2. évad 17. rész: Bounty Hunters

ffixer

Sokat gondolkodtam, de végül úgy döntöttem, hogy elvetem azt az ötletet, miszerint most ismét egy videórészértékelést fogok csinálni. Végiggondoltam, és rájöttem, hogy legalább ugyanannyi idő, és energia lenne összevágni, batanulni a szöveget, konvertálni, és feltölteni egy videót, mint megírni egy sima részértékelést. Szóval elérkeztünk a 17. részhez. A részhez, ami tele van zsúfolva szereplőkkel, a részhez, aminek a világa eléggé elrugaszkodik a clone wars világától, a részhez, ami nagyon hajaz a Jedi Crash-ra, és a Defenders of Peace-re, a részhez, ami... Na jó, azért ne siessünk ennyire előre, kezdjük inkább a történettel.

Orvosi Állomások Sucks

A háború egyre nagyobb, nem csak egyre több klónt, és hadi eszközt kell bevetni, de a halottak, és a sérültek száma is egyre nagyobb mértékben növekszik. Emiatt aztán orvosi állomásokat kell építeni. Ez már önmagában sem kis teher, de megvédeni már csak nem is igazán lehet ezeket az állomásokat, hisz mindenki a fronton harcol.
Így ezek az állomások védtelenek, a szeparatisták pedig ki is használják ezt (Shadow of Malevolence, rémlik?). Legutóbb a feluciai orvosi állomással vesztették el a kapcsolatot. (érdekesség: a wookiepedia szerint ez a rész még a Holocron Heist-ben szereplő csata, és a feluciai konfliktusok előtt játszódik).
Ashoka, Anakin, és Obi-Wan elindulnak, hogy kiderítsék mi történt az állomással.
Orvosi állomás helyett viszont csak egy szeparatista szerkezetet találnak, amiből keselyűdroidok szállnak ki.
Hiába számít jó pilótának Anakin, az egyik keselyűdroidnak sikerül eltalálnia a hajójukat, így az megállíthatatlanul zuhan Felucia felé.
Szerencsére a triónak sikerül katapultálnia, így a pattogós mentőkabinjaik segítségével landolnak a bolygó felszínén.
A bolygófelszín tele van hatalmas növényekkel (felucián talán ez nem meglepő), és egy hatalmas szörny is épp ott sétál el az orruk előtt.
Később aztán kitör a "mit kellett volna csinálni" vita Obi-Wan és Anakin között, de Ashoka végetvet neki azzal, hogy megmutatja, hogy füstöt lát a horizonton, úgyhogy minden bizonnyal arra van egy falu, ahol talán még hajó is van.
A faluban csend van, de jól látszik, hogy az ott élők Niszillim-et termesztenek, ami a galaxis egyik legdrágább gyógynövénye.
Érdekes, hogy nincs ott senki, már csak azért is, mert maga a falu egyáltalán nem néz ki elhagyatottnak. Végül bemenek az egyik házba, ahol megatlálnak néhány elrejtőzött gazdát.
Hamarosan egy rakat fejvadászt találnak a hátuk mögött.
Ezek a fejvadászok rá akarnak támadni a jedikre, de az egyik gazda lecsillapítja őket.
Később aztán a gazdák elmesélik, hogy őket terrorizálja egy itteni űrkalóz banda. Ugyanis ha rendszeresen nem adják nekik oda a termesztett niszillim egy részét, akkor a kalózok le fogják rombolni a falut.  Tehát a helyzet eléggé feszült, a gazdák teljes mértékben ki vannak szolgáltatva, viszont ennek ellenére azért gondoskodni kell a megélhetésről is, így nem adhatják oda a teljes termést a kalózoknak. Viszont a kalózokat semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy elkezdjenek követelőzni, vagy mondjuk hogy lerombolják az egész falut, gazdástul mindenestül. Éppen ezért a falu lakói kénytelenek voltak felbérelni egy kisebb csapat fejvadászt, akik igyekeznek gondoskodni a védelemről, vészhelyzet esetén. A jedik elmondják, hogy egy hajó kell nekik, amivel el tudják hagyni a bolygót. A fejvadászoknak van egy, de azt nem akarják odaadni. Hamarosan megérkezik a kalózbanda a faluba, hogy elvigyék a termést.
