2. évad 19. rész: The Zillo Beast Strikes Back

ffixer

Malastare-on elég nagy problémát okozott ez a régóta kihaltnak tekintett, kissé fura kinézetű szörnyeteg. A szeparatisták elleni csatában a Köztársaság egy új fegyvert próbált ki, aminek a robbanása után lesüllyedt egy kis föld, és ez felébresztette a Zillo fenevadat. A bolygó lakosai, a dug-ok kultúrájukhoz híven ki akarták írtani a monsztát. Azt mondták a köztársaságnak, hogyha ők segítenek nekik legyőzni a fenevadat, akkor ott és most aláírhatják az egyezményt, amire a Köztársaságnak szüksége van (nyersanyaggal kapcsolatos). Csak, hogy egy ártatlan lény kiírtása a Jedi kódex-szel is ütközött, ráadásul egy köztársasági orvosnak is érdeke volt a lény megvizsgálása. Így Anakinék azt találták ki, hogy kábítósugár segítségével győzzék le a fenevadat, majd szállítsák le a dokiknak megvizsgálni.
Nem volt könnyű, de a terv végül sikerült. Anakinék most úton vannak coruscantra, a fenevaddal együtt.

A Gonosz kancellár Gonosz terve.

A narrátor beszámolójából kiderül, hogy a kancellárnak is tervei vannak a fenevaddal. Az exelenciás úr figyelmét különösen felkeltette az a tény, hogy a fenevad pikkelyeit még a fénykard se tudja átvágni. Úgy gondolja, hogy ebből ő hadi előnyre is szert tudna tenni, és talán a klónok páncéljához is fel tudná használni.
A jedik - különösen Windu- nemigen pártolják azt, hogy egy ártatlan, ám mégis veszélyes lényen kisérletezzenek, pláne nem itt coruscanton, egy ennyire sűrűn lakott helyen. 
Miután - katonai kisérettel- a fenevadat leszállítják, megkezdődik a vizsgálat, amit a már az előző részben is szerepelt doktornő vezet.
Kiderül, hogy a fenevadnak le kéne szedni egy pikkelyét ahhoz, hogy teljesülhessen a kancellár kivánsága, csak hogy ez egy elég nehéz folyamat lenne, és a doktornő azt se tudja, hogy hol kéne kezdeniük.
A kancellár azt parancsolja a doktornőnek, hogy ölesse meg a zillo-t, mert ha nem teszi, akkor leváltja, és valaki mást rakat a helyére.
Erről Padmé-jék is tudomást szereznek, és ő is meg szeretné akadályozni azt, pláne hogy egy efféle titkos hadművelet még a demokráciába is ütközik.
Nem tartja igazságosnak, hogy mindenféle beleszólás, és vita nélkül kivégeznek egy ártatlan lényt, aki talán az utolsó is a fajtájából. Ezért ő, és Obi-Wan arra kérik Anakint - aki ugyebár jó kapcsolatban van a kancellárral-, hogy beszéljen Palpatine-nal.
Természetesen nem csak ő, hanem Padmé, és a két droid is elmegy az irodába. Mindketten - Padmé, és Palpatine is- érveket sorakoztatnak fel a fenevad megölése ellen, és mellett.
Padmé - mint már azt írtam- nem híve a demokráciába ütköző, mindenféle beleszólás és vita nélküli igazságtalan gyilkosságoknak, Palpatine viszont úgy véli, hogy a fenevad csak egy szükséges áldozat.
A doktor - mivel mást nem tehet- kifejleszt egy halálos mérget a malastari üzemanyagból, ami képes a fenevad megölésére. Hamarosan meg is kezdődik a művelet, ám a fenevad annyira megvadul, hogy sikerül kijutnia a laborból, és elszabadul a városban.
Hamarosan a szenátus közelébe érkezik, be is kukucskál Palpatine ablakán.
Úgy gondolják, hogy jobb lenne, ha inkább elhagynák az épületet. Be is szállnak (Palpatine, Padmé, Anakin, R2, C-3PO) egy gépbe, amit egy szenátusi őr vezet.
Zillo-nak sikerül ekapnia a gépüket. Anakinnak az - meglehetősen vakmerő- terve, hogy vágják ketté fénykarddal a hajót, amit most épp a fenevad markolászik.
Igaz, hogy akkor meg zuhanni fognak az épület teteje felé, de az azért még mindig nem olyan veszélyes, mint ha továbbra is bent maradnak a fenevad-markolászta hajóban.
A terv sikerül is, bár épp, hogy csak összejön, de sikerül nekik fennmaradni a szenátus épületének a tetején (Padmé egyébként majdnem leesik), ahová zuhantak.
Yoda, és Aayla Secura a fenevad hátára ugranak, hogy eltereljék a figyelmét.
A köztársasági erők pedig hamarosan megérkeznek. LAAT Gunshipek, és tankok (oyanok, mint az előző részben) kezdik el lőni a zillo-t.
Palpatine-ék még mindig a fenevad közelébe vannak, így elkezdenek menekülni a közelből, de zillo üldözik őket. Menekülés közben a kancellár kiadja a parancsot a gázbomba ledobására. Ez megöli a fenevadat.
Később a kancellár kiad egy parancsot az orvosnak. Azt, hogy klónozza a halott fenevadat.

