2. évad 9. rész: Grievous Intrigue

ffixer

Végre itt van, megérkezett a várva várt duplapremier. Ennek a duplapremiernek az első "feléről", a Grievous Intriuge-ről már egyébként is lehetett tudni, hogy tele lesz fénykardpárbajokkal - vagy legalább is lesz benne- lesznek benne új jedik (Eeth Koth & Adi Gallia), új hajók, meg egy csomó új dolog. Meg hát hogy mást ne mondjak, ismét itt van Grievous akit már egy jó ideje nem láthattunk. Azt hiszem nagyon sokan vártuk már ezt a részt, úgyhogy nézzük is meg, hogy milyen lett.

Örök szenvedés

Annak ellenére, hogy összességében a Köztársaság több csatát nyer meg, mint veszít, még mindig nem tudják visszaszorítani a szakadárok előrenyomulását a peremvidéken. Grievous tábornok, a droidok hírhedt parancsnoka pedig újabb támadásra készül. Grievous fogja magát, és átszállítja az új hajóján levő droidjait (vagy legalábbis azoknak egy részét) Eeth Koth mester hajójára.
A droidok többszörös túlerőben vannak, így az őket feltartó klónok kudarcot vallanak.
Természetesen maga Grievous is átszáll, és egy csapat kommandós, meg testőrdroiddal elindul, hogy megtalálja, és elintézze a jedi mestert.
A tábornok hamarosan rá is talál a jedi mesterre, és az ő mellette levő klónokra.
Először a kommandós droidokat vezényli be, akik már önmagukban is igen kemény ellenfelek. Elintézik a klónokat, és az egyik lefogja a jedi mestert, és oda tartja egy másik elé, hogy az ölje meg.
Még szerencse, hogy az egyik lelőtt klón még életben maradt (még ha le is sérült), mert ő neki még sikerül lelőnie azt a kommandós droidot, aki éppen készült lelőni a mestert.
Amíg a klón ezt megcsinálja, a Koth mester az erő segítségével magához vonzza a kezéből kilőtt fénykardot, és elintézi vele az utolsó megmaradt kommandós droidot.
Ezek után jönnek a testőr droidok, akik elintézik az egyetlen életben maradt klónt (már legalább is Eeth Koth csapatából), és körülállják a mestert.
Ezek után Grievous inkább úgy dönt, hogy elintézi ő maga a jedit, ha már úgy is annyira utálja őket...
Grievous támad, még Eeth Koth kétségbeesetten védekezik.
Ám a jedi mesternek sikerül az erő segítségével ellökni a tábornokot, ám ekkor az egyik testőr droid, aki a háta mögött áll, megrázza a botjával a mestert.
Grievous felkel, és tovább támad, miközben a droid újból, és újból megrázza Eeth Koth-ot, aki a végére összerogyik, Grievous pedig megfogja, felemeli, és a pofájába röhög.
És mivel Grievous úgy is annyira utálja a jediket, fogja magát, és küld egy holo-üzenetet a jedi tanácsnak ahol azzal henceg, hogy legyőzte a tanács egyik becses tagját. Elmondja, hogy szívesen megölné, de sokkal jobb, hogyha inkább örökös szenvedésre ítéli, mert az a jediknek is fáj.
Az üzenet megnézése után Plo Koon klónparancsnoka, Wolffe elmondja a mesternek, hogy a holo-adásban egy titkos üzenet is található. Ezt Plo Koon elmondja a tanácsnak is a holo-adón (mivel hogy ő, meg a klónparancsnoka is csak holo-n vannak jelen).
Mint kiderül, Eeth Koth mester a földön fekve titkos kézjelekkel kommunikált, miközben Grievous hencegett.
Obi-Wan-nak sikerül megfejtenie az üzenetet, amiben a Koth mester elmutogatja, hogy a galaxis melyik részében található épp a hajója.
A Köztársaságnak több se kell, rögtön elindulnak a mester után. Hiszen most - amellett, hogy kiszabadíthatják Koth mestert- elkaphatják végre a droidok vezérét.
A terv az, hogy Obi-Wan elvonja Grievous figyelmét, amíg Anakin és Adi Gallia kiszabadítja a mestert.
Grievous éppen azt tervezi, hogy a frissen szerzett foglyával leszáll a közelben levő Saleucami-ra, amikor megérkezik a három köztársasági cirkáló, és a négy kisérő romboló. Grievous persze nem rémül meg, sejtette, hogy a jediknek szükségük van Eeth Koth mesterre.
Kap is egy hívást Obi-Wantól, hogy készül őt elfogni. Grievous persze azonnal el akarja kapni Obi-Want, hiszen a mester már elég sokszor szökött meg előle, de figyelmezteti is a droidokat, hogyha Obi-Wan itt van, akkor Anakin sem lehet olyan messze.
