2. évad 18. rész: Zillo Beast

ffixer

Emlékeztek még a szeparatista fegyverre a Defenders of Peace-ben? Ha igen, akkor biztos tudjátok, hogy az a fegyver kicsinált minden életformát, a droidoknak viszont semmi baja nem volt tőle. Nos a köztársaságiak több mint egy évaddal később kitaláltak egy új fegyvert, az elektroprotonbombát. Ez tulajdonképpen pont a szepi fegyver fordítottja, azaz kicsinálja a droidokat, viszont a klónokat, és a bolygó (ezesetben: Malastare) lakosait, a dugokat nem "bántja". Ez most pont jól jönne, mert a Malastare-en a szepik állnak nyerésre. És ha ők nyernek, akkor a köztársaságiak elvesztenek egy hatalmas lehetőséget, ugyanis a Malastare elég értékes bolygó, már ami az üzemanyagot illeti. Van is egy - üzemanyaggal kapcsolatos- egyezményük a dugokkal, amit ők csak akkor írnak alá, ha a köztársaság kiűzi a szeparatista erőket a bolygóról. Úgy tűnik, hogy ez az új fegyver az egyetlen esélyük. Egy elég heves csatában ki is próbálják.

Mellékhatás: földsüllyedés.

Úgy tűnik, hogy a bomba működik. A szeparatista hadsereg megbénul, az egyetlen probléma csak az, hogy a bombának van egy kis mellékhatása is, még pedig a földsüllyedés. Egy hatalmas lyuk le is süllyed a csatatéren, ennek áldozatul esik pár klón, és lépegető is.
De a lényeg: sikerült megsemmisíteni a szeparatista haderőket, így elvileg már alá is írhatják az egyezményt. A dugok vezetője, Urus dózse azonban még vonakodik. Ragaszkodik a tanács engedélyéhez (azaz amíg nem érkezik meg az összes tanács tag, addig nem írja alá), és még biztosra akarja venni, hogy a bomba nem borította-e fel a bolygó egyensúlyát.
Hamarosan hír érkezik Rex-től: elvesztették a kapcsolatot a mentőcsapattal (őket azért küldték, hogy a süllyedéssel keletkezett lyukban túlélőket keressenek).
Windu és egy csapat klón el is indul nyomozni a lyukba, míg Anakin megpróbálja meggyőzni a dózsét az egyezmény aláírásáról.
Windu-ék felderítőcsapata egyre gyanúsabb jeleket talál (klón sisak a földön, kéznyomok a falon). Egyre gyanúsabb minden, aztán hirtelen kiemelkedik a "talaj" Windu-ék lába alól. Mint kiderül, ez a "talaj" egy szörnyeteg, ráadásul nem is kicsi.
A jedi, és a klónok elkezdenek menekülni, Windu segítséget hív Anakintól.
Ő be is pattan a vadászgépébe, hogy segítsen a menekülő Winduéknak, viszont összetűzésbe kerül a fenevaddal. A vadászgépe hamarosan tönkremegy, így lézerkarddal próbálja meg megtámadni a szörnyet, csak hogy annak olyan erős bőre van, hogy még a fénykard sem árt neki. Végül aztán R2 repülő képességének hála sikerül kijutnia a lyukból, Windu-ék ekkor már ott várják.
A dózse elmondja nekik, hogy ez a lény a zillo-fenevad. A benszülőttek ősei még réges-régen pusztították ezeket a lényeket. Azt hitték, hogy már nem él egy se, de úgy tűnik, hogy a földsüllyedés még is felkeltett egyet, ami talán az utolsó példány a fajtából.
A dugok minden erejükkel azon vannak, hogy elpusztítsák a fenevadat, azt mondják, hogy aláírják az egyezményt, ha a köztársaság. Windu viszont nem hajlandó megölni/megölteni a lényt, hisz a jedi kódex tiltja az ártatlan lények elpusztítását.
Egy hosszas köztársasági tanácskozás után (résztvevők: Anakin, Windu, Palpatine, és egy orvos, aki zillo megvizsgálását javasolja) a következőre jutnak: Segíteni kell a dugoknak a lény ellen, de nem kell megölni, ugyanis Anakin észrevette korábban, hogy a zillo páncélja, és a pikkelyei között kis részek vannak. Kábítóágyúk segítségével el lehetne kábítani a fenevadat, és akkor meg lenne az egyesség, Windu-nak sem lenne bűntudata, ráadásul a kábult szörnyeteget még el is lehetne szállíttatni megvizsgálni, így az orvos akarata is teljesülne.
A dugok-nak más módszerük van. Folyékony mérget eresztenek a lyukba, ezzel próbálják meg megölni a fenevadat. A baj ezzel csak az, hogy a zillo még ki tud mászni a lyukból. Ekkor a dugok robbanó lövedékekkel próbálják megölni a fenevadat. Ekkor támad egy kis nézeteltérés köztük, és Windu között.
A zillo kimászik a lyukból, és elkezd előrefelé haladni. Eltapossa a dugok sátrait, ők pedig fejvesztve menekülnek. Most már nem tudják használni a fegyverüket. Most már csak a köztársaságiak tudják megállítani a fenevadat, a kábítóágyúval felszerelt tankjaikkal.
A kábítósugarakat folyamatosan lövik a fenevadra, akire eleinte ez egyáltalán nem hat. Tankokat hajigál össze-vissza, szép nagy kárt okozva ezzel, és folyamatosan tör előre.
Úgy tűnik, hogy a terv már nem fog összejönni, de az utolsó pillanatban sikerül elkábítani a szörnyet, aki összeesik.
Zillo-t coruscantra viszik megvizsgálni, a dózse pedig aláírja az egyezményt, így mindenki jól jár. A történetnek azonban még nincs vége, ugyanis - nagyon úgy néz ki- hogy a fenevad coruscant-on sem lesz túl nyugis...