Palpatine, te köcs*g!

Elgondolkodtató, és felejthetetlen rész a The Zillo Beast Strikes Back, aminek a címe annyira nem találja el a lényeget, mint amennyire az epizód elején lévő tanulság igen. "A legnagyobb szörnyeteg maga az ember." Később még leírom, hogy mi a véleményem erről, de először nézzük, hogy úgy maga a rész hogyan teljesített.
Azt most le kell szögeznem, hogy akadtak itt baromságok, amiket ha nem raknak bele, a végeredmény most 8-9%-al magasabb lenne. Két ilyen igazán feltűnő baromság van. Egyik az, amikor Yoda és Aayla ráugranak a szörny hátára, hogy eltereljék a figyelmét. A céljukat még értem, de nem lenne egyszerűbb valami mással próbálkozni ahelyett, hogy odamegy két jedimester, és elkezdi fénykarddal vagdosni az áthatolhatatlan pikkelyeit? Ráadásul azt már had ne mondjam, hogy ez az egész így milyen hülyén néz ki. Az pedig már csak hülyeség a hülyeségben, hogy Windu akkor ad tüzelési parancsot, amikor Yodáék rajta vannak a szörnyen. Aztán még R2, és C-3PO szerepeltetése is tökre fölösleges volt, szerintem marhára nem hiányoztak, és az a jelenet is elég röhejesen nézett ki, amikor Palpatine az R2-ba csimpaszkodva repült. Ami a zenéket, és a látványt illeti...nos semmi extra. Persze a coruscanti alvilág - itt csak egy nagyon rövid részre tűnik fel- nagyon szép, de nem nyújt semmi újat a Duchess of Mandalore után. Persze azért voltak jó dolgok is a cselekményben. Ott van például a nyitójelenet, amikor a fenevadat a klón kiséret leszállítja. Mint esemény, ez nem olyan nagy szám, de a kameraállás, és a bemutatás már az. Aztán az a rész se rossz, amikor Zillo elszabadul, és felforgat mindent. Mondjuk a végső ütközet közel sem olyan jó, mint a múltkorinál, onnantól, hogy a zillo elkapja Anakinék hajóját, az események már nem olyan érdekesek.
Aztán szerencsére itt is van egy nagyon jó utalás. Kimondottan megmosolyogtató volt. Természetesen arról a részről beszélek, amikor Windu, Obi-Wan, és Rex távcsőből nézik, ahogy Anakin kettévágja a hajót, amit a Zillo megfogott. Itt Obi-Wan megjegyzi, hogy a hajókban levőknek nem kell aggódnia, mert ha leesnek, akkor majd elkapják őket. Ekkor Rex megjegyzi: A leesés a t
De térjünk is rá a legfontosabb dologra. Az epizód történetére, és üzenetére.