Grievous persze rögtön be is kapcsoltatja a vonósugarakat, hogy magához vonzza Obi-Wan hajóját.
Obi-Wanék éppen átküldik Grievous hajójának a koordináit Anakinéknak, mikor a vonósugár eléri őket.
Anakinék meg is kapják a koordinátákat, és átkapcsolnak hiperűrugrásra. Ezután fejjel lefelé dokkolnak, és már bent is vannak. Anakin megparancsolja a klónoknak, hogy őrizzék a dokkoló pontot, nehogy valami rossz történjen a hajóval, amivel jöttek.
Adi Gallia megállapítja - a műszerének a segítségével- hogy Koth mester a hídon van, így arra indulnak.
Eközben Grievous-ék átszállnak Obi-Wan-ék hajójába, és megint bevetik a jól bevállt taktikát, ami már az epizód elején is szerepelt.
Azaz Grievous vág egy lyukat az ajtón, kirúgja, beküldi a kommandós droidjait, majd a testőrdroidokkal együtt bejön.
A kommandó droidokat sikerül megsemmisíteni, ám Grievous, és a két testőr droid még mindig ott van. Később persze azokat is sikerül legyőzni. Az egyiket szétrázatja a másikkal, a másikat pedig kinyírja a saját elektromos botjával.
Ám még az első testőr droid megölése előtt kezdetét veszi az Obi-Wan vs. Grievous fénykardpárbaj.
Adi Gallia, és Anakin megérkeznek a hídra, ahol érdekes módon csak egy parancsnok droid őrzi a foglyul ejtett jedi mestert.
Ám a látszat csal, és hamarosan kommandós droidok veszik körbe a két jedit.
A parancsnok droid a csuklójára szerelt műszer segítségével elkezdi szétrázni a foglyul ejtett Koth mestert.
A parancsnok droid a végén azzal fenyegetőzik, hogy ha még egy lépést lépnek, akkor halálra rázza a mestert.
Azonban Anakin-nak sikerül megszabadítania a parancsnok droidot az egyik karjától, így az már nem árthat a mesternek. Illetve azért megpróbál, mert miután a karját levágják, és a 2 jedi elkezd harcolni a kommandós droidokkal, elkezd a karja után mászni, ám Adi Gallia harc közben arrébb rúgja a leszakadt droid végtagot.
Később aztán még is sikerül megszereznie - pont, mire a 2 jedi végez a kommandós droidokkal- ám Anakin még idejében lekaszabolja. Ezek után Anakinék kiszabadítják a jedi mestert.
Grievous, és Obi-Wan hosszas fénykardpárbaja után Grievous hatkézláb elmenekül, Obi-Wan pedig értesíti erről Anakinékat.
Adi Gallia elindul, hogy megpróbálja megállítani Grievoust, Anakin pedig visszacipeli a mester a siklóra, amivel érkeztek.
Grievous visszaér a saját hajójára, és kiadja a parancsot, hogy lőjék szét a közvetlenül mellettük levő Köztársasági hajót (Obi-Wanét), és landoljanak Saleucamin.
Codyék épp összefutnak a tábornokkal. Egy ideig sikerül őt feltartaniuk, de nem sokáig. Miután Grievous lerázza a klónokat, elkezd futni a saját hajója felé.
Obi-Wannak, és Codyéknak is sikerül később a nyomába érniük.
Obi-Wan és Grievous ismét összecsap, ezennel a két hajót összekötő, csőben, ami vízszintesből egyre inkább függőlegessé kezd változni, mivel hogy Grievous hajója ugyebár készül elhagyni a csatateret, és ez a csőszerű összeköttetés pedig pont függőlegesen kezd elhajlani Grievous hajójának a mozgása miatt.
A tábornoknak megint sikerül meglógnia, ám Adi Gallia pont a másik irányból jön, így képes hátbatámadni Grievous-t.
A cső alakú összeköttetés leszakad Obi-Wan hajójáról, így mindenki elkezd zuhanni, és van, aki ki is esik. A szerencsésebbek viszont vagy megkapaszkodtak, vagy a társaik elkapták a karjaikat.
Grievous meglép, Adi Gallia pedig kilő egy kötelet, amin Obi-Wan, és a klón csapata fel tud mászni, és ki tudnak jutni egy biztonságos helyre.
Obi-Wan hívja Anakint, hogy juttassa őket ki innen. Mint kiderül, épp a közelükben van egy hangár. Anakin ott landol, és felveszi az életben maradtakat.
Anakinék visszarepülnek az egyik köztársasági cirkálóra.
Grievous, és még egy csapat droid beszáll egy leszállóegységbe, és elindul Saleucami felé.
Tehát a küldetés csak félig volt sikeres: Kiszabadították Eeth Koth-ot, ám Grievous meglépett. Ám még nem késő, Obi-Wan Grievous után megy a Saleucami-ra, de az már egy másik történet...