Friss volt, jó volt, nem vitás...

Akár csak a The Mandalore Plot, a Zillo Beast is iszonyat "friss" volt. Teljesen új atmoszféra, teljesen új hangulat, ami Malastare-nak, és még inkább a dugok kultúrájának köszönhető. Leginkább olyanok, mint egy keleti nép (leginkább a mongolokra hasonlítanak szerintem), a zillo pedig leginkább egy kínai sárkányra hasonlít, de róla még egy kicsit később. Na szóval teljesen friss az atmoszféra, és a hangulat is. Apropó hangulat.
Az van. Nem is kicsi, sok! Bár el kell mondanom, hogy az iszonyat ütős kezdés, és az elképesztő jó, godzillára emlékeztető végső összecsapás marha jó, viszont vannak azért olyan részek, amiket máshogy (értsd: kevésbé vontatottabban) is megoldhattak volna. Pl. a Zillo vs. Anakin, és Winduék felderítése szerintem elég unalmasra sikeredett, ilyen részeket már ezerszer láttunk. Véleményem szerint sokkal jobb lett volna, ha nincs ez a vontatott felderítés, hanem egyből belecsapnak a lecsóba.
Aztán itt van maga zillo. Szerintem jóra megcsinálták a kinézetét, de mégsem elég fenyegető, annak ellenére, hogy azért elég durván hajigálja a tankokat.
A hosszúkás végtagok jók lettek, ez nem vitás, de talán az arcát kicsit jobban újragondolhatták volna, mert kicsit "szelídképű" lett a jószág, például ha kicsit nagyobbak lettek volna a fogai, akkor már sokkal hatásosabb lehetett volna.
Aztán van még egy negatívum, amiről nem ez a rész, hanem inkább az emberi telhetetlenség tehet - nem hozták ki a maximumot a fenevad témából.
Mert mindenki tudja, hogy sokkal durvább az, amikor a szörny egy zsúfolt helyen támad. Szerencsére a készítők is gondoltak erre, ugyanis a következő részben majd szemtanúi lehetünk a fenevad coruscanti zúzásának. Mondanom sem kell, már nagyon várom ezt a részt.
Sajnos egyetlen új emlékezetes szereplő sem született - leszámítva zillo-t, de ős is csak a tankhajigálása miatt volt olyan jó- a 18. részben (féreértés ne essék, a dugok kinézete valami elképesztően ötletes, de egyiknek sincs túlzottan érdekes személyisége).
És hogy akkor milyen is ez a rész? Ötletes, egyedi, hangulatos, izgalmas, viszont azért akad benne 1-2 hiba. Magyarán nem igaz, hogy ezt a részt nem lehetett volna jobban megcsinálni, mert igen is, meglehetett volna! De azért ez még így is jó lett.
Várjuk a folytatást!

