3. évad 4. rész: Sphere of Influence

ffixer

Még mindig szokatlan érzés ez, hogy hetente érkezik új clone wars rész, de persze a szokatlan egyáltalán nem jelent rosszat, és bármilyen hihetetlen már a negyedik résznél tartunk, ami Sphere of Influence (Érdekszféra, v. A befolyás hatalma) névre lett keresztelve. Az előzetes hírek, és a preview videó alapján kifejezetten vártam a részt, hiszen - bár a második évadban azért jóval több ilyen részt kaptunk- szerintem még mindig túl keveset látni a star wars alvilági oldalából. Magyarán ha van egy olyan rész, ami evvel foglalkozik - márpedig a jelenlévő rész evvel foglalkozik- akkor az nálam rögtön nagy várományos. Aztán vagy csalódok - lásd: Lightsaber Lost- vagy nem - lásd: Lethal Trackdown.

Blokád van, kereskedelem nincs.

A pantoraiakról már elvétve lehetett hallani, pláne az első évad Tresspass epizódjában, ahol megismerhettük a bolygó szenátusi képviselőjét, Riyo Chuchi szenátort.
Pantora - mint az a nevéből is kitalálható a pantoraiak élőhelye- jelenleg nagy veszélyben van, ugyanis a frissen megválasztott elnökük, Papanoida báró egy halálos politikai játszmába keveredett, a Kereskedelmi Szövetség - aki igen szoros kapcsolatban áll a szakadárokkal- blokád alá vonta Pantorát, megszakítva ezzel minden külkapcsolatát, kereskedelmi vonalát.
Az elzárt bolygó népe egyre nyugtalanabb, Dooku gróf igéretet tett nekik, hogy amennyiben csatlakoznak a szakadárokhoz, segít megszűntetni a Kereskedelmi Szövetség blokádját. Sokan elfordulni látszanak a Köztársaságtól, Riyo Chuchi szenátor azonban kitartóan érvel amellett, hogy a Szenátus az ő oldalukra álljon. Vele szemben Lott Dod szenátor érvényesíteni igyekszik a blokádot. Mindezt úgy, hogy a Kereskedelmi Szövetség nevében arról akarja meggyőzni a Szenátust, hogy a kereskedelmi blokádot ők azért állították fel, mert Pantora nem fizette ki az adósságát.
Chuchi épp a szenátusban tartott beszéde után távozik az ülésteremből, amikor belebotlik Padmé-ba, aki szintén jelen volt az ülésen.
Később fogadja Papanoida bárót, és családját is, akik épp az imént érkeztek meg Coruscant-ra.
Papanoida és a fia, Ion közlik a szenátorral hogy a nép egyre nyugtalanabb, egyre többen fontolgatják a szeparatistákhoz való átálást, Chuchi viszont azt tanácsolja hogy ki kell tartani a Szenátus mellett, és erről a népet is meg kell győzni.
Az elnöknek a fia mellett még van két lánya is (Chi Eekway, Che Amanve), akik épp a coruscanti szállásukra mennek. Amikor megérkeznek a sötét szobába, Che Amanve arra lesz figyelmes, hogy húga, Chi eltűnt a sötétben.
A biztonságkedvéért leemel a polcról egy miniatűr szobrocskát - ha esetleg megtámadnák legyen mivel visszaütni-, és hamarosan meghall egy (r)eszelős nevetést a sötétből.
A lány elkezdi fenyegetni a rejtélyes emberrablót, hogy az apja befolyásos, és ha bántani merik őt, vagy a húgát akkor azt nem fogják megúszni szárazon.
