk.
A hercegnő elmegy sétálni a városba, és megkéri Obi-Want, hogy tartson vele.
A séta közben Satine hercegnő elárulja, hogy van itt egy kissebb huligán csoport, a Halálőrség (Deathwatch), akik lázadoznak az ő elvei ellen, és vissza szeretnék állítani a múlt erőszakosságát. Ezt egyelőre csak kisebb rongálásokkal igyekeznek elérni. Satine szerint ők azok, akiket Obi-Wan keres.
Beszélgetésüket egy robbanás szakítja meg. Az egyik épület felrobban. A közelben kitör a káosz, sok a sebesült, a robbanás helyén pedig egy hologrammos embléma forog. Satine elmondja, hogy ez a jel a Halálőrség jele.
Obi-Wan szerint itt most nem biztonságos a hercegnőnek, ezért elindul, hogy visszakisérje őt a palotába. Eközben hátra szól a jelenlévőknek, hogy maradjanak ott, mert ezután mindenkit ki fog kérdezni.
Erre az egyik jelenlévő el kezd futni, Obi-Wan pedig megy utána.
A hajsza az egyik épületnek a tetején ér véget. A menekült előkap egy pisztolyt, és azzal kezdd el tüzelni Obi-Wanra, aki a lézerkardja segítségével visszaveri a lövedékeket. Az egyik visszavert lövedék pont a menekült karját találja el, így az elejti a fegyverét. Ezután a merénylő Obi-Wan felé ugrik, de a jedi mesternek sikerül lejjebb húzódnia, így a menekült megbotlik benne.
Ekkor megérkezik Satine is a teraszra. Amikor a menekült megláttja a hercegnőt, hirtelen feláll a korlátra, ordibál valami maszlagot, valami furcsa nyelven, majd hátradől, és leesik.
Egy "üvegjárdán" ér földet, ahol az emberek megrémülten bámulják az öngyilkos merénylőt.
Satine lemegy hozzá. A merénylő még mondd néhány szót ezen a nyelven, majd meghal. A hercegnő elmondja Obi-Wannak, hogy a merénylő a concordi dialektust beszélte. A nyelvet, amit Concordia-n használnak. Obi-Wan elhatározza, hogy ideje meglátogatni a holdat. Satine is vele akar menni, ám ezt az ötletet Obi-Wan nem igazán támogatja, de be kell látnia, hogy ott a hercegnő segítsége nélkül tényleg nem megy sokra.
A Halálőrség vezetője, Pre Vizsla, Dooku gróffal beszél holo-adón. Vizsla-nak nem tetszik, hogy egy köztársasági jedi van itt Mandalore-on, hiszen ha a Köztársaság most körbeszaglászik a bolygón, akkor a Halálőrségnek esélye sem lesz, hogy átvegye a Mandalore feletti uralmat. Hisz a Köztársaság nem semleges. Nekik van hadseregük, ami meg tudná védeni a bolygót attól, hogy a Halálőrség átvegye az irányítást.
A ravaszságáról is ismert gróf viszont máshogy látja a dolgokat. Ő előnynek tekinti, ha a Köztársaság átveszi az uralmat Mandalore felett. Hiszen akkor ide hozzák a katonáikat, a békés népnek pedig majd elegük lesz ebből az egészből, és majd fel fognak lázadni a Köztársaság ellen. Ez pedig nem kis eséllyel azt jelenti, hogy csatlakozni fognak a Halálőrséghez.
Satine, és Obi-Wan megérkeznek Concordia-ra,
ami régebben még a mezőgazdaságból élt meg, ám a háború végére bányatelepet csináltak belőle.
Ám állítólag ezek a bányák már jó ideje elhagyatottak.
Mikor megérkeznek, Vizsla kormányzó fogadja őket, aki a hercegnő elmondása szerint a Halálőrség tagjai után kutat itt a holdon. Obi-Wanék elhozták a merénylő holttestét is, hátha ezzel segíthetik Vizsla kormányzó munkáját.
A kormányzó el is búcsúzik tőlük, és elmegy kivizsgálni a testet.
Obi-Wan megkéri Satine-t, hogy foglalja majd le a kormányzót a vacsoránál, mert ő elmegy kicsit körülszaglászni a holdon.
Obi-Wan felkutatja az egyik ilyen bányát, ami elvileg már nagyon régóta elhagyatott. Körülnézés közben Obi-Wan talál néhány mandalori sisakot. Az egyiket felemeli, és alaposabban szemügyre veszi. Eközben a sötétből nekiront egy mandalori.
Mire Obi-Wan feláll, és bekapcsolja a lézerkardot, a támadója eltűnik a sötétben.
A jedi mester lassú léptekkel halad a bányában, igyekszik odafigyelni, hogy most ne érje hirtelen meglepetés, ám a támadójának megint sikerül a háta mögül támadnia.
Ám Obi-Wan még időben kapcsol, visszaveri a felé lőtt lövedékeket, és kirúgja a fegyvert a mandalori kezéből. Azonban egy másik mandalori is feltűnik, aki kilövi a fénykardot Obi-Wan kezéből. Ekkor egy bunyó veszi kezdetét. Obi-Wan-nak sikerül leszorítani a mandalorit, és néhányat be is mos neki, de aztán oda jön a másik mandalori, aki pedig lefogja Obi-Want, és így ketten már el is tudják intézni. 
Obi-Wan egy sugármezőben ébred. A két mandalori elvette a fénykardját, és elment átfésülni a terepet, hátha még több jedi tartózkodik a közelben.
Satine hercegnő épp a kormányzóval vacsorázik, amikor a fülkomlinkjében megszólal Obi-Wan hangja (mivel fülkomlink, ezért a kormányzó nem hallja Obi-Wan hangját).