Sablonos királyság

Először is tisztázzuk: Annak ellenére, hogy a Grievous Intrigue-ban szerepel egy csomó új hajómodell, még egyáltalán nem eredeti. Már mint a sztori... Elfogott jedimester, átszállás az ellenfél hajójára, mentőakció... Szóval azért ilyet már láthattunk. Sithek Bosszúja, Duel of the Droids, Cargo of Doom, Cloak of Darkness...
Tehát a Grievous Intrigue-t nem az eredetisége miatt fogjuk szeretni. És még csak nem is az új szereplők miatt. Bár egyáltalán nem mondom, hogy rosszak, de azért mellékszereplőként sem Adi Gallia, sem Eeth Koth nem állják meg a helyüket mondjuk Barriss Offee, vagy épp Plo Koon mellett. De akkor még is mi az, amitől ennyire jó ez a rész? Hát kéremszépen 1., Grievous továbbra is nagyon király. Cad Bane ide vagy oda, szerintem igen is ő az ász. Pl. azt ki csinálja még rajta kívül, hogy a kivágott ajtót nekirúgja az ellenségének? Senki... Annak is örültem, hogy az általam legjobbnak tartott kommandós droidok is ilyen sokat szerepelnek, ráadásul még a jediknek is meggyűlt velük a bajuk. És akkor jöjjön a legjobb: A fénykardpárbajok! Az Eeth Koth vs. Grievous sem rossz, de még is Obi-Wan Kenobi, és Grievous párharca a legjobb.
A Cloak of Darkness pont kereken egy évaddal ezelőtti rész, de szerintem azóta az volt a legjobb fénykardpárbajok szintjén. Ám ez most megváltozott, direkt nem részleteztem nagyon ezt a fénykardpárbajt, ezt majd nektek kell látnotok.
Ha egy kicsit több eredeti dolgot raknak bele, akkor a legjobbak között emlegetném, ám meg kell hagyni: Azért így is nagyon jó ;)

Szerintem: 89%
Szerintetek: 91%
Szinkronos Videó (KATT)

CWBA DÍJ: MÁSODIK ÉVADBAN A
- LEGJOBB FŐSZEREPLŐ (OBI-WAN)
- LEGJOBB PÁRBAJ

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr711641734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omy 2010.01.03. 21:49:54

nálam 94%, de csak az új dolgok miatt ( felhúzzák a sablont ).

Zomb!eboy 2010.01.03. 22:23:52

Tetszett, de amikor nem volt csata akkor untam, de a kommandós droid a karddal jó ötlet volt, legyen 92 %.

pc.demo (törölt) 2010.01.04. 06:39:45

szerintem az ilyen griveous - Obi-wan összecsapásoknak nincs sok értelme... minek ezt erőltetni, amikor úgy is ott lesznek a sithek bosszújában?
Látványosak ezek a küzdelmek, de az a rossz bennük, hogy bárki előre rájöhet a végkimenetelre.
Az új hajókhoz odakerülhettek volna a starwars 3. elejénlátható (ööö.... asszem) parancsnoki hajók, amire kenobi és anakin átszállnak. és azok a közt. hajók amik a jedi vadászokat fedezték.(vagy azok már eddig is itt voltak?)

Nekem szabad szavaznom? .%?

grievous 2010.01.04. 11:24:56

NIncs video es kviy?

Aszlam 2010.01.04. 14:11:53

mikor jön a feliratos vidi?

katona guy 2010.01.04. 15:11:00

Szentem jó volt 94%, tetszett hogy cody osztagából egyre több klón sárga ruhás.

Ariza (törölt) 2010.01.04. 15:19:16

Nekem naon bejött a rész. Főleg a fénykardpárbajok miatt - azért itt már Grievous kicsit jobban tolja mint mondjuk a Shadow of Malevolence-ba, meg az új hajók is tetszettek. Én 97%-ot adok rá. Mondjuk Adi Galia kissé érdekesen nézett ki clone warsos szereplőként szerintem.

2010.01.04. 15:20:01

Nekem teljesen tetszett a rész. Hiányoztak már a droidok is. Jó rajtuk röhögni. Föloldják néha a hangulatot. Az Obi-wan, Grievous harcokhoz meg annyit fűznék hozzá, hogy szerintem kellenek. Igen, mindenki tudja, hogy mi lesz a vég, hogy biztos nem kapják, biztos nem ölik meg stb, stb. De ennyi erővel Anakin se menjen harcba, ő se párbajozzon ne csináljon semmit mert ő is még jó sokáig itt lesz. Ebből kifolyólag a főbb karaktereket se kéne belevinni hanem csak a klónokat és random, ismeretlen jediket. Nekem ez egy 90% volt.

GrievousTábornok 2010.01.04. 15:52:09

Egyet értek az elöbbivel. Ha nem lennének ilyen Obi-wan vs Grievous bárbajok akkor nem tudnánk hogy köztük már régota ádáz harc zajlik és az erejük majdnem egyenlök. Ezért is kap akora hangsujt a filmben a legyözése.

