2. évad 5. rész: Landing at Point Rain

ffixer

Nagyon sok minden előzte meg a Landing at Point Rain netes megjelenését. Elsősorban óriási várakozás, ami az előzetes alapján nem is volt annyira meglepő. Aztán ez a várakozás egyre nagyobb lett, ahogy egyre több információt tudhattunk meg, ráadásul még egy kibővített előzetes is érkezett, szóval mindenki nevében mondhatom, hogy volt okunk várni. Szerda, szerdán fog megjelenni, ééés... NEM! Csak egy hamis torrent jött ki hozzá, ami aljas módon kihasználta a rajongókat, és letöltetett velük 170 megányi szemetet, köztük velem is. Azóta már van is egy figyelmeztetés abba a bizonyos bejegyzésbe... Szombaton kijött egy ratyi minőségű Landing at Point Rain, amit megnéztem, de valahogy nem ütött olyan nagyot, reméltem is, hogy csak a képminőség miatt. Most viszont már le lehet tölteni csúcsminőségben is. Akartam adni még egy esélyt a résznek, hogy talán így jobban fog tetszeni. Szerencsére így is történt, és ki merem jelenteni, hogy ez lett minden idők legjobban eltalált CW része!

Újra a Geonosison

Múltkor Padmé-nak sikerült megtudnia, hogy a Geonosison ismét hatalmas szeparatista munkálkodás folyik. Kissebb Poggle főherceg sugárpajzzsal védett gyáraiban készülnek a szeparatista droidok/fegyverek/járművek. Amíg ez így megy tovább, a köztársaságnak esélye sincs, éppen ezért egy grandiózus offenzívát indít Geonosis ellen. Anakin, Obi-Wan, Ki-Adi Mundi, meg az általuk vezetett klón seregek elsődleges feladata az, hogy semmisítsék meg a fő gyárat védő pajzsgenerátort. Az a terv, hogy a leküldött löveghajók más-más irányból áttörik a geonosisiak első védelmi vonalát, majd azután leszállnak a megbeszélt helyen, utána pedig elindulnak megsemmisíteni a pajzsgenerátort.
Meg is kezdődik a terv végrehajtása, egy csomó köztársasági löveghajó, és Y-szárnyú vadászgép hagyja el a köztársasági anyahajót.
Nem is telik sok időbe, beleütköznek a Geonosisiak ellenállásába. Nem elég, hogy erősebbnél erősebb ágyukkal lövik őket, de még cirkálókat is küldenek a köztársaságiak ellen.
A Geonosisiak módszere be is válik, szinte mindegyik löveghajót sikerül szétlőniük a Geonosisiaknak, rengetegen meg is sérülnek, köztük Obi-Wan, és Ki-Admi Mundi is, de Anakinék hajóját is eltalálják, csak ő nekik sikerül komolyabb sérülés nélkül megúszni a landolást.
Egyedül Codyéknak sikerül zuhanás nélkül megúszniuk a dolgot, ők a landolási pontnál lerakják a tankokat, és ott harcolnak a geonosisi "hangyák" ellen.
Cody elküldi a 20-as részből megismert Waxost, és Ökölt, hogy keressenek túlélőket a közelben lévő lezuhant löveghajóban, mert úgy vélik, hogy az Obi-Wan-ék lezuhant hajója.
Waxosék meg is találják a sérült Obi-Want, rajta kívül még egy túlélő maradt a hajóban, az is rendesen megsérült.
Eközben a csata egyre keményebbé válik, egyre több szeparatista tank, és Geonosisi jelenik meg a köztársaságiak klónjai ellen. Viszont muszáj kitartaniuk, amíg Anakinék, és Ki-Adi Mundiék ideérnek.
Anakin, Ashoka, Rex, és a többi klón egy szeparatista erőd közelében hajtottak végre kényszerleszállást, és mivel nincs holo-térképük, pont sikerül arra venniük az irányt.
Ez az erőd egy két hegyet összekötő, nagyon magas fal, aminek a tetején droidok vannak, magán a falon pedig ágyúk.