Mint kiderül, a kalózbanda vezére nem más, mint Hondo Onaka, aki már ismerősként kezeli Obi-Want, és Anakint. A kalózok el akarják vinni a termést, a fejvadászok viszont fenyegetőznek. Végül a kalózok elmennek, de úgy néz ki, hogy csak idő kérdése, és hamarosan visszajönnek.
Tehát Anakinék is belecsöppentek ebbe a feszült helyzetbe. Ráadásul amíg nem segítenek, esélyük sincs elhagyni a bolygót. Nagyon úgy néz ki, hogy a kalózok támadni fognak, ha a fejvadászok tovább fenyegetőznek, így itt az idő tervezni.
Felmérik, hogy a kalózok honnan támadhatnak. Két pont van, ahol esélyes a támadás. Ennyi kalóz ellen nem tud kiálni 2-2 fejvadász (+ a jedik), ezért további segítségre van szükség. Anakinnak az az ötlete támad, hogy a gazdákat is csatasorba kéne állítani. Ők viszont először nem mennek bele, hiszen nem értenek a harchoz, de Anakin megigéri nekik, hogy rövid idő alatt kiképzi őket.
Igen ám, csak hogy a gazdák tényleg nem a harcra születtek. A kiképzés nem megy nekik valami jól. Aztán ahogy telik-múlik az idő, a gazdák - ha csak egy kicsit is, de- kezdenek belejönni a gyakorlásba.
Később aztán a kalózok küldenek egy felderítőt, akit Anakinék észrevesznek.
Az Embo nevű fejvadász a felderítő után rohan, és sikerül elintéznie (konkrétan megfojtja), még mielőtt az jelenthetne Hondo-nak. Persze Anakinék is tudják, hogyha a felderítő nem érkezik vissza, akkor Hondo-ék valószínűleg hamarosan támadni fognak. A faluban már egyre nagyobb a felhajtás, a niszillim-et berakják a pajtába, és mindenki csatasorba áll. Obi-Wan bekapcsol egy védőkerítést is, ami körülzárja a termőföldet.
A támadás megkezdődik. A kalózok speeder-rel rohamozzák meg a falut, míg Hondo egy gépágyuból osztja az áldást a falu felé (eltalálja Embo-t is, aki emiatt lesérül, és beviszik a pajtába). A speeder-eseket még sikerül feltartani, de Hondo gépágyúja eléggé megbénítja a védekező csapatot, ezért Anakin odamegy, és elkezd harcolni a kalózok vezérével (Anakin fénykarddal, még Hondo egy testőrdroid-féle bottal harcol).
A védőknek végül sikerül legyőznie a speeder-es kalózokat, a párbajban viszont Anakin kerekedik felül.
Hondo-nak azonban egy ügyes trükk segítségével sikerül elszöknie, majd a hajójával együtt a bolygót is elhagyja.
Tehát a feszült helyzet megoldódott. A faluban megkezdődik ismét a termelés, és a csata utáni helyreállítás. Most, hogy már nincs szükség a fejvadászok segítségére, a Sugi nevű fejvadásznő arra készül, hogy elhagyja Feluciát, és a segítségért cserébe el is fuvarozza Anakinékat a köztársasági állomásra, ahol jelenteniük kell majd az orvosi állomás helyzetéről.

Valami hiányzott.