ZSENIÁLIS! Az első olyan CW rész, aminek komoly mondanivalója van, és rohadtul elgondolkodtató. Olyan kérdések fogalmazódnak meg közbe a néző fejében - biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan még sokakat elgondolkodtatott a téma- hogy vajon feláldozható-e minden a háborúért, meg hogy vajon érdemes-e megölni egy ártatlan lényt a hadi sikerek fokozása miatt. Szerintem egyértelműen nem. Persze most lehetne mondani, hogy Zillo nem is ártatlan, mert azért bizony végez pár klónnal, és pár coruscanti emberrel, de most őszintén, szerintetek ő tehet róla?
Mármint, egy teljesen más természetű lény, aki máshogy fogja fel a dolgokat, akinek egyáltalán nem itt lenne a helye. Szerencsére az epizód nem bízza a néző fantáziájára, hogy most akkor tulajdonképpen ki is a hibás. Elég sok utalás van benne arról, hogy bizony Palpatine tehet mindenről. És ez teljesen igaz. Ha úgy nézzük a fenevad, és az általa megölt lakosok/klónok élete is mind az ő lelkén szárad, hiszen ő tehet mindenről, ő hozatta ide a fenevadat. Egyébként valószínűleg azért pont Coruscant-ra hozatta, mert itt teljes a befolyása. Remélem érthető, hogy miért gondolom azt amit. A fenevad ártatlan, hiába pusztított el sokakat, a klónok szintúgy ártatlanok, hiába támadtak rá a fenevadra. Örülök, hogy végre annak mutatják Palpatine-t, ami: Egy hátsó szándékokkal teli, kegyetlen háborús bűnösnek, aki még sith nagyúr is, de ez ebből a szempontból most lényegtelen.
Én azon az állásponton maradok, hogy a háborúért nem áldozható fel minden, még akkor sem, hogyha az az áldozat látszólag hasznos.
Kommentben persze még nyugodtan el lehet erről beszélgetni, lehet vitatkozni, csak arra kérlek titeket, hogy ne az legyen, mint a múltkor. Azaz ha valaki nem ért veled egyet, akkor ne azzal próbáld bebizonyítani az igazat, hogy lebarmozod őt.
Köszönöm a megértést.
Az értékelésem pedíííg:

Szerintem: 80%
Szerintetek: 80%
Szinkronos Videó (KATT)


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr521929477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nfbg 2010.04.18. 11:56:03

Szerintem jó rész volt, de elsősorban Palpatine mesterkedése miatt. Nagyon érdekel hogy miért akarja klónoztatni, ha van a star wars történelemben róla szó valaki ossza már meg, nem nagyon vagyok járatos a filmen kívüli star wars világban.
87%

Zomb!eboy 2010.04.18. 13:50:34

A sztori nagyon jó King Kong féle átdolgozás, kár hogy ezt a sztorit nagyon nem szeretem, és ez a klónozás dolog, ott vigyorog a végén Palpatine, szerintem el akarja pusztítani a várost, legyen 75%, abba talán még ti sem köttök bele.