A droidok hamar ki is szúrják Rexéket, és elkezdenek rájuk tüzelni. Rexék kövek mögé bújnak fedezékbe, és onnan lövik a droidokat, meg az ágyúkat.
Anakinnak, és Ashokának sikerül feljutnia a hegyre (szigonylövő segítségével), majd onnan sikerül átjutniuk az erőd tetejére, és meg is kezdődhet a droid-írtás. A klónok pedig lentről fedezik őket.
A terv az, hogy robbanóanyagot juttatnak az erőd belsejébe, már csak az a kérdés, hogy hogyan jutnak be oda.
Szerencsére a választ hamar megkapják, mert kiderül, hogy az erőd egy bizonyos része le tud süllyedni, és fel tud emelkedni. Szóval liftként lehet használni.
Hamarosan fel is liftezik 2 droideka, Anakin és Ashoka pedig védekezésre kényszerül.
Közben megjelenik Rex, beoson a droideka háta mögé, átnyúl a két pisztolyával a pajzsán, és lelövi.
Anakin is hasonló módszerrel intézi el a másik droidekát, csak hát ugye ő nem pisztollyan, hanem fénykarddal.
Ezek után egy rohamdroid liftezik fel, akinek Anakinék odadobják a hátizsákukat, amiben a robbanószererk találhatóak.
Ezután gyorsan leugranak az erődről, Rex-et pedig az erő segítségével le-lebegtetik.
(Legközelebb csak mondja, hogy ugorjak - Rex)
Mivel ledőlt az erőd, Anakinék serege már tovább tud haladni.
Ki-Adi Mundi, és Jet parancsnok serege sem tudott csatlakozni Codyékhoz, mert ők is távol hajtottak végre kényszerleszállást a megbeszélt landolási ponttól.
Ahogy Rexék, úgy ők is tesznek egy kis kitérőt, csak ő nekik nem egy erődnyi droiddal kell megbirkózniuk, hanem végig kell jutniuk a Geonosisi "horror"-barlangon.
Ebben a barlangban sötét van, és ezt kihasználva a kis szemét geonosisiak előszeretettel ilyesztegetik, és kapják fel a klónokat.
Persze aztán ők sem ússzák meg büntetlenül, mert jönnek a klón lángszórósok, és hamuvá égetik a "hangyákat".
Végül is (főként a lángszórósoknak hála) sikerül kijutniuk a barlangból. Itt találkoznak Anakinékkal.
Hamarosan megpillantják a leszállóhelyet, ahol a háború már őrületes mértékeket öltött. Anakin erősítést rendel Yularen admiárlistól, szerencséjére pont van egy elérhető vadászgép osztag.
Hamarosan meg is érkeznek az Y-szárnyú vadászgépek, és lebombázzák a megmaradt szeparatista tankokat, és ezzel megszűntetik a leszálló ponton zajló csatát.
Most, hogy a pajzson kívül már nincsen geonosisi ellenállás, tovább tudnak lépni a tervben. A terv pedig nem más, mint hogy Anakinék bemennek a pajzson, megzavarják az érzékelőket, hogy ne tudják eltalálni a köztársasági AT-TE tankokat, amik közben bejönnek a pajzson, és szétlövik a generátort.
Ha ez megvan, akkor Mundi mester behoz pár löveghajót tele klónokkal, hogy azok el tudják majd intézni a geonosisi benszülötteket.
A terv sikerül is, a pajzsgenerátor megsemmisülve.
A sérült Obi-Wan, és a sérült Ki-Adi Mundi elhagyja a Geonosist. Anakin épp elbúcsúzik tőle, mikor Ashoka megkérdezi, hogy hány ellenfelet csinált ki a csata során.
Anakin és Ashoka már régóta játsszák ezt a játékot, hogy bizonyítsák a fölényüket.
Anakin 55-öt mond, mire Ashoka rávágja, hogy 60.
Még mielőtt a sérült Ki-Adi Mundi elhagyná a hajót, a következőt mondja Anakinnak:
"- 65, Skywalker!
  - Tessék?
  - Az eredményem, 65. Szóval, mit nyertem?"

Obi-Wan és Ki-Admi Mundi tehát elhagyja a bolygót, de Anakin megigéri nekik, hogy majd találkoznak itt, amint elpusztították a gyárat.

