2. évad 1. rész: Holocron Heist

ffixer

"Hosszú-hosszú idő után végre eljött ez a perc is" -mondta Darth Sidious nagyúr a Sithek Bosszújában. Most én is csak ezt tudom mondani, elvégre megjött a várva-várt második évad. Ráadásul az első két résznek, a Holocron Heistnek, és a Cargo of Doomnak is ugyanazon a napon volt a premierje. Magyarán ez azt jelenti, hogy hamarosan a Cargo of Doom értékelését is olvashatjátok majd a blogon. Úgygondoltam, hogy maradok a megszokott (és jól bevált) értékelési módszeremnél. Azaz elsőként itt van a bevezetés, utána jön a sztori, utána pedig maga az értékelés (+2-3 kép). Persze ti is értékelhettek kommentben, de ezt már tudjátok egy ideje... De ha esetleg valaki mégsem lenne képben ezzel a kapcsolatban, az megnézheti a blog első bejegyzését, ahol le van írva minden fontos részlet. Na, de akkor bele is vágok a történetbe, majd az utána lévő értékelésbe. Utána meg tietek lesz a pálya :D

Droid túlerő

Az alcím mindent megmagyaráz. Az ott lévő klónkatonáknak, és jediknek egyetlen esélye maradt. A köztársasági hajók. Igen ám, de ezek a hajók egyrészt a szeparatista blokáddal vannak elfoglalva, másrészt elég nehéz lenne leszállniuk ebbe a háborús övezetbe. Ezért azt a megoldást találják ki, hogy löveghajókat küldenek Feluciára. A jedik, és a klónok hátrálva védekeznek, amikor megérkeznek az evakuáló löveghajók. Egyedül Ashoka az, aki nem áll le. Ő úgy látja, hogy még van esélyük, ezért megtagadja a visszavonulási parancsot. Ezért Obi-Wanéknek oda kell menni Ashokáért, hogy betessékeljék a hajóba. Ezzel a "nem megyek vissza" cselekedetével Ashoka veszélybe sodorta az emberei életét. Ennek köszönhetően Windu mester rábízza a jedi-archívum örzését, hogy fegyelmet tanuljon és hogy addig se legyen a csatatér közelében egy ideig.
Itt a könyvtáros (Madam Jocasta Nu) megismerteti a padawant a jedi holocron teremmel, ahova csak a jedi rend tagjai léphetnek be. Ezek a bizonyos holocronok őrzik a jedi rend legféltettebb titkait.
A Cad Bane nevű fejvadász jelenleg a "Coruscanti-alvilágban" tartózkodik. Azon belül is egy házban van, ahol Palpatine kancellártól (alias Darth Sidious) kap egy holo-hívást. A sith nagyúr azt szeretné, hogyha Bane ellopná neki az egyik holocront. Persze ez egy elég halálos feladatnak hangzik, ezért Bane megkapja a bejutáshoz szükséges kellékeket, valamint a fizetése is a triplája lesz. Először is azzal kezdi, hogy droidja (Todo 360) memória chipjét kicseréli egy olyanra, amiben benne van minden adat a templom biztonsági rendszeréről. Így a bejutási esélyük alaposan megnő. Ráadásul még egy holo-térképe is van a templomról. A következő lépés az, hogy elhívja az egyik barátját, aki egy alakváltó. Az ő dolga az, hogy felveszi Ord Enisence jedimester alakját. Az ő alakját azért tudja csak úgy felvenni, mert itt fekszik holtan(vagy ájultan...) Cad Bane házában.
