10. rész Lair of Griveous

ffixer

Gunray megszökött, ám egy köztársasági hajóval, ami elvileg nyomon követhető. Szóval Luminara mester, és Ashoka Tano padawan kapcsolatba lép Kit Fisto jedimesterrel, hogy kövesse a jelet. A jel egy távoli rendszerhez vezet, ott találkozik régi padawanjával Nahdar Vebb, aki egy Mon Calamari. Egy hatalmas épületnek a hatalmas kapuja áll előttük, a kapu mögül jön a jel. A klónparancsnok megparancsolja két klónjának, hogy őrizzék a hajót. Nahdar először a fénykardja segítségével akar bejutni az ajtón, ám mestere észreveszi, hogy ki lehet nyitni az ajtót, csak be kell nyomni az egyik részét. A klónoknak, és a két Jedinek még fogalma sincsen róla, de veszélyesebb helyre érkeztek, mint hitték volna...

 "This is the lair of General Grievous."

A helyen sötét van, nagyon sötét. Ezért a klónok bekapcsolják a fejlámpáikat. Egyszer csak meghalják Gunray hangját, majd mikor odaérnek, látnak egy háttal álló széket, amit droidok vesznek körül. Elintézik a droidokat, és ezután szomorúan kell tapasztalniuk, hogy a jeladó egy csapda volt, és Nute Gunray-nak csak a hologrammja van ott. Miután a holo-Gunray a pofájukba röhög, eltűnik, és a helyén megjelenik a hologramm Dooku. Üdvözli őket a csapdában, majd eltűnik.
Megállapítják, hogy valószínűleg Dooku csapdát állít valakinek, és ők a csalik. Ezután a széken megjelenik egy pirosan villogó gomb, és miután azt megnyomják, kinyílik egy ajtó.

Az ajtó mögött mindenféle sith szobrokat, és egyebeket látnak, nem mellesleg itt tárulnak a szemük elé a cikk elején látható Grievous koponyák (ezek nekem annyira tetszettek, hogy a gépen is ez a háttérképem). 

Dooku megjelenik hologrammképben Grievous hajóján is. Közli vele, hogy jedik érkeztek a rejtekhelyére. Régóta nem ölt már jedit, ráadásul nemrégiben sorozatos veszteségeket szenvedett el, így újra bizonyítania kell, hogy méltó a sithekhez.

Grievous megérkezik a rejtekhelyére, ám ott a testőrei helyett a két jedi, és négy klón fogadja. Ők azt tervezik, hogy elfogják Grievoust, így hatalmas előnyre tudnának szert tenni. A fénykardpárbaj kezdetét veszi a tábornok, és a két jedi közt.
Miközben harcolnak, a négy klón szigonypisztojjal eltalálja Grievous két lábát, és két kezét (a négy közül), hogy a tábornok a lehető legharcképtelenebbé válljon, és a kifeszített kezeivel ne tudja kivédeni a jedik csapásait. Végül Kit Fisto mester megszabadítja Grievoust a két lábától, ám ő négy kezével mászva elmenekül, elintézve közben két klónt.
Grievous bemenekül arra a helyre, ahol az orvos droid tartózkodik, ám még mielőtt újracsináltatná  két alsó végtagját, bekapcsolja a testőreit, amik valamiért ki voltak kapcsolva. Ezután odakúszik a vezérlő computer-hez, és lezárja az ajtókat, hogy az életben maradt 2 jedi, és 4 klón ne menekülhessen rejtekhelyéről.

Mikor az egyik ajtó lecsukódik a túlélők előtt, a parancsnok megparancsolja a hajónál lévő klónoknak, hogy lépjenek kapcsolatba a köztársasággal, és kérjenek segítséget. Még mielőtt ezt a hajónál lévő klónok megtehetnék, Griveous egyik testőre felrobbantja a hajót, amivel érkeztek, és ezután útba veszik azt a hajót is, amivel Kit Fisto mester érkezett a bolygóra.

