2. évad 13. rész: Voyage of Temptation

ffixer

Tegye fel a kezét az, aki a múltkori rész után nem várta a folytatást... Na ugye, hogy mindenki várta! A kérdés már csak az volt, hogy vajon lesz-e olyan jó, mint a The Mandalore Plot? Vajon lesz-e olyan jó a sztorija? Vajon megmarad-e az a "fúú, ilyet én még nem láttam" feeling? Ezekre a kérdésekre (illetve még sok minden másra) kap választ az, aki velem tart, és elolvassa a Voyage of Temptation részértékelését!

Kísért az utazás!

Az alap felállás - akár csak az elődnél- itt is meglehetősen egyszerű. A múltkori részben megismert Satine hercegnő - több másik szenátor társaságában, és egy luxushajón, természetesen- elindul Coruscantra, hogy a szenátust is meggyőzze arról, hogy hamisak a pletykák, amelyek róluk terjedtek el.
Természetesen Obi-Wan nem becsüli alá a Halálőrséget. Ő számol azzal a lehetőséggel, hogy a Halálőrség még a megérkezés előtt igyekszik majd merényletet elkövetni a hercegnő ellen.
Anakinék megparancsolják a klónoknak, hogy legyenek éberek. R2 pedig parancsba kapja, hogy figyelje a szkennerjeit, hátha felfedez valami érdekeset.
Obi-Wanékat a hercegnő színe elé hívják, a lent maradt klónok (R2 társaságában) pedig ellenőrzik a rakományokat.
Satine hercegnő megtudja, hogy Obi-Wanék azért vannak itt, hogy megvédjék őt egy lehetséges szakadár/Halálőrség-i merénylettől. A hercegnő nem kért ilyet, és ellenzi is a dolgot. Később pedig már vitává fajul a baszélgetés, köszönhetően a hercegnő, és Obi-Wan ellentétes nézeteinek. Még mielőtt a két fél szétkapná egymást, a hajón utazó Orn Fee Taa (tudjátok, a pocakos twi'lek) inkább azt javasolja, hogy halasszák a vitát a vacsora utánra.
Rőtszem, Kavarc, és R2 azok, akik a rakományokat ellenőrzik. Rőtszemet hall valami gyanúsat a sötétben. A klón egyre izgatottabbá válik, már felkészül a legrosszabbra, amikor a fejlámpájának a fényében feltűnik R2, aki a furcsa hangot kiadta. Rőtszem megkönnyebbülten fordul vissza, és hirtelen elkapja egy pókszerű orgyilkos droid.
Kavarc sem jár jobban. Ő megtalálja a társa fegyverét, az orgyilkos pedig felülről elkapja a klónt.
Anakin észrevette, hogy Obi-Wan, és a hercegnő már régebbről is ismerik egymást. Obi-Wan elmeséli az egykori tanítványának, hogy még fiatal volt, amikor megismerte Satine-t.
Tehát még régebben, amikor Obi-Wan fiatal volt, egy hosszú küldetés során 1 évet töltött a Mandalore-on, a mesterével, Qui-Gonnal, és felkelők ellen védték a hercegnőt.
Az Kenobi-Skwalker beszélgetést Rex szakítja félbe, aki felhívja Obi-Want.
A klón elmondja, hogy Anakin asztrodroidja (R2) nagyon izgatott, és hogy két emberük nem válaszol.
Anakin lemegy megnézni, hogy mi a helyzet, Obi-Wan pedig figyelmezteti a vacsorázó szenátorokat, hogy ne menjenek sehová, amíg ki nem derítik, hogy mi történt.
Rex, Cody, R2, és Anakin elkezdenek kutatni a raktérben, hogy kiderítsék, mi történt Kavarc-cal, és Rőtszem-mel.
Észreveszik, hogy az egyik doboz üres. Anakin számol a lehetőséggel, hogy ami a dobozban volt, az valószínűleg egy járóképes dolog.
Később aztán megtalálják Rőtszemet, ahogy feléjük sétál. Csak az az érdekes, hogy a klón felettébb különösen lépked, és a testtartása sem a szokásos, mint ha kissé előre lenne döntve a feje...
Anakin már kezd gyanút fogni, ezért bekapcsolja a fénykardját. Ezt követően Rőtszem elkezd Anakin felé repülni, ő azonban kikerüli.
Aztán kiderül, hogy az orrgyilkos droid mozgatta úgy a klónt, mint ha az járna, és ő hajította Anakin felé.
Ezután nekitámad Anakin-nak. A jedi - a fénykardjának a segítségével- megszabadítja a droidot néhány lábától, utána viszont a droid kerül fölénybe, és ellöki a Skywalkert.
Az életben maradt klónok azonban még éppen időben érkeznek, és szétlövik.
Ezek után találnak egy másik droidot is, de az elmenekül előlük, és felmászik a liftaknába.
Bár Anakin figyelmezteti az egykori mesterét, már késő. Az orgyilkos droid bejut a szenátorokkal zsúfolt terembe. Obi-Wan még épp időben érkezik, és sikerül megállítania a droidot.
A probléma csak az, hogy a megsemmisült orrgyilkos droidokból még több kisebb pókszerű teremtmény is kikel. 
A raktérben a klónok, Anakin, és R2 próbálja meg kicsinálni a férgeket (egy klón meghal, mert a sisakjába bemászik néhány dög), a szenátorokkal zsúfolt teremben pedig Obi-Wan és Satine az, aki véget vet a kis dögök rémuralmának. Mint kiderül, Satine annak ellenére, hogy békepárti, még hord magánál deaktivátort (ezzel csinálta ki a pókokat).