Xefim 2010.01.04. 16:45:09

Nekem abszolút bejött ez a rész. Nagyon tetszettek az új hajók, az új jedik (annak ellenére hogy szerintem még mindíg nagyon fiatalok ahhoz képest hogy már a Blajós árnyakban is tanácstagok voltak) és természetesen imádom Grievoust is. A sztori talán tényleg sablonos egy kissé, de attól még élvezhető. Szerintem is jó, hogy behozták ezt az Obi-wan vs. Grievous dolgot, így tényleg érthető a nagy felhajtás a III. részben. Szóval nekem tetszett, szerintem a legjobb részek közé tartozik.
Szerintem 96%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.04. 16:47:29

Feliratos videó majd lesz valamikor, egyelőre még nem tudom mikor. Viszont most majd nem kell napokat várni amíg felmegy a megára, mert először majd a vimeóra töltöm fel. Bejegyeztem mindenkit egyébként. 567/6 az annyi mint... 94,5. És mivel itt szigorú értékelési szabályok vannak, ezért ez 94% eddig.
@pc.demo: Igen, természetesen te is írhatsz százalékot.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.04. 16:48:35

@Xefim: Bocsánat, te is akkor írtad a kommentet, mikor én, így téged nem vettelek bele, szóval akkor 663/7=94,71= 95%

pc.demo (törölt) 2010.01.04. 17:23:44

A kommentem másik felére is válaszoltok?

Az új hajókhoz odakerülhettek volna a starwars 3. elejénlátható (ööö.... asszem) parancsnoki hajók, amire kenobi és anakin átszállnak. és azok a közt. hajók amik a jedi vadászokat fedezték.(vagy azok már eddig is itt voltak?)

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.04. 17:56:36

@pc.demo: Nem, de nem vennék rá mérget, hogy egyáltalán nem fognak felbukkanni a CW során. @Ágki: Bejegyezlek! 759/8=94,87=95% Tehát maradt :)

Gree parancsnok 2010.01.04. 18:28:41

szerintem mindenki gondolja,hogy valószínűleg obi-wan nyer grievous ellen.amikor az előzetesben grievous elrúgta obi-want,nem jelentett semmit.és szerintem grievous-bár kedvelem-elég béna szánalmas
(az jó volta amikor nadhart megölte(nem kedveltem))
és egy magna guard is kb. grievous szintjén van

GrievousTábornok 2010.01.04. 18:42:00

@Gree parancsnok: Jo de mondjuk nézd meg aszt is hogy Obi-Wan még mindig nem tudta megölni, még Kit Fisto sem. És mindig az elbizakodsága miat kell menekülöre fognia. Szal a legtöbb jedivel egy egy ellen gyözne.Meg minden élölény szánalmas ha dühös.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.01.04. 19:02:27

@pc.demo: SZerintem sem lesznek benne, mert azok csak a háború végén álltak szolgálatba. Amúgy a rész 97 %

Omy 2010.01.04. 19:08:32

ha már itt tartunk, szerintetek lesz majd valamikor 2. típusú páncél?

Xefim 2010.01.04. 19:10:31

Szerintem Grievous karakterére azért rá férne egy nagy dobás. Mondjuk ha sikerülne megölnie pár jedit. Mondjuk Eeth Koth halála még mindíg tisztázatlan, csak annyit tudni, hogy a III. filmben már Agen Kollar ül a helyén a Jedi tanácsban. Talán Grievous öli meg majd valamikor.
Meg egyébként a Boz Pittyn Grievous végez Adi Galliaval és egy másik Jedivel is, nem is beszélve a Hypori csatáról ahol 4 jedit ölt meg. Szóval azért fel tud mutatni pár áldozatot, de mindezek ellenére a CW-ból nem azt az igazi vérengző és kegyetlenül gyilkoló Grievoustismerhetjük meg, hanem inkább a kissé bénácska tábornokot, aki szúrja Dooku Gróf szemét. Reméljük ez majd változik a jövőben.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.01.04. 19:16:21

@Omy: Ez jó kérdés... DE ha lesz a klónoknak II-es páncéljuk, akkor már a Láthatatlan Kéz típúsu hajók is lehetnének... De majd meglátjuk!

Zomb!eboy 2010.01.04. 19:25:54

@Xefim: Csak három jedit ölt meg Hyporin, Kkrunkh túlélte, csak megsebesült.