A jedi mester elmondja, hogy elfogta őt a Halálőrség, és segítségre van szüksége. Satine azt mondja, hogy szüksége van egy kis friss levegőre, és kimegy.
Ezután felpattan egy robogóra, és elindul Obi-Wan irányába (a komlinkje segítségével tudja megnézni, hogy melyik irányban van a mester).
A két mandalori beindítja a bányagépezetet. Ez lényegében annyit jelent, hogy a sugármezőket elkezdi hajtani egy futószalag. Miközben a sugármezőkben levő szállítmányok (normális esetben sziklák, csak hát ugye ez most nem egy normális eset) mennek előre, egy gép összenyomja őket. Magyarán ez azt jelenti, hogy csak idő kérdése, és ha Satine nem tud neki segíteni, akkor Obi-Wanból is hamarosan csak "törmelékek" fognak maradni.
Satine bekapcsolja a bánya riadóját, és ezzel eltereli a két jómadár figyelmét.
A két mandalori elindul a bejárathoz, mert betolakodót sejtenek, Satine-nak pedig még épp, hogy sikerül megementenie a jedi mestert. Ám nem úgy, hogy kikapcsolta a sugármezőt, hanem úgy, hogy egy kis időre megállította a zúzógépet. Viszont ezután még nincs vége, a következő állomás még rosszabb. Örlőkerekek is vannak itt a bányába, amelyek azt a nemes célt szolgálják, hogy miután az előttük lévő összepréseli a szállítmányt, ők szétörlik. Szóval Obi-Wan még egyáltalán nem menekült meg.
Ráadásul visszajön a két mandalori, és lefogják a hercegnőt.
Obi-Wannak lekapcsolódik a sugárpajzsa, és az örlőkerekek felé zuhan. Satine-nak viszont még sikerül a kerekekhez rúgni egy hordót, így azok egy kis időre megálnak, Obi-Wan pedig megmenekül a szétörlődéstől.
Ezek után pedig segít a hercegnőnek elintézni a két mandalorit. Ezután beszállnak egy liftbe, hogy visszamenjenek.
Ám mikor kiérnek a liftből, kiderül hogy egyáltalán nem itt jöttek be. Viszont áll itt egy mandalori őr, akit Obi-Wan el is intéz két ütéssel. Viszont ez elég nagy feltűnést kelt, és mint kiderül több mandalori is tartózkodik a közelbe. A főnök megparancsolja a többinek, hogy tüzeljenek rájuk. Obi-Wan megpróbál visszamenni a lifttel, ám még mielőtt ezt megtehetné, a mandaloriak lelövik a felvonót.
Tehát nincs más választás, itt kell maradni és harcolni. Obi-Wan már indulna is, ám észbe kap, hogy nincs meg a fénykardja. Eközben ráadásul a főnök megparancsolja három mandalorinak, hogy menjenek oda, és állítsák meg a mestert.
Azok hárman pedig el is kezdenek repülni (természetesen jet packkel) Obi-Wanék felé, miközben még tüzelnek is rájuk.
Obi-Wan felveszi az általa elintézett őr fegyverét, és leszedi vele az egyiket.
A másik kettőt pedig úgy intézi el, hogy most meg az őrnek a jetpackjét veszi el, azt a két repülő mandalori felé dobja, majd bele lő egyet a jetpackbe, ami ezután felrobban, a két mandalori pedig meghal.
Ezután még egy mandalori nekiront Obi-Wannak. Satine viszont eltereli a figyelmét (a mandalorinak), hogy a fejéhez vág egy kavicsot.
Amíg a mandalori nem figyel, Obi-Wan kirúgja a lábát, majd még egyet belerúg.
A főnök úgy dönt, hogy majd ő maga elintézi a jedit, három kisérőt (meg a sérültet, akit Obi-Wan kigáncsolt) leszámítva pedig mindenkit elküld.
A főnök leveszi a sisakját (Satine nagy meglepetésére maga a kormányzó a Halálőrség vezetője), odadobja Obi-Wannak a fénykardját, mondván próbálja csak megvédeni Satine-t, ha tudja. Pre Vizsla (a Halálőrség vezetője, ugyebár) egy olyan fénykardot vesz elő, amit még az ősei loptak el a jedi templomból, a régi köztársaság bukásakor.
A párharc Pre Vizsla, és Obi-Wan között meg is kezdődik. A párharc végén Vizsla a földre kerül, és megparancsolja a három kisérőjének, hogy végezzenek Kenobival.
Ők fejenként egy (azaz össz-vissz három) rakétát lőnek Obi-Wan felé.
A jedi mester mindhárom elől kitér, ám kiderül hogy ezek követő rakéták, ezért megfordulnak, és ismét elkezdenek Obi-Wan felé repülni.
Obi-Wannak nincs más választása, Satine-nal együtt beugrik a liftaknába, a három rakét viszont nem tud időben kanyarodni, így mindegyik belecsapódik a falba.
Vizsla úgy dönt, hogy ez nem a megfelelő alkalom ahhoz, hogy elkapják Obi-Want és a hercegnőt. Valószínűleg a Halálőrség vezetője valami sokkal nagyobb dolgot tervez. De hogy mit, az már nem derül ki ebből a részből.
Satine-ék visszamennek Mandalore-ra. A hercegnő azonban még a történtek után sem akar csatlakozni a köztársasághoz, és nem akar háborúzni.
Ezek után Anakin is feltűnik Rex és Cody kiséretében. Obi-Wan csatlakozik hozzájuk, és elhagyják a bolygót.