Így el is kezdődhet az akció. Az ál Ord Enisence mester bemegy az archívumba, és ott felügyeli Cad Bane, és Todo 360 tevékenységét.
Ám Yoda még korábban megérzi, hogy be fognak hatolni a jedi templomba, ezért Anakin a keleti toronyba megy. A keleti toronyban található az összes információ. És itt a jedi templomban az információ az, amit máshol nem szerezhet meg egy behatoló. Obi-Wan pedig elmegy a biztonsági központba, és onnan feéügyeli a templom védelmét.
Mikor a fejvadász, és a droidja behatolnak, egy pillanatra lekapcsolódik az energia. Ezt Obi-Wan, és Anakin is észreveszik, és hologrammként közlik egymással. Ám a behatoló nem a keleti, hanem a déli toronynál hatolt be. Anakin, és Obi-Wan is odamennek, plusz még riadóztatják is az egész templomot, Yoda kérésére.
Eközben az ál jedi mestert megzavarják a munkája közben. A könyvtáros felhívja a figyelmét, hogy riadó van az egész templomban. Az alakváltó köszönete képpen leüti a könyvtárost, és tovább folytatja a tevékenységét.
Míg Anakinék a szellőzőben kutatnak a fejvadász után, addig Yoda mester felhívja Ashoka figyelmét, hogy legyen éber, mert valaki megpróbálja megtéveszteni. Ashoka elmegy megkeresni Jocasta Nu mestert.
A beszéd alapján Ashoka megtudja, hogy a gép előtt ülő könyvtáros nem a valódi Jocasta Nu mester. Viszont mire ezt közli vele, már kezdetét is veszi egy fénykardpárbaj, mert az alakváltónak sikerült megtartania Ord Enisence fénykardját.
Ám az alakváltó azért nem bánik olyan jól a fénykarddal, úgyhogy inkább menekülőre fogja. Ashoka viszont az erő segítségével egy széket mozdít a menekülő alakváltó lábai elé, és az elesik.
A szellőzőben mászkáló Anakinék kapnak egy üzenetet Ashokától, hogy elfogta a csalót, aki azt mondja, hogy a behatoló a holokron terembe tart. Eközben a fejvadász, és a droidja kettéválnak. Bane elküldi Togo 360-at a kommunikációs központba, egy bombával a hátán (amiről természetesen a droid nem tud semmit). Anakin és Obi-Wan a droidot követik, és nem veszik észre, hogy Cad Bane bejut a holokron terembe, és ellopja a holokront, amit a sith nagyúr kért tőle.
Todo 360 bejut a jedikkel teli kommunikációs központba. Windu veszi észre, hogy bomba van a hátán, ezért visszalöki a szellőzőbe, ahonnan jött.
Cad Bane-nek sikerül lelépnie a holokronnal, a jedik már csak később veszik észre, hogy nincs meg.
Az alakváltótól azt is megtudják, hogy Bane következő célpontja egy Bolla Ropal nevű jedi. Ez azért mondható különösen nagy bajnak, mert Ropal-nál van a kyber-kristály. Erről a kristályról csak az imént ellopott holokron segítségével lehet megfejteni az adatokat. Már pedig az adatok nagyon fontosak. Ezeken vannak rajta az eddig ismert erő-érzékeny gyerek listája.
Ha ez az adat rossz kezekbe kerül, akkor az hatalmas probléma lehet a jedi rend jövőjére nézve, mert hát ugyebár ezekben a gyerekekben rejlik a jedi rend jövője...

Nyitóepizódnek remek!
 