Dwahi 2010.04.18. 13:55:35

titeket nem idegesít az hogy a mobnak van egy keze a hátán? mert az hogy van egy farka az jó de mit keres még egy farok/kéz nem is tudom mi a hátán?
amúgy nagyon jól összerakott történet, az Anakin féle vívódás (jedik/kancellár) is benne van meg minden
85%

pc.demo (törölt) 2010.04.18. 14:57:49

A részekhez mikor rendeled hozzá a videókat?

egyébként a leírás teszett

General Zavala 2010.04.18. 17:05:53

Sokkal jobban tetszett az előző résznél. Palpatine-t ennyire aljasnak még nemigen láthattuk a TCW-ben. Nyíltan kiadni a parancsot egy ártatlan élőlény elpusztítására az egyik leggerinctelenebb dolog. Ezek után Palpatine titulálja állatnak Zillot? A frontokon sorra esnek el a klónok és a páncél védelmében kevesebb lenne az áldozat. Ezt aláírom. De maga a háború is Palpatine műve úgyhogy miatta hal meg számtalan klón. Ezek után azzal érvel, hogy egy állat életének kioltása semmi a klónok életéért cserébe? A saját hataloméhsége miatt pusztul el megannyi klón és szerinte természetes, hogy egy általa "csak egy állat"-nak vélt, kihalófélben lévő lény is elpusztuljon. Zillo mindvégig szerethető maradt (meg lehet kövezni), annak ellenére, hogy végzett egy kis városképformálást Coruscanton. Azok után, ami történt vele, még aránylag szelíd is volt és csak Palpira pályázott.
Zillo halála... sajnáltam a lényt, szomorú jelenetsor volt. A végén Palpatine önelégült arckifejezése pedig fokozta a helyzetet. Talán mindvégig klónoztatni akarta Zillot? Gondolom nem véletlenül épp Coruscant lett a kiszemelt helyszín, ahol megtalálhatóak a szükséges berendezések. Ha jobban odafigyelnek és egy-két dolgot másként csinálnak, az egyik kedvencemmé vált volna ez a rész.

90%

Ariza (törölt) 2010.04.18. 19:46:07

98%. A második évad második legjobb része. Hogy ne legyen az mint a múltkor erről Ennyit....

Swmaster · http://swakademia.gportal.hu 2010.04.18. 21:32:38

92%,azért csak ennyi,mert kinyírták a Zillio-t.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.19. 14:27:20

@Nfbg: Szerintem továbbra is a fenevad pikkelyei érdeklik. Az áthatolhatatlan anyagot fel szeretné használni a klónok páncéljához.

Bejegyzek mindenkit.

barkó 2010.04.19. 18:29:08

@ffixer: Nem tudom mi szüksége van rá, hiszen van egy csomó Corsidium-a! Estleg a Pirkh ötvözet!

mpsith 2010.04.19. 19:33:22

@barkó: Vagy a ,,klasszikus" mandalore vas.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.04.19. 19:41:45

@mpsith: ja, bár abból állítólag már nincs is... mondjuk olyan nagy a galaxis, biztosra aztán semmit nem lehet mondani XD

barkó 2010.04.19. 20:14:23

@SuperGalaxys: Mondjuk AZ tényleg elfogyott!

mpsith 2010.04.19. 20:37:19

@SuperGalaxys: @barkó: Nem fogyott az el, csak jó helyen kell keresni. ;)

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.04.19. 20:48:44

@mpsith: Például hol? Mert ezt nagyon úgy mondtad, mintha tudnád ;)

Varbaro 2010.04.19. 23:26:13

talán majd swtor-ból megtudjuk xP

barkó 2010.04.20. 19:58:18

@mpsith: Tévedésben élsz barátom! A Corsidium olyan szempontból is előnyös, hogy a fénykardot rögtön kikapcsolja ha az hozzáér!!!

rex501 2010.04.22. 19:01:03

egész jól megcsinálták ezt a részt már nem mintha a többi rész rossz lett volna

Ágki 2010.04.25. 19:58:14

Szó ami szó,én ettől a résztől pont ennyit vártam,vagy ha mégis belegondolok,akkor lehet,hogy tévedek?99%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.25. 20:14:32

Most látom csak, hogy egészen eddig elfelejtettem bejegyezni az értékeléseket. Na most bejegyzek mindenkit.