Ez már nagyon kellett

Már a második évad trailere óta kiváncsian vártam, hogy mi fog kisülni ebből a részből, és meg kell hogy mondjam, egyáltalán nem kellett csalódnom. Rengeteg ötletet pakoltak bele ebbe a részbe, minimum annyit, amennyi 4-5 átlagos CW részre is elég lenne. Először is itt van Mandalore. Nem csak magáról a bolygóról, mint helyszínről beszélek, hanem úgy az egészről. Mandalore egy olyan hely, amit nem érint a klónok háborúja (mármint nem a sorozat, hanem maga a háború), és emiatt eddig semmit nem lehetett tudni róla (legalább is a filmek, meg a CW alapján). Sajnos nem mondható el minden bolygóról, hogy ennyire ötletes a kinézete, és hogy ennyire gazdag a múltja. Ezen a részen tényleg látszik, hogy nagyon sokat foglalkoztak vele. Kezdjük ott, hogy mindegyik szereplő érdekes valamiért, nincsenek érdektelen, felesleges szereplők, mint a múltkoriban. Először is itt van Obi-Wan, aki CW-ben még sosem hozta ennyire jól a formáját, aztán itt van a békepárti Satine, akihez hasonló szereplő nemigen volt még eddig, és végül de nem utolsó sorban itt van az ősei hagyományait becsesen tisztelő Pre Vizsla, aki nem azért harcol, mert csak hogy simán "jajj de gonosz", hanem azért, mert vissza szeretné állítai a régi mandaloriak hírnevét.
Helyszínekről csak annyit, hogy mindkettő nagyon ötletes. Mandalore-ban az tetszett, hogy sokkal több, mint egy egyszerű Coruscant klón. Két olyan tulajdonsága van, ami miatt szerintem sokkal ötletesebb, mint az előbb említett bolygó.
Először is tele van érdekes alakú növényekkel,  amik tényleg azt mutatják, hogy ez egy békés bolygó, másodszorra pedig az fogott meg nagyon, hogy az épületek össze vannak építve a többivel. Ez pedig így elég érdekes formát kölcsönöz az egész városnak. Szerintem zseniális lett, le a kalappal azok előtt, akik megtervezték.
Természetesen Concordia-nak sem kell szégyenkezni, tényleg látszik a bolygón, hogy az egész egy teljesen lepusztított bányatelep, nagyon jól néz ki ez is.
Persze mit sem érne az egész, ha a harcok nem lennének jók. Ám erről szó sincs. Valahogy ezen a téren is úgy fogjuk érezni, hogy "besszus, ilyet még nem láttunk". Ezek a harcok teljesen mások, mint a már megszokhatónak mondható klón vs. droid csatározások. Bár a csata sehol sem ölt olyan gigantikusan hatalmas méreteket, mint a Landing at Point Rain-ben, azért el kell ismerni hogy remek lett. Ezekben a harcokban sokal több bunyó kapott helyet, mivel a mandaloriak ehhez is jól értenek. Valamint az is sokat dobott az összképen, hogy Halálőrség tagjainak van jetpack-jük.
És akkor a Vizsla vs. Obi-Wan párbajt még nem is említettem. Jó, igaz hogy sem nem olyan hosszú, és se nem olyan pörgős, mint a Grievous Intrigue párbajai, cserébe viszont iszonyat látványos, és iszonyat ötletes. Rögtön már az, hogy az egyik félnek egy koránt sem szokványos fekete-fehér antik fénykardja van... És még ebben a fénykardpárbajban is láthatunk jetpack-es részt, illetve a zene is nagyon jól passzol a párharchoz. A geonosis-i barlangos-lángszórós rész után talán a legtökösebb jelenet a második évadból.
A The Mandalore Plot nálam jött, látott (azaz én láttam), és győzött. Ha egy szóval kéne elmondanom azt, hogy miért szeretem ennyire ezt a részt, akkor azt mondanám, hogy "firss". Igen, friss! Az új hajók, fegyverek, szereplők, helyszínek tömkelege miatt teljesen friss az egész. Illetve a történet is nagyon firss, hiszen sokkal inkább a Mandalori helyzettel, mintsem a klónháborúval foglalkozik. Már pedig a Mandalori helyzet egy iszonyat érdekes téma, és hálisten ezt a készítők egy nagyon érdekes történet keretében mesélik el nekünk.
Persze azért a The Mandalore Plot sem lehet tökéletes. De igazából lényeges hibák nincsenek benne, csak 1-2 baromság. Én például eléggé erőltetett megoldásnak érzem azt, hogy a merénylő - aki Mandalore-on robbantott- elmenekül. Talán ha mondjuk akkor fut el, amikor Obi-Wan a palotába van, akkor még van értelme, na de így... Ez kb. olyan mint ha Slick elfutott volna a Hidden Enemy-ben, még mielőtt rá terelődött volna a gyanú. Illetve azt sem értem, hogy a merénylő miért lett öngyilkos, amikor meglátta a hercegnőt. Bár az is lehet, hogy ez a folytatásban kiderül, vagy csak szándékosan ilyen misztikus a dolog.
Illetve az is elég nagy hülyeség szerintem, hogy Obi-Wan csak úgy két ütésből elintézte az őrt, amikor a bányában pedig a másik kettővel sokkal többet szívott.
De nem szabad elfelejteni, hogy ezek nem égbekiáltóan nagy hibák, csak apróbb átgondolatlanságok. Ha mérlegre helyezzük a rossz, és a jó dolgokat, akkor a jó dolgok így is többszörös túlsúlyban vannak.
Remélem, így már értitek miért sorolom ezt a részt a legjobbak közé, és azt is remélem, hogy nektek is tetszett. Illetve ha már a reméléseknél tartunk, akkor gondolom nem kell részleteznem, hogy mennyire is remélem azt, hogy a folytatások is ilyen jók lesznek majd.

Szerintem: 95%
Szerintetek: 92%
Szinkronos videó!

Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr811714177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.31. 15:21:49

Hú, asszem megírtam minden idők leghosszabb blogos bejegyzését. Talán kicsit túl részletes voltam, bocs érte... De hát ha valamiért, akkor ezért a részért megérte két órát a gép előtt pötyögni :)

2010.01.31. 15:30:22

@ffixer: Én meg még mindig nem értem, hogy miért nem használod azt a funkciót, hogy ha valami hosszú lett akkor azt a tovább gomb mögé rejted. Hidd el, megéri. Mivel általában hosszú cikkeket írsz.

Amúgy a rész nekem is bejött. Obi-Wan végre kapott párat. A fénykard meg szépen elment érdekességnek és látványosságnak.

Bár még mindig nem értem, hogy honnan jött ez a %-os értékelés.

grievous 2010.01.31. 15:35:13

Nalam ez eleg jo volt bar csak a vege az az erdekes de 80%.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.31. 15:46:57

@Inzume: Nekem ez a %-os értékelés a mániám, de hát mindenkinek nem jöhet be... Ezt a tovább-os cuccot lehet, hogy majd megcsinalom, bár nekem még nem származott túl nagy károm abból, hogy nem használtam.

katona guy 2010.01.31. 15:52:12

Egész jó rész volt 92%.

