2. évad 22. rész: Lethal Trackdown

ffixer

Hát ezt is megéltük... A második évad elérkezett a lezáráshoz. A bevezető 20. rész, és az alapsztoritól teljesen elkanyarodó, kissé unalmas 21. rész után kiváncsian vártam, hogy vajon a Boba-trilógia, és egyben a második évad záró része vajon milyen lesz. Mármint hogy mi fog kikerekedni ebből - az eddig eléggé lassacskán haladó- sztoriból. Voltak pozitív reményeim ezzel a résszel kapcsolatban, hogy most majd tényleg kicsit rákapcsolnak, és egész jó kis zárórész fog itt végül kikerekedni, de még csak a legoptimistább hangulatomba sem gonoltam volna soha azt, hogy ez ennyire, de ennyire jó lesz! A hangulat simán vetekszik a Landing at Point Rain, és a Lair of Grievous (észrevettétek, hogy a 'L' betűvel kezdődő részek általában milyen hangulatosak?)-ével. Csak, hogy azok megnézése után lehetett azt mondani, hogy 'hopp itt találtam egy nagyon kicsi hibát'. Szóval azért azok nem voltak hibátlanok, még a kimagasló hangulatuk ellenére sem. Itt viszont szó szerint gondolkodnom kellett, hogy még is mi volt olyan a részben, ami - akár csak egy kicsit is, de- nem tetszett. És hát bizony itt csak alig-alig nagyon találtam ilyet...

Boba vívódása.