Szerintem: 87%
Szerintetek: 89%

Szinkronos Videó (KATT)


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr831912215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

General Zavala 2010.04.11. 17:46:29

Nem volt rossz rész...Végre felbukkantak az ARC-170-esek. A felszínen a temérdek roham- és szuper harcidroidok, a pók- valamint rákdroidok és a tankok sokasága lenyűgöző volt. Pozitívum, hogy felbukkant egy új helyszín, a Malastare és jobban megismerhettük a dugokat is. Mace feltűnése is üdítő volt, de Anakin helyett szívesebben láttam volna az oldalán Fistót, vagy ha már egy remek vadászpilóta kell, akkor Plo Koon-t. Így felmerül a kérdés, hogy hol van Ahsoka? Zillo ötletében nem találtam semmi kivetni valót. Ami viszont nem jött be, az a kinézetének bizonyos részletei. Nem túl életszerű, hogy egy ekkora lény súlyát elbírják azok a nyegle lábak. Én sokkal vastagabbra, izmosabbra csináltam volna őket. A hátából kinőtt harmadik kar még oké lett volna, ha nem légycsapóban végződő ujjai lettek volna. Ami még nem jött be, viszont jót röhögtem rajta, az Anakin csimpaszkodása a kis asztromech droidjába. Artu rakétai nagyon modernek lehetnek, ha ekkora teljesítményre képesek. Nem elég, hogy a több tucat fémalkatrésszel és számítógépekkel, miegymással telezsúfolt droidot a levegőbe bírják emeli, még egy cirka 70 kilós embert is könnyedén elbírnak. A kedvenc jelenetem, a kráterbe lemászó Winduék alatt megmozduló talaj volt. Remekül lépett a színre Zillo és a már említett hátrányai ellenére is összességében örülök, hogy láthattuk.

70%

Gree parancsnok 2010.04.11. 19:08:23

szerintem nem illik a star warshoz.de nem volt rossz.több ARC-170 lehetett volna
így 80%

Varbaro 2010.04.12. 00:25:02

első quizem ahol 9/10et érek el, büszke vok magamra megint ott buktam el (mint kvizek 99%nál) hogy lehet már olyat kérdezni h milyen szinü volt és akkor világos, kevésbé világos, sötét, keki stb. zöld? :DDD

szerintem 88%

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.04.12. 07:04:54

Erre én szép kereken 90 százalékot adok.

Zomb!eboy 2010.04.12. 12:34:21

Azért azt ne feledjük hogy a Zillo sztoriját King Kongról lopták. 90%

kriso08 2010.04.12. 15:05:11

@Zomb!eboy: Neeeeeeem,nem King Kongról ha nem Godzilláról(ahogy én hívom Godzi).Amúgy jó rész:93%

Ariza (törölt) 2010.04.12. 15:12:23

Nagyon jó rész volt + a következő is az de arrol majd máskor. Hát nekem naon bejött a csatajelenet az elején meg a robbanás is naon fasza. Dugok is jol néznek ki + ugy az egész bolygó. A zillótol én se dobtam hanyatt magam de nem volt rossz. Ami viszont nem tetszett az az hogy Mace ilyen kis állatvédő/greenpeace aktivistává kezdett válni ami nekem naon nem jött be. Vhogy nem így képzelem el:S. De ez a rész akkor is a második évad egyik legjobb része volt szerintem, ritkán adok ilyet de 97% mehet erre:D

Zomb!eboy 2010.04.12. 16:57:35

@kriso08: Én úgy tudom hogy King Kongot vitték be 1 városba az eredeti élőhelyétől, ahol tombolt, Godzilla nem kapott meghívást.

Varbaro 2010.04.12. 17:51:26

@Zomb!eboy: az majd a köv rész lesz (van).