Ágki 2010.01.31. 16:20:38

Ez jó rész volt,tettszett a bolygó meg a palota belseje.95% :)

Zomb!eboy 2010.01.31. 17:31:02

Szép, ötletes és jó harcokkal teli rész, a fekete fénykard k*rva jól néz ki, de én mégis untam egy kicsit, talán azért mert túl sok a pofázás, ami pl. a senate spynál jó volt, mert abban az volt a lényeg, de ebben sok duma az elején néhány akcióval, aztán a végén meg elkapkodott bunyók, amikor a két mandalori kiüti, akkor csak 1 reccsenést hallottam és kész Obi K.O., azóta nem tudom hogy ott ki ütött meg kit, amúgy Almec miniszterelnök nektek is gyanús? 82%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.31. 18:33:59

@Zomb!eboy: Érdekes, szerintem itt pont, hogy követhetőek voltak a bunyók. Egyébként te láttad a feliratos részt, vagy csak a felirat nélkülit? Mert szerintem eléggé kidolgozott a sztori, és a sok pofázásból sok érdekes dolog kiderül, engem ezek a részek sokkal jobban lekötöttek, mint a Senate Spy-nál.
Egyébként bejegyzek mindenkit! Quiz is mindjárt kész.

Gree parancsnok 2010.01.31. 18:49:13

91%
nekem a királynő tanácsadója gyanús
a trailerben egy másik részben látszik,hogy lefog valakit,és a hologram mandaloriánnak adja
tehát az a kapucnis szeparatista talán...

Ariza (törölt) 2010.01.31. 18:49:40

Hát a bunyók jók voltak meg a helyszín is naon jol megvolt csinálva. A mandaloriai hajók is tetszettek + jo hogy dookut is lehetett látni. A vége kissé érdekes volt( hogy most hová mentek ezek a drága mandalorianok), de ez igy is egy naon király rész. 92%

grievous 2010.01.31. 19:01:27

AKit lefog az a kiralyno,nem?

Gree parancsnok 2010.01.31. 19:05:00

aki trónja mögött áll,és turbán van a fején

wass12 2010.01.31. 19:16:43

Helló!
Egyvalamit nem értek a résszel kapcsolatban. Vizsla ugye azt mondja, hogy a fénykardját "a Régi Köztársaság bukásakor" hozta el a Jedi Templomból.
Nade az "Old Republic" az a Köztársaság (a wookiepedia szerint), amely Palpatine trónra lépésével szűnik meg. Ez viszont úgy egy évvel az epizód történései után zajlik le! Akkor ezek a mandaloriak időutazók, vagy mi van:?

Gree parancsnok 2010.01.31. 19:24:29

tal merrick a neve.bár most hogy nézem...

barkó 2010.01.31. 19:24:46

@wass12: Szerintem a Pre Köztársaságra gondolt.

General Zavala 2010.02.01. 00:22:51

Látványos és ismeretlen világok kerültek bemutatásra, amik kivétel nélkül tetszettek, akár az új járművek és karakterek. A legszimpatikusabb Setine volt. A mandalorik harcmodora tetszett, de a páncélzatuk nem nyűgözött le...mintha sok Jango-klónt láttam volna. A merénylet után furcsa volt, hogy a merénylő elrohant, hiszen így Obi-Wannak egyértelmű volt, ki a tettes. Vizsla is aránylag jó karakter lett, bár a céljai kissé furák nekem. Obi-Wan megérkezésekor a bányában, különös volt, hogy nem érzékelte a mandalorikat. Nem tudom Vizsla miért fedte fel magát, mert még jó ideig tudta volna játszani a 'szerepét'. A fekete fénykard...látványos volt és a hangja is egyedi lett, mégsem jött be annyira. Egy fekete sugárnyaláb hogy bocsáthat ki fehér fényt? Örülök, hogy ez a trilógia inkább Obi-Wan körül forog, rég láthattuk őt főszerepben. Nálam eddig a 2. évad magasan veri az elsőt.

85%

Varbaro 2010.02.01. 10:25:21

Szerintem 92%
Nekem nagyon tetszett, hogy újra "semleges" területeket mutattak (mint régebben pl. a kalózok bolygója) .

Azt meg h a mandalorianok Jango klónok pff., inkább fordítva, a mandalorianok 2000 éve vannak, Jango meg csak tegnapi gyerek, és ő koppintotta/szerezte a péncélt, és nem forítva.

Varbaro 2010.02.01. 10:27:21

@wass12:
Nem, az Old republic a "KOTOR" szerepjáték idejében volt, vagyis bő 3000 évvel a clone wars és a filmek elött.

General Zavala 2010.02.01. 15:02:05

@Varbaro: Ezzel nem sok újat mondtál nekem és a Jango-klónt is csak a páncélzatra értettem. Az volt a zavaró, hogy ugyan olyan páncélzatuk volt, mint Jangónak. Lehettek volna egyedibbek. Jango és Boba is mandalori, mégis legalább eltérő színű a páncéljuk...

barkó 2010.02.01. 16:41:35

@Darth Sky: A fénykard a benne lévő ,, Erő-Kristály"-tól nyeri a színét. Eztért van külön vörös, kék, zöld stb.
Szerintem jó a fekete fénykard mert a Jedi fényszablyák: zöld, kék, lila, citrom (utolsó kettő 1-1) színűek a sitheké meg max. vörös lehet. A páncélról: Jango elődei mind ugyanazt a páncélt használták ÁTFESTVE és újra felszerelték. Apja Fenn Shysa (asszem így kell írni)
Is csak átfestve hordta. Mindenesetre érdekes lenne ha Jango klónok (mandaloriak és klónok is) harcolnának egymás ellen!