Gree parancsnok 2010.01.04. 19:31:35

aszerint meghalt,de amúgy nem.és ott a jedik a bénák.de azok a klónok szuperk!és shaak ti-4 sem öli meg,mace megmenti.és ő okozza grievous "köhögés rohamát"

katona guy 2010.01.04. 19:35:30

Asszem a régi 2. évados részek közt volt olyan rész hogy Invesable Hand,remélem ezt a rész megtartják

Xefim 2010.01.04. 19:36:46

@Gree parancsnok: Ki mondta hogy Shaak Ti meghal? Ő még a 66-os parancsot is túléli és még évekig él a Felucián.

katona guy 2010.01.04. 19:37:01

Bár azóta még egyik rész sem passzolt

Omy 2010.01.04. 19:40:30

@Xefim: na most elvileg shaak ti 3szor hal meg...
felucia, invisible hand meg valami másik.

grievous 2010.01.04. 19:53:23

Miért köhög mindig Grievous?

katona guy 2010.01.04. 19:56:23

Mer asszem Windu az erővel összeszorította Grivi testét és akkor elkezdett köhögni

Ariza (törölt) 2010.01.04. 20:05:57

@Omy: Shaak Tit végül Galen Marek intézi el. (force unleashed)

katona guy 2010.01.04. 20:07:32

a wookieepedián sincs oda írva Eeth Kothhoz,hogy mikor hal meg.

Toldor 2010.01.04. 20:33:32

14%
ez egynagyon rosz rész!

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.01.04. 20:38:52

@katona guy: Igen, de az már a Coruscanti csata volt, ugyanaz amivel a Sithek bosszúja indul, tehát kronológiailag van ezzel probléma. Mondjuk tényleg ez a logikus, csak a Cw zavart be, mert GRievous itt már köhög.... Szóval ki tudja :P

grievous 2010.01.04. 20:54:52

Ez 14% irt be ezt ne is szamaitsatok be biztos lazas

Aszlam 2010.01.04. 20:59:29

shaak ti halálát valószínüleg látni fogjuk (majd) csinálnak 1 sorozatot ami a 3. és a 4. film között zajlik hogy hogy foglalja el a birodalom a galaxist. úgyhallottam

Aszlam 2010.01.04. 21:02:13

na de:
MIKOR JÖN A FELIRATOS VIDI?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

grievous 2010.01.04. 21:08:05

Meg a brain invaders sincs magyar felirat tudtommal

Aszlam 2010.01.04. 21:18:22

ott van a magyar felirat de mind1

Gree parancsnok 2010.01.04. 21:25:34

@SuperGalaxys: grievous mellkasát vindu szorítja össze,amikor elrabolja palpatine-t,és menekül@Xefim: az hogy az ember azt hinné meghal,mert valami elektro kábelekkel egy oszlophoz tekeri

grievous 2010.01.04. 21:39:42

@Aszlam: Hol van a magyar felirat?

Omy 2010.01.04. 21:42:16

@Ariza: meg a 3. ban is meghal, egy kivágott jelenetben.@Aszlam: na az tök jó lenne.

Aszlam 2010.01.04. 21:47:49

@grievous: ha baloldalt ramész h Brain Invaders letekersz a quiz ig ott elinditod és magyar felirattal jatsza le

grievous 2010.01.04. 21:59:21

Mikor lesz meg a grievous intrigue magyar felirattal?

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.01.05. 06:57:58

@pc.demo: mindjárt mondom az OFF-ba. Ez már oda tartozik.

grievous 2010.01.05. 15:01:53

Konyorgom az nem ragacs hanem szájas

Xefim 2010.01.05. 15:38:42

@Gree parancsnok: Jaaa! Már emlékszem. Úgy lesz vége. Bocsi. Félreértettelek.

andris0909 2010.01.05. 16:57:53

98% az új dolgok miatt

Johi. 2010.01.05. 17:54:24

sziasztok. új vagyok itt !!! nem jelenik meg a link hogy meg tudjam nézni. a többinél igen. ilyenkor mi van???

Johi. 2010.01.05. 17:56:22

már értem. még nincs is fenn??? asszem = ]

grievous 2010.01.05. 18:02:21

Mikor lesz a Deserterrol blog?

Toldor 2010.01.05. 18:41:14

nem vok lázas!!Nekem egyszerűen nem tetszik.A hajók rosszak, a két jedi szintén.A történet sablon.Két jó doldog volt benne:
a sárga klónok és az a rész amikor a dokk alagút elkezdett összetörni és összetört.Nah az király volt.De a többi rész nekem nem tetszik

Aszlam 2010.01.05. 18:41:49

KÖNYÖRGÖK JOJJON MAR KI A GREVUS INTRIGUE ÉS A THE DESERTER MAGYAR FELIRATTAL MAJDNEM 1 HETE ADTÁK KÖNYÖRGÖM

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.05. 18:42:23

@grievous: Attól még, hogy a szinkronosok szájasnak fordították. Különben is, ha minden igaz akkor a "snips" azt (is?) jelenti, hogy metszőolló. A szájas meg a ragacs is gúnyos. Hogy kinek melyik jön be jobban, az már más dolog. Feliratos részről pedig annyit, hogy a felirat készítője tegnap fejezte be a feliratot, amit hozzá lehet rakni a letölthető részhez, ha egy mappába rakod őket. Ezt ki is linkelem az "Együtt tölthető a Grievous Intrigue meg a The Deserter" bejegyzésbe. Majd megkérdezem a készítőt, hogy esetleg mikorra tudna csinálni egy feliratos videót, amit fel tudok tölteni a netre. Majd lesz, addig is meg tudjátok nézni, ha letöltitek. Deserter pedig -mivel kész a felirat- valószínűleg még ma lesz. Talán olyan 1-másfél óra múlva. Ja, és bejegyzek mindenkit!

