14. Rész Defenders of Peace

ffixer

Bly, Rex, Ashoka, Anakin, Aayla. Mi a közös bennük? Ők az egyetlen életbenmaradt köztársasági csapat, ezen az ismeretlen, feltérképezetlen, ám nem lakatan bolygón. Legutóbb sikerült rátalálniuk egy itt élő, békekedvelő lények által benépesített településre. Bár a falu nagyszakállú vezetője nem ért egyet abban, hogy a jedik a béke őrei lennének, azért befogadta őket a faluba, és a fiának is megparancsolta, hogy gyógyítsa meg a sérült Anakint.

               Egy új fegyver

Minden szép nyugott. "Tobozfalva" lakosai élik a mindennapi életüket. Van, aki Anakint gyógyítja, vannak, akik fatálakat rakosgatnak, és megajándékozzák Bly-t egy fura gyümölccsel, miután ő segít nekik. Szóval nyugi, és béke van, mindaddig, amíg Rex észre nem vesz valami különöset az égen.
Sajnos ez a különös nem más, mint egy szeparatista hajó. Mikor az itt élők is megtudják ezt a hírt, akkor a falu vezetője,
Tee Watt Kaa elmondja, hogy inkább halnak meg, mint hogy itt csatázzanak. Igen ám, de ha a szeparatisták jediket, és klónokat találnak itt, akkor 100%, hogy megtámadják a falut, ezért a köztársaságiaknak el kell hagyniuk a települést.
Ezután a hajó leszáll, és kilép belőle Lok Durd tábornok (a pufi szeparatista, aki a cikk elején lévő képen is látható).
Tee Watt Kaa beszámol arról, hogy ők egy békés nép, ők nem keresik a háborút, és nincs szükségük a szeparatisták védelmére, mert eddig sem volt semmi problémájuk.
Ám a szeparatista tábornok mégis a gyarmatának nyilvánítja a bolygót. Először átkutatja a falut, hogy nincsenek-e ott köztársaságiak.
Nem találnak a faluban se köztáraságiakat, se köztársasági fegyvereket, így visszamennek a hajóhoz.
A köztársaságiak egy óriási fa tetejéről észreveszik a szeparatista hajót, ami már nem a falu előtt, hanem egy fallal körbevett, szeparatista bázisnak nyilvánítható helyen áll.
Lok Durd itt próbálja ki a szeparatisták új fegyverét, amit nem mellesleg ő maga készített.
Azt kell tudni a fegyverről, hogy az adott célterületen elpusztít minden élőlényt (még a növényeket is), viszont a gépekre (köztük a droidokra) teljesen ártalmatlan. A pufi tábornok ki is próbálja a gyilkos fegyvert egy füves pusztán. A célterületen feléget mindent, köztük a háromméteres fűszállakat is, az egész célterület egyszerűen elég. Nagyon durva látvány. A köztársaságiak is éppen, hogy csak túlélik (Bly-t éppen, hogy megmenti Aayla). 
Lehet, hogy a bolygón élők nem akarnak háborút, de mindenképp szólni kell nekik, hogy a szeparatistáknak nagyon veszélyes fegyverük van, és, hogy őket sem fogják életben hagyni.
Ahogy beesteledik, bejutak a bázisra, néhány ügyes trükknek, és a jó harcképességeiknek hála. Fognak egy kissebb szeparatista hajót, és elindulnak vele a faluhoz, hogy figyelmeztessék az ott élőket.
Hajnalra oda is érnek, elmondják, hogy mi a helyzet. A falut sok lakos meg szeretné védeni, ám Tee Watt Kaa továbbra is inkább a halált, mint a harcot választaná (ennek nem a gyávaság az oka, hanem a hagyomány).
Ennek ellenére a köztársaságiak mégis pajzsgenerátorokat helyeznek el a faluban, és óriás diókat használnak falként.
Ezután Rex észreveszi, hogy jönnek a droidok. A sok gyalogos mellett még 3 AAT tank is ott megy, az egyiken egy speciális ágyú van, ezzel lehez kilőni az új, pusztító fegyvert.
Mondanom sem kell, ki is lövi. A tűz egyre jobban közeledik a falu felé, ezért gyorsan bekapcsolják a falu körüli pajzsot, így a falu épségben megússza, viszont a körülötte lévő rész teljesen leég.
Látván, hogy a fegyvere most nem használ, a szeparatista tábornok előreküldi az egyik gyalogos droid-századot, hogy jussanak be a faluba.
A jedik kibújnak a pajzs védelme mögül, és elkezdik kaszabolni a droidokat. A klónok hátulról fedezik őket, ők is a pajzson kívül.
Az ügyes, ötfős csapatnak így sikerül megsemmisítenie egy egész droid századot, ám Lok Durd tábornok előre küldi a megmaradt második, és harmadik századot is.
A droidok túlerőben vannak, és átjutnak a pajzson, aztán szétlövik a generátorokat. Hiába írtják öten a droidokat, túl kevesen vannak. Tee Watt Kaa tiltása ide, vagy oda, a lakosok szembeszállnak a droidokkal, a mondat elején említett személy fiával az élen. A makiszerű lények kihasználják az alacsonyságúkat. Össze-vissza rohangálnak a droidok lábai között, és bekötözik őket, így a földön fekvő droidokkal már könnyedén elbánik Ashoka fénykardja.
Anakinnak sikerül megsemmisítenie a fegyvert, és elfognia a szeparatista tábornokot. A droidok szépen lassan elfogynak.
És, hogy még nagyobb happy end legyen a dologból, a végén a köztársasági hajók is megérkeznek.