General Zavala 2010.02.01. 17:02:08

@barkó: Értem a Jangós-dolgot, de számomra így is fura volt. A fekete fénykardban az nem tetszett, hogy a sugárnyaláb, (ami minden színű kard esetében fehér középen) itt fekete volt, ráadásul fehéren világított. Egy fekete sugár, hogy világíthat fehéren. Azt értékelem, hogy újítani akartak valamit a készítők fénykard terén, de akkor már adhattak volna hozzá valami technikai leírást. :D

barkó 2010.02.01. 17:03:30

@Darth Sky: A fénykardon engem az zavart, hogy a többi fény kardnak a KÖZEPE fehér nem a SZÉLE.

barkó 2010.02.01. 17:05:20

A Pre Köztársasággal kapcsolatban azt nem értem, hogy amikor az megbukott AKKOR építették a Jedi-Templomot. A rend előtte is létezett. Lehet azonban, hogy részeg volt aki ezt írta.

barkó 2010.02.01. 17:08:50

Ne zavrjon senkit ha szórványosan válaszolok épp egy csomó cuccot töltök le. (az avatarommal kapcsolatban).

barkó 2010.02.01. 17:13:47

@wass12: A régi köztársaságot valszeg addig nem használják ameddig az Új Köztársaság nem jön létre. Gondoljbele... nincs Palpatine nicsenek szepik nincs kKöztársaság bukása.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.02.01. 18:29:24

@Xefim: Bejegyzem, de nem változtattál az átlagon.

Omy 2010.02.01. 21:21:30

na nem haltam meg :). sztem ez a rész fantasztikus volt, végre vhogy star wars feelingem lett. a bolygó meg a hajók főleg jók voltak. 99% (+1 bónusz, azért mert tettek bele egy kis régi köztársaságot)
@barkó: a régi köztársaság úgy tom a sith háborúk után szűnik meg, és az új köztársaság a birodalom bukása után jön létre. (az itteni a sima köztársaság)

barkó 2010.02.02. 17:40:55

@Omy: Régi Köztársaság (az Új szempontjából) YE 29 -ben szűnik meg. Ekkor jön létre a Birodalom melyet az Új Köztársaság követ tehát sorrend:
Pre Köztársaság (Sith Lovagrend bukása)
(Régi) Köztársaság az Új Közt. Szempontjából
Birodalom
Új Köztársaság

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.02.02. 17:53:04

@barkó: nem YE 29, hanem YE 19, akkor játszódik a Sithek Bosszúja. A The Clone Wars eddig YE 22-ben játszódott, ebben az évben van a Star WArs II is.

Omy 2010.02.02. 18:32:13

@barkó: de ha mi most a régiben lennénk, akkor men hangzana el az, h az old republicból lopta a kardot...

Lok Durd 2010.02.02. 19:37:01

@Omy: Márpedig tényleg a Régi Köztársaság az lehet:
Az Új Köztársaság szempontjából ez amit eleve elvethetünk mert akkor ugrálunk az időben.
A Másik lehet az, hogy az Új Köztársaság szempontjából kinyilvánított Régi Köztársaság szempontjából régebbi köztársaság a Pre köztársaság. Mert a Pre kÖztársaság pláne régi.

Ferencius 2010.02.03. 18:25:07

Na akkor történelemóra: A Régi Köztársaság a hiperhajtóművek felfedezése nyomán alakult ki, a Rakata Birodalom bukása után valamikor... megvívták a nagy Hiperűrháborút, ebben először győzedelmeskedtek a Sithek felett, de azok később, BBY (Yavin előtt) 4000 évvel visszatértek, és Exar Kun vezetésével támadást indítottak. Ez volt a Nagy Sith Háború, amiben a Köztársaság győzedelmeskedett. Nem sokkal később a Mandaloriai faj vetette magát a Köztársaságra, és ha nincs a mindenki által jól ismert Revan és malak, akkor a Köztársaságnak ott és akkor befellegzett. majd Revan és Malak visszatért egy hódító sereg élén, de ez már a KotoR játék, és nem akarom lelőni a poénjait.
majd jött a Great Galactic War, amit majd a ToR fog földölgozni, majd jóval később az utolsó Sithek ellen vívott Köztársasági háború, az Új Sith Háború, ami majdnem ezer évig tartott. Itt aztán a Ruusan bolygón a Sitheket óriási véráldozat árán legyőzték, és egy szenátor megalkotta a Ruusani refordmációt ( egy időben azzal, hogy Darth bane kikáltotta a Kewttők törvényét). na innentől mondunk Régi Köztársaságot a Ruusant megelőző időszakra.

Omy 2010.02.03. 18:33:48

ha most ruusant a cw előtt élt, és előtte volt a régi köztársaság, akkor ami a cwnél van az nem a régi. ugye?

Ariza (törölt) 2010.02.03. 20:19:43

@Omy: Hát szerintem az ugy van hogy a Luke Skywalker, Han Solo stb. által Sidious halála után megalakított Új Köztársasághoz képest mondják réginek a cw korabeli Köztársaságot. Namármost a Régi Köztársaságon igazából ahogy ezt Ferencius barátunk is ismertette a Kotor-os Köztársaságot kéne érteni (lehet hogy kissé bonyolult, bár sztem nem annyira mint a matek:D). Tehát vhogy igy képzeld el Régi Köztársaság(Kotor-os idők), Köztársaság(CW), Új Köztársaság(2. Halálcsillag pusztulása után, Chewbacca meg a többiek......). Hát talán ennyi, de lehet hogy én tudom rosszul....

barkó 2010.02.04. 17:46:39

@Ferencius:
B.B.Y. = Before the Battle of Yavin

A.B.Y. = After the Battle of Yavin

1. A Pre Köztársaság bukása
2. A régi Jedi-rend és a Köztársaság fénykora
3. A Köztársaság alkonya és bukása
4. Az Új rend és a Lázadás hajnala
5. A polgárháború
6. Az Új Köztársaság felemelkedése
7. A Jedi-rend feltámasztása
8. Az Új Jedi-rend és az extragalaktikus invázió

barkó 2010.02.04. 17:48:10

Írok róluk, bocs a sok hosszú/rövid kommentért.

barkó 2010.02.04. 17:56:23

2. -al kezdek, mert a Pre köztársaságról nem tok sokat.

Egy másik galaxisban lévő bolygó, a Yuuzhan'tar öntudatra ébred. [The Unifying Force]
A Yuuzhan taron intelligenssé válik a yuuzhan vong faj. [The Unifying Force]
Egy ismeretlen faj megépíti a Központi Állomást, majd más csillagoktól bolygórepulzorokkal az Állomás környékére szállít néhány bolygót, melyekből létrehozza a Koréliai rendszert. [Showdown at Centerpoint]

>Egy ismeretlen faj számos fekete lyuk egymás közelébe rendezésével létrehozza a Bendő halmazt.