Ez mindent üt!

Hát, mit mondhatnék, nagyon nem semmi. Már nem csak az epizód, hanem az is, hogy néhány hete még a mélypontról kellett beszámolnom, most pedig van szerencsém bemutatni az eddigi legjobb Clone Wars részt. Igazából kevés lenne azt mondani, hogy ez az epizód azért jó, mert pörgős, izgalmas, látványos, és akciódús. Ez annál sokkal, de sokkal több. Mert már több olyan epizód is volt, amit azért imádtam/imádok, mert sok benne az izgalmas, látványos, és ötletes akciójelenet. Ez valahogy több, ez sokkal lendületesebb, és van benne egyfajta mozi-élmény, ami kiemeli ezt a többi epizód közül. Ez többek között a kamera mozgásoknak, a vágásoknak, a minden eddigit felülmúló látványnak, és a nem kicsit tökéletes zenének köszönhető. Mindemellett az epizód rendkívül emlékezetes, és változatos csatajelenetekkel szórakoztatja a nézőt. A 3 fő akciójelenet (a landolási pontnál lévő csata, az erődön való átjutás, és a barlang) számomra a Clone Wars eddigi 3 legjobb, és legemlékezetesebb csatajelenete. Igazából nehéz őket rangsorolni, de ha megkérdeznének, hogy mégis melyik tetszett a legjobban, akkor valószínűleg a barlangos részt mondanám. Nem csak a lángszórósok miatt, de az is nagyon tetszett, ahogy a geonosisiak a sötétből támadtak, és felkapták a klónokat. Emellett az is nagyon tetszett, hogy a film tele volt utalásokkal. Egyrészt megemlítették az I. Geonosisi csatát, ami bár a Klónok Támadásának a legjobb jelenete volt szerintem, az kétségtelen, hogy a II. Geonosisi csata még ennél is durvább, és grandiózusabb. De nem csak a filmre, hanem egy korábbi részre is utaltak azzal, hogy szerepeltették benne Waxost, és Ököl-t. Ezen kívül még a terepruhás klónok is nagyon jók voltak, látszott, hogy készítők ízig-vérig kidolgozták őket, pont úgy, ahogy magát a helyszínül szolgáló Geonosist is. Tulajdonképpen tényleg egy rossz szavam nem lehet erre a részre, ha csak az nem, hogy a vége egy icike-picikét talán elkapkodott, de azért örülök, hogy azt a részt még belezsúfolták ebbe az amúgy is igen mozgalmas epizódba. Amúgy kicsit elgondolkodató: Ha a tavalyi Clone Wars mozifilm is valami ilyesmi alapötlettel rendelkezett volna, akkor talán most nem állna 5.4/10-en az IMDb-n. Őszintén remélem, hogy a többi Geonosisos rész is ilyen jó lesz, és az elkövetkezendő CW részek is majd alapoznak egy kicsit erre a mozi-feelingre. Ez egy mestermunka, le a kalappal!

Szerintem: 98%
Szerintetek: 98%
Szinkronos Videó (KATT)


CWBA DÍJ: 
A MÁSODIK ÉVAD 
LEGJOBB RÉSZE

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr931508490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.08. 13:39:36

Na, most már lehet értékelni, de most estig tanulni fogok szóval, addig nem tudok bejegyezni senkit! De mondom, attól még értékelhettek...

Wilwarin · http://www.gportal.hu/elfportal 2009.11.08. 14:01:25

Nagyon jó rész! Az egyik kedvenc :D Szerintem: 99%

katona guy 2009.11.08. 14:08:55

ez a kedvenc részem 100% nem vitás

kkakszni 2009.11.08. 15:15:02

ez a kedvenc részem szerintem simán megérne 100%-ot de nem adok annyit mert ha kijön egy jobb rész mennyit adjak
szerintem 96%

barkó 2009.11.08. 15:22:00

Megcsináltam a quízt látatlanban és 7 a 10-ből. Ja és ffixer az első évad második részében a quizben van egy hiba.