A romok alól kimenekített Anakin, és Windu most Coruscanton pihennek. Anakin azt szeretné, ha felkutatnák Boba-t, hiszen már bebizonyította, hogy komoly veszélyt tud jelenteni a köztársaságra. Windu viszont feleslegesnek tartja az ifjú felkutatását. 
Úgy gondolja, hogy ő maga se lenne különb Boba-nal, hogyha most nekiálna megkeresni őt. Pláne nem háborúban, amikor fontosabb dolguk is van.
A vita közben Plo Koon, és Ashoka sétálnak be a szobába. Plo mester elmondja, hogy fogtak egy adást egy fejvadász bandától, akik között ott van Boba is.
Az adásban Aurra, Boba, és még a 3 elejtett klón túsz látható. Aurra elmondja az adásban, hogy amíg Windu nem jön oda Boba-hoz, addig fokozatosan kivégzik a túszokat. A fejvadásznő oda is szól Boba-nak -aki a jobb oldali klón túsz (CT-411) feje felé fogja a fegyvert-, hogy lője le a klónt. Boba egy ideig vívódík, de végül nem képes megtenni. Mikor Aurra ezt meglátja, egy szempillantás alatt végez a tússzal.
Ezután Aurra odaszól Windu-nak, hogy keresse meg őket, ha pedig nem teszi, akkor a megmaradt két túszt is ki fogják végezni.
Windu-ra teljesen hatással van a holo-üzenet, és már indulni is akar. Azonban Plo Koon ezt nem tartja jó ötletnek. Egyrészt Windu-nak még pihenésre van szüksége, másrészt pedig az ő jelenléte mégjobban feldühítené Boba-t.
Ezért aztán Ashoka, és Plo Koon indulnak el a kutatásra.
A Slave 1-en Aurra megfenyegeti Boba-t, hogy legközelebb ne mutassa a gyengeség jelét, és legyen képes gyilkolni, hogyha Aurra azt mondja.
A csapat egyik tagja, Cassas úgy véli, hogy neki ez (túszok, megsemmisített cirkáló...) már túl sok, és hogy ő csak Windu megölésére vállalkozott, ezt pedig már nem bírja tovább. Aurra azt tervezi, hogy majd elbocsátják őt a Florrum-on, elvégre Aurra ezután úgy is oda tervezett volna menni abból a célból, hogy meglátogasson egy régi ismerőst.
Ez a régi ismerős igazából Aurra ex-szeretője, aki nem más, mint Hondo Onaka. Amikor találkoznak, Aurra bemutatja neki Boba Fett-et. Hondo elmondja neki, hogy ismerte az apját, és jó barátja volt.
Aztán jó űrkalózhoz híven be is vezeti a csapatot (Bossk-ot leszámítva, mert ő ottmarad őrizni a túszokat) kocsmába, hogy beszélgessenek, és igyanak egy jót.
Itt Cassas odamegy egy holofonhoz, és felhívja az egyik twi'lek ismerősét.
Elmeséli neki, hogy kiszáltt a melóból, és azt mondja, hogy a küldetésével kapcsolatban tud fontos infókat szolgáltatni, amik sokat érhetnek, hogyha jó helyre kerülnek.
Aurra kihallgatja a beszélgetést. Miután Cassas elmondja, hogy fontos infókkal szolgálhat a küldetéssel kapcsolatban, Aurra-nak több se kell - lepuffantja.
Egy darabig oda irányul a figyelem, de nem túl sokáig, elvégre azért itt egy gyilkosság nem olyan nagy ritkaság.
Ashoka, és Plo Koon az coruscanti alvilágba mennek le kutatni. Azon belül is abba a negyedbe, ahol Jango Fett a legtöbbet tartózkodott még anno. Plo Koon ugyanis tudja, hogy a hologrammon látható nő Aurra Sing volt, és hogy ő is jól ismerte Jango-t. Szóval ha Jango szövetségeseiről, és fiáról akarnak információt szerezni, akkor legjobb lesz arra a környékre menniük, ahol Jango legtöbb (volt) barátja tartózkodik. Hiszen ha valahol, akkor ott hallhatnak fejleményeket Bobáékról.
Be is mennek abba a negyedbe, ahova anno Jango olyan sokat járt, és átkutatnak több szórakozóhelyet is. 
Az ötödik szórakozóhely az, ahol sikerül infót szerezniük. Itt ordít a zene, különböző színes fények villódznak a falon, és az egész épület zsúfoltságig tele van.
Plo Koon odamegy a bárpultoshoz, és információt követel, felmutatja a fénykardját is - bizonyítván, hogy jedi-, de azért higgadt marad. 
Ashoka pedig megpróbál az erő segítségével hallgatózni, megpróbál arra koncentrálni - ebben a zsivajban ugyebár nem könnyű-, amit a jelenlévők beszélnek.
Ashoka így sok-sok beszélgetésbe belehallgat. Hall olyat, aki a háborúról panaszkodik, olyat akinek nem megy jól az üzlete, vannak akik arról vitatkoznak, hogy ki fogja randira hívni a holovizióban látott csajt, stb... Végül aztán Ashoka ráfókuszál egy csevegő twi'lekre, aki épp arról mesél a haverjának, hogy az egyik ismerősét nemrég ölték meg a Florrum-on. Elmondja, hogy azt hallotta, hogy a haverja épp egy küldetésen volt, és infókat szolgáltatott volna róla, de aztán az egyik csapattársa, a hírhedt Aurra Sing lelőtte őt.
Ashokának körülbelül ennyi infót sikerül kihallgatnia, mert aztán a twi'lek észreveszi az egyre közelebb merészkedő Ashoka-t, és hirtelen elkapja. Tano kiszabadul a twi'lek karjai közül, de ekkor már odaözönlik egy csomó segítő, akik sugárvetőt tartanak felé.
Erre Plo Koon is felfigyel, ezért bekapcsolt fénykarddal odamegy a bűnözőkhöz. Ashoka is bekapcsolja a lézerkardját.
Plo Koon és Ashoka szépen lassan elkezdenek hátrálni a kijárat felé, a sugárvetős bűnözők pedig fokozatosan közelítenek feléjük. A bárpultos oda is szól, hogy nem akar lövöldözést.
Ashoka-nak ekkor az az ötlete támad, hogy kihasználja az ellenfelei részegségét, és 'Fizetek nektek egy italt.' felkiáltással kiszed egy maréknyi pénzt a zsebéből, és a tömeg felé hajítja. Ezután a két jedi kihúzza onnan a csíkot.
Ashoka elmondja a mesternek, hogy kihallgatott egy beszélgetést, ahol Aurra Sing-et említik, aki megölte ott az egyik csapattársát. Szóval irány Florrum!
Eközben Hondo, és Aurra arról beszélgetnek, hogy a kalózvezér beszáll-e a buliba.