Commander Bly 2010.05.02. 14:37:49

@ffixer: Egyetértek Palpatine köcs.g @Zomb!eboy: és téleg olyan volt mintha King Kong lenne@Dwahi: Nekem valamiért hiányzott rolla a szárnyak úgy jobb lett volna...senki se akar sose kerekíteni ezért én most megteszem 100%,kár hogy meghalt...

swtcw 2010.05.05. 09:35:01

Szeretnék érdeklődni, hogy mikorra várható a szinkronos videó?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.05.05. 12:08:08

@matxi: Ebből a részből? Háát... Talán augusztus?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.05.05. 12:11:35

@Commander Bly: Bejegyzem!
Most vettem észre, hogy itt kihagytam a kvízt... Na mindjárt összedobok egyet...

swtcw 2010.05.06. 15:20:19

ebből is készül hamarosan feliratos verzió?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.05.06. 15:22:21

Igen, ha minden igaz Kither Deckel már dolgozik rajta.

Commander Bly 2010.05.06. 17:07:25

Már a 19., és a 20. résznek ráadásul a 21-22.nek is.
feliratok.hs.vc/index.php?keres=Clone+Wars

SHAĐOW 2010.07.02. 22:00:49

Már nagyon várom a videót.

Synn 2010.07.10. 02:08:31

Hmmm.... Elöszöris érdekesnek tarom hogy nem láttátok a részt de írtok róla;( vagy láttátok és nekem nemsikerült megtalálni, akkor sztorno:D )de komolyan a tesztet (anélkül hogy láttam/olvastam volna) 7/10re toltam. röviden kiszámítható hogy ki mit akart miért stb... azt is poénnak tartom hogy a jedik egy része clone armorban mászkál, de ami kiakasztott az a mandalorei királynő és a béke... (wookiepedia akit érdekel, 90% igaz 10%ra meg rávan írva hogy nem biztos) Na meg a másik hogy a cloneoknak "személyiségük" van? az egyetlen osztag akiknek tagjai dönthettek azt maga Jango képezte ki mielött megölte volna windu mester. Okéé, elviselem mert az univerzuma a lehetö legbonyorultabb, és legérdekesebb amit láttam de még a készitöi is elismerik hogy ez eltér az eredeti Lucas féle Star wars-tól. Csak sajnálom, illetve felkavaróak és idegesítöek ezek a szépséghibák.
A többi videót is várom, angolul magyarul mindegy, érdekelnek a történetek. köszi hogy dolgoztok rajta.

clons 2010.07.30. 17:16:40

www.youtube.com/watch?v=IQ_zEa6v9hE&translated=1 ebböl a videobol megtudjuk mekorát is zuzot ez a rész a merikában.

clons 2010.07.31. 11:38:39

hö.... egy orsás gekko. XD

clons 2010.07.31. 11:52:51

@Dwahi: hát egy farok kéz is kitelik föleghogy ahsokának fejfarka van zillonak mértne lenne farok keze xP

Plokoon · http://swww.gportal.hu 2010.08.12. 19:37:24

Neki nem hátul is van szeme, hanem a hátán is van keze.
Egyébként KIRÁLY VOLT!!!!!!!!!