>Xim, a Despota hatalmas birodalmat épít fel. Később összeütközésbe kerül a huttokkal. Kossak, a hutt legyőzi Ximet a negyedik vontori csatában. Pre Köztársaság bukása.
kb. 25 000 B.B.Y.
>A hiperhajtómű kifejlesztése és elterjedése. A Régi Köztársaság megalapítása. A Jedi Rend megalakulása. A Coruscant városbolygóvá válásának kezedete. A Köztársaság elkezdi felfedezni a Galaxis ismeretlen területeit.
>Az első Jedi filozófusok tanulmányozni kezdik az Erőt az Ossuson. Megjövendölik, hogy valaha egy Kiválasztott majd egyensúlyt teremt az Erőben. Az egyre szaporodó Jedi-lovagok tevékeny résztvevőkké válnak a Köztársaság stabil működésének biztosításában.
>Hasadás következik be a Jedi Rendben: a világos és a sötét oldalt használó Jedik száz éven át háborúznak, majd a világos Jedik kerekednek felül. A sötét Jedik a Galaxis egy ismeretlen területére menekülnek, ahol uralmuk alá hajtják a szith népet, és létrehozzák a Szith Birodalmat. A következő évezredek során a Szith Birodalom uralkodói és a Köztársaság elfeledkeznek egymás létezéséről.
kb. 17 000 B.B.Y.
>Az első Alsakai konfliktus.

barkó 2010.02.04. 17:59:24

Még folytatódik a 2. rész.

>A yuuzhan vongok találkoznak egy harcos fajjal. A találkozás felébreszti bennük a gyilkolási és hódítási vágyat. A yuuzhan vongok legyőzik támadóikat, majd maguk is hódítókká válnak, számos világot elpusztítva szülőgalaxisukban. Gyermekei elfajulását látva Yuuzhan tar megfosztja a yuuzhan vongokat az Erőtől. Bosszúból a yuuzhan vongok elpusztítják a Yuuzhan tart, melyt pusztulása előtt útjára indít egy világmagot. [The Unifying Force]
kb. 10 000 B.B.Y.
>Egy, a Köztársaság ellen fellázadó népcsoport megtelepszik az Adumaron. [Starfighters of Adumar]
>A Yuuzhantar világmagja a Galaxisba érkezik, és a Zonamán földet érve életbe borítja a bolygót. [The Unifying Force]
>A yuuzhan vongok elhagyják háború-tépázta galaxisukat, hogy új galaxist keressenek maguknak. [The Unifying Force]
kb. 5000 B.B.Y.
>Az egyesítési háború során Teta császárnő egyesíti a Koros rendszer hét világát.

>A terjeszkedő Köztársaság hipertéri felfedezői rábukkannak a polgárháború küszöbén álló Szith Birodalomra. A polgárháborúból győztesen kikerülő Naga Sadow megindítja a Köztársaság ellen a nagy hipertéri háborút. A Köztársaság visszaveri a Szith haderőt, majd legyőzi a Szith Birodalmat. Naga Sadow és massassi harcosai a Yavin-4-re menekülnek, ahol Sadow begubózik és felfüggeszti élettevékenységeit, várva a Szithek új aranykorát. A massassik felépítik a Yavin-4-en templomaikat, majd lassan barbárságba süllyednek.
4400 B.B.Y.

>A legendákat követve egy Jedi, Freedon Nadd elmegy a Yavin-4-re, ahol a massassik megmutatják neki Naga Sadow nyugvóhelyét. Nadd felébreszti Sadowt, aki megtanítja neki a Szith praktikákat. Nadd a Köztársaság határán túl fekvő Onderonra utazik, és uralma alá hajtja a bolygó primitív népét. Uralkodása során polgárháború bontakozik ki hívei és ellenségei között, mely halála után tovább folytatódik.
4250 B.B.Y.

>A vultar kataklizma.

barkó 2010.02.04. 18:08:58

Még mindig... (majd szólok ha a 3. jön).

>Jedik egy csoportja felszámolja a Lorell Kalózok uralmát a Hapan csillaghalmazban. Ezt követően a hapanok matriarchális társadalmat alakítanak ki, és később teljesen elzárják világaikat a Köztársaságtól.

4000 B.B.Y.

>A terjeszkedő Köztársaság eljut az Onderonra, ahol Arca Jeth Jedi-mester és Ulic Qel-Droma Jedi-lovag segít a polgárháború lezárásában. Thon, majd Vodo-Siosk Baas Jedi-mesterek Jedi-lovaggá képezik ki Nomi Sunridert.

3999 B.B.Y.

>Vima Sunrider születése.

3998 B.B.Y.

>Freedon Nadd követői fogságba ejtik Arca Jeth-t az Onderonon. Nomi Sunrider és Ulic Qel-Droma kiszabadítják Arcát. Közben Freedon Nadd szelleme az Empress Teta rendszerbe menekítteti a Szith tudást Satal Ketóval és Aleemával. Az Onderonra béke köszönt.

3997 B.B.Y.

>Satal Keto és Aleema Szith praktikákkal uralma alá hajtja az Empress Teta rendszert. A Szithek történelmét kutatva Vodo-Siosk Baas tanítványa, Exar Kun eljut a Yavin-4-re, ahol a sötét oldal hatalmát megízlelve Szith-lovaggá válik. Ulic Qel-Droma az Empress Teta rendszerbe megy, hogy felszámolja Satal Keto és Aleema uralmát. Megöli Satal Ketót, közben hatalmába keríti a sötét oldal. Exar Kun a Yavin-4-en egy aranygömbbe zárja a massassi gyermekek szellemét, hogy azok energiájából saját erejét növelje. Exar Kun megkeresi Ulic Qel-Dromát, és a két Szith-lovag összefog, hogy visszaállítsák a Szith Birodalmat.

