18. rész Mystery of Thousand Moons

ffixer

Múltkor sikerült elkapni a Nuvo Vindi névre hallgató őrült tudóst, akinek a terve a Naboo megfertőzése volt. Már tervezik, hogy viszik a Coruscant-i bíróságra, amikor hirtelen az egyik tűzszerész a laborban, észreveszi, hogy az egyik bombából hiányzik a vírustartály. Rögtön riadót is fújnak, túl későn...

Drol és az ellenszer

Túl későn, ugyanis Vindi segéddroidja (nála volt a vírustartály) belerakja a vírust az egyik bombába, azt pedig felrobbantja. Ezzel pedig nem csak saját, hanem a szobában tartózkodó 2 klón halálát is elintézi.
Erre már mindenki felkapja a fejét. Akik bentmaradtak (Ashoka, Padmé, Jar Jar, Rex, meg még néhány klón [+ még pár droid, de ezt most hagyjuk]) elmennek a védettszobába.
Annyi különbséggel persze, hogy a védőruhás Jar Jar, a védőruhás Padmé, meg egy sisakos klón másik védettszobában vannak, mint Rexék.
Rexéknél viszont az a probléma, hogy egy kis vírusnak sikerült bejutnia a szobába, így elkezdte megfertőzni azokat, akiken nincs sisak.
Jar Jarék is bejönnek abba a védettszobába, ahol Rexék vannak, beengedve ezzel még egy kis vírust a szobába (elvégre már úgyis mindegy, nem?).
Azonban nem maradhatnak itt tétlenül, ugyanis megmaradt droidok masíroznak a labor folyosóin, és bármikor kinyithatják a labor kapuit, megfertőzve ezzel (minimum) az egész Naboo-t. Szóval a bentmaradtak belekezdenek a droid hentelésbe.

Anakinék, Obi-Wan, meg Vindi doktor pedig a laboron kívül tartózkodnak. Ha a két jedi bemenne segíteni, akkor kiengednék a vírust, szóval ez nem járható út. Csak akkor segíthetnek, ha ellenszert keresnek a vírusra.
A Rixa gyökér kivonata talán hatékony lehet a vírus ellen (Typho kapitány szerint). Ezt az infót azután tudják meg, miután beviszik a prof.-ot Typhoékhoz.
Anakin visszautasítja a kapitány javaslatát (azaz, hogy elszigetelik a vírust, és csapatokat küldenek), és (Obi-Wannal) nekivág megkeresni a Rixa gyökér kivonatát, ami csak az
Iego (ejtsd: jégó) nevű bolygón van.
Az előbb említett bolygó körül egy úgynevezett űrtemető található, azaz szétlőtt hajók roncsai. A roncsok között szlalomozva Anakinék végül leszállnak a bolygó felszínén, ahol egy rakás droidot pillantanak meg.
Anakin össz-vissz levág tizennyolcat, és csak azután veszi észre, hogy ezek a droidok nem is támadják meg, csak azt hajtogatják "Üdv jövevények".
Hamarosan odajön egy Jaybo Hood nevű kölyök, aki elkezd panaszkodni nekik, hogy mennyi időbe tellett átprogramoznia a droidokat, majd beugrik egy hintaágyba, és legyezteti magát az egyik droiddal, a másikkal meg bekapcsoltatja a rádiót.
Anakinék megtudják, hogy Jaybo átprogramozott mindent, ami a szeparatistáké, legyen az roham, vagy keselyűdroid, mindent. Megtudják azt is, hogy egy átok ül a bolygón, mert egy úgynevezett "Drol" nem enged el senkit. Ez megmagyarázza az űrtemetőt a bolygó körül. Idejuthatsz a bolygóra, de el nem mehetsz.
A két jedinek le kell másznia a hegyről (ahol a hajójuk van) a földre, mert ott található Rixa. Csak arra kell vigyázni, hogy:
- Jöhet a repülő Xandu
- Nem szabad hozzáérni a Rixa gyökeréhez, mert akkor mérges lesz
-  A Rixa megeheti őket, ugyanis úgy néz ki, mint egy húsevő növény, de talán még több szája is van...

Szerencséjükre sikerül nem-hozzáérniük a gyökerekhez, viszont belefutnak a Xanduba, és a Rixába is.
Anakin kiás a gyökeréből egy darabot, majd beteszi Obi-Wan táskájába, utána meg jöhet a spuri, de közben azért megszabadítják a Rixát 1-2 fejétől... 
Mostmár csak a Drol-al gyűlik meg a bajuk. Mint kiderül, ez nem egy átok, hanem egy energiamező, amit a szepik építettek arra a célra, hogy ne lehessen elhagyni sem az Iego-t, sem a környező holdjait. Anakinék megpróbálnak átjutni, de a próbálkozásuk kudarcba fullad, így vissza kell, hogy térjenek az Iego-ra. Mikor leszállnak, kapnak egy üzenetet a haldokló Padmétól, és Ashokától, hogy már nem sokáig bírják élve, viszont megtisztították a labort az összes droidtól.
Anakin kapkodósra veszi a dolgot, azt mondja muszáj sietniük, különben meghallnak. Most rögtön ki kell találniuk valamit, hogy visszajussanak a Naboo-ra.
Egy Iego-i gyűlésben megtudják, hogy a szeparatisták érkezése előtt az
angyalok éltek itt, a Millius Prime nevű hodon. Ebből kikövetkeztetik, hogy valószínűleg ott lehet az energiamező első csomópontja.
A terv az, hogy beleröptetik Jaybo keselyűdroidjait a generátorba, és így megszűnhet a "Drol".
A keselyűdroidokat R2 irányítja. Ezek közül csak egy marad meg, ám az is szétrobban, miután R2 belevezényli a generátorba, magyarul a terv sikerült.
Iego-n mindenki ujjong, hisz így újra tudnak kereskedni, és utazni más bolygókra is. Mostmár csak a haldokló Ashokáékat kell kimenteni. --->Ez is sikerrel jár.
Hordágyon kiviszik a laborban bentragadtakat, és kiderül, hogy mindenki gyógyítható állapotban van. Obi-Wan kiakarja képezni Jar Jar-t, amiért hősiesen küzdött a rohamdroidok ellen, amikor a félholt Rex ijedten odaszól: "Bárkit kiképzek, de őt nem". :)