Az emberrabló előlép a sötétből, a vállán ott lóg a lány húga, az illető fegyvert szögez a lányra. Egy
gotal fejvadász ez az illető, kecskeszerű lény, szőrös, szarvakkal a fején.
Hirtelen egy másik fejvadász is megjelenik, ő hátulról akarja megtámadni a lányt, azonban ő még idejében reagál, és a szobrocskával képen vágja az illetőt, akiről jól látszik, hogy egy ródiai.
A gotal ezután kábítófegyverrel eltalálja Chi-t, az imént leütött ródiai pedig felkel, és felkapja őt a hátára.
A gyerekrablásnak hamar híre terjed, Ahsoka felkeresi ezzel kapcsolatban Anakin-t és Padmé-t, elmondja hogy segíteni szeretne Chuchi szenátornak abban, hogy kiderítse ki álhatott a gyerekrablás hátterében - ők a szakadárokra gyanakszanak-. A mestere beleegyezik, feltéve ha Ahsoka titokban nyomoz és nem avatkozik bele a hatóság munkáiba.
Igen, mert hogy a hatóság is indít nyomozást ezügyben, a nyomozó pedig nem más mint a Senate Murders-ben megismert Divo hadnagy.
Dooku részvétét küldi Papanoida-nak az eltűnt gyerekei miatt, illetve igéretet tesz neki hogy segít megkeresni a lányait, amennyiben Pantora csatlakozik a szakadárokhoz.
Ezután Ahsoka felkeresi őt, Ion-t(Papanoida fia) és Chuchi szenátort, elmondja hogy segít visszaszerezni az eltűnt gyerekeket, és azt is közli hogy ők azt gyanítják hogy a szakadárok állhatnak a rablás hátterében. Logikus is lenne, hiszen az eltűnt gyerekekkel könnynen lehetne zsarolni egy vezetőt, hogy álljon át a másik oldalra.
Papanoida elnök is így gondolja, ezért elküldi Chuchi szenátort, és Ahsoka-t a pantora blokádjául szolgáló kereskedelmi hajóra, hogy - diplomata vendégnek álcázva önmagukat- kutassák át a hajót, ugyanis jó esély van rá, hogy ott tartják fogjul a két lányt.
Papanoida és Ion pedig addig elindul a másik úton, segíti a hatósági nyomozást. Divo közli velük hogy átkutatták a rablás helyszínét, de egyelőre még semmi nyomot nem találtak.
Az elnök és fia is elmegy a helyszínre, hátha ők találnak valami olyasmit, ami a hadnagynak elkerülte a figyelmét.
Papanoida-nak feltűnik, hogy az egyik szobrocska (pantorai vallási szobor egyébként, a holdistennő jelképe) nem az oltárszekrényen van a többi között, hanem az asztalon.
Pedig normális esetben annak is az oltáron lenne a helye a többi között. Az elnök azt is észreveszi, hogy a szobrocska alján zöld vér van. Megállapítja hogy a valamelyik lánya fegyverként használhatta a szobrot a támadó(k) ellen. Mintát vesz a vérből, és a műszere segítségével megpróbálja azt azonosítani valamelyik ismert galaktikus bűnöző vérképével.
A gép egy találatot ad, azt állítja a vér egy Greedo (ismerős valamelyik filmből?) nevű rodiai-é, aki a Tatooine-on dolgozik Jabba egyik fejvadászaként. Papanoida-nak, és Ion-nak nem is kell több, habozás nélkül elindulnak a Tatooine-ra.