Hondo nem segít, de megigéri, hogy nem is fogja hátráltatni Aurra-jékat.
Úgy gondolja, hogy ez az ügy most rá, és Boba-ra tartozik.
Bossk hamarosan üzen Aurra-nak, hogy egy - kinézet alapján- jedi hajó landolt a bolygón. A fejvadásznő azt parancsolja Bossk-nak, hogy vigye el a túszokat a
Slave 1-gyel jó messzire, hogy a jedik ne találjanak rájuk.
A hajóból kiszálló jediket Hondo üdvözli, és elmondja nekik - bizonyítva a semlegességét- hogy Aurra-jék a bárban várják őket, de fogalma sincs, hogy milyen csapdát találtak ki számukra. Plo Koon-ék kicsit furcsálják Hondo viselkedését, de azért elindulnak a bár felé.
Ashoka elbújik hátul, csak Plo Koon ül le Aurra-val szembe. Miután leül, Boba Fett előtűnik a háta mögül, és a fejéhez fog egy sugárvetőt. Boba elmondja, hogy ő Windu-t akarja látni, és nem őt. Plo Koon higgadt marad. Azt mondja, hogy választhatják a nehezebb, és a könnyebb utat. Aurra figyelmezteti Bossk-ot, hogy nyírja ki a túszokat, amennyiben ő szól. Plo Koon továbbra is higgadt marad. Aurra látszólag semmivel sem tudja kényszeríteni.
Ashoka aztán előbújik a sötétből, levágja az Aurra fején levő antennát, s ezzel elintézi, hogy Aurra ne tudjon kommunikálni.
Ezzel csak az a baj, hogyha Bossk egy bizonyos idő után nem hall Aurra-ról, akkor megöli a túszokat.
A bárban patthelyzet alakul ki. Ashoka a fejvadásznő nyaka elé szorítja a lézerkardját, Boba pedig Plo Koon fejét célozza egy sugárvetővel.
Boba figyelmezteti Ashoka-t, hogy engedje el Aurra-t. Aurra viszont elmondja Boba-nak, hogy a jedik nem gyilkosok, így tulajdonképpen ő nincs veszélyben. Boba is hangsúlyozza, hogy ő nem egy gyilkos, csak igazságot akar. Plo Koon erre megszólal "Mi vagyunk az igazság." A jedi mester hangsúlyozza, hogy senkinek sem lesz baja, ha most szépen mindenki velük jön. Boba se képes ártani nekik, és nem is akarja, hogy Aurra megölesse a túszokat (akik tulajdonképpen a testvérei), viszont a lelkiismerete sem képes beletörődni abba, hogy nem állhat bosszút. Ráadásul ha vállalná, hogy megadja magát Plo Koon-éknak, attól még lehetséges, hogy Aurra tovább harcolna ellenük, és félő, hogy ez a fejvadásznő halálához vezetne. Boba az ő halálát se szeretné. Szóval teljesen döntésképtelenné válik, egészen addig amíg Aurra nem jelez neki egy kacsintással.
A fejvadásznő terve az, hogy Boba lő egyet a sugárvetővel Ashoka felé, elterelve ezzel a lány figyelmét. Ennek köszönhetően Aurra kiszabadulna Ashoka "fogságából", a cipőjébe szerelt kábítótűvel eltalálja Plo Koont, majd előveszi a sugárpisztolyait, és lelövi Ashoka-t.
Boba hallgat Aurra-ra (bár a tervét valószínű nem tudja olyan pontosan, mint ahogy én azt most megfogalmazta itt az előbb), eltereli Ashoka figyelmét, Aurra kilövi a két kábítótűt a cipőjéből, csak Plo Koon még időben lecsapja az asztalt, így a tűk ne a jedi mesterbe, hanem az asztalba fúródnak. Aurra előveszi a két sugárpisztolyát, és elkezd Ashoka-ra lőni. A padawan a fénykardjával próbálja meg visszaverni a lézeresőt, de Plo Koon segít neki azzal, hogy kettőjük (Ashoka és Aurra) közé löki az asztalt, majd egy szempillantás alatt odarohan Aurra-hoz, és szétvágja a kezében levő sugárvetőket. Plo Koon a fejvadásznő felé szögezi a lézerkardját, ám nemsokáig, mert Boba oda dob egy bombát, így mindenki hajlandó elfutni a közelből.
Boba és Aurra elkezdenek menekülni, de Plo Koon magához húzza a fiút, Aurra pedig nem fordul vissza segíteni, hanem otthagyja. Ashoka a fejvadásznő nyomába ered.
Plo Koon arra kéri Boba-t, hogy mondja el hol vannak a túszok. Boba azonban nem mondja el, de nem azért, mert határozottan a jedik ellen van, hanem mert teljes mértékben le van sújtva, amiért Aurra - akiben eddig megbízott- itthagyta.
Plo Koon elvezeti a fiút Hondo elé. Azt reméli, hogy Boba talán majd jobban megbízik egy olyan emberben, aki jól ismerte az ő apját.
Hondo is ezt tanácsolja. Boba azonban nem akar senkinek sem segíteni, amiért mindenki elhagyta. Hondo - mint az apja (volt) barátja- elmondja neki, hogy most Jango is ezt akarná. Boba végül beleegyezik, és segít. 
Ashoka épp speeder-en üldözi a szintén speeder-rel menekülő Aurra-t.
Plo Koon hamarosan felhívja Ashoka-t, és közli vele, hogy a fejvadásznőnek az a célja, hogy elcsalja őt a túszoktól. Plo mester megadja a helyes ko-ordinátákat. Ashoka hamarosan le is tér az útról, és elindul a helyes irányba. Ezt észreveszi Aurra is, ezért ő is elindul a hajó felé.
A fogjok előtt várakozó Bossk úgy gondolja, hogy Aurra már túl régóta nem válaszol, már épp készül lelőni a túszokat, amikora háta mögött felbukkan Ashoka, és elkezd Bossk irányába lőni. Bossk gyorsan hasra bukik. Ashoka egy szempillantás alatt le is vágja a kötelet a túszok kezéről.
A kiszabadított Killian admirális elveszi a fegyvert a földön fekvő Bossk-tól, és becélozza a gyíkpofát.
Hamarosan Aurra is megérkezik a speeder-ével. Gyorsan berohan a Slave 1-be, hogy gyorsan elhűzhassa a csíkot.
A hajó el is indul, ám Ashoka-nak még sikerül ráugrania a szárnyára, majd levágni azt. Ashoka épségben földet ér (köszönhetően a jedi képességeinek), a Slave 1 viszont lezuhan a távolban.
Boba-t, és Bossk-ot Coruscant-ra vitetik, Windu elé. Boba elmondja, hogy már belátja; szörnyű dolgokat csinált, de ezt Windu váltotta ki belőle, amiért megölte az apját. Elmondja, hogy soha nem fog neki megbocsátani.
Windu szomorú, és gondterhelt arccal ezt feleli: 'Pedig meg kell.'

