20. rész Innocents of Ryloth

ffixer

Anakin Skywalker csapatának sikerült áttörnie a szeparatisták blokádját, így Obi-Wan Kenobi, és Mace Windu földi egységei le tudnak szállni a Rylothra. Csak, hogy nem olyan egyszerű a dolog, ugyanis a szeparatistáknak van egy proton ágyúja, amit direkt arra a célra építettek, hogy szét tudjon zúzni nagyobb gépeket is. Ráadásul még az is meg van oldva, hogy a köztársaság ne tudja szétlőni az ágyút. Miért is nem tudja szétlőni? Mert az elfogott, ártatlan twi'lek lakosokat az ágyú körül tartják, így ha az felrobban, akkor nekik is annyi. Ezt pedig nem kockáztatná meg a nemes lelkű köztársaság.

Leszállás

Nabat városában akarnak landolni a köztársaságiak, de nem tudnak, mivel a szeparatista protonágyúk megtámadják őket. Mace Windu üzen Obi-Wanéknak, hogy meg kell semmisíteni ezeket az ágyúkat, mert addig nem tudnak leszállni. Obi-Wanéknak viszont sikerül a leszállás, de csak LAAT Gunshipekkel. Obi-Wannak, Codynak, és a szellem századnak sikerült landolnia a bolygón.
Még a leszállás előtt figyelmezteti őket Obi-Wan, hogy nem szabad kárt tenniük a twi'lekek városában. Semmi rakéta, semmi hődetonátor. Egyedül kézi fegyvert, és droid bénító gránátot szabad csak bevetniük.
Utóbbit be is vetik, amikor legyőzik azokat a droidokat, akik a bunkert őrzik. Ezután már tiszta az út, bemehetnek Nabat városába.
Két, kétfős csapatra oszlanak. Egyik csoport Codyból, és Gyapjasból áll. A másikban pedig egy Waxos, és egy Ököl nevű klón van.
Codyék egy sziklamögül meglesik, hogy a droidok twi'lekeket dobnak be az ágyú körüli görörbe, hogy a köztársaság ne semmisíthessék meg. Ezt jelentik is Obi-Wan-nak, és Windunak. Csak egy baj van ezzel: egy szeparatista kutaszdroid kihallgatja ezt a beszélgetést, így mindent megtudnak a szeparatisták.
Waxoék pedig találnak egy twi'lek kislányt, aki először fél tőlük, de miután adnak neki ételt, és leveszik a sisakjukat (bocsánat lehet, hogy felcseréltem a sorrendet...) már nem lesz olyan félénk, és csak azt hajtogatja "nerra", miközben Waxosra, és Ökölre mutogat. Később követi őket, és megmutatja nekik a házát, ahol régebben a szüleivel lakott. A két klón megsajnálja szegényt, viszont ez nem tart sokáig, ugyanis a
szeparatisták kiküldik a guttkurjaikat, akik megtámadják Waxosékat, és Obi-Wanékat egyaránt.
Waxosék először megpróbálják eltorlaszolni az ajtót, hogy a guttkurok ne jöhessenek be, később viszont elmenekülnek egy földalatti járaton, amit a kislány mutat nekik (természetesen ő is velük jön).
Obi-Wanéknál már nem ilyen egyszerű a helyzet. Először a gutkurrok elintézik a szellem század jelentős részét, később viszont Obi-Wan (az erővel) maga felé csalogatja a bestiákat. Hátrál, hátrál, becsalja őket két hegy közé. A két hegy fölött van egy híd, amit a klónok szétlőnek, és az leesik, elzárva ezzel az utat a klónok, és a gutkurrok között. Obi-Wannak már csak annyi a dolga, hogy a vad gutkurrokat kikerülve/átugorva átugorja a híd törmelékeit. 
Kicsit (kb. 10 másodperccel) később összefutnak Waxosékkal. Szerencsére Obi-Wan beszéli a twi'lekek nyelvét, így meg tudja kérni a kislányt, hogy vezesse oda őket a foglyokhoz.
 A cellákon át jutnak el az ágyúgödör közelébe
, ahol megfigyelhetik azt, amit Cody meg Gyapjas már azelőtt is láthatott.
Nem haboznak: a klónok rögtön el is kezdik írtani a konzerveket, Obi Wan pedig addig kiszabadítja az ártatlanokat, és visszavezeti őket azon az úton, ahonnan ők jöttek. A twi'lek kislány találkozik az apjával. És a kislányához intézett beszédből kiderül, hogy a lányt Numa-nak hívják.
A rohamdroidokat már nagyjából sikerült elpusztítani, kivéve azokat, amik a többi ágyúban ülnek. Ezért Obi-Wan elfoglalja az egyik ágyút, és szétlövi vele a többit, Waxos, és Ököl segítségével, akik a muníciót adagolják az protonágyúba.
Mikor már a többi ágyú is szét van lőve, akkor már tényleg csak egyetlenegy problémájuk marad: A TX-20-as hadvezér droid az AAT tankjával.
Szét is lövi Obi-Wanék ágyúját (a jedimesternek még épp sikerül kiugornia belőle). Úgy tűnne, hogy pont ez az egy dolog fogja kockáztatni az akció sikerét, amikor az imént felszabadított twi'lekek odarohannak a tankhoz, és szétverik a TX-20-ast, miközben az azt mondogatja: "Ez nem logikus, ez nem logikus...".
Szóval happy end van. Winduék leszállhatnak a Rylothra. Mostmár csak a főváros van vissza. Továbbá a klónok azt is megtudják Obi-Wantól, hogy mit jelent az, hogy "nerra", az a szó, amit Numa mondogatott nekik.
"Nerra means brother".