Nehéz ezt az epizódot értékelni, elvégre ez a második évad nyitóepizódja. Ha ez a rész még az első évadban van bemutatva, akkor akár még több százalékot is kaphatott volna tőlem, de így 81% lett. Azért, mert a második évadnál megigérték, hogy lesznek újítások, és javítások. Itt van pl. a látvány ami még kidolgozottabb, és még  részletgazdagabb, mint az elsőé. Emellett számomra az is növelte az epizód színvonalát, hogy eredeti hanggal néztem. Semmi bajom nekem a magyarhangokkal, de azért így még is jobb volt... A helyszínekre sem nagyon lehet panaszom, Coruscant nagyon jól meg lett csinálva, Feluciáról meg aztán nem is beszélve. Egyedül 1-2 szereplővel, és a történet 1-2 pontjával volt bajom. Pl én kicsit nyögvenyelősnek érzem azt, hogy a jedik ilyen könnyen informálódtak. Először is ott volt Yoda megérzése, másodszor pedig az elfogott alakváltó csacsogása. Yoda megérzése csak annak adott okot a történetben, hogy Anakinék elinduljanak megkeresni a fejvadászt. Sokkal izgalmasabb lett volna, hogyha valami más miatt tudják meg, hogy behatolók érkeztek a templomba. De ez még nem olyan nagy baj, mert én sem igazán tudtam volna jobb magyarázatot kitalálni... Inkább azt tartottam furának, hogy az elfogott alakváltó mindent elmondott Bane-ről, amit csak tudott... Ez mire volt jó neki?! Na de mindegy, ennél nagyobb baj sohase legyen... Emellett még a Todo 360-as droid is idegesített egy kicsit, de legalább a végén felrobbant :D. Viszont a többi karakter teljesen jó volt. Igen, most valahogy Ashoka is elviselhetőbb volt. Szerencsére nélkülözte a hülye beszólásait. Viszont az epizód igazi sztárja vitathatatlanul Cad Bane volt. Már a múltkori részben is bírtam, na de itt szószerint Cool. A Holocron Heist -bár nem tökéletes -nyitórésznek remek. A videó megnézését, és a Quiz segítségnélküli kitöltését mindenkinek csak ajánlani tudom :)

Szerintem:81%
Szerintetek:91%(értékelni kommentbe lehet!)
Szinkronos Videó (KATT)


Get Your Own Quiz!, More Quizzes
 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr641424618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zomb!eboy 2009.10.04. 10:50:58

Lehet hogy ezt is megnézem előbb angolul, nem tudod hogy kb. mikorra várható a magyar szinkron?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.04. 13:14:25

kb 2010 február... de én majd fel fogom tölteni 1-2 napon belül feliratosan :D

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.04. 18:45:15

Igazából a feliratos epizód(ok) feltöltésével kapcsolatban majd Kither Deckel-el (profi feliratkészítő) kell egyeztetnem. Én már üzentem neki, de szerintem 1-2, legfeljebb 3 nap múlva már meg tudjuk oldani. Addigis letöltheted Tetezui oldaláról a Holocron Heist, és a Cargo of Doom feliratos változatát!

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.05. 14:30:07

A bejegyzés végi szövegből láthatjátok, hogy hamarosan csinálok kvízt a részeknek. Meg persze a feliratos verzió is (ha minden igaz) még ma jön...

Badamm · http://szinkronparodia.blog.hu 2009.10.05. 16:12:23

Ami tetszett a részben:
-A könyvtárban az ajtók, amiket csak Erővel lehet kinyitni.
-A harci droidokat (szinte) kihagyták a részből
-Todo 360 (Seth Green volt a hangja :D)
-Cad Bane akciója
-Holokron terem
-zenék
-Fénykardpárbaj (Ahsoka vs. alakváltó)
Ami viszont nem tetszett:
-Az alakváltó (se kinézetre, se máshogy)
-Ahsoka
-Yoda megérzése (nevetséges is volt:D)

85%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.05. 16:58:15

Oké, bejegyzem az értékelésedet

Badamm · http://szinkronparodia.blog.hu 2009.10.05. 18:24:46

Bocs, hogy ilyen kis hibákra felfigyelek, de a második kérdésbe lázerkard van írva :D

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.05. 18:32:34

Még mindig jobb, mintha lúzerkardot írnék :D Amúgy egy háromnegyed óra múlva már be lesz linkelve a Holocron Heist feliratos verziója, ha minden jól megy :D

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.10.05. 19:56:13

Akkor sajnos nem ment minden jól I:(

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.05. 20:18:02

Az volt az egyetlen baj, hogy a hülye yv.hu kb 1 órán át vizsgálgatta... de most kirakom :P