Na így kell évadot zárni!

Azért az milyen már, hogy a rész végignézése után vagy egy 10 percet gondolkodtam, de semmi komoly negatívumot nem sikerült találnom? Mert hogy így van!
Jó persze, van 1-2 körülményes dolog a sztoriban, pl. nem igazán derül ki, hogy Plo Koon honnan volt ilyen tájékozott Jango Fett-tel kapcsolatban, hogy honnan tudta olyan jól, hogy hol kell információt keresni, illetve azt is kicsit furcsának tartom, hogy miután Ashokáék megtudták, hogy Fett-ék Florrum-on vannak, pontosan tudták, hogy a bolygón belül hová kell leszállni. De ilyen apróságokat komoly hibaként felróni szerintem még így is pofátlanság. Nem csoda, hogy ebben a 22 percben nem tudtak mindent megmagyarázni, sőt; még így is csoda, hogy mennyi mindent bele tudtak zsúfolni ebbe a részbe anélkül, hogy a néző elkapkodottnak érzné.
És akkor itt jönnek a pozitívumok. Azt mondhatnám, hogy maga a teljes epizód, úgy ahogy van, egy nagy pozitívum. Nem hibátlan, mégis tökéletes!
Amit ezután a két rész után ki lehetett hozni Boba Fett sztorijából, azt a készítők kihozták! Ráadásul nem is akárhogy!
A hánytatott sorsú, meggyötört lelkű Boba történetét végre olyannak láthatjuk, amilyennek szeretnénk! Elszomorítónak, kétségbeejtőnek, nyugtalanítónak, és meglepően durvának!
Boba személyiségét nagyon jól megírták: folyton látszódik rajta a vívódás.
Ráadásul már rögtön az elején kapunk egy olyan részt, amivel jobban nem is lehet kifejezni ezt a vívódást. Természetesen a holoüzenetről van szó, amikor Boba képtelen végezni ezzel a klónnal, emiatt Aurra lövi le helyette. Ráadásul ezután még meg is fenyegeti Boba-t. Gyakorlatilag Boba arra van kényszerítve, hogy a testvérei, akikhez - mégha titokban is, de- kötődik szenvedését kelljen látnia/átéreznie, ráadásul még végeznie is kéne az egyikkel. Azért ez így eléggé sokkoló. Persze így leírva negyedannyira sem, hisz az ábrázolás viszi a prímet.
De nem csak itt figyelhető meg a vívodás Boba-nál. Leginkább a zárójelenet a leg szívszorítóbb. Arról nem is tudok mit írni.
Az minden idők legjobb befejezése, azt látni kell!
De szerencsére nem csak Boba karaktere lett ilyen jól megírva.
Aurra például olyan megdöbbentően kegyetlen lett - a rész elején csak úgy kedvtelésből agyonveri Killian admirálist, ráadásul a CT-411es klón megölése is elég sokkoló-, hogy még Cad Bane-re is köröket ver. Bár benne nincs meg az a lazaság, mint Bane-be, viszont nagyon öncélú, és a sorozat eddigi legkegyetlenebb szereplője lett ő így a trilógia zárórészére. Nagy kár, hogy az előző részben még csak tizedennyire sem volt jó.
Aztán Bossk-kal is ki kellett, hogy béküljek. Ő a múltkori részbe számomra elég nagy csalódás volt, itt viszont marha jól tolta a tolnivalót.
Mace Windu-val eddig se volt baj, de ahogy - a már előbb említett- utolsó jelenetben szerepel az hihetetlen. Annál a jelenetnél érdemes figyelni az arckifejezését is! Congratulations, for the animators!
Aztán itt van Ashoka. Ő kétesélyes. Volt már számomra ő utálatos, átlagos, és szimpatikus. Itt szerencsére az utóbbiról van szó. Teljesen jó szereplő, és remekül kiegészítik egymást Plo Koon-nal, aki szintén itt volt az eddigi legjobb.
Hondo pedig...hát ő neki ez már a negyedik szereplése, de ha az előző hármat összeadjuk, az mind nem ért fel ehhez. Ami itt van, az hihetetlen. Egyrészt marhára tetszik, hogy átlátja Boba vívódását, emiatt aztán nem áll senkinek sem az oldalára. Aztán azok a poénok, te jó ég! Sajnos CW-ben igazán kevés jófajta röhögős jelenet van. Itt viszont akad 1-2, köszönhetően Hondo-nak. Egyébként Hondo, és Aurra szerelmi kapcsolata is eléggé vicces. Pl. amikor Aurra-jék leszálnak a Florrum-on, és Hondo meglátja Boba-t, akkor megszólal, hogy 'Ő nem tőlem van, ugye?'.
Aztán még a coruscanti szórakozóhelyen is van 1-2 olyan párbeszéd, amitől ha nem is röhögi magát a pad alá az ember, azért minimum elmosolyodik.
Szerencsére nem csak humorból jó a rész. Nagyon változatos, viszont még is mindenre szakítottak időt ebben a szűk 22 percben.
Ott vannak pl. az akciójelenetek. Negyedannyi sincs belőlük, mint a Landing at Point Rain-ben, viszont az a kevés mind-mind a legjobb fajtából van. Főleg az az alig félperces ütközet az Aurra-Boba, és az Ashoka-Plo Koon páros között. Érdemes figyelni, hogy milyen pörgős az egész, ám még is milyen zseniálisan van megkoreografálva. Ötletekkel teli, izgalmas, és egy pillantra sem veszik el belőle a lendület. Szerencsére ez egyaránt igaz a speeder-es üldözésre, és a coruscanti nézeteltérésre is, amik szintén nagyon emlékezetesek lettek.
Egyébként a coruscanti kutatós rész kb. olyan, mintha valaki kitalálta volna, hogy csinál egy hasonló részt, mint a Lightsaber Lost, csak épp százszor jobban. Szerencsére így is lett. Azok a részek (is) zseniálisak. Az a diszkófényekkel teli bár...baromi jól megcsinálták. A leglátványosabb jelenet az egész részben, sőt: kishíján az egész évadban!
De szerencsére nem csak a teljes coruscanti alvilágot, hanem a többi helyszínt is sikerült csodajóra megcsinálni. A Florrum mintha fejlődött volna az első évadhoz képest, a Slave 1 vörösen világított belső teréből pedig csak úgy sugárzik a feszültség.
Igazából még taglalhatnám, hogy melyik jelenetben mi a jó, csak az a baj, hogy akkor az összeset végig kéne mondanom, mert basszus itt egy olyan képkocka sincs, amire azt mondhatnám, hogy felesleges, vagy hogy nem tetszik! Kifogástalan az egész úgy ahogy van!
Ja, egyébként beszéltem már a zenékről? Hadd ne kelljen, mert egyikre sem tudok mást mondani, mint hogy tökéletes!
Az elején említettem, hogy van 1-2 apróbb furcsaság a cselekménybe, de tulajdonképpen tényleg csak ennyit tudok felhozni ellene. Ráadásul nem csak kifogástalan az amit nyújt, de jó is, és sok is!
Hihetetlen, hogy képesek voltak 22 percben egy ilyen feszültséggel, szomorúsággal, humorral, akcióval, vívódással, és kegyetlenséggel átszőtt történetet alkotni/megvalósítani. 
Igazából olyan rész, ami minden szempontból, és mindenkinek megfelel, olyan nincs. Vagy ha van is, még nem létezik. Mindenesetre ez azért nagyon-nagyon közel járt hozzá.
Csak tisztelettel tudok beszélni erről a részről, és igen: Így kell évadot zárni!

Szerintem: 99%
Szerintetek: 95%
Szinkronos Videó (KATT)

 

CWBA DÍJ: A MÁSODIK ÉVAD 
LEGJOBB HELYSZÍNE 
(CORUSCANT)


A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr441983498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.05.08. 17:12:53

Hű, most látom csak milyen hosszú lett a bejegyzés :P Aki először végigolvassa, az kap egy fagyit (nem)!

mpsith 2010.05.08. 17:24:08

WoW! Azért ha nem is 99-et de 96-ot azért biztosan érdemel ez a fantasztikus rész!!! EZ KÉREM A FINÁLÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (azért a fagyi jólesne XD)

Zomb!eboy 2010.05.08. 17:41:15

Ez az utolsó komment meg mi a fene, és 1 linket kérnék, nincs kedvem keresgélni.

mpsith 2010.05.08. 17:58:00

@ffixer: De én kókuszost ,,akajok"!!!! XD
@az a linkes gyerek: Nah, ez meg mi a rák?

Mellesleg, az évadzárás egy kivételes alkalom, mert egyszerűen epic volt, vagy nemtom, de legalább volt jelentősége.

