16. rész: Hidden Enemy

ffixer

Szegény Christophsisiakat most aztán lehet sajnálni, ugyanis egy rakás droid vonult be a bolygóra, és pusztítja az ottani városokat. (Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem a CW mozifilmben nem volt annyira szimpatikus ez a bolygó, de most valahogy megszerettem.) Természetesen nem is lehet kérdés, hogy kiknek a segítségét kérik. Bizonyám! A köztársaságét, és a jedikét. Szóval Obi-Wan-ra, Anakinra, és a klónokra van bízva Christophsis sorsa... 
                       

          Star Wars krimi :)

Obi Wanék a déli, még Anakinék az északi toronyba tartózkodnak. Obi-Wanék nézik ahogy a droidok, és az AAT tankok masíroznak be a városba. Egyszercsak a droidok elindulnak a déli torony felé, és bemennek. (De vajon honnan tudták, hogy Obi-Wanék ott vannak?) Ahogy a droidok megérkeznek a toronyba, rögtön el is kezdődik a kaszabolás, droidok, és klónok hullanak el.
Anakin hív egy hajót, hogy vegye fel őket a déli torony tetején. Ők természetesen az északiban vannak, így át is kell menni a szomszédba. Ezt ők ügyesen megoldják: szigonyt lőnek a déli toronyra, és azon kapaszkodva átcsúsznak (igaz, ez néhány klón életébe kerül...)
.
Megérkeznek a délibe, majd az egész csapat felliftezik a torony tetejére, ahol beugranak a LAAT Gunshipbe. Ám még mielőtt az egyik klón is felszállna, leszedi a parancsnokdroid fejét, hátha annak a memóriájában benne van az, hogy honnan tudták azt, hogy ők a déli toronyba tartózkodnak.
Mikor "haza"érnek a bázisra, ott be is üzemelik a droidfejet, ami holo-üzenetben kivetíti, az északi, és a déli tornyot, és jelzi a 46.-ik emeletet, ahol a köztársaságiak voltak. De ha tudták ezt, akkor egy kémnek kell lennie a köztársaságnál (De vajon ki lehet az?). Mikor a jedik már elmennek (megpróbálnak beépülni az ellenséges vonalak mögé, hogy kiderítség ki a kém), Rexéknek felkelti a figyelmét egy csipogó komlink. Szóval valaki kihalgatta a beszélgetésüket... 
Rex észreveszi az árulót, aki elkezd futni előlük. Ők üldözik, de eltűnik a szemük elől, viszont (mivel körbevették), rájöttek, hogy az áruló útja csakis a kantinba vezethetett. Amikor belépnek ott csak klónokat találnak, szóval az áruló csakis klón lehet.
Visszatérnek, majd megpróbálják értesíteni a jediket, de nem megy nekik, úgy tűnik, hogy zavarják az adásukat.
Obi-Wan, és "Sky srác" speederekkel száguldoznak a Christophsison. Észreveszik, hogy egy csomó droid figyel rájuk, de nem lőnek. Amikor megérkeznek a szeparatisták bázisa elé, ott sincs senki, ám amikor bemennek, összefutnak Ventress-el, és megkezdődik a látványos fénykardpárbaj, ami egy látványos STAP-es elmeneküléssel végződik.
Eközben a két leghíresebb klón (Cody és Rex, ugyebár) sem tétlenkedik, először kinyomozzák, hogy csak Slick-ék terminálja volt bekapcsolva, szóval csak ők továbbíthatták az információkat a szeparatistáknak, másodszorra pedig elmennek Slickhez, és az osztagához, hogy kiderítsék, melyikük volt az áruló.
Miután mindenkit kikérdeznek, kiderül, hogy az áruló (spoiler), maga Slick volt, aki lebuktatta magát, mert amúgy a gyanú a Chopper nevű klónon volt.
Slick elmenekül, majd a legvégén a szellőzőben találják meg, ahol egy ügyes csellel kikényszerítik, majd egy kis bunyó után (többekközt Slick eltöri Rex lábát) el is fogják.
Közben Anakinék is megérkeznek, akik megtudják, hogy Slick volt az áruló.
Tehát ez megoldódott, mostmár csak azzal a marhasok droiddal kell törődniük, akik errefelé jönnek (aki kiváncsi erre a csatára, az nézze meg a CW mozifilmet, mivel ez a rész a nem más, mint a film előzménye).