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.05. 18:48:16

Ja, egyébként most 95.69 az átlag. Az 96% Szóval javult 1-el.

Gubb 2010.01.06. 00:11:14

"Pl. azt ki csinálja még rajta kívül, hogy a kivágott ajtót nekirúgja az ellenségének?" - senki.

Dehogynem, pl. Mace Windu :-)))))))))

(www.youtube.com/watch?v=7A07WNupEXk).

GrievousTábornok 2010.01.06. 10:16:42

Ez jogos. Windu is folyton eszt csinálta csak ö az erövel. Amugy meg Shak-Ti töbször is meghal a kivágott részekben. Egyszer Grievous ejti fogjul és magával viszi a kancelláral együt majd a Anakin és Obi-Wan elött megöli , majd egyszer Anakin végez vele a Jedi templomban, és a 66 os parancs is utol éri a Felusian. De ezek közül egyik sem került bele a történetbe hanem Darth Vader tanitványa öli meg a Felusián. Szoval elégé rájár a rud a csajra.
És szerintem ez a rész azért volt enyire össze visza mert ez jelezte hogy sokkal több uj dolgot fogunk látni a következö részekben. Csak ez most egy kicsit zavaros igy. Szerintem remekül oldották meg a sok ujitást és 98% adnék a részre.

wakondok 2010.01.06. 11:30:15

Nekem kicsit Furcsa, h Kit Fisto, Eeth Koth és Grievous egyik fénykardja teljesen megegyezik.

Aszlam 2010.01.06. 13:43:29

FFIXER ez a feliratos VIDEÓ vagy csak 1 FELIRAT mert letöltöttem és ROSSZ MELLESLEG 40 KB.
MI EZ?

Xefim 2010.01.06. 15:07:02

Jóságos ég! Most néztem meg hogy Adi Gallia YE42-ben csatlakozott a tanácshoz, abban az évben amikor anakin született. És biztos nem 10 évesen került a tanácsba úgyhogy már igen csak koros a klónok háborúja alatt, itt meg úgy néz ki mint egy 30as, max 40es nő. Persze lehetséges hogy huszon évesen válaszották be a tanácsba de Anakin volt az ő 23 évével a legfiatalabb aki tanácstag lett. Úgyhogy egy olyan 50éves biztos van a csajszi...
Hát jól tartja magát, az biztos. Talán a jedik az erő segítségével képesek megőrizni fiatalságukat? :)

katona guy 2010.01.06. 16:24:47

Szntem ez olyan faj amelyk sokáig él,gondolj bele egy olyn lény mint Yoda 200 évsen néz ki úgy,mint egy 30-as nő

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.06. 16:30:36

@Aszlam: Leírtam a kommentemben. Ez csak maga a szöveges felirat. Töltsd le mellé a részt is. És rakd mind2őt egy mappába úgy, hogy csak az a 2 dolog legyen ott, különben nem működik a felirat.

marcee13god 2010.01.06. 17:12:02

nahhhhh............VÉGRE!!
ez egész gépet gidoptam a picsba mert nem lehetet megjavítani azt a sz@rt,úgyhogy vettem egy újat, de most már jó..szerencsére..még egyszer BOCCS h nem tudtam megírni..

Xefim 2010.01.06. 20:36:26

@katona guy: Adi Gallia ember, csak vmi furcsa sisakot visel.

Omy 2010.01.06. 21:27:19

@GrievousTábornok: nem grievous viszi a hajójára, hanem ő megy oda a kancellárért. (legalábbis ez van a rajzfilmben, és így kezdődik a sithek bosszúja)

Gubb 2010.01.06. 23:30:06

A Wookiepedia szerint Adi Gallia ember, és a sisakja egy tradicionális toloth fejék (a Toloth egy, a Coréllia által kolonizált, tehát javarészt emberek lakta bolygó, ahonnét a felmenői származtak). A fejékről csüngő izék állítólag valami polipszerű lény csápjai.

Ezt a "hivatalos" Starwars adatbank is megerősíti: www.starwars.com/databank/character/adigallia/.

Egyébként nem kell Jedi-nőnek vagy erőhasználónak lennie valakinek ahhoz, hogy ötven évesen is jól nézzen ki, ha vigyáz és figyel magára. Meg aztán vannak emberek, akik kortalanok.