Cody1991 2010.05.08. 18:29:22

Tökéletes rész volt: 100%
Amúgy az a lény, akit kihallgat Ahsoka, nem twi'lek, hanem egy nautoli, mint Fisto...

kriso08 2010.05.08. 18:33:45

@ffixer: Hogy lehet jobb,mint a LAPR?????????De jó,és egy 94%.

kriso08 2010.05.08. 18:43:53

Ja,és még valami.......Ffixter,tudod mennyi 99%?Szerintem nem.Az majdnem minden idők legjobb része.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.05.08. 19:09:06

@kriso08: Tudom mennyi az a 99%.
@Cody1991: Kijavítom a hibát.
Bejegyzek mindenkit.

Gree parancsnok 2010.05.08. 19:22:16

nem rossz,de a hibái:
-pond-ot ölték meg,nem az ismeretlen tisztet
őőő,kb. ennyi,de utolsó résznek megfelel
legyen 90 %

Gree parancsnok 2010.05.08. 19:24:06

kvíz hiba:az a fejvadász nem twilek,hanem glee anselm-i

Commander Bly 2010.05.08. 19:30:22

Kiváló rész,ezekbe a részekben azt bírom hogy úgy fejezik be hogy biztos lesz valami következménye meg stb. mint pl. az 1. évad utcsó részénél Ziro kiszabadul.Nekem ez 100%

DJnorbi2 · http://img192.imageshack.us/img192/2599/arctrooperimg.jpg 2010.05.08. 21:06:25

ha az előző részre 99%-ot adtam akkor erre 100%-ot adok.

DJnorbi2 · http://img192.imageshack.us/img192/2599/arctrooperimg.jpg 2010.05.08. 21:17:34

Amúgy szerintem Ponds csak hamis azonosítószámot adott meg ,mert az ő száma cc-6454,azért mert ha az eredetit adja meg,akkor rájönnek a fejvadászok,hogy a másik klón alacsonyabb rangú mint ő,és akkor azt ölik meg,de ő feláldozta magát.

Zomb!eboy 2010.05.08. 23:10:14

Egyértelműen 100%, ebbe tényleg nincs felesleges képkocka, Hondo hihetetlen, a Bounty Hunters-ben megérdemelte volna, hogy alaposan seggberúgják, itt viszont nagyon szimpatikus, Bossk is megtalálta a karakterét, Ponds-ért meg kár, jó szereplő volt.

Xefim 2010.05.09. 12:18:38

Nagyon jó rész volt, de azért nem tökéletes. Nekem is nagyon tetszett, de 92%nál nem adok többet. Valahogy összeszedettebb is lehetett volna, szerintem túl sokat akartak egy részbe tömöríteni. Nekem Boba személyisége még mindíg nem nagyon tetszik és ez a Kastas vagy ki is idegesített, szerencsére gyorsan kinyírják. Viszont Aura most az első helyen áll az ellenségek listán. :D (nem hinném hogy meghalt) Szóval nagyon jó dolgok voltak benne, de 20-25 perc erre kevés... Bocs srácok...
Egyébként észrevettétek hogy Ashoka többet tanul Plo Koontól mint Anakintól? :D

Commander Bly 2010.05.09. 13:01:00

Milyen érdekes hogy Boba és Bossk fognak még együtt dolgozni a birodalom korába images1.wikia.nocookie.net/__cb21710/common/skins/common/blank.gif

Ariza (törölt) 2010.05.09. 13:08:36

Röviden az eleje jó a vége szutyok. Hosszabban így tudnám kommentálni: Nekem az nagyon tetszett amikor a coruscanti alvilágba mennek lefele Plo Koonék. A Florrum is jó volt, és Hondo is egy kicsit jobb lett mint az előző részekbe. Viszont ami nekem nagyon nem tetszett az Bobának ez a vívódása. Azt persze megértem hogy itt még fiatal meg a testvérei ellen kell hogy forduljon. De teljesen lerombolja azt a képet bennem amit én róla alkottam eddig. Az elején is szar volt mikor nem öli meg azt a klónt, igaza volt Aurrának ha már egyszer belevágott Boba akkor csinálja is(azaz az is benne van a pakliba hogy ölni kell). Aztán ott van Hondonak az a mondata, hogy Jango is ezt akarná. Hát nem mondom ki hogy ez sztem mekkora baromság:S. Jango gondolkodás nélkül lelőtte volna Plo Koont kedves Hondo...Ahsoka jelleme pedig számomra a megszokott volt(idegesítő), de egyáltalán nem őmiatta nem tetszett annyira ez a rész. A vége pedig nekem nagyon-nagyon lehangoló volt(negatív értelemben... mikor elvezetik ott Bosskot + Bobát pff:S:S:S). DE Aurra jó volt, Hondo jó volt, Coruscant jó volt(az is nagyon tetszett mikor Ahoska bedobja a pénzt a tömegbe), de vegyes érzelmeim vannak a résszel kapcsolatba ezért 83%:S:S Bocsánta, én nem akartam ezzel ellentmondani másoknak vagy iesmi. De ez az én személyes véleményem(félreértés ne essék nem volt ez egy rossz rész!!!!). Jah és bocsánat a hosszú kommentért....

grievous 2010.05.09. 14:29:20

Szerintem sem halt meg Aurra.

Xefim 2010.05.09. 15:36:07

@Ariza: Én is igy vagyok Bobával kapcsolatban. Azt hittem egy tökös fickó. :D És Jangoval kapcsolatban is igazad van...