Ezek után talán több, mint érthető, hogy Anakin ki szeretné nyomozni, hogy vajon ki csempészte fel a droidokat a hajóra. Bárki is az, biztos hogy a hercegnő halálát akarta. Skywalker megnézeti a szállítmány listát egy protokoll droiddal. Találnak egy adatot, miszerint egy konténer "kiemelt orvosi eszközt" kell Coruscant-ra szállítani, sürgősen. Ám ennek ellenére név nincs a listán.
Obi-Wannak van egy jó ötlete, hogy miként lehetne kideríteni, hogy melyik utas volt a tettes. Minden bizonnyal a droidokat úgy programozták be, hogy a rendelőjüket ne öljék meg. Elég nagy mázli, de az egyik apró pók még életben maradt.
Ennek segítségével  ki lehet deríteni, hogy ki volt a tettes.
A terv a következő: Obi-Wan csapdába ejti az utolsó életbenmaradt kis dögöt, végig megy a szenátorok vacsoraasztalánál, mindegyik szenátorhoz oda rakja a kis pókot, és amelyiknél nyugton marad, az lesz a tettes.
A terv be is válik. Egyedül Merrik szenátor (az a fószer, aki folyton a hercegnő mellett van) az, akinél az apró pókdroid nyugton van. 
Merrik szenátor - figyelemelterelés céljából- kiüti a pókcsapdát a jedi mester kezéből, a pókdroidocska pedig ráugrik az egyik szenátor hátára, Obi-Wan pedig a fénykardjával levágja róla.
Viszont ez a kis idő már elég is Merrik-nek ahhoz, hogy túszul ejtse a hercegnőt.
Obi-Wan a túszejtő után rohan, és futás közben Anakint is felhívja, és tájékoztatja a történtekről.
Azonban Anakin most nem ér rá erre, hiszen a Codyékkal együtt át kell kutatnia a rakteret, hátha találnak még orrgyilkos droidokat. Találnak is, de sikerül nekik ezt is elintézni.
Az áruló felér a hídra, és elintézi a hajó legénységét (egyébként észrevettétek, hogy ebben a sorozatban mindig kinyírják a pilótákat?).
Obi-Wan továbbra is üldözni Merrik-et. Futás közben szembe jön vele Anakin.
Anakin elmondja, hogy katonákat állított az összes mentő kabin elé, ha esetleg az áruló szenátor szökni próbálna.
A hídon Tal Merrik szenátor felhívja a megbízóját, Vizsla kormányzót.
Elmondja neki, hogy megszerezte a hercegnőt, Vizsla pedig küld neki erősítést.
Hamarosan átszálló kabinok érkeznek a hajóra, a kabinokból pedig szuperharci droidok sereglenek ki. A klónok, és a királynő testőrei szembe is szállnak velük.
Obi-Wan eléri a hidat, ahol megtalálja a túszejtő szenátort.
A baj csak az, hogy Merrik elég jól tervelte ki (már ha ő volt az, és nem a megbízója) a dolgot, ugyanis robbanószert helyezett el a hajó motorjában. Ha pedig Obi-Wan megpróbálja megállítani őt, akkor oda az egész hajónak. Tehát patthelyzet alakul ki.
Merrik egyre csak hátrál-hátrál a hercegnővel, Obi-Wan pedig óvatosan követi.
Közben Anakin-nak, a klónoknak, és a királynő testőreinek hála sikerül legyőzni a szuperharcikat.
Na tehát a patthelyzet. Merrik arra készül, hogy behátrál egy átszálló kabinba - amivel a szuperharcik érkeztek- majd elhagyja vele a hajót. Már épp készül belépni a kabinba, amikor Satine elmondja Obi-Wannak, hogy már azóta szereti, amióta réges-régen (egy messzi-messzi galaxisban, haha) Obi-Wan megmentette őt.
Obi-Wan azt mondja, hogyha ezt tudta volna, akkor azonnal ott hagyta volna a jedi rendet. Ez mind nagyon szép, és jó, csak hát szegény Merrik mindjárt rosszul lesz tőle. 
Erre Satine úgy megsértődik, hogy letapossa az áruló lábát, és kiveszi a fegyvert a kezéből. Magyarán Obi-Wan fénykardot, Satine pedig lézerpisztolyt szegez Merrik-re.
Ő viszont ennél sokkal ravaszabb. Azt mondja, hogy három lehetőség létezik.
1. Obi-Wan megöli őt, viszont akkor a jedi mester ismét szembe megy a hercegnő pacifista elveivel, és ez biztosan nem tenne jót a kettejük közt kialakult vonzalomnak.
2. Satine lelövi őt. Ezzel pedig csak az a baj, hogy Satine békepárti, és ha megteszi, akkor annyi az ő pacifista elveinek.
3. Merrik életben marad, beszáll a kabinba, elhagyja a hajót, majd megnyomja a gombot, amivel felrobbantja a motorokban elhelyezett bombát.
Tehát újabb patthelyzet. A feszültség egyre csak nő, ám Anakin hirtelen leszúrja az áruló szenátort, mivel sikerült belopóznia a háta mögé.
Tehát elmúlt a veszély, a hajó pedig megérkezik Coruscantra.
Satine még elbúcsúzik Obi-Wantól. Végül leszólja Obi-Wan nagy szakállát, mivel szerinte az túl sokat takar el a mester csodálatos arcából.
Nem csak Anakin lepődik meg ezen, de Obi-Wan is.