A történet ezután ketté ágazik, két különböző nyomozást mutat be, ezekről külön-külön számolnék be.


A tatooine-i nyomozás
Az elnök és fia leszáll a Tatooine-on, és elmennek Jabba barlangjába, ahol elég rendesen zajlik az élet. Van itt minden a táncos twi'lek-ektől a leghírhedtebb fejvadászokon át (itt van Embo is a Bounty Hunters-ből) egészen Jabba-ig, aki mellett ott ül a fia is, aki épp egy rovart eszik meg, amikor a két pantorai belép.
Ion először közvetlenül Jabba-val akar beszélni, az apja viszont figyelmezteti, hogy lehet hogy Jabba is benne van az egész gyermekrablós ügyben, és ebben az esetben nem jó ötlet tőle érdeklődni Greedo holléte után. Ezért inkább egy női twi'lek csoporttól érdeklődnek a fejvadászról. Az egyikük állítólag ismeri Greedo-t, azonban azt mondja, hogy a fejvadász most épp nem tartózkodik itt, de ha megjött, akkor majd szól nekik.
Az elnök meg is jegyzi a fiának, hogyha a nő nem vezeti őket Greedo-hoz, akkor idővel majd magát Greedo-t vezeti ide hozzájuk.
Később így is történik. A twi'lek nő felkeresi Greedo-t, aki pár haverja társaságában épp valamilyen szerencsejátékot játszik, elmondja neki hogy két pantorai férfi keresi őt.
Greedo rögtön sejti, hogy a gyermekrablási ügy kapcsán találhattak valami bizonyítékot, ezért fegyverestül elindul a - szintén fegyveres- társaival együtt a kantinába, ahol meg is találja a két pantorait.
Társaival együtt hátulról elkapják őket, és fegyvert szögeznek rájuk. Papanoida követeli hogy mondják el hol vannak a lányai, ám sajnos nincs abban a helyzetben hogy ő diktálja a szabályokat, ezt Greedo-jék meg is jegyzik. Az a tervük, hogy szépen lassan kikisérik őket a kantinából, kint pedig lelövik őket.
Papanoida még időben kapcsol, elővesz egy kést a zsebéből, egy pördüléssel Greedo hát mögé kerül és az ellensége torkához szorítja az imént előkapott fegyverét, ezután kicsavarja a stukkert a ródiai kezéből. A fiára azonban még továbbra is fegyvert szegeznek, szóval patthelyzet alakul ki. Papanoida azt tanácsolja hogy mindannyian  beszéljenek Jabba-val.
Jabba - tolmácsának segítségével- megkérdezi Papanoida-t, hogy miért támadta meg az egyik fejvadászát. Az elnök beszámol mindenről, és elmondja hogy vagy ő Jabba áll a gyerekrablás mögött, vagy Greedo valaki másnak dolgozott. A bizonyítékról (a szobron talált vérről) is beszámol, Jabba is tudatja hogy nem ő bérelte fel erre Greedo-t, ezért a hutt megengedi az elnöknek, hogy mintát vegyen a ródiai véréből.
Greedo - látván hogy már nem tud mit tenni- beismeri hogy ő rabolta el a lányokat, és mikor Papanoida megkérdezi hogy hol vannak, elárulja hogy az egyik Mos Eisley-ban van. Az elnök követeli hogy vezesse őket oda.
Greedo - a két pantorai kiséretében- bemegy a Mos Eisley-i kocsmába (ez is ismerős esetleg valamelyik filmből?), és megparancsolja az egyik ott tartózkodó társának, hogy hozza ide a túszul ejtett lányt.
Eközben egy másik társ - a kecskeszarvú illető, aki szintén résztvett a gyerekrablásban- odamegy Greedo-hoz, és elkezdi faggatni, hogy miért kell kiadatni a túszt.
A pantoraiak észrevehetetlenül fegyvert szorítanak a testéhez, így arra kényszerül, hogy tettesse a két pantorai kilétét. Egy ideig úgy is válaszol a kérdésekre, mintha saját akaratából akarná elengedni a túszt, de amikor már látja hogy a barátja nem veszi be a hazugságait, elkiáltja magát, hogy ezek a pantoraiak ellenségesek, és szól a társainak hogy végezzenek velük. Mindeközben sikerül is elszöknie úgy, hogy Papanoida nem lőtte le, mert épp a lányára figyelt, akit abban a pillanatban hoztak elő Greedo társai.
A kantinában elszabadul a káosz. Greedo társai lövik a két pantorait, ők meg lőnek rájuk vissza. Ezt a zűrzavart az elrabolt lány is kihasználja, hátulról - egy üveg segítségével- leüti az egyik fejvadászt, és elkobozza a fegyverét.
Így már három fegyveres pantorai is küzd a fejvadászok ellen. Be is bújnak mindhárman egy fedezékként szolgáló asztal mögé, és onnan lelövik a fejvadászokat, akik pedig a bárpultot használták fedezék gyanánt.
Bár a fegyver nélkül maradt G
reedo-nak sikerült elmenekülnie, Papanoida visszaszerezte (egyik) elveszett lányát, így el is hagyhatják a bolygót.

A kereskedelmi hajón zajló nyomozás
Riyo Chuchi szenátor és Ahsoka megérkeznek a hajóra, ahol a Kereskedelmi Szövetség egyik tagja fogadja őket. Chuchi azt hazudja, hogy azért jött hogy közölje velük, Papanoida át akar állni a szakadárokhoz, így reméli hogy a kereskedelmi szövetség eltávolítja a blokádot. A KSZ-es (*kereskedelmi szövetség) neimodi azt feleli hogy ahhoz előbb be kell jelenteni a szenátusban a köztársaságból való kilépést. 