3996 B.B.Y.

>Exar Kun számos Jedit áttérít a sötét oldalra, majd a Yavin-4-re viszi őket. Eközben Ulic Qel-Droma támadást indít a Coruscant ellen: megkezdődik a Szith háború. A Jedik visszaverik a támadást, Qel-Dromát elfogják. Exar Kun kiszabadítja Qel-Dromát, majd megöli Vodo-Siosk Baast. A Yavin-4-re mennek. Kun tanítványai számtalan Jedi-mestert megölnek, és egy Szith fegyverrel elpusztítják a Cron csillaghalmazt. A halmaz pusztulásával elpusztul az egyik Jedi kiképzőközpont és könyvtár is az Ossuson. A Köztársaság elpusztítja Mandalore hadurat. Nomi Sunrider megfosztja Ulic Qel-Dromát az Erőtől, aki rádöbben tetteire, és elvezeti a Jediket a Yavin-4-re. Exar Kun felhasználja a massassik életerejét, hogy testéből kilépve szellemét a massassi templomokhoz kösse és így túlélje a Jedik által a Yavin-4-en végzett pusztítást.

>Egy űrhajó Jedikkel a fedélzetén a Haruun Kalon reked. A Jedik leszármazottaiból később kialakul a bolygó korunnai népessége. [Shatterpoint]

>Lezárul a Szith háború.

barkó 2010.02.04. 18:09:34

3986 B.B.Y.

>Ulic Qel-Droma halála.

3900 B.B.Y.

>Emberek telepszenek a Naboora a Grizmalltról.

3000 B.B.Y.

>A Paeciai Birodalom összeomlása. [The Courtship of Princess Leia]

kb. 2000 B.B.Y.

>Egy Jedi-lovag szakít a Jedi Tanáccsal, és új Szith-lovagrendet alapít. A rend gyarapodni kezd, majd később a hatalomért folytatott marakodásban a Szithek elpusztítják egymást.

1000 B.B.Y.

>Az egyik túlélő Szith-lovag, Kaan és hadserege, a Sötétség Testvérisége a Ruusanon megütközik a Jedik seregével. A ruusani vérfürdő egyetlen Szith túlélője, Darth Bane titokban elmenekül, és később csak egyetlen tanítványt vesz maga mellé, hogy átadja neki tudását. Mostantól a Szithek teljes titokban léteznek, mindig csupán egy mester és egy tanítvány él egyidőben, hogy a Jedik ne fedezzék fel őket. A Darth név mesterről tanítványra adódik. A következő évezred során a Szithek leírják tanításaikat, és várják a Jedik elleni bosszú pillanatát.

974 B.B.Y.

>A Baanu Miir világhajó útnak indul a yuuzhan vongok szülőgalaxisából. [Rebirth]

896 B.B.Y.

>Yoda születése. [Return of the Jedi]

796 B.B.Y.

>Yoda Jedi-mester lesz.

barkó 2010.02.04. 18:11:00

737 B.B.Y.

>A Grissmath dinasztia rabokat kezd telepíteni a Nam Choriosra. [Planet of Twilight]

687 B.B.Y.

>A Grissmath dinasztia megfertőzi a Nam Choriost a Halálcsíra-járvánnyal. [Planet of Twilight]

600 B.B.Y.

>Jabba Desilijic Tiure születése.

>A Jedi Tanács a Dathomirra száműzi Allyát, egy, a sötét oldalra áttért Jedit. Allya lányai később matriarchális társadalmat hoznak létre a börtönbolygón. Az Erőt mint ősi varázslatot használják.

509 B.B.Y.

>Yaddle születése.

495 B.B.Y.

>Ikrit születése.

490 B.B.Y.

>A Szövetségi Szektor létrejötte.

400 B.B.Y.

>Egy Jedi kiképzőhajó, a Chuunthor a Dathomirra zuhan. A Yoda vezette mentőakció összeütközésbe kerül a bolygó Erő-használó boszorkányaival. Később a problémát békés úton rendezik. (szökevények című könyv)

389 B.B.Y.

>Keiran Halcyon koréliai Jedi véget vet a seloniai Afarathu szekta garázdálkodásának. [I, Jedi]

389 B.B.Y.

>Keiran Halcyon koréliai Jedi véget vet a seloniai Afarathu szekta garázdálkodásának. [I, Jedi]

385 B.B.Y.

>Ikrit Jedi-mester felfedezi a Yavin-4-en Exar Kun aranygömbjét. Mivel nem tudja kiszabadítani a gömbből a massassi szellemeket, Jedi-transzba helyezkedik mellette, és vár valakire, aki elég erős lesz, hogy segítsen neki ebben.

350 B.B.Y.

>A Kereskedő Föderáció megalapítása.

kb. 318 B.B.Y.

>Berethron e Solo király bevezeti Korélián a demokráciát. [The Paradise Snare]

237 B.B.Y.

>Dzym létrejötte. [Planet of Twilight]

barkó 2010.02.04. 18:11:48

206 B.B.Y.

>Oppo Rancisis születése.

200 B.B.Y.

>Csubakka születése. [A New Hope]

129 B.B.Y.

>Jedik egy csoportja kihirdeti a Potentiumról szóló filozófiát. A Potentium-hívők később elhagyják a Jedi Templomot. [Rogue Planet]

105 B.B.Y.

>Durga, a hutt születése.

92 B.B.Y.

>Ki-Adi-Mundi születése. Qui-gon Jinn születése.

89 B.B.Y.

>Az egyik Potentium-hívő, Leor Hal követőivel letelepszik a Zonama Sekoton. Jelenlétük hatására a bolygó öntudatra ébred. [Rogue Planet]

84 B.B.Y.

>Jorus C�baoth születése.

82 B.B.Y.

>Palpatine születése.

72 B.B.Y.

>Mace Windu születése a Haruun Kalon. Születése után hónapokkal a Jedi Templomba kerül, ahol Jedi-lovagot nevelnek belőle. [Shatterpoint]

66 B.B.Y.

>Jango Fett születése. [The Cestus Deception]

59 B.B.Y.

>Sheeka Tull születése. [The Cestus Deception]

barkó 2010.02.04. 18:12:31

57 B.B.Y.

>Obi-van Kenobi születése.

>Mace Windu rövid időre visszater a Haruun Kalra, hogy megismerje ősei, a Jedi-leszármazott őslakosok életmódját. [Shatterpoint]

57 B.B.Y. után

>A Haruun Kalon egyre több külvilági telepszik le. Az újonnan érkező balawai népesség és az őshonos korunnaik közt viszály tör ki. [Shatterpoint]

50 B.B.Y.

>A sikertelen arkani forradalom az Arkani Dominium ellen.