Csalódtam. Nem kicsit, NAGYON.

Hát igen, sajnos ez az epizód csalódás számomra. Bár itt és most le szeretném szögezni, hogy a rossz kategóriától azért messze van, de sokkal többet vártam egy olyan rész folytatásától, mint a The Mandalore Plot. Bár még mielőtt elmondanám, hogy milyen bajaim is voltak a résszel, nézzük meg azt, hogy mi az ami tetszett.
Először is kezdjük ott, hogy bár a látvány nem hozza a múltkori, vagy épp a geonosisi részek színvonalát, de azért meg kell hagyni, a hajó elég szépen néz ki. Látszik rajta a sok-sok tervezési munka, és a sok jó ötlet. Ugyanezt tudom elmondani az orgyilkos droidokról is. Ezek a droidok az epizód legnagyobb pozitívumát képezik. Az ötlet, a megvalósítás, a mozgása, a hang amit kiad.... Egyszerűen minden olyan zseniálisra sikeredett, hogy szerintem a többség nevében beszélhetek - EZ AZ EGÉSZ CW TÖRTÉNELEM LEGÖTLESEBB DROIDJA! És akkor ugye arról még nem is meséltem, hogy milyen az amikor támad. Bár elég sok horrorfilmes klisé fel lett használva ezeknél a részeknél, de azért ezeknek a jeleneteknek még így is hangulatosak. Az az ötlet is nagyon tetszett, hogy az "anyadroid" halála után több kisebb droid jön még ki belőle. Ja, és az a rész is marhára tetszett, amikor az egyik ilyen droid Rőtszemmel játszott bábszínházasdit. De tényleg, itt most felsorolhatnám az összes jelenetet amiben ilyen droidok szerepeltek, ezek a részek tényleg zseniálisak lettek!
Illetve - ha még a pozítívumoknál vagyunk- elmondhatom, hogy azért került 1-2 megmosolyogtató poén is a részbe. A legjobb talán az, amikor a rész végén egyre nő a feszültség, Anakin pedig csak úgy hirtelen a semmiből előbukkanva leszúrja a főgenyát.
A baj viszont csak az, hogy a többi vagy unalmas, vagy hülyeség, vagy teljesen felesleges. Először is leszögezném, hogy - az orgyilkos droidos jeleneteket leszámítva- az összes izgalmas jelenetet már láthattuk a második évad trailerében. Például a droidok elleni harc össz-vissz van olyan fél perces. Ebből a 30 másodpercből pedig már legalább 10-et láttunk a már említett trailerben. Ez például egy olyan jelenet, ami abszolút felesleges.
Lenne egy kérdésem! Ti szeretitek, amikor a kevésbé fontos szereplők teljesen életképtelenek? Mert én gyűlölöm. Sajnos itt is van ilyen. Valahogy az volt az érzésem, hogy azok a klónok, akik csak mellékszereplők (Rőtszem és barátai), olyanok voltak, mintha csak díszletek lennének. Valahogy végig az volt az érzésem, hogy a készítők lusták voltak foglalkozni ezekkel a szereplőkkel. És itt most nem az a bajom, hogy meghaltak, csak az, hogy olyan semmilyenek voltak.
Megértem én, hogy egy mellékszereplőnek nem kell olyan fontosnak lennie, mint a főszereplőknek, de hogy ennyire életképtelenül legyenek kitalálva...
Sajnos az is igaz, hogy akad itt néhány teljesen felesleges, és elnyújtott jelenet is, amire mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül mondhatom, hogy unalmas.
És akkor végére hagytam azt, ami szerintem a legnagyobb negatívuma az egész résznek. Két szó: Merrik szenátor.
Nos ez a figura kb. olyan, mint ha Nuvo Vindi-ből, és a Cad Bane rosszabbik (értsd: Children of the Force-ban látott) feléből gyúrták volna össze.
Az egyik pillanatba sunyi, és megpróbálja minél könnyebben megmenteni magát, a másikban meg úgy viselkedik, mint egy őrült tudós, aki bármikor kész öngyilkos lenni. Lehet, hogy csak nekem nem jött be, de nekem akkor is ez a véleményem róla.
Igazából őszintén remélem, hogy ez a rész csak valami gyengébben sikerült átmenet a The Mandalore Plot, és a jövőhéten érkező Duchess of Mandalore között. 
Nem rossz, de az előd után azért elég nagy csalódás...