Chuchi azt mondja megbeszéli majd az elnökkel, és hogy este még tárgyalhatnak az ügy folytatásáról. A neimodi azt mondja addig megbecsült vendégekként lehetnek jelen a hajón, és el is vezeti őket a szállásukra.         
Később Ahsoka és Chuchi elindulnak a zárkák felé, hogy megkeressék az elrabolt gyereket. Útközben kicseleznek egy őrt, és elérnek az étkezőterembe. Onnan vezet egy ajtó a nagykövet irodájába. Azonban Ahsoka-ék nem tudnak bemenni oda, mert két neimodi éppen affelől tart oda, ahol most Chuchi-ék vannak. Amikor meghallják a két - egymással beszélgető- neimodi hangját, elbújnak az étkezőasztal alá.
A két neimodi épp a gyermekrablásról vitatkozik, az egyik nem helyesli a módszert, míg a másik szerint a gyerekek kellenek biztosíték gyanánt. A másik - aki egyébként a nagykövet- megjegyzi hogy annak akkor sem örül, hogy itt van a fogjul ejtett gyerek.
Hallván - hogy az elrabolt lány tényleg ezen a hajón van fogva tartva- Chuchi felkiált az asztal alól, a zajra a két neimodi is figyelmes lesz. Az egyik elkezd gyanakodni, be is néz az asztal alá, ám akkor már nem lát ott senkit. Egy rövidebb szemle után beletörődik, hogy rajta és a tárásn kívül nincs itt senki, majd másodmagával elhagyja a termet.
Ahsoka egy magasban levő, fali bemélyedésben bújt el, míg Chuchi-t az erővel a magasba emelte, és a fal egy árnyékos részének szorította. Így megúszták, nem buktak le, és most már biztosak benne hogy a KSZ áll a gyerekrablás hátterében. Már csak meg kell találni lányt anélkül hogy lebuknának.
El is indulnak a fogdák felé, ám egy őr - aki közli velük hogy idegeneknek tilos a bejárás- keresztezi az útjukat. Ahsoka elmetrükköt használ, bár így is csak nyögve-nyelősen tudnak átjutni az őrszemen, ugyanis ő először csak Ahsoka-t akarja átengedni, mivel amikor az elmetrükköt használta, azt mondta hogy "átengedsz engem" így az őr át is engedte Ahsoka-t, Chuchi-t viszont csak azután amikor Tano felülírta a parancsát "átengedsz mindkettőnket"-re.
Bejutásuk után el is kezdik sorra átkutatni a cellákat, azzal viszont nem számolnak, hogy térfigyelő kamerákat is helyeztek el a hajó folyosóin, így a nagykövet értesül az ottani jelenlétükről, és egy csomó droid társaságában el is indul Ahsoka-ék felé.
Később - még mielőtt a nagykövet és droidjai odaérnének- végre-valahára megtalálják azt a cellát, ahol Papanoida gyerekét tartják fogva.
A lányt két B1-es droid is őrzi, azonban Ahsoka-nak nem jelent különösebb gondot megsemmisíteni őket. A lány elmondja nekik, hogy különválasztották őt és a nővérét.
Még mielőtt elmenekülhetnének, belebotlanak a nagykövetbe, és abba a 6-8 szuperharci kisérődroidjába. Ahsoka ezeket is elintézi.
Chuchi megvádolja a nagykövetet, amiért elrabolta a pantorai elnök lányát, és megfenyegeti hogy a szenátus ezért elitélheti. Viszont köt vele egy alkut. Azt mondja, hogy megérteti a nagykövet helyzetét a szenátussal, amennyiben ő azon nyomban visszavonja a blokádot. A nagykövet kénytelen belemenni, így Pantora ismét szabad, és továbbra is a Köztársasághoz tartozik.

Így tehát külön-külön, de mindkét elrabolt lányt sikerült visszaszerezni, és a pantorai válság is megszűnt, a szakadároknak és a velük szoros kapcsolatban álló kereskedelmi szövetségnek pedig egy újabb terve hiúsult meg.