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.10.06. 16:30:30

Hát ez tökjó rész volt! Mondjuk kicsit hülyeség, hogy Yoda megérzi a betörést, de ettől eltekintve jó! A Holokron terem kifejezetten tetszett, és jó volt a csata is az elején, nem is beszélve arról, hogy ebben is szerepelt Plo Koon, aki ugyebár a kedvenc szereplőm :D

Értékelésem: 90%

Zomb!eboy 2009.10.06. 18:50:47

Nekem is tetszett, főleg az hogy új szereplőket raktak bele, évadnyitónak tökéletes.
87%

Ágki 2009.10.06. 21:01:09

A 2.évad 2.részéről lesz videó felrakva?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.06. 21:05:20

Majd lesz, de előbb annak örülnék, ha működnének normálisan a yv.hu-s epizódok... Remélem csak átmeneti problémáról van szó, de valamiért nem akarnak lejátszódni a yv.hu-s vidik. Nálatok mennek?

Ágki 2009.10.06. 21:16:04

Én is megakarom nézni az első részt és mindig azt írja ki,hogy hamarosan elindul.Szóval itt se megy.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.07. 15:30:26

Tegnap valami probléma lehetett a yv.hu-val, most viszont tökéletesen mennek a részek. Már a második is fel van töltve. Részértékelés pedig lesz róla majd holnap-holnapután... A quiz is majd ilyentályt lesz...

kkakszni 2009.10.08. 16:32:06

szerintetek cad bane meghalt?
mert én a 2. évad trailerében láttam egy pár olyan bane-es jelenetet ami nem volt benne az első két részben.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.08. 16:50:34

Tuti, hogy meghalt. Elvégre pofán lőtte az egyik klón, utána pedig felrobbant a fregattal együtt... Én nem emlékszem olyan Bane-es részre a trailerből, ami ne lett volna az első két részben...

Zomb!eboy 2009.10.08. 17:18:11

Szerintem még él, de ez a jövő titka.

barkó 2009.10.15. 21:08:46

Hát Ez a rész nagyon ász volt. A legjobb szereplője Cad Bane de én Todo 360-at is bírtam nagyon kár hogy csúnyán felsült. Szerintem 90%.

barkó 2009.10.27. 17:07:04

megint nincs igazam ez 99,5%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.10.27. 17:45:28

Ahogy már írtam; Nem lehet módosítani!

Petyu 2009.10.29. 19:33:26

Nagyon ász a csata az elején és a történet is jó.
Nekem tetszik.
95%

GrievousTábornok 2010.01.26. 08:46:33

Jöhetnének a részek már magyarul is...:S :)

Hirnyo 2010.02.26. 21:09:12

Hahaha!... Ezt vártam évadnyitásnak Bravó! 98%

Dwahi 2010.04.09. 20:54:12

megaupload
The file you are trying to access is temporarily unavailable.
:(

Commander Fox 2010.04.10. 20:54:31

Én még új vagyok itt,letöltöttem ezt a részt és mégsem játsza le nem tudtok segíteni?

mpsith 2010.04.10. 20:57:37

@Commander Fox: Vagy nincs telepítve lejátszóprogid, vagy nagyon gyenge a géped.(igaz, hogy olyan ygenge legyen, azt már a mai világban kétlem XD)

Commander Fox 2010.04.11. 10:59:11

Viszont a többi videót mind lejátsza kivéve ezt a részt,ugyhogy fogalmam sincs mi van vele.

Captain Korbel 2010.09.12. 14:28:52

Amúgy a rész elején a hajón a klón aki kiadja a parancsot Wolffe parancsnok ( Első évad 2. részéből)

barkó 2010.12.31. 13:06:17

Hát, akkor értékelések:
Az elején a Felucia -i jelenet annyira nem érdekekl, bár valahogy így kell évadot kezdeni.
Tetszett Cad Bane lakása, a szövetségese, és Todo 360 is. Amellett jó volt, ahogyan behatoltak a templomba is. Azután amikor kivitte a holokront, én majdnem összehugyoztam magam a röhögéstől, hogy hogyan vitte ki.
süti beállítások módosítása