General Zavala 2010.01.06. 23:58:01

Kicsit sem csalódtam ebben a részben. Lehet, hogy az újdonság varázsa, de pillanatnyilag ez az epizód fej-fej mellet vezet a 2. évad top listáján, a 2x05-el karöltve.
Az nem teljesen világos, hogy Grievous és Eeth Koth útjai hogy keresztezték egymást? Grievous karakterének nagyon jót tett ez a rész, az eddigiek alapján egyáltalán nem a félelmetes és kegyetlen Jedi-gyilkos jelző jutott róla eszembe. A belépője 100%-os lett, ahogy lyukat vágott a bejáratra, mialatt a klónok és Koth lesben állva várakoztak, majd hirtelen berúgta az ajtót és szemügyre vette ellenségeit. A klónok valószínűleg döbbenetükben nem lőttek, mivel az ajtólap maradványát Jedi-reflexekkel elkerülő Koth-on kívül több klón is életben maradt a tábornok érkezésekor. A kommandó droidok színre lépése és a testőr droidokkal alkotott párosuk már-már ilyesztően hatásos volt. Nem a szokványos harci droid-szuper harci droid duó volt jelen, ami valljuk be, nem csak nekünk, de már a Jediknek is kissé unalmas lehet.
A párbajt, a Jedi-mester még sérült karja ellenére is túlélte, bár elég szembetűnően hagyta magát körülvenni a testőr droidok által.
A kézjeles üzenet ötletes volt, mázli, hogy Obi-Wan tudása még nem kopott meg eléggé. :P
Az új hajók is tetszettek, de azért még mindig látszik, hogy egyiket a másikról 'kopizzák', kisebb nagyobb változtatásokkal. Anakinék járgánya felettébb emlékeztetett a Lambda-kompokra a birodalmi időkből.
Grievous karaktere tovább erősödött miután kiderült, hogy kiszámította a Jedik tervét és ő is felkészült. Végre jobban megismerhetjük a Grievous és Kenobi közötti ellentéteket és érthetőbbé válik, hogy miért lesz olyan nagy szám az EP3-ban a legyőzése.
Anakinék érkezése is remek lett, akárcsak a csatlakozás Grievous hajójára, amely egy szép kis Millenium Falcon-féle EP5-ös utalásra sikeredett. ;)
Adi Gallia viszont valahogy nem lett túl egyedi karakter.
Na és szerintem a rész egyik tetőpontja Obi-Wan és Grievous párbaja itt következett. Az EP3-beli küzdelmüket kenterbe veri. Obi-Wan ha nem is fölényesen győzte le, de menekülésre kényszerítette a tábornokot. Itt kissé furcsa volt, hogy Grievous kettévágta a testőr droidok fegyverét, ami azért érdekes, mert direkt úgy tervezték, hogy ellen tudjanak állni a fénykardnak. Cody-ék kísérlete a tábornok elfogására megint csak tetszett, ahogy egymás hátára vetődve próbálták feltartóztatni Grievoust. Ami még hiba volt, Gallia részéről, amikor Obi és Grievous újra összecsapott, a csaj hátulról rátámadt a tábornokra. De mivel aktiválta a kardját, oda volt a meglepetés ereje és a droidvezér könnyűszerrel védekezett. Nem lett volna Jedihez méltó hátulról, lefejezni, de megtehette volna.
A Top5-ös részek között ott van ez a rész.

95%

adi_ 2010.01.07. 13:28:54

@grievous: Ez a grievous-ös köhögés azért furcsa hogy mindenki ezt mondja mert az amikor Windu erővel megszorongatja az közvetlenül Palpatine elrablása előtt van időben. Azaz úton a parancsnoki hajóra Corucsant-ban. Ahol tudjuk a Revenge of the Sith folytatódik. Mármint az űrcsatával.

A sorozat pedig valahol a Geonsis-i csata után folyik és Palaptine elfogása előtt méghozzá 10 éves időintervallumban.

Csak a háború vége felé jut el a harc egészen corucsantig mikor a távoli bolygókat is sorra vették.

Mindebből az következik, hogy nem Windu miatt köhög Grievous a clone wars sorozatban.

Kéréds továbbra is jogos, mitől?

General Zavala 2010.01.07. 14:32:21

@adi_:
Mert az animációs sorozat üti a rajzfilmet. A CW-t Tartakovsky készítette, míg a TCW-ben maga Lucas is közre működik. Ezek után nem kérdés, melyik a 'hivatalos'...

Zomb!eboy 2010.01.07. 15:07:50

@Darth Sky: Jó, legyen, de akkor miért használja fel a CW karakterét az EP3? (Grievousre gondolok)

adi_ 2010.01.07. 15:38:20

@Darth Sky:
Minden ami SW az uccsó játékig ami kapcsolódik a saga-hoz kell hogy lukács rábólintson.
Én betudom annak, hogy az a sorozat 2002-2005 között ment le és akkor még nem volt kósza gondolat sem az új 3danimált.

Amúgy az IMDB szerint a 2002es sorozatban is közreműködött Lucas mind a 25 részben.

katona guy 2010.01.07. 16:07:08

Lehet hogy Adi Gallia azért ilyen fiatal,mert a filmben 50 évesnél fiatalabb nő játszotta és ide nem akartak egy ráncos öregasszonyt berakni.