Ariza (törölt) 2010.05.09. 16:37:19

@Xefim: Jaja. De én azt teljesen megértem hogy egy 10-12 éves sráctól ne várjunk nagy akciókat, csak akkor minek kellett belevenni!!?? Mikor meghallottam hogy benne lesz Boba a CW-be akkor nagyon megörültem, de mostmár inkább azt mondom hogy inkább ne tették volna bele. Hogyha igazán Windu halálát akarta volna akkor nem szarozott volna Plo-val se(bár hát ugye ő csak majd a háború végén hal meg). Elfogadom Bobának a vívódását, de nekem EZ a Boba Fett naon nem jött be.(egyébként nekem Fették közül mindig is inkább az apja tetszett jobban)

DarkTerritory 2010.05.09. 17:17:02

felirat nélkül mikor lehet letölteni?

bottaster 2010.05.10. 17:14:43

az nem kap semmit aki az összes bejegyzést is végigolvasta?
amúgy sztem kb 95%

bottaster 2010.05.10. 17:16:50

Ariza ha jól emléxem aakor Mace kb 5 perccel hal meg előbb mint Plo Kloon (és ha jól emléxem akkor repülés közben lövik le a klónok) a harmadik epizódban

barkó 2010.05.10. 18:33:18

@ducatiboy: Nem biztos, hogy meghal! Lucas is azt írta, hogy csak a hivatalos források szerint hal meg!

Cody1991 2010.05.10. 18:48:16

Plo-t láttuk felrobbanni, de még biztos, hogy él...

Commander Bly 2010.05.10. 20:19:15

@Cody1991: Igen,erről én is olvastam valahol,mielött a hajója felrobbant abba a másodpercbe katapultált.És utána valamelyik bolygón tanított tovább jediket.

Xefim 2010.05.11. 00:11:02

Ááá, szerintem tuti meghalt...

csongor242 2010.06.12. 21:46:37

tegye már föl valaki felirattal!!!
Könyörgök!!!

barkó 2010.06.13. 11:41:23

9/10 úgy, hogy nem láttam, és Nem így írják Ashokát hanem így: Ahsoka.

barkó 2010.06.13. 11:45:43

9/10 úgy, hogy nem láttam, és Nem így írjákAshokát hanem így: Ahsoka

Ravasztigris 2010.07.02. 19:37:25

Hááát, ha szerencsénk van megtudjuk az igazságot.
Amúgy nagyon élvezetes rész volt, 96%

Synn 2010.07.10. 03:04:51

Háát ez nemrossz:) persze még meg kell nézni, de a történetre 98%ot adok, ( de csak mert ki tudja? lehetnek még jobb részek is:D ) a kivitelezés meg magától értetödö.:)
ez az egész "boba bosszú" történet igen jól meg lett csinálva még ha a trilógia 2. részében nem is alakultak úgy a dolgok ahogy elvártuk volna egy vagyis két jeditől. remélem még minimum 1-2 de több évad is lessz mert star warsból sosem elég:D

Synn 2010.07.10. 03:13:09

most hogy a kommenteket is elolvastam, Plo meghal, mivel az volt "az egyensúly" amit emlegetnek minden részben hogy 2 db jedi (yoda és obi wan) és 2 db sitt (anakin alias wader, és az emperor) az összes többi jedi meghal. mindenki!=(

Synn 2010.07.10. 03:19:44

mellesleg most hogy a kommenteket elolvastam.... Commander Bly, Cody 1991 és barkó tévedtek.
Plo meghal mint az összes többi jedi kivéve Yoda és Obi.
a jóslat beigazolódott a 3. részben ahogy qui-gon látta,
mivel 2-2 maradt a "jó" és a "rossz" vagy "sötét" oldalon.
Luke és Leyla akkor 1 nemvoltak tisztában azzal hogy jedikké nőhetnek, 2 ahhoz pedig hogy valaki jedi legyen tanítani kell, vagy kiismernie az élő erőt amit qvakevesen képesek( ök nem)
csakhát a történet megbukott mivel luke meg obi találkoztak és a többit gondolom ti is láttátok...:D

Synn 2010.07.10. 03:20:37

bocs h 2x írtam le kb ugyan azt csak lassan frissít és nemtudtam elküdte é avagy mégsem ^^

kav12 2010.07.10. 13:58:53

(bocs ffixer és SG, hogy ide írok, a kövit az OFFba írom majd)
@Synn: áááh! az egyensúly nem mérleg! nem minden jedi halt meg, mivel, tudod, volt egy nagy Jedi-tisztogatás. Nem minden jedi kapott klónt... és valamelyik túl is élhette... és a tisztogatás évekig is eltartott... még Lucas írta/mondta valahol, asszem.
Meg az Erőben akkor van egyensúly, ha csak "jók", tehát Jedik léteznek. Mint ahogy a ti testetek is akkor van egyensúlyban, ha teljesen egészséges, nem pedig akkor, ha 50% rákos és 50% egészséges sejtje van.
És még valami, hogy az Erőt hogyan kell nézni:
nem mérlegként, hogy 1:0, meg 1:1 (mint a foci VB-n :P) hanem mint a víz tükre: a jedik csak nézik (tehát szolgálják) a vizet (az Erőt), hogy annak a tükre sima legyen, és nyugalmas (tehát béke legyen), míg a sithek fröcskölik, és bele'ugrálnak' a vízbe (tehát uralmuk alá hajtják, és gonosz célokra használják), amitől a víz tükör nyugtalan lesz, és felborul az egyensúly, amit a jedik tartottak fenn eddig... és ezt mind honnan tudom? Lucas IS mondta... hogy jutott a fülembe? Itt:
starwars.hu/forum/topic.php3?id=387&page=2
Itt a 43. hozzászólást olvasd el! Ott leírja... és tudom, hogy olvastam ezt máshol is, ahol Lucast is megemlítették ennek kapcsán, hogy tőle van, stb.... csak nem emléxem, hogy hol!!!

DJnorbi2 · http://img192.imageshack.us/img192/2599/arctrooperimg.jpg 2010.07.10. 18:12:37

De ott van a force unleashed is ahol a maradék jediket nyírják ki,úgyhogy nem csak Obi,és Yoda maradt a 66-os parancs után

Synn 2010.07.11. 07:23:12

Előszöris a force unleashed egy játék, aminek 2 vége is van. Starkiller ha átáll a "jó" oldalra meghal, ha nem darth wader kinézete lessz (leszámítva a rohambilit a fején). de ott meg lehet ölni wader-t és te leszel heylette, ami meg teljesen ellent mond az eredeti történettel?! egyszóval játék.