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.12. 19:23:44

Bejegyeztem mindenkit. @Varbaro: Ez a mániám :P

DJnorbi2 · http://img192.imageshack.us/img192/2599/arctrooperimg.jpg 2010.04.12. 21:09:58

Ez nagyon jó rész volt,tetszett hogy újra benne van Ponds parancsnok,végre volt benne Arc-170 és a köztársasági löveg tankok is jók voltak,a szörny is tetszett,am. olyan volt mintha gumiból lenne a lába.
A ˝rossz érzésem van ezzel kapcsolatban˝mondat is tetszett.Én godzillonak hívom.A 3 .kéz arra jó,hogy könyebben meg tudja velevakarni a hátát XD
nálam 97%

Omy 2010.04.13. 16:18:38

nah végre, ARC-170, és a dugok is jók voltak, bár nem mutattak sokat malastarból.... 85%

Commander Fox 2010.04.15. 16:53:02

Ez a rész nagyon tetszett.Kellene nekem egy olyan oldal ahonnan le lehet szedni az első évad összes részét .Nem tudtok ilyen oldalt?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.15. 17:13:36

@Commander Fox: Ilyen oldalt nem tudok, de Supergalaxys már dolgozik rajta :)

Swmaster · http://swakademia.gportal.hu 2010.04.16. 14:36:08

Innen pl. le lehet szedni őket:
users.atw.hu/theclonewars/letoltesek.html
Amúgy ez egy jó rész volt.94%-ot adok rá.

Swmaster · http://swakademia.gportal.hu 2010.04.16. 14:47:08

Tényleg most veszem észre,hogy arról a linkről már le lehet tölteni feliarttal a 19.részt.Pedig azt még csak ma fogják leadni az amcsiknál.:)

Swmaster · http://swakademia.gportal.hu 2010.04.16. 15:28:10

Meg is néztem.Kb. ugyanolyan jó volt,mint ez a rész.
Amikor a Zilliot megölték,az nem tetszett,de a végén nagyon megdöbentem.Nem árulom el,hogy miért.Legyen meglepetés.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.25. 12:55:52

Kikerült e feliratos letölthető videó! Jó szórakozást!

DJnorbi2 · http://img192.imageshack.us/img192/2599/arctrooperimg.jpg 2010.05.02. 17:58:49

Nekem nem játsza le a feliratos videót,mert mp4,vagyis lejátsza de nincs kép csak hang.

Commander Bly 2010.05.02. 19:27:14

vlc media player a legjobb...amugy nekem a rész 93%

Gubb 2010.07.01. 21:38:41

huh tudtam, hogy ez a rész nekem nem fog bejönni. a legviccesebb a földcsuszamlás volt: miért, hogyan? a látvány miatt megkapja az 60%-ot, de ez a max.

Cade Skywalker 2010.07.03. 10:44:50

nekem valamiért csak hangot szedet le:(

Rex Százados 2010.08.06. 20:29:01

én simán megadom rá a 95%-ot
ötletesen meg volt oldva a Zillo sárkány
a dugok fegyverei is egész jók voltak
viszont hiányoltam belőle ahsokát....

Commander_Bly · http://swww.honlapepito.hu 2010.08.07. 11:33:43

Nem volt rossz rész. 94%. Szerintem.

barkó 2010.08.08. 19:49:53

Hát véleményem szerint szar volt. Már azt is eléggé valószínûtlennek tartom, hogy egy ekkora nagy dög ilyen kis vékony pálcikalábakon jár. A harmadik, háton lévô kézrôl már nem is beszélve. És az, hogy egy asztro-drid ilyen sokat tud repülni két kis rakétával... Aztán, hogyan következik robbanásból ilyen mély kráter? Barlang volt alatta? És véletlenül természetesen hatalmas kábítófegyverek is vannak a Köztársaságiaknál! Minek? Droidok ellen küzdenek. Azok ellen minek? Aztán minek kell Palpatine -nak ez a dög? Van a szeparatista seregben is Corsidiumból készült droid is, és mivel ô is szeparatista (kétharmad részben) biztos, hogy van neki. De amúgy egész jó rész volt: 20%

Hirnyo 2010.10.04. 19:19:47

"Friss volt, jó volt, nem vitás..." XD
90%
süti beállítások módosítása