Nem titkolom: a Bounty Hunters, ha nem is kiváló, de azért meglehetősen jó rész volt. A helyszín, a hangulat, a zenék, és a csata a végén... Mind-mind zseniálisak voltak. Ráadásul Hondo is sokkal karakteresebb gonosz volt, bár ez annak is köszönhető, hogy az eredeti szinkronhangja sokkolta jobb, mint a magyar. Ha a sztorinál tartunk... Nos, az eléggé hasonlított a Jedi Crash, és a Defenders of Peace sztorijára (nagyon sok ötletet átvett, na), de talán mint ha egy csöppet kidolgozottabb lett volna. Aztán ott vannak a dínószerű gazdák is, akik biztos sokakat lefárasztottak, de szerintem sokkal aranyosabbak, mint a múltkori évad makijai. Aztán a fejvadászok is nagyon jók lettek, élükön Embo-val, aki szerintem minden idők egyik legjobb CW karaktere. Persze annyira azért egyiküknek sem tudták kibontani a karakterét, ilyenkor is sajnálatos ez a 22 perc... Persze azért Sugi esetében próbálkoztak, és azért ez is már valami...
A harc pedig - tudom, hogy már említettem- de annyira ötletes volt, hogy csak na... Simán lenyomja a Defenders of Peace kissé hasonló jelenetét. Felucia pedig remek. Tudom, hogy nem az első CW rész, ahol szerepel, de itt szerintem sokkal részletesebb, és SZEBB lett, mint a Holocron Heist-ben. Nincs vita, a Saleucami után ez a legjobb helyszín. Azt pedig külön ki szeretném emelni, hogy a pattogó mentőkabin valami zseniális - megvalósításban, és ötletben is egyaránt. Szóval elég hosszasan lehet ecsetelni a Bounty Hunters melletti érveket.
Viszont valami hiányzott számomra. Olyan, ami ezelőtt még sosem. Volt amikor erősen, volt amikor gyengébben, de eddig minden részben érződött az a tipikus "te most a klónok háborúja eseményeinek vagy a részese" feeling, ami itt egyáltalán nincs. Tudom, sok olyan rész volt már, ami nem erről a konfliktusról szólt, de itt olyan, mint ha a 3 ismerős szereplő belépett volna valamilyen teljesen másik világba, ami már nem Clone Wars. Próbálhatnám még sorolni, hogy miért érzem úgy, hogy ez a rész valahogy kilóg a sorból, de egyszerűen nem tudom. Így érzem, kész. Lehet, hogy másoknál ez nem így volt, de nálam igen. Itt az egész "orvosi állomás"-os cucc csak egy indok arra, hogy a 3 szereplőnk elmenjen Feluciára, viszont ezt leszámítva szerintem SEMMI clone wars hangulat nincs az egészben.
Csak példa - Ha valaki most azzal jönne, hogy mondjuk a Jedi Crash, meg a Defenders of Peace is ilyen volt: Hát egy fenét, ott azért meg volt az a hangulat, hogy a szereplők
a háborúból kerültek az elhagyatott világba, itt viszont egész egyszerűen nincs.
De mondom, lehet, hogy ezt csak én gondolom így. Sőt, az is lehet, hogy erre csak én tudok úgy gondolni, mint valami problémára, de sajnálom ez van.
Mégegyszer- és utoljára- mondom, nekem ebből a részből pont az alaphangulat hiányzott, a többi dolog viszont szinte kifogástalanul rendben volt.

Szerintem: 85%
Szerintetek: 91%
Szinkronos Videó (KATT)


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr81894560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

General Zavala 2010.04.05. 05:26:26

A feluciaiak lehettek volna kidolgozottabbak, de más negatívumot nem nagyon tudok mondani. Végre felbukkant Ahsoka akinek tetszett a "nem kell keménynek látszanod, hogy az légy" c. mondata. Obi-Wan-ban csalódtam, hogy Jediként képes lett volna sorsukra hagyni a farmereket, de később nem hazudtolta meg magát és segített. Hondo felbukkanása is hatásos volt. A fejvadászok, főleg Sugi bejöttek, mert egy új oldalukról lehetett megismerni őket. A harcjelenetek is látványosak és ötletesek voltak. A végén a csészealj felemelkedése pedig fasza Indy 4 utalása sikerült.