Omy 2009.11.08. 15:31:16

kb 98%, jobb a senete spy-nál

Zomb!eboy 2009.11.08. 16:03:32

A lángszórós rész és a légi csata szuper, de a vége kicsit olyan volt mintha 2x tekerést használtam volna mint a DVD lejátszókban, de ez tényleg 1 nagy szerű rész. 97%

tomi18god 2009.11.08. 18:25:22

Nagyon jó rész volt.A 2.évadból tényleg az eddigi legjobb rész.Jó volt a képi világ jók és látványosak voltak a harcok,talán két negatívumot tudnék mondani a vége túl gyors volt és Ki-Adi-Mundit jobban meglehetett volna csinálni na mindegy.Szóval nagyon jó rész lett ez 97%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.08. 18:38:56

Húha, látom lesz itt munkám, be is jegyzek mindent.
@barkó: Konkrétan mi benne a hiba? Csak mert van lehetőségem kijavítani.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.08. 19:26:17

A feliratos rész holnap kint lesz, ha minden úgy alakul!

barkó 2009.11.10. 12:08:19

@ffixer: Konkrétan az hogy bele van írva a malavolence pusztulását (holdba irányítás).

Fireproof 2009.11.10. 14:01:02

Amit eddig láttam belőle, az alapján elképesztően jól van megcsinálva, tetszik benne, hogy szép hosszú csatajelenet az egész, és még nincs vége :D

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.10. 16:19:18

Na, kiraktam a videót, lehet neki örülni!

Ágki 2009.11.10. 17:32:05

Na, ez jó rész volt 98%.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.10. 17:56:40

Bejegyzem! (bár igaz, nem változott ezzel semmit sem az átlag...)

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.10. 18:41:50

@barkó: Itt valami tévedés lesz, mert a Rising Malevolence Quiz-ben nincs ilyen kérdés, csak a Destroy Malevolence Quiz-ben van...

Ágki 2009.11.10. 19:40:51

A következő rész mikor jön?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.10. 20:16:18

A wookiepedia szerint pénteken, de nem lepődnék meg, ha igazából ez is szerdán jönne. Szóval pénteken vagy szerdán...

barkó 2009.11.11. 11:39:50

A következő karakter szavazásnál a kedvenc századosunk (azt hiszem) Rex is szerepeljen.
Na meg KI-Adi-Mundi is.

Petyu 2009.11.11. 14:26:34

Elképesztő!!!!!!!!!
99,99%-ot adok.
Ennél jobbat tényleg nem láttam.

katona guy 2009.11.11. 14:56:06

Akkor 100%-ot adsz mert csak egész számot lehet?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.11. 15:09:14

Bejegyzem, de igazából ez sem változtat semmit a 98-as átagon...

yada mester 2009.11.14. 16:41:09

Nekem ez a kedvencem 100%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.14. 17:28:38

Hihetetlen, de még mindig 98% az átlag :D

barkó 2009.11.19. 19:43:36

Nekem a Cargoo of doomés a holokronhajsza is jobban tetszett
ja és h vkit érdekel a cadbanes honlapom akk hiába mert nem működik

marcee13god 2009.12.09. 12:33:58

Húúúú!!!Ez a legjobb rész az 2. évadból eddig..Nagyon állatok voltak a harcok és nagyon érdekfeszítő pillanatok voltak.Láttam egy kommentett mégpedig h Ki-Adi-Mundit jobban megcsinálhatták volna,hát én ezzel nem értek egyet,mivel hogy az összes szereplőt meglehetett volna jobbra csinálni és igaz Ki-Adi-Mundinak elég eldeformált feje van,de szerintem pont h ő hasonlít a legjobban arra aki pl. a filmben is benne van vagy más star warsos mesében...Szerintem ez a legjobb...97%

barkó 2009.12.20. 17:04:23

Rohadt jó és ütős! Bár a táj más nem annyira különbözik a Ryloth - i csatáktól. Én adok rá 93%-ot.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.06. 17:40:03

Bejegyeztem mindenkiét, de az átlag még mindig 98% :)

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.02. 19:25:05

@Gree parancsnok: Ne, ne változtass. Csak azért ne, mert nem lehet.
süti beállítások módosítása