A másik. Kav12 idézem az oldalról amit te linkeltél:

Hamarosan a császár Új Rendje vált uralkodóvá. A hideg technológia rendje volt ez, érzelem és jóság nélkül. Palpatine és szolgája, Darth Vader, sith sötét lordja, aki a jedi lovagok kiirtását vezette, sötétségbe borította a galaxist.

"A jediket kiirtottuk, mind egy szálig. Évtizedekkel ezelőtt elfojtottuk a lángjukat" TARKIN KORMÁNYZÓ
A jedi lovagok kipusztítása azonban nem volt teljes.

"Ó, dehogy! Még nem halt meg, még nem" OBI-WAN KENOBI

Obi-Wan Kenobi, Vader mestere amikor a sötét jedit még Anakin Skywalker néven ismerték, elmenekült és magával vitte Skywalker ikergyermekeit. Kenobi hosszú éveken át rejtőzködött, és gondosan rajta tartotta a szemét az egyik gyermeken, a Luke Skywalker nevű fiatal fiún. (nem írta yoda mestert)

itt valahogy nemírja hogy maradtak volna, és tulajdonképp nem is maradtak yodán és obi-wanon kívül.
Ahogyan látod az sem helyes, egy egy mérleg, jing-jang,
"jó"-"rossz", "sötét"-"világos".... Cak jedik sem maradhatnak és csak sithek sem.
És anakin tényleg elhozta az erőbe az "egyensújt"
(még a neve is azt sugallja "egyensúj" :D )

barkó 2010.07.11. 10:26:32

@Synn: Ja de Lucas is írta, hogy pl: Plo Koon "lehet", hogy túlélte. Meg azért olvastam mindenféle cuccot errôl, meg errôl a Jedirôl, tehát ôk is túlélhették. Van vmi Jedi a nevét nem tudom fejbôl, asszem vipid volt, ô túlélte szintén.

Synn 2010.07.11. 15:16:32

És ezt találtam, aki tud angolul előnyben. (+ átolvastam röpke 38-40 jedi életpályáját, mindenkit vagy grievous, az emperor, wader, vagy tanítványa ölt meg röviddel az order 66 után.)

In the 2008 video game The Force Unleashed, it is revealed that several other Jedi, including Jedi Master Shaak Ti, had survived the initial purge, only to be later killed by Vader's apprentice Galen Marek. However, in a deleted scene from Revenge Of The Sith, Shaak Ti was killed by General Grievous.

barkó 2010.07.15. 13:30:48

@Synn: Mi lenne ha Rendesen írnád Vader -t? Ja és eléggé valószínű, hogy igazad van hiszen kijelentetted, hogy tévedtünk. De kicsit egyoldalúan gondolkodsz. És különben is, biztosan jobban tudod mint Lucas.

karesz111 2010.07.15. 19:54:23

vki pls egy linket tud adni ahonnan leszedhetem!mert van egy oldal ahol fenn van de a megauploadra hibás a link.ugyanerről az oldalról leszedtem hozzá a feliratot de viszont ez nem passzol a többi oldalon lévőkhőz.ha vki tud egy oldalt ahonnan leszedhetem felirattal együtt pls link.köszi előre is.

Synn 2010.07.24. 07:31:57

xD neee. Barkó, komolyan ne falsulj, wader "w"-vel jobban tetszik okés?xD és komolyan ne legyél hülye, beillesztettem szöveget, és az alapján jelentettem ki amit levontam belőle... ez nem tévedés kérdése, ezeket a szövegeket lucasart/film jóváhagyta, nem csak valami emberke fantáziájaxD komolyan olvass és meglátod... mellesleg az is poén hogy lucas körbeírta az univerzumot, meg az 1-2. trilógia részeit, de a többit már nem ő írta, max beleeggyezett / javította

barkó 2010.07.24. 11:19:05

@Synn: LUCAS EGYÉBKÉNT MINDENT JÓVÁHAGY.

Appoclone1119 2010.08.13. 19:37:44

Ezt a részt még nem láttam de nem tom tényleg boba-nal olyan ézi fejet csináltak most lehet hogy gyerek de akkor is...

barkó 2010.08.14. 14:36:17

@kav12: Hát ne is haragudj, de az sem igaz, hogy a Sithek uralják az Erôt! Ha olvastad volna az egyik Lucas által is jóváhagyott könyvet, akkor tudnád azt is, hogy a Sithek eggyéválnak az Erôvel. Ebben a könyvben (hát igazából egy trilógia második darabja, de ez még nem zárja ki, hogy könyv) szerepel még Vader egy tanítványa, egy késôbbi áruló aki nem eggyévált hanem uralta az Erôt. Hát csúfos véget ért.
@Synn: Hát azokat a forrásokat amiket én használok Lucas jóváhagyta (persze aztán magyarra is lefordították).
A beillesztett szövegrôl annyit, hogy át is alakíthattad, de ez még nem bizonyít semmit, mert blabla (a te dumád mindenrôl amit más ír és nem hiszel el).

Toldor 2010.08.20. 10:04:54

97% jóó rész de szentem nem ilenek a Cw-be "party" helyek

Synn 2010.08.26. 01:47:06

barkó, nemtudom mit olvastál ill. mit nem, de ugye azt olvastad lukas manapság mit csinál? star wars filmegből szerzett vagyonán ül és tengeti nyugdíjas éveit (kb).
>Ö< megírt egy alap sztorit, az old republicot és a lüke skywalker apjának halála után történt eseményeket... a többit a "lucas team" és/vagy sok más fan csinálta akiknek (az utóbbiakon kívül) megvan a jóváhagyási "engedélyük".
na most találd ki mi törtéknik ha X ember gondolkozik ugyan azon... ellentmondásokO.o
+ netben sose bízz da az rak fel amit és ahogy akar,
wooki(e?)pedia-t ajánlom ott írnak jókat DE ott is vannak kreténségek amik máshol vannak jól stb stb...

amugy meg nem ismerlek, de nem "alakítottam" át a beillesztett szöveget, olvastam és 2 gomb segítségével betoltam ideO.o
részemről ennyi, leírtam mindent logikusan (amiket te nem vagy hajlandó elfogadni pedig pl. az univerzum idörendi sorrendjét tekintve 1. trilógia 3. részében láthattad hogy az arcába robban az egész hajó mert szánalommá lövik, cafatokra szakad, porrá ég és szétsztossan a forma!)
de te vagy mindenen felakadsz, tényleg nem vagy hajlandó elfogadni vagy nem láttad a filmeket vagy 12 alatt vagy és "legyen az amit én mondok"?!
részemröl ennyi utoljára látogattam meg ezt a blogot (ne érts félre nem miattad xD ) mert nemnaon teszik fel a részeketO,o
csövülés mindenkinek

barkó 2010.08.26. 13:10:14

Hú basszus ezt tényleg én írtam? @Synn: Hát ja már én is csak azért járok vissza, hogy a látogatottságot tartsa.