General Zavala 2010.01.07. 16:37:59

@Zomb!eboy:
Grievous karaktere az EP3-ra lett kitalálva, csak kiderült, hogy készül ez a CW rajzfilm, amibe aztán végül belekerült, mint előzmény.

General Zavala 2010.01.07. 16:45:20

@adi_:
Kell, hogy rábólintson, de pl. a SW-regények zöméhez semmi köze. Rábólint, hogy jó pénzért rámehet a SW logó, de kb. csak ennyi köze van hozzá.
A CW rajzfilm és 'A gonosz útvesztője' c. regény is az EP3 előzményét meséli el. A baj csak az, hogy teljesen másképp. Lucas megerősítése szerint pedig a regény és nem a rajzfilm a 'hiteles' előzmény.
A végén még a TCW-ben is elmesélik majd az EP3 előzményét megint másképp.
Szeretem az EU-t, de elismerem, hogy csak másodrangúak a filmekkel szemben.

Cad Bane 2010.01.07. 19:06:52

Nagyon jó rész volt, jó fénykardpárbajok,Grievous visszatért végre,de most már tényleg idegesitő hogy ilyen kis szerencsétlende jó volt na 90%

adi_ 2010.01.07. 19:26:41

@Darth Sky:
Na ezen a regényes dolgon énis elgondolkodtam és teljesen egyetértek veled.
Amúgy meg teljesen midnegy hogy melyik sorozat mit mesél el. nyilvánvaló, hogy a korkülönbség is közrejátszott meg mint említettem az, hogy nem gondolták, hogy lesz 3d anime!

Csak ezt vitatom, hogy vki látta a 2002es sorozatot és ráhúzza grievous köhögését arra, hogy windu.

Mert a 3d esetében nem ez áll fenn!!

Gubb 2010.01.10. 21:33:39

Ez nekem 100%. Lehet, hogy közrejátszik az, hogy nem teljesen értem a párbeszédeket (pedig elvileg egész jól tudok angolul), de így eredeti nyelven egy tökéletes, hibátlan SW sztorinak tűnik. "Semmi extra", hogy úgy mondjam, csak a szokott jó minőség, de ez elég is. Talán van néhány hibája (talán), de a kézjeles dolog ötlete meg Grievous remek alakítása elfedi ezeket. Ráadásul szerintem nagyon sok dolgot megmagyaráz a Sithek bosszújából, például hogy Anakin miért nevezi szörnyetegnek Grievoust (sosem értettem ezt a gyűlöletét), mikor hírt kap az Utapauról.

Aszlam 2010.01.10. 22:06:09

Nekem még mindig a Landing At Point Rain rész a number 1-om de ez a részt is megérdemli a 93%-ot

grievous 2010.01.14. 09:48:40

Emigy 2 testordroid razza meg Eet Koth mestert egyszerre.

Dwahi 2010.01.18. 17:47:39

mivanmár? akárhányszor refreshelem az oldalt, csak addig megy el, hogy grivous bejön az ajtón 2 csicskásával, és aszongya "Kenobi"
pont a legizgalmasabb résznél...

Gree parancsnok 2010.01.18. 17:51:56

nálam is.és nem lehet előre tekerni se

Gubb 2010.01.18. 18:11:30

Nekem is pont ott szakad meg ... lehet, hogy még nincs teljesen feltöltve?

Egyébként megnyugodtam: most, hogy feliratos, még mindig 100%-osnak tűnik. Bár a fordítással gondjaim voltak, szerintem néhány esetben lehetett volna jobban fordítani.

ptlklszl 2010.01.19. 18:10:13

Nekem is bajom van a lejátszással...
Rem ffixer tud vmi megoldást

grievous 2010.01.19. 18:51:38

Szerintem nem a videolejatszassal van baj hanem inkabb rosszul van feltoltve a legacy of terrortol a deserterig csak a felet lehet megnezni a videoknak.

Petyu 2010.01.20. 16:18:10

Úgy tűnik ez a lejátszó sem lesz mindenki kedvence.
Nálam is ugyanott áll le. Jobban belegondolkodva ez az eddigi legszarabb videó, mert a minősége sem százas, amit már régebben mondtam hülyén néz ki ahogyan összenyomja a képet, nem lehet tekerni. felháborítóóóóó!

grievous 2010.01.28. 21:03:04

Emigy Grievous karakterenel kihagytad a Rookies-t abba is szerepelt.

katona guy 2010.01.29. 19:41:55

Ennek a résznek lemaradtam a feliratos verzióáról,be tudnátok linkelni?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.30. 10:59:43

@katona guy: A százalékolás alatt ott van a videólink, és a duckload-os letöltőlink is!

Hirnyo 2010.02.26. 21:20:57

Végre itt van grévesz! (nem tudom hogy írják) Csak Adi Gallia hangja idegesítő. 91%
süti beállítások módosítása