Szerintem: 73%
Szerintetek: 88%
Szinkronos Videó!


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr811735165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grievous 2010.02.07. 21:29:03

Szerintem 80% tetszet hogy mikor kijottek a kis pokok a droidbol akkor Orn Free Taa sikoltot egyet.

Omy 2010.02.07. 21:49:31

nekem naon tetszett a hajó, meg ez az új droid is jó volt.
90%

Zomb!eboy 2010.02.07. 22:30:52

L0L, neked a Mandalore Plot, nekem meg ez tetszett jobban, nem vagyunk túlságosan egyformák. Adok rá 89%-ot, mert lelőtte azt a pilótát aki könyörgött az életéért, büdös szemétláda az ilyen! XD Amúgy melyik volt az a "csótánydroid" ?

Bala_ 2010.02.08. 00:06:28

95% az én szavazatom. Előszöris, mert ez a rész, (mint az összes többi), olyan dolgokat tartalmaz, amik FILMkészítés szempontpól fontosak, viszont senki nem foglalkozik velük. Ilyen például a részletesség. Obi-Wan ruhája a nyakánál minden egyes vállmozdulat során megmozdul, az áruló köpönyegét figyeltétek már? Ahogyan a fény ráesik, vagy ahogyan Satine fejére ráesik a rész elején? Hiába animációs sorozat, ebben a részben is kitűnt a kameramozgásokból, hogy FILMként bánnak vele. És még valami, amivel nem foglalkozik senki-méltatlanul: a zene. Ebben a részben a zene kifejezetten fokozta az izgalmakat, én sajnáltam, hogy olyan hamar vége szakadt a kis droidocskák elleni harc. (ez a téme egyébként a Grievous Intrigue részben felcsengett már Anakin hipertérbe lépésekor). Egyre jobb a sorozat, kidolgozottság, és animáció szintjén. Ebben a részben Obi-Wan mozgása egyre természetesebbnek hat, amit futáskor nagyon nehéz elérni. És még valami. Valójában jól vettem észre, hogy a klónok, és Obi-Wan arca egyre szélesebb? Úgy értem, hogy a sorozat elején nyúlánk alakjuk volt, japán anime szerű, de mostmár egyre inkább hasonlít a klónok és Obi alakja a filmben látottakra.