Fisto mester parancsára R6 elnavigálja a hajót, és majd visszatér, ha esetleg a mester hívja őt. Griveous persze nem éri be ennyivel, hamarosan megnyílik alattuk a föld, ami alatt ilyen forró izé (most mi van? nem tudom mi az...) van. A jedik vissza tudnak ugrani, hála az erőnek. Az egyik klón meghal, a második pedig visszajut a felszínre, a szigonypisztolya, illetve jedi társai segítségével.

Griveous (még mielőtt visszarakatná lábait) még rájuk küld, egy (angolul) Gore-nak nevezett hatalmas szörnyeteget, mondván ezzel úgy is legyőzi a jediket. A lábműtétje után viszont dühödten kell tapasztalnia, hogy, bár az utolsó klón meghalt, a jediknek sikerült legyőzniük a fenevadat.

A holo-Dooku megint megjelenik, mondván itt a nagy alkalom, és ez egy próba, hogy méltó-e a rangjához. Grievous igen dühös lesz, amikor megtudja, hogy a jedik idecsalása, valamint a testőrök kikapcsolása is Dooku próbájának része volt. Tehát Grievous elindul felkutatni a jediket, akik hamarosan belépnek arra a helyre, ahol az orvosdroid tartózkodik.
A droid azonnal jelez Grievousnak, és lecsuk egy ajtót, ami pont Kit Fisto, és Nahdar között voltak. A tábornok Nahdar-ra küldi testőreit, majd mikor az ifjú jedi végez azokkal, ő maga személyesen megy oda megkűzdeni vele.
Grievous két kézt, és két lézerkardot használ a csatában. Amikor az ő két fénykardja összeütközik Nahdar egyetlen kardjával, akkor az egyik hátsó kezével fog egy lézerpisztolyt, és meglövi vele Nahdart, aki (az összecsapás miatt) nem tudja kivédeni a lövedékeket, így holtan terült el a padlón.
 

Kit Fisto, miután elintézte az orvos droidot, a képernyőkön lehetett szemtanúlya, volt padawanja halálának. Kit Fisto szól R6-nak, hogy az épület végében találkoznak. Kit Fisto már ott van, amikor R6 még nem.
És még mielőtt asztrodroidja megjelenne a gépével, azelőtt maga Grievous támad rá a jedimesterre. A fénykardpárbaj közepette Kit Fisto levágja Grievous egyik kezét, és elkapja az egyik fénykardját, és így folytatják tovább a harcot.
Hamarosan megjelennek Grievous testőrei, akik körbeálják Fisto-t. Pont egyidőben érkezik meg R6 is a hajóval, így Fisto mester felugrik a hajóra, és megszökik Grievous kezei közül. 

Grievous kénytelen beszámolni a grófnak a bukásáról. Kit Fisto is szintén beszámol a tanácsnak padawanja haláláról. Beszámol arról, hogy Nahdar Vebb hagyta, hogy az érzelmei eluralkodjanak rajta, így bosszút esküdött Grievousnak, amikor a bestia az utolsó klónt is megölte. Yoda azt mondja, hogy egy jedinek higgadtnak, és bölcsnek kell lennie, nem szabad hagynia, hogy ez megtörténjen, még a háboruban sem, ahol az érzelmek néha túlkerekedhetnek akár a józan eszünkön is.

Na erről van szó!