92%

General Zavala 2010.04.05. 05:29:09

Ja és nem kötözködésképp, de a kvízben van egy hibás kérdés, miszerint Ahsokáék 1 szörnyet (egyébként rancor) láttak, pedig jobban megfigyelve észrevehető, hogy kettő volt ott...

mpsith 2010.04.05. 11:07:27

Amúgy, nem lenne olyan nagy rész, de hála a racoroknak, és embo-nak, 91%

grievous 2010.04.05. 11:31:05

Nekem Hondo majma tetszik,ahogy ott ugral Hondo hatan meg utanozza a gazdajat....90%

Ariza (törölt) 2010.04.05. 11:38:22

Összességében többet vártam ettől a résztől, de nem volt rossz. Embo tényleg naon jó karakter (következő karakterszavazásba ott a helye), Hondo is most jobban tetszett mint az első évadba, és a végén az Anakinnal vivott duelje is jó volt. Nekem nem is annyira a CW-hangulat hiányzott, hanem nem is tudom én vhogy ezeket a fejvadászokat nem egy falu hős megmentőjeként képzeltem el nah. Ettől függetlenül Embo, és Sugi naon jó volt, bár az a Seripas sztem eléggé gagyi. 86% a részre.

Zomb!eboy 2010.04.05. 12:05:28

Hát, igen Embo a hónap karaktere lesz, legalább is ha rajtam múlik, 90%

Dwahi 2010.04.05. 12:06:21

egyszerűen imádtam ezt a részt, reflexből 2szer néztem meg, Embo valami olyan stílusos hogy elképesztő, az összes új karakter jól ki lett dolgozva, van űrcsata, van dráma, van fight, tényleg fantasztikus lett
95% (csak mert nem voltak benne klónok)

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.05. 12:54:18

Bejegyzek mindenkit!
@Darth Sky: Kijavítom a hibát.

katona guy 2010.04.05. 16:53:44

Szerintem nagyon jó rész volt.
96%

Xefim 2010.04.05. 21:18:38

Szimplán tetszett, jó volt. Ja és imádom ezt a bolygót.... :)
90%

Gree parancsnok 2010.04.06. 20:11:06

a vége el lett hamarkodva
82%

Commander Fox 2010.04.19. 17:25:57

Ezeket a videókat hol lehet megnézni, vagy még nem láttátok?
Mert úgy beszéltek róla mintha már láttátok volna,ha valaki tudja hogy hol lehet megnézni légyszi írja meg! kössz

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.04.19. 19:15:17

@Commander Fox: Le lehet tölteni valahonnan, a linket meg kell találni a blog egyik bejegyzésében XD

Commander Fox 2010.04.20. 17:06:42

@SuperGalaxys: Kössz már sikerült megtalálni!

bottaster 2010.04.21. 20:33:54

Hondónak olyan hangja van mintha orosz beszélne angolul

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.21. 20:48:05

Hamarosan kész lesz a feliratos verzió!

swtcw 2010.04.23. 20:30:12

hogyhogy a letöltéskor a "Landing at Point Rain" videót kapom és nem a Bounty Hunters-ét?

swtcw 2010.04.24. 14:21:02

köszönöm a javítást! :-)

Ágki 2010.04.25. 19:53:22

Ez nagyon jó rész:D 98%

Commander Bly 2010.05.02. 11:37:00

Az egyik legjobb 96% de a végén tudom hogy jedi kodex így vagy úgy de én Hondot lelöktem volna a fenébe így is sok bajt és sok embert megölt most minek itt segíteni rajta,Anakin is tudhata volna hogy csak hazudik az...de azért bírom Hondot főleg az állatát jah meg a kis lény a nagy páncélba az ütösXD És végül Embo a király!

Gree parancsnok 2010.06.13. 19:15:40

hondo-nak nem kellet volna anakint megtámadnia.hisz a múltkor megkegyelmeztek neki.de szerintem emiatt nem segít aurrának az utolsó részben.