Nagyon nem semmi 

Tulajdonképpen nagyon vártam ezt a részt, nagyon bíztam benne, hogy jó lesz. Na de ennyire... Bár 1%-al elmaradt az álltalam legjobbnak itélt 10. résztől, de ez hanyagolható különbség. Elvégre ott személyes okok miatt (is) adtam rá 96%-ot (kedvenc szereplőim, sötét hangulat stb...), itt viszont semmi ilyesmi nem volt, csak objektíven néztem az egészet. És a Star Wars, vagy legalábbis Clone Wars (mert van olyan Star Wars rajongó, akinek a CW nem jön be...) rajongók többségének, szinte biztos, hogy ez lesz a kedvenc része (bár, ahogy elnéztem a következő rész is igen magasra teszi a lécet). A párbeszédek tűrhetők, ami azért már nagyszó, és, amin meglepődtem, a twi'lek kiscsaj egyáltalán nem idegesítő. Azthittem a képek alapján, hogy egy hisztis kölök lesz, akitől majd ugyanúgy frászt fogok kapni, mint Ashokától. Nos, tényleg volt egy hisztis (v. inkább pityergős) jelenete, ő egyáltalán nem volt idegesítő, sőt! szerintem Numa egy jó szereplő volt a maga módján. Hiszen pont álltala tudtuk meg, hogy mi történt a twi'lekekkel, hogy kihurcolták őket a városból, és az így lett teljesen kihalt. Csakugyan Numa által megismerhetjük a múltját, a házát, a játék babáját, és (később) az apját is.
Ez így leírva most nem hangzik túl nagy számnak, de mikor nézzük, elég nagy plusznak érezzük ezt a "megtudjuk mi történt" dolgot. De természetesen ez még semmi. Az akciójeletek magukért beszélnek. Ebben a részben vannak a legjobb csaták! Legyen szó akár a bunker bevételéről, a
gutkurrokal való megütközésről, vagy a végén lévő ágyús-tankos-klónos-droidos-twi'lekes harcról. Zseniális mindegyik! Az akciójelenetek, és az előbb említett "megtudjuk mi történt" sztori remekül egészíti ki egymást. Az egész rész Zseniális, szinte hibátlan lett. Talán akkor lehetett még 1 fokkal jobb, ha van benne egy fénykard párbaj. Hiszen ha már ilyen nagy a harc, akkor igazán jöhetett volna ide egy sith is, hogy megütközzön Obi-Wannal. Úgy konkrétan ez volt az egyetlenegy dolog, amit valamiért kicsit hiányoltam. Amúgy midem más dolog annyira zseniális, hogy húúúú... Meg kell nézned, ha még nem láttad! Ha meg láttad, akkor nézd meg újra :D Írhatnék még hosszú-hosszú sorokat, hogy mennyire, de mennyire jó, de inkább (ahogy már mondtam) NÉZZÉTEK MEG!