Már megint az a fránya érzés, ami az ötödik rész értékelésekor is gyötört. Milyen negatívumot tudnák erről írni?! Ugyanaz, mint az ötödik résznél. Csak pár apróság van, amúgy a rész szinte tökéletes. Például ittvan ugyanaz, a sötétség. Ugye gondolom nem kell részleteznem, hogy egy sith rejtekhelyen mennyire van sötét... Szóval nem világosban érdemes nézni. Ezenkívül klón-droid összecsapásra sem nagyon került sor. De ez így utólag vajon negatívum? Attól még, hogy Clone Wars, nem csak arról kell, hogy szóljon, hogy droidok meg klónok halomra lövik egymást. Szerintem kell ilyen rész is a sorozatba. És hogy miért 96%? Egyrészt: Ez lehet, hogy kicsit személyes, de nekem a filmbe is ő volt a kedvenc nem-ember jedim, és a sorozatban is nagyon jó (leszámítva az angol szinkronját). Másrészt: Grievous rejtekhelye. Egyszerűen zseniálisan kidolgozott, és ha nem is lesz tőle tele a gatyánk, azért elég félelmetesre sikerült. A rejtekhely az egyik legfontosabb hangulatteremtő elem a részben. Harmadrészt: Apropó, hangulat. NÁGGYON JÓÓ HANGULATA VAN! Kicsit pesszimistább, sötétebb, mint az eddigi részeké. Tökéletesen passzol a helyszínhez, meg a sztorihoz.

Szóval akció, dark-os hangulat, király fénykardpárbajok (bár nem feltétlenül jobbak, mint az előző részben) Griveous (ő is nagy favorit nálam), Kit Fisto, maga a rejtekhely...  Mellesleg remélem mindenki tudja, hogy csak a fő sztoriszálat írom le, szóval nem térek ki apróbb részletekre, amik mégjobban rásegítenek a rész élvezhetőségére. Kész, fejet hajtok (eddigi) kedvenc részem előtt). Szóval itt van a kötelező videó, amit mindenkinek meg kell néznie, ha látta, ha nem (hehehe). Nem is fecsérlem tovább a szót, jó szórakozást! Amúgy:

Szerintem: 96%
Szerintetek: 90%
Szinkronos Videó (KATT)

                  

CWBA DÍJ: 
AZ ELSŐ ÉVAD LEGJOBB 
FÉNYKARDPÁRBAJA

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr721074643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zombieboy5 (törölt) 2009.04.27. 16:27:48

Egy igazi hibája van ennek a résznek,hogy Webb meghal,ezért nálam is 96%

Petyu 2009.10.29. 19:04:52

95% Ez király.
Gievous most bemutatkozott.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.11.23. 15:32:31

Ez nagyon jó rész, úgy mutatja be Grievoust, amilyen :D Szerintem is 96%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.12.30. 11:28:28

@grievous: Bejegyezve, a jelenlegi átlag most 89%, azaz 3%-ot felment.

Hirnyo 2010.02.26. 20:54:21

Ez nálam nem ütött akkorát. 80%-ot azért megér

Gree parancsnok 2010.03.20. 21:01:54

98 %
ám egy-két furcsa dolog:úgy lehet kivenni fisto jobb grievous ellen,mint a testőrei ellen
tetszett az orvos droid
örülök,hogy nadhar meghalt.mert hatalom éhes
tetszik,hogy dooku vizsgáztatja grievoust

mpsith 2010.03.20. 21:35:33

Baromi nagy rész, de azért vannak apró hibái, többek közt az, hogy Grievous (aki mellesleg az egyik kedvenc szereplőm) eléggé legyengítve szerepel pl, a Hypori teljesítményéhez képest.

97%

Gree parancsnok 2010.03.21. 17:21:30

azért a hypori csata kissé túlzás volt.

Sulfa 2010.04.02. 10:37:54

Mondjuk azt, hogy 88%. Grievoust mint az összes gonoszt gyengének, gyávának, ostobának, butának és bénának állítják be, míg a klónokat és Jediket az egekig magasztalják. De ettől függetlenül jó rész.

argu fisto 2010.08.17. 10:40:11

95 % . Nagyon jó a rész , és benne van a kedvenc Jedim Fisto

petitrooper 2010.10.23. 09:40:05

szerintem jó rész mert benézhetsz grievous búvóhelyére

petitrooper 2010.10.23. 10:08:30

Szerintem nagyon jó rész és benne van a kedvenc sithem grievous

Gree parancsnok 2010.10.23. 18:05:27

@barkó: igazad van, de én is annak mondom
süti beállítások módosítása