GAbi 2010.06.17. 14:25:08

Szerintem nem volt rossz. 85%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.06.17. 14:47:23

@Gree parancsnok: Amiatt nem segít Aurra-nak az utolsó részben, hogy ő átlátja Boba helyzetét, és tulajdonképpen Boba-nak próbál meg segíteni.
@GAbi: Bejegyzem.

milanmirko 2010.06.18. 13:10:39

Sziasztok Rajongók! A férjem és a fiam imádják a sorozatot.

milanmirko 2010.06.18. 13:14:40

Kérdesem honnan lehet letölteni az első és a második évadot szinkronnal?

Gubb 2010.06.28. 20:45:51

Ezt a részt élveztem, és 97%-osra értékelem.

Ugyan egy az egyben Akira Kurosawa híres (és nagyon jó, nézzétek meg, ha még nem tettétek volna) filmjének, a "Hét szamurájnak" az űropera-remake-ja, de ezt most kivételesen pozitívumnak veszem. annál is inkább, hiszen "A hét mesterlövész" címen az amerikaiak is készítettek belőle - szintén maradandónak bizonyuló - feldolgozást. Az effajta utánzás csak akkor megbocsáthatatlan, ha tiszteletlenül és tehetségtelen kézzel nyúlnak az eredeti alkotáshoz, de ezúttal nem ez történt. Érezni , hogy a stáb beleadott apait-anyait (a rancorok vonulása, a fejvadászok egyedi jelleme és eszközei, és más hasonló apróságok mind a gondos munkát bizonyítják).

Ami nekem nem stimmelt, az a Jedik jelenléte. Nem tudom ... valahogy nem illenek az összképbe. Talán elég lett volna egy Jedi is a faluban, mondjuk Ahsoka vagy Anakin. Igen-igen, Obi Van ... nem tudom. Ebben a részben ő nem tűnt sem meggyőzőnek, sem idevalónak.

Ettől eltekintve remek rész, húszegynéhány percbe ennyi emlékezetes figurát és jelenetet süríteni .... leemelem a kalapom, ahogy Embo is tette ...

Gubb 2010.06.29. 11:04:18

@milanmirko: ffixer szerint innen: cheenyclub.gportal.hu/ . Én nem próbáltam, remélem, működik, jó szórakozást!

Rex Százados 2010.07.29. 19:55:26

nekem 93% nagyon jobban tetszett itt a Felucia mint a Holocron Heist-ban...

a fejvadászok klasszak voltak, Hondo pedig szerintem ugyan olyan stílusú volt mint a Dooku Captured-ben és a Gungan General-ban...

az elején lévő zuhanás és a végén lévő csatajelenet nagyon tetszett, ugyn úgy mint az összes gazda....

Hirnyo 2010.07.29. 21:01:14

Rumi Paramitát sztem nem volt értelme belerakni. Mond egy mondatot (amit szerintem magyar szinkronnal szánalom nélkül nem lehet meghalgatni, olyan borzalmasan sz@r), és egyszer van csatába. Semmi értele sem volt szerintem, amúgy most veszem észre hjogy nem értékeltem. 88%

Hirnyo 2010.07.29. 21:01:55

mármint a szinkronhang szar XD

Rex Százados 2010.07.31. 22:16:50

Jó nyaralást és kellemes pihenést ffixer! :))

Rex Százados 2010.07.31. 22:18:33

Jó nyaralást és kellemes pihenést ffixer! :))

barkó 2010.08.08. 19:53:07

Hát egészen jó volt, de ezért ötletrôl mi is jut eszembe? Jé, hát tényleg olyan mint a Hét Mesterlövész! Hondo jó volt ilyen ördögien gonoszan az a kis majomgyík is aranyos volt. Jó volt a droidban a kis lény is. Tetszettek az ôserdei rancornok is, és az a kis droidtároló amiben a keselyûk voltak! Hát úgy 81%

argu fisto 2010.08.12. 19:38:02

Ez eszméletlenül király rész 100 %
süti beállítások módosítása