Plokoon · http://swww.gportal.hu 2010.08.12. 20:14:23

Olyan volt itt a zillo mint Godzilla

barkó 2010.08.12. 22:02:45

Egy szar rész folytatása. Azt viszont leszögezem, hogy míg az előző rész csak szar volt, ez már szánalmas. Hirtelen ez a Zillo hihetetlen ösztönnel, rátalált Palpatinera. Eközben több száz klón, több ezer lakos és jó sok tank, épület, jármű veszett oda. A Jedik egy nagyon tehetetlen oldalukról mutatkoztak be. Még mindig borzasztóan aránytalannak érzem ezt a dögöt, aki (miért is) sebezhetetlennek tartanak. De mink a klónoknak ilyen páncél? Ha a lézerkard nem fog rajta az egy dolog de elvileg nem a Jedik ellen harcolnak. És a lézertűztől igen, de a hőtől szintén nem véd meg! Tehát a páncél drága és fölösleges! A Zillo megérdemli a halálát. Honnan veszik, hogy egy van belőle? Egy legenda alapján? Röhejes! Amellett néhány ezer évnél tovább már úgysem bírná tovább és ha egy faj utolsó példánya, akkor nem lehet megmenteni a fajt sem. Aztán: felmerül a kérdés, hogy mit eszik? Követ? Plusz még azon is csodálkozom, hogy hogyan menekült meg abból az áramcsapdából? Kihúzta a kezét! De kérdem én, Hogy a fenébe sikerült ennek a büdös dögnek kijátszania a legmodernebb technikákat? Végső eredmény: 32%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.08.12. 22:21:35

@Plokoon: Szándékosan olyan. Filoni-nak az egyik kedvenc filmje a Godzilla, és nyíltan elmondta hogy direkt csinált emiatt egy "Clone Wars Godzilla edition-t, ami ugye ez a rész"
@barkó: Bejegyezlek. Nem kötök bele a másik véleményébe, de azért azt tudni, kell, hogy nem voltak benne 100%-osan biztosak, hogy ez a Zillo az utolsó. Csak azt mondták, hogy TALÁN egy faj utolsó példánya.
És azért egy legenda sem mindig teljesen alaptalan. Ha a dug-ok egy időben egy csomó zillo-t láttak/legyőztek, és későbbre már egyet sem látnak, akkor nagy esély van rá, hogy a., csak egy maradt, b., néhány maradt, akik elbújtak.

Zomb!eboy 2010.08.12. 23:12:01

@ffixer: Ez sztorivonalban inkább KingKong. Elrabolják az eredeti élőhelyéről, aztán tombol, aztán nyekkk.

barkó 2010.08.13. 10:31:34

@ffixer: Hét azt jól teszed :DD
Persze minden legendának van VALAMI valós alapja, ám legtöbbször olyan sok réteget pakoltak erre az alapra, hogy az egész már-már hihetetlen és elfogadhatatlan. De mondok egy példát: Ha feltalálnak egy szarvasgomba kereső gépet, de a szarvasgombákra ez radioaktív és emiatt lefelé terjeszkednek, de erről az emberek nem tudnak. Nem találnak a felszín közelében semmit sem és elterjed a hír, hogy elfogyott. Mit csinálnak az emberek? Keresni kezdik. Nem találnak. Mit csinálnak? Hagyják a fenébe. Ezután valaki véletlen rátalál egy gombára és feltételezik, hogy ez az utolsó. Mit csinálnak? Szaporítják, DE megpróbálnak még keresni! Na ez a Zillonál nem ilyen egyszerű hacsak nem hermafrodita, ezért a példa sem tökéletes, de azt hiszem érzékeltettem, hogy mire gondolok. Tévednék?

Gree parancsnok 2010.08.13. 12:41:36

és ráadásul nm derül ki mi lesz a klónjával. egy ilyen szörnyet nem lehet titokban tartani. és ha a szenátus ezt megtudná, akkor palpatine-t leváltanák. és a dugok is megtudták valószínűleg ezt dolgot.átverték őket.ezért ők is megszeghetnék a szerződést. nekem sem tetszett.

clons 2010.08.25. 17:48:16

@Plokoon: ja az alap stori igen hasonlit csak megcsonkintva.

Captain Korbel 2010.08.25. 19:13:29

Tulajdonképpen megmondták a készítők, hogy ez ilyen Godzilla meg még néhány Japán szörnyes film keverék lesz.

Hirnyo 2010.10.04. 19:21:11

Jó, bár nekem ez a beklónozás egy kicit... érdekes :P

83%

petitrooper 2010.10.23. 09:47:48

@Hirnyo: Az nekem is valamelyik résznél már kicsit kezd kibontakozni Dart Sidious
süti beállítások módosítása