Szerintem:95%
Szerintetek: 86%
Szinkronos Videó (KATT)

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr401197801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.06.21. 19:56:03

Na, lehet írni az értékeléseket (a 90% alattit kitörlöm. Nem ám, de úgy se lesz szerintem ilyen...)

Zomb!eboy 2009.06.21. 20:12:55

Ha jól tudom Gyapjas volt a klón neve, amúgy Numa(NumaNuma :) sírós jelenete levert, az a hang, meg amikor Waxos odaadta, akkor mondtam hogy ügyes vagy, így jobb hogy bőg.A lézerkardos jelenet ebből viszont nem hiányzott(CloneWars a sorozat neve).90%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.06.22. 12:33:18

Ja tényleg, Gyapjas. Kösz... Amúgy tudom, hogy CW és nem Jedi Wars, de ha már minden ilyen jó, akkor már szerintem simán jöhetett volna egy. Na de akkor bejegyzem, meg kirakom a videót is.

Nabopolasszar 2009.06.22. 22:38:26

Szerintem a második legjobb ebben az évadban
A következő nem lesz ilyen jó mint ez, az utolsóból pedig többet is ki lehetett volna hozni

Nabopolasszar 2009.06.22. 22:43:34

Öröm látni hogy eme blog szerkesztőjének is a Lair of Grievous a kedvenc része ahogy nekem.
Azt hiszem az avatarom is mutatja hogy ki a kedvencem és miért ez a kedvenc részem de meg kell hagyni Kit Fisto is nagyot alakított.

Nabopolasszar 2009.06.22. 22:50:32

Most olvastam végig és találtam egy kis hibát:"igazán jöhetett volna ide egy sith is"-nos sith csak 2 van->Sidiusnak vannak fontosabb dolgai is és dooku minek menjen oda ha már ott van Wat Tambor, Assaj pedig nem sith csak egy erőhasználó aki a sötét oldalon áll

fallerv (törölt) 2009.06.23. 12:13:44

légyszi rakd be letöltésre le szertném tölteni és csak ez hiányzik a részek közül

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.06.23. 16:19:55

Nem tudom hol lehet letölteni, de Tetezui CW fórumján vannak letöltések...

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.06.24. 16:48:41

Most látom, hogy véletlenül a Waxos-t Waxernek írtam (azaz angolul), na ezt ki is javítom. Amúgy a többi kommentelő is értékelhetné a részt!

Tetezui · http://www.starwarstheclonewars.weboldala.net/forum 2009.06.25. 15:19:35

Mivel semmi sem lehet százszázalékos, ezért 99%. :D

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.06.25. 21:26:50

Na várjatok, bejegyzem az utolsó 2 százalékot, csak hozom a számológépet :D

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.06.29. 18:45:27

Nyári szünetbe nincs kedvem számolni. Hényas is vagyok? ööö... várj, hozom a számológépem...

Petyu 2009.10.29. 19:23:50

Nem láttam teljesen, de lusta vagyok megnézni megint,
szóval kap egy 67%-osat

barkó 2009.11.14. 20:56:10

@Petyu: Idióte erre 67%-ot? ffixer kinyír ezért fogadok.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.14. 22:31:47

Hát, ha egyszer neki ez róla a véleménye.. Attól még hogy nem értek egyet valakivel nem nyírom ki. Azaz nem feltétlenül xD

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.09. 19:40:49

@Gree parancsnok: Bejegyezve, 4%-ot levittél az átlagból.

Gubb 2010.01.10. 22:02:41

Ez nekem 100%. Vagy ahogy mondani szokták: "hibátlan". Kiváló akció, dráma, humor pont az egészséges SW-s mértékben.

This episode does compute.
süti beállítások módosítása