Pozitív csalódás

Igen, a tizennyolcadik rész kifejezetten egy pozitív csalódás. Nem mondom, hogy a legjobb rész, sőt max. átlagos, de én nem hittem, hogy ez bármivel jobb lesz, mint a borzalmas előző...
Szerencsére Vindi doktor csak az elején szerepel, Peppi Bow meg egyáltalán nem. Mondjuk ha gyenge karakterek, akkor említsük meg Jaybo-t, aki bár a végére már egész szimpatikusnak tűnt, az elején borzalmasan gáz volt az a rész, amikor először találkoztak... Na meg amilyen nyomorék feje van... Úgy néz ki mint egy manó...
Az akciójelenetek végig jók voltak, izgalmas volt mind, nem úgy mint az előző részben. Még egy kis humor is szorult egybe-egybe. Mondjuk én egy kicsit hiányoltam ezeket a jeleneteket, lehetett volna belőlük több is, már ha ilyen minőségben csinálják.
Voltak mondjuk szerintem állati nagy baromságok is benne, pl. honnan tudta Typho, hogy a Rixa gyökérkivonata hatékony ellenszer? Meg az sem derült ki, hogy hogyan hatástalanították a vírust, mikor visszaértek a Naboo-ra.... 
Igazából főleg azért érdemli meg a 70%-át, mert a második felében vitathatatlanul feljavul az egész. Mert az első felében nem sokkal jobb, mint a 17., viszont a második felébe már tök király az egész. Szóval, ha eddig nem láttad, akkor érdemes megnézni a 3 videóból belinkelt részt.

Szerintem: 70%
Szerintetek: 69%

Szinkronos Videó (KATT)


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr601170832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zomb!eboy 2009.06.08. 17:09:26

Most még nem írok százalékot, mert lekéstem az elejét, de elég különösen megsajnáltam Ashoka-t(bár megszeretni még így sem tudtam), Jaybo-nak egyébként igazi férfi hangja van(a kis Bruce Willis), és Anakinra hajaz a Baljós Árnyakból.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.06.08. 19:39:25

Én a kis Anakint se bírtam... Amúgy itt megnézheted az elejét....

Lork3 2009.06.09. 13:37:59

80%
többet adnék ha meghalt volna Ashoka :)

Lork3 2009.06.09. 13:38:13

80%
többet adnék ha meghalt volna Ashoka :p

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.06.09. 13:47:16

"honnan tudta Typho, hogy a Rixa gyökérkivonata hatékony ellenszer?"
Már egyszer kiírtották a vírust.

Zomb!eboy 2009.06.09. 15:00:42

@SuperGalaxys: Ez igaz XD
Hát Akkor legyen kb. 77%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.06.09. 15:36:18

Na jó, ez tényleg igaz, de azért elmondhatta volna, hogy honnan tudja... bejegyzem a 2 értékelést....

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.27. 13:41:32

Bejegyeztem, ahogy a többit is bejegyeztem!

Ágki 2009.11.26. 19:38:54

Ez jó rész,bár már annyiszor láttam,hogy:65%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.26. 20:16:49

@Ágki: Bejegyeztem az összes értékelésedet! Hát, te is jól megváltoztattad az átlagokat :P

Butterbean 2009.12.28. 02:15:55

Én csak azt nem értem hogy Rex hogy fertőződött meg?
Azt hittem van szűrő a klónok sisakjában.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.01.29. 06:11:47

Ez egy kellemes csalódás volt :) 84%

Hirnyo 2010.02.26. 21:05:23

Az előző jobb volt. Ez csak 79%

Sulfa 2010.04.02. 10:50:55

SZ
A
R

DE

N
A
GY
O
N
!
10%

kav12 2010.05.29. 17:38:07

Szerintem (ha még lehet szavazni :P) 80%
Egyébként egy valamin jót röhögtem, de az nem a részben van, hanem az értékelésedben xĐ bocsi, ne sértődj meg, csak egy poén. xĐ Idézek:
"...nekivág megkeresni a Rixa gyökér kivonatát, ami csak az Iego (ejtsd: jégó) nevű bolygón van..." Szóval ez kész xĐ xĐ (bocsi, ne sértődj meg)
Az Iego (ejtsd: jégó) Ha jégónak ejtjük, akkor minek "az"? nem elég "a"? Bocsi, hogy szóltam, de nem bírtam ki. És ha megbántottalak, bocs :S
süti beállítások módosítása