Ariza (törölt) 2010.02.08. 11:35:10

Én azt mondom 85%. Nem volt olyan rossz rész, de ami nekem nem tetszett. Az az hogy szerintem ez a szerelmi szál(obi-satine) kissé túl volt erőltetve. Ez pl. a Mandalore Plotba nem jött igy ki. Az a Merrik + ténleg 1 töketlen kutya ettől függetlenül (a Children of The Forceba valóban szutyokszar volt) akkor se hasonlítanám össze Cad Bane bácsival mer még megjelenik itt az utcánkba:D. De a hajó, az új droidok nagyon tetszettek meg annak is örültem ,hogy a végén megjelenik Couroscant. És még valami vki egy normális felirtatot nem tudna belinkelni mer amit tegnap szedtem le az az előző részhez tartozott, de ugy volt kint ,hogy e13....

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.02.08. 17:22:44

Bejegyzek mindenkit!
@Ariza: Belinkelem a feliratot a tölthető a "Voyage of Temptation" bejegyzéshez ;)
@Zomb!eboy: Az előzetesbe a kis pókdögöket hívtam így, de mint utólag kiderült, kissé mellélőttem :P

barkó 2010.02.08. 18:25:28

Darth Vadert játszol ffixer?! ,,Csalódtam. Nem kicsit nagyon. Nem haragszom önre Needa kapitány. A Birodalom visszavág."

Ariza (törölt) 2010.02.08. 18:33:49

@ffixer: Nagyon köszönöm kedvességed(Y).
@barkó: Ez inkább gyurcsány feri volt(nem kicsit, nagyon!), bár én nem politizálok megteszi ezt nálunk a töritanárunk.

barkó 2010.02.08. 18:45:34

@Ariza: Nahát nahát. A bürokráciájuk semmi ahhoz képest amit a végtelen ERŐ tud.
-Dehát Drót Vödör A baonái nem képesek megtalálni a wc-papírt ... hikk eh megfull... ad... d...ok...
-Vödör Hagyja abba.
-Ahogy kívánja.

Nabopolasszar 2010.02.08. 19:08:22

A klónokkal kapcsolatban szeretnék szólni:
-ez egy 22 ismétlem 22 perces epizód, jóhogy nem az egyik kis pókocskától vársz önéletrajzot
-szerintem Red Eye(azértsem Rőtszem)elég jól jellemezhető azután a "Droids!" beszólása után
-Tel Merik meg úgy jó ahogy van, aszondod sunyi szerintem tipikus gonosz és egy percig se fordult meg a fejében hogy öngyilkos legyen, tudta hogy Satine nem fog lőni és tudta hogy Kenobi barátunk nem fog vérfürdőt rendezni a pacifista szerelme szeme láttára

97%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.02.08. 19:26:35

@barkó: Nem onnan szedtem a szöveget, hanem az egyik - méltán- híres magyar szövegből (csak ott "csalódtam" rész nincs benne). Nem is tudtam, hogy Darth Vader is ezt mondta...
@Nabopolasszar: Én megértem, hogy a főszereplők a fontosabb, de itt már különösen zavart. Persze ez a Lair of Grievous-ben is így volt valahogy (ott sem nagyon voltak kitalálva a klónok), de azért az nem volt olyan zavaró, mert ott az egyik fontosabb jó karakter (Nahdar Vebb) is meghalt, és így úgymond hihetőbb lett a dolog. Bejegyzek mindenkit egyébként.

General Zavala 2010.02.08. 20:07:12

A felvezetés nagyon hosszú lett, egy 5-6 perces bevezető bőven elég lett volna. Furcsa, hogy a Halálőrség a szakadárokkal küldetett droidokat a bárkára. Gondolhattak volna rá, hogy pár droid nem fog nehézséget okozni a Köztársaság 2 talán leghíresebb Jedijének. Az új fajta pók-droidok nagyon bejöttek. Tetszett, ahogy az 'anyadroid' halála után előpattogtak a kis apró droidok, nem kis gondot okozva. Egyáltalán nem furcsa, hogy Obi-Wan is közelebbi kapcsolatba került egy nővel, mert bár Jedi, attól még férfiból van. Ilyen érzelmeknek nem lehet parancsolni, még akkor sem, ha valaki a Jedi Kódex egyik legelszántabb követője. A hiperűr előtti vacsora jelenet is szép volt, akár csak a bárka belseje. Tetszett Obi-Wan leleplező hadművelete, viszont elég bárgyú volt, ahogy Merrick túszul ejtette Satinet. Nem tetszett, amikor a vége felé, Anakin abszolút nem Jedihez méltón kivégezte Merricket. Értem, hogy veszélyben volt a hajó legénysége, de akkor sem hiszem, hogy ez volt az egyetlen megoldás. Karakterfejlődés szempontjából viszont jót tett. Satine és Obi végső monológja már jóval kellemesebb hangulatú volt, a szakállas megjegyzés pedig külön tetszett, akár csak Anakin reakciója.