                 Nem gyenge

De nem ám! Bár az előző rész elejéhez fogható csatajelenet azért talán nem szerepelt benne, azt meg kell hagyni, hogy nagyon izgalmas rész volt. Elég csak megemlíteni a szeparatista fegyver okozta tüzet, az valami hihetetlen kemény látvány. A rész végi harc is nagyon jó volt, még le is hagyott néhány olyan harcot, ami a filmben szerepelt. Amik kicsit hiányoztak, azok az előző részben szereplő vadállatok voltak, valamint nem értem, hogyha a múltkori részben sikerült megcsinálni, hogy jól lássam az éjjeli részeket, akkor most miért van az, hogy nem láttam annyira jól az éjjeli behatolást a droid bázisra? Az én szemem romlik? Nem hinném... A rész szinte végig pörög, a bolygó lakói továbbra is aranyosak, sőt itt most sokkal többet szerepelnek. Ez volt talán az eddigi legizgalmasabb, két részből álló története a sorozatnak. Az értékelésem pedig:

Szerintem: 82%
Szerintetek: 81% 
Szinkronos Videó (KATT)
                          


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr911112575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.05.11. 15:49:25

Szólnék, hogy ez a rész is kint van magyarul!

Zomb!eboy 2009.05.24. 16:57:54

Tetszett, ugyanolyan mint az előző. 90%

Petyu 2009.10.29. 19:12:13

59% nekem nem tetszik.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.11.23. 15:37:29

Ez egy jó rész! Pörgős, akciódús, vicces! 97%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.23. 17:13:38

@SuperGalaxys: Bejegyeztem az összes értékelésedet, amiket most írtál.

Gree parancsnok 2010.01.12. 20:05:19

ez szép és jó,de nem sok.épp ezért:76%
az utolsó csata jó volt
a szavazatomhoz a grafika eléggé hozzá járult
(de amúgy csak olyan 52% lenne)

Hirnyo 2010.02.26. 21:01:30

Tee Wat Kaa és Lok Durd idegesítő a rész jó de a 2 szereplő miatt csak 75%

Sulfa 2010.04.02. 10:41:34

A másikhoz képest nem olyan jó 78% (hehe -1%ot adtam).
süti beállítások módosítása