         Jó az előzmény?

    

Adott esetben igen. Ez a rész bekerült a Top3-as listámba (a 10., és az 5.- rész után). Az elején az egész színtiszta akció (abból is a legjobb), a másik fele meg inkább egy krimire hasonlít, de azért bekerült egy remek fénykardpárbaj emellé, hogy azért örülhessünk. Eddig ez a nyomozgatós dolog nem nagyon volt jelen a Star Wars-ban, pláne nem a Clone Warsban, de azthiszem most nem lehet okunk a panaszra. A zenék is jók voltak (viszonylag sok is volt belőlük), és az összes klón jelleme nagyon eltérő volt, ami ugyebár nélkülözhetetlen egy ilyen nyomozós résznél. Szóval az értékelésem:

Szerintem: 92%
Szerintetek: 87%
Szinkronos Videó (KATT)


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr261140741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zomb!eboy 2009.05.24. 16:56:48

Beszt EPIZÓD EVÖR!!!!!! Tetszett hogy ffixer barátunk is benne volt(ennyit már igazán megérdemelt, tudom hogy te vagy Slick), jó volt a vallatás, az eksön, és szinte minden. 2 problémám van csak: Rexnek eltört a lába, de miután elfogják az árulót, egész jól tud rajta állni, szóval ha Rexet lelövik, nyugi mert úgysem hal bele, a másik pedig hogy ez a rész a 16.-k, és a filmben úgy van Ashoka benne, hogy ő az új tanítványa Sky-srácnak, de itt már a második részbe szerepelt, akkor ez most hogy van(?), de akkor is jó.97%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.05.24. 17:01:17

Látom nem csak ide írtál értékelést, szal sok dolgom lesz, de oké bejegyzem mindet!

Zomb!eboy 2009.05.24. 17:16:40

SZEPI, áááááááááááááááááááááááááááááááááááá, milyen kifejezés ez, áh, cody egy kis steinerkristóf.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.05.24. 19:23:11

Azért a ffixer-t jobban szeretem...

Zomb!eboy 2009.05.24. 19:37:11

Inkább örülj hogy szerepeltél a sorozatban(MIATTAM!!!), és hogy nem lőttek le.

Benyec 2009.10.26. 09:27:25

ááá a kétharmadánál ez is kiugrik, valami nem stimmel a yv-n

Petyu 2009.10.29. 19:16:23

Meglepődtem, hogy a mozifilm előzménye,de attól függetlenöl egész jó.
86%

barkó 2009.11.14. 20:47:12

@Zomb!eboy: Mivan ezzel a Slickkel?

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.14. 22:36:13

Ez a Slick-es dolog egy hosszú történet, már nem is emlékszem, hogy Zomb!eboy anno honnan szedte, hogy én vagyok Slick, még ha ez is az igazsá... khm... szóval mindegy...

Zomb!eboy 2009.11.15. 00:50:09

@ffixer: Random hülyeség volt mert unatkoztam. L0L

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.11.15. 11:13:39

Hát eléggé unatkozhattál...:D

Gubb 2010.01.03. 02:21:13

Mondjuk úgy 80%. Sajnos a szepi bázisba ellátogatós szálnak én nem sok értelmét látom (nyíltan "ellátogatni a szeparatista bázisba" ilyen hülyeség szerintem Obi-Vannak sohasem juthatna az eszébe), még akkor sem, ha nincs SW gonosz sithek nélkük. Ha ez kimaradt volna, akkor 100% is lehetett volna, mert a kommandós stílusú csata mag krimis szál tökéletesre sikerült.

Hirnyo 2010.02.27. 10:47:15

Oppá ezt elfelejtettem értékelni. 82%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.02.27. 10:48:05

@Hirnyo: Oppá, én meg pont most tartok ott, hogy bejegyzem az értékeléseidet :) Még adj egy tíz percet, és kész leszek az összessel ;)

Sulfa 2010.04.02. 10:47:46

Hááát.... nem is tudom legyen 50%.
süti beállítások módosítása