80%

Omy 2010.02.08. 21:13:23

@Darth Sky: há épp ez a lények hogy megolte meggondolatlanul, mert ő Anakin, vagyis nemsokára Vader nagyúr és neki ez hozzá tartozik a jelleméhez.

mpsith 2010.03.16. 18:58:15

Az orvgyilkos droidok nagyon ötletesek, de szerintem így se ér 74%-nál többet.

Gubb 2010.06.27. 22:47:38

Huh ez nálam 100%-os rész! Minden nagyon ott van, ahol lennie kell!

-) Van egy kis túlélőhorror/krimi az elején a pókdroidokkal. Ez kicsit elnagyolt, de a 30 perces korlátozott időtartam miatt megértő vagyok!
-) Nabopolasszarral egyetértve, a klónok "életrajza" rohadtul nem érdekes. Dramaturgiailag egyszerűen indokolatlan és illogikus csatajelent szereplőitől kidolgozott karaktert várni, ez nem a Navarone ágyúi meg a Forest Gump Dan hadnagya! Ez két névtelen katona! Egész másról szól a történet, nevezetesen satine-ről! Viszont a részben igenis VANNAK rohadt jól, egy-két szkeccsel igen jellegzetesre sikerült figurák! Pl. az intrikus merénylő rohadt nagyot alakít a végén, ahogy pszichológiai hadviselést kezd Obi és Szatén ellen, vagy figyeltétek a dagi twilek szenátort, ahogy a veszélyek közepette is - sőt éppen ezért - élvezi az életet és végigzabálja az epizódot? IGEN, ez már művészet!
-) a poéntól a végén - na kiből lesz a könyörtelen gyilkos?? - lehidaltam. Óriási húzás önmagában is, a sithek bosszúja tekintetében pedig zseniális kapcsolatteremtés! Gratulálok a történet írójának!
-) A romantikus szál végre elég életszerű lett, a rövid utalások és párbeszédek ellenére sokkal hitelesebb, de egyúttal drámaibb is, mint a Padmé elcseszett egész részes hímnemiszervcibálása a Senate Spy-ban.

Hibát csodák csodájára még az én kritikus természetem sem talált. Egyszóval: tökéletes.

Gubb 2010.06.27. 22:49:25

-) Ja, és végre láthattam IGAZI mandaloriakat harc közben (a B2-eseket meglékelő őrökre gondolok)! A Halálőrőrség meg elmehet a ... tudományos akadémiára.

stickman 2010.06.28. 09:29:37

szerintem ez az 'obi van barátnője' történetszál teljesen felesleges, pocsék és rohadt nagy sz*rkeverés.

60%

Ravasztigris 2010.07.04. 13:41:33

Azt észrevettétek, hogy mikor Anyegin hátbaszúrja Merriket egy pillanatra Veder bá' témája szól? És utána a basszus is egy kicsit vészjósló...
Amúgy jó rész volt, az új droidok tetszettek, 97%

Ravasztigris 2010.07.04. 13:42:24

Ja és ötletes a Satine-Obi szál. Egyáltalán nem felesleges és nem belemagyarázós.

barkó 2010.07.04. 16:54:37

Hát azt kell mondjam, hogy szinkronosan ez egy majdhogynem tökéletes rész! Merrick egy fantasztikus szereplô.

barkó 2010.07.05. 11:07:50

@Gree parancsnok: Ooh lemaradt a vége :XDDDD Szóval jó a szinkronhangja, jó a dumája és ráadásul egy tipikus gonosz! Nem kapkodja el a gyilkosságot a tisztnél a hídon :D

Rex Százados 2010.07.06. 11:06:03

nekem 95%

királyak voltak a kutaszdroidok és merrik sem volt rossz

(az is nagyon tetszett amikor orn fee taa kiáltozott XD)

Ravasztigris 2010.07.08. 13:17:51

@barkó: Direkt írtam Anyegint, mert gondoltam, így se hívta még senki...
süti beállítások módosítása