48 B.B.Y.

>Mon Mothma születése.

46 B.B.Y.

>Padmé Naberrie születése. [Cloak of Deception]

>Airen Cracken születése. [The Unifying Force]

45 B.B.Y.

>Veruna kerül a Naboo trónjára.

44 B.B.Y.

>A Katana-flotta eltűnése. [Dark Force Rising]

>Plo Koon és más Jedik győztesen kerülnek ki a Stark hipertéri háborúból.

>Qui-gon Jinn Jedi-mester tanítani kezdi Obi-van Kenobit. [The Phantom Menace]

43 B.B.Y.

>A mandaloriak kipusztítása. [The Cestus Deception]

41 B.B.Y.

>Jorj Cardas elkezdi kiépíteni csempészszervezetét. [Vision of the Future]

>Anakin Skywalker születése. Owen Lars születése.

>Sheeka Tull és Jango Fett találkozása. [The Cestus Deception]

barkó 2010.02.04. 18:13:43

40 B.B.Y.

>Jango Fett és Sheeka Tull kapcsolata megszakad. Jango fejvadász lesz. [The Cestus Deception]

Vége az első résznek. Rengeteg forrást és egyéb cuccot, köztük a saját feljegyzéseimet is használnom kellett ahhoz, hogy ezt meg tudjam írni.

barkó 2010.02.04. 18:15:03

HIBA!!! HIBA!!! HIBA!!!

>Xim, a Despota hatalmas birodalmat épít fel. Később összeütközésbe kerül a huttokkal. Kossak, a hutt legyőzi Ximet a negyedik vontori csatában. Pre Köztársaság bukása. Véletlenül ezt írtam. De a Pre Köztársaság már előbb elbukott jóval... bocsánat.

barkó 2010.02.04. 18:18:41

Holnap folytatása következik.

Ariza (törölt) 2010.02.04. 18:26:51

@barkó: Nah lehet hogy most én félreértettem vmit. De itt azt irtad 41 B.B.Y. Jorj Cardas elkezdi kiépíteni csempésszervezetét, Anakin születése. Ez most mind2 41 B.B.Y. hez tartozik?? És ha igen Cardas szervezetére itt a Doriana által megbizott szervezet kiépítésére gondolsz? Mert ha igen akk vmi nem stimmel, én most olvastam el a Kirajzást(gondolom te már elolvastad). Namármost a Kirajzás pusztulása után kezdi el azt a szervezetet kiépíteni Jorj, viszont akk Anakin már javába élt oan 14-15 éves lehetett. Maj még a héten megpróbálom beszerezni a Túlélők Keresését:D

barkó 2010.02.04. 18:43:34

@Ariza: Lehet, hogy én is félreértettem vmit.(vagy félreírtam.)

Ariza (törölt) 2010.02.04. 19:37:13

@barkó: Olvastad a Túlélők Keresését? És ha igen benne van Thrawn? Nekem naon bejött a Kirajzás mer Zahntól kaptunk egy történetet a birodalom előtti időkből is + kiderült hogy C'baoth már akk is hülye volt nem csak félreklónozták:D. Az a Sivv Kav az meg akkora 1 töketlen kutya már a végén sajnáltam is szegény neimodit. Cardas meg naon jo karakter és persze ott van Thrawn is:)

barkó 2010.02.05. 14:56:15

@Ariza: Ja olvastam, de már régen. Nem szerepel, csak a fajtársai. De azok nagyon is. Meg négy rohamosztagos.

Omy 2010.02.05. 20:01:08

@Ariza: jaja ezt mondtam én is!!!!!

grievous 2010.02.06. 09:52:39

Mikor lehet letoltenia feliratos mandalore plot-ot?

Petyu 2010.02.07. 12:50:38

Annyira nem jön be 70%

barkó 2010.02.17. 18:41:57

@Ariza: Ahol sorköz van ott történik vmi. Min. szünet.

Hirnyo 2010.02.27. 10:44:04

A Mandalore trilógia elje nagyon nagy, de onnantól romlik lefele.
Mandalore Plot-100%
Voyage of Tempetation-80%
Dutchess of Mandalore-60%

barkó 2010.03.13. 19:38:18

Mikor lesz a feliratos?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.03.13. 20:02:27

@barkó: Már van. A bejegyzésbe kiraktam a letöltőlinket.

mpsith 2010.03.16. 19:00:14

Ez a kedvenc részem, holtversenyben a Lair of Grievous-val.

97%

Gubb 2010.06.25. 22:10:21

90%. Én nem tartom jobbnak a Lightsaber Lostnál. nagyon vártam a Mandalore-os részeket, és lehet, hogy épp ez a bajom: többet vártam ettől a résztől. Azért nem rossz, szóval a 90%-ot bőven megérdemli, a képi világ és a történet is elég jó.

Sajnos néhány hiba ismét becsúszott, és ezek is rontottak a pontszámon:
- Valahogy nem ilyennek képzeltem a Mandalore-t és a Mandaloriakat. A Mandaloron nem kellene a coruscanti-hoz hasonló megapoliszoknak lenniük, hiszen egy egykori katonanép lakhelyéről van szó. Én inkább valami naboo-sabb bolygót vártam, csak zord környezettel (sziklák), de a nabuhoz hasonló emberléptékű városokkal.
- A Concordia állítólag tele van bányákkal, az egész felszínt beborítják (hiszen tönkretették miattuk az erdős felszínt). Obi van "megnézi a bányákat" és véletlenül pont abba fut bele, ahol a Halálőrség rejtőzik ... nem túl életszerű, hacsak a Jedi látnoki képességeit nem használta -de ha így van, akkor ezt említeni kellene.
- Nem tetszik továbbá, hogy a mandaloriak túl ügyetlennek tűnnek. Én többet vártam tőlük. legalább megsebesíthették volna Obi-Vant. Szóval nem is olyan félelmetes ez a Halálőrség.

Rex Százados 2010.07.03. 13:21:29

nekem nagyon tetszett a fekete fénykard

97%

barkó 2010.08.08. 19:57:47

Ha még nem értékeltem volna: 96%
süti beállítások módosítása