Jango Fett 2010.09.03. 19:12:48

@Ariza: nekem is :) De emlékeztek a 2-ban a Slave 1 nem volt ilyen nagy... És az Obi-Wan vs Jango csatában majdnem kinyítra Obit... Tehát itt is olyan tökösnek kéne lennie... Meg hogyan robbanhatott fel amikor ez lesz boba gépe??? Ez egy prototípus gép volt egy börtön bolygóra és Jango ellopta... Tehát ha felrobban nem akkor a birodalom idején már Slave 1 nem lehet... TEHÁT NEM HALT MEG!!! És a véleményem a részről: nem 99% max. 88%... Bocsánat de az ilyen hibák nem megengedhetők...

barkó 2010.09.03. 19:40:18

Hát én nem vagyok elájulva ettől a résztől, szóval felmerül a kérdés bennem: Komolyan így kell zárni egy (többé-kevésbé) jó évadot? Máshogy mondom:
Finoman szeretnék fogalmazni: Ez nagyon szar volt.
Persze Hondo, a Florum, Coruscant és Bossk jó volt (Plo Koon meg Ahsoka pláne). De, hogy Aurra így hal meg? Boba pedig egy töketlen kis seggfej ebben a részben, pedig a filmben nem rajta múlt, hogy Obi-Want nem lyuggatta szarrá. És a Slave 1 pusztulása? No Comment. Ilyen hibákat csak egy Darth Wador nevű internetes ámokfutó helyesírásában lehet látni! Na és az, hogy a végén Bosskot meg Bobát úgy viszik Coruscanton... Azt hittem, hogy elsírom magam. 50%

Captain Korbel 2010.09.03. 19:58:58

Valóban lezuhan a Slave I-es ,de nem teljesen semmisül meg és később (még a Klón Háborúk alatt) újra építik és zöldre festik, aztán kerül majd Bobahoz.
És Aurra Sing nem hal meg.

uzzi (törölt) 2010.09.03. 20:55:59

@Commander Bly: Sw battlefront 3-ba asszem benne lesz Plo.

Plokoon · http://swww.gportal.hu 2010.09.03. 21:51:10

De jó rész volt :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.09.03. 22:07:03

Lesz majd bejegyzés, csak előbb SG hozza be majd a 21-est.

Captain Korbel 2010.09.03. 22:09:12

A starwars.wikia.com/wiki/The_Clone_Wars:_Season_Three -án megtalálható a 3. és 4. rész címe a harmadik évadból. Ha minden igaz akkor ezek a dupla premier utáni két hétben fognak jönni szeptember 24-én és október 1-jén.
Részek:
1. Clone Cadets ( Klón Kadétok)
2. ARC Troopers ( ARC katonák)
3. Supply Lines ( Ellátó vonalak vagy valami ilyesmi)
4. Sphere of Influence (A hatás gömbje)

Captain Korbel 2010.09.03. 23:58:59

@Captain Korbel: Vagyis már nincs fönn. Levették.

bleach 2010.09.04. 19:48:25

Mikor lesz feltéve a cw 2/22.része szinkronosan?

Captain Korbel 2010.09.04. 20:21:28

Bocsánat az előző hsz-ért, de azt hittem levették pedig nem. A 3. és 4. rész címét a Cartoon Network szivárogtatta ki. Íme a link: www.toonzone.net/forums/showthread.php?t=272846

Delta Three - Eight "Boss" 2010.09.10. 22:43:58

Sziasztok......még egy kicsit új vagyok de remélem hamar betudok majd illeszkedni közétek....remélem segíthetek nektek majd azzal hogy írok részletesen (ha kell) amiről csak tudok a Klónok Háborúja-val kapcsolatban........A 2. évad utolsó része viszont tényleg egy finálé,mert csak felfokozzák az érdeklődésünket a 3. évad után,amely várhatólag sajnos csak 2010. szeptember 17-én fog indulni....tehát még egy teljes hét és végre megtudhatjuk pontosan hogy mi lesz Ventress sorsa, Ashoka mely álmai lesznek igazak és melyek nem, és nem utolsó sorban fény derülhet Boba minden titkára és a múltjára.........és még sok mindent meg fogunk tudni remélhetőleg......Hát bírjuk ki ezt az egy hetet még!

Ágki 2010.09.11. 10:57:03

@Delta Three - Eight "Boss": Szia üdv!Hát akkor téged is beavatunk:NEM Ashoka,hanem AHSOKA :D

zilllosarkany 2010.09.11. 17:14:07

90%, lehetne porgősebb

argu fisto 2010.09.11. 17:49:52

Azt olvastam a vikipédián , hogy Boba valahogy kiszökik a börtönből és elmegy Jabbához dolgozni

Delta Three - Eight "Boss" 2010.09.11. 22:03:43

Elnézést a félreírásért,csak ha gyorsan írok sokat,és mellé ráadásul már fáradt is vagyok akkor gyakra ejtek ilyen hibákat :)

kukuc 2011.03.27. 11:29:24

Amúgy pár jedi még túlélte a 66 os parancsot(mármint obi wan-on és jodán kívül) a force unleashed is arról szól hogy azokat kell megölnod (pl. Kota és Shaak Ti)
süti beállítások módosítása