Lapos -> Érdekes -> Király

Azt meg kell hagyni, hogy történet terén a Sphere of Influence mindenképpen várakozáson felül teljesített, legalább is nálam mindenképpen. Azért persze reméltem, hogy jobb sztorit sikerül majd itt összerámolni mint amilyen a Lightsaber Lost-nak volt, de akkor is csak úgy gondoltam hogy valami kisebb konfliktusról lesz itt szó, ami pont csak annyira fontos, hogy okot adjon egy ebmerrablásra. Ehhez képest kapunk egy bolygóméretű válságot, és sok-sok politikát, ami semmiképpen sem rossz, a történet egyetlen nagy baja - ami egyben a rész legkomolyabb negatívuma is- hogy elég lassal indul be. A kettős nyomozás előtt eltelt 8-9 perc nagyon soknak számít egy 22 perces epizódnál, és bizony a rész eleje kissé lapos is lett. Zajlanak azért az események, nem arról van szó, de lényegesen lassabban, és érdektelenebb módon, mint ahogy azt később láthatjuk. Van 1-2 felesleges jelenet is, például nem tudom minek kellett az a majd' másfél perces Amidala-Anakin-Ahsoka párbeszéd, tök felesleges, mintha csak az lett volna a célja, hogy Anakint tök feleslegesen szerepeltessék...Megint...De minek ha nincs miért? Sokkal gyorsabban fel lehetett volna pörgetni az elejét. Akkor egyrészt az is sokkal izgalmasabb lehetett volna, és a sokkal izgalmasabb nyomozásba is hamarabb belevághattak volna.
Ahogy a preview-ben is láthattuk, azért a politika mellett kapunk eksönt is a nyakunkba, bár szerintem jóval kevesebbet, mint amennyit az epizód elbírt volna, így ha mennyiség terén egy kicsit csalódást is okoz, minőségben nincs okunk panaszra. Szerencsére az összes ütközet nagyon jó. Csak kevés van belőlük. Összesen 2 kocsmai harc, és még néhány droid rekordidőn belüli lekaszabolása a KSZ hajón.
Szereplők tekintetében én nem vártam olyan sokat ettől a résztől, szerencsére Ahsoka-ra továbbra is igaz, hogy sokkal szimpatikusabb, mint korábban. Úgytűnik a készítők is belátták, hogy semmi értelme vacak beszólások tucatjait ruházni szegényre, így most már tényleg egy egész jó szereplő, és nem egy irritáló, rossz beszólásokban (rémlik még a Sky-srác szöveg?) gazdag taknyos. Riyo Chuchi-ban is pozitívat csalódtam, bár ez köszönhető annak is, hogy az angol szinkronja sokkal jobb a magyarnál, ami engem a Tresspass-ben még eléggé zavart. A TSZ-esekről nincs mit mondani, létezik egyáltalán olyan, aki nem hiszi el, hogy a neimodiak viselkedésileg semmiben nem különböznek egymástól? Szerintem nincs, na de mindegy...
Az új pantoraiak is szimpatikus szereplők, bár a két lány jelenléte elég súlytalan, ők csak úgy vannak, fogolyként. Ion-nak, és - főleg- Papanoida-nak azért már jóval erősebb a karakterük, mindketten nagyon jók, de tényleg főleg Papanoida. Hihetetlen egyébként, hogy tényleg mennyire hasonlít a figura George Lucas-ra, ilyenkor is megmutatkozik hogy a Clone Wars animátorai mekkora zsenik.
A rész kezdetben egy elég jó sztorit tár elénk, azonban a cselekménye az elején lapos, aztán szépen lassan elkezd felpörögni, az utolsó 5-6 perc pedig már kifejezetten izgalmas. Vártam ezt a részt, és nem is csalódtam benne.
Bár örültem volna, ha kicsit több az akció, cserébe viszont a sztori sokkolta jobb annál mint amire számítottam. Szóval igen, ez egy korrekt rész, nem lesz soha a kedvencem, de szórakoztató a kezdeti 8-9 perce ellenére is...

Szerintem: 78%
Szerintetek: 81%
Feliratos videó:
KATT


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr662341432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágki 2010.10.03. 18:20:09

Sztem nagyon jó rész volt,csak az eleje pörgősebb lehetett volna.
88%

Gree parancsnok 2010.10.03. 18:34:01

90 %
-nagyon jók voltak az új szereplők
- lott dod,és az új pantoraiak tetszettek
-jó volta neimodiai őr,és vezérlő belseje
-viszont chuchi a régiekben jobban tetszett

Ravasztigris 2010.10.03. 19:11:11

Tetszett Chuchi új ruhája, Greedo, a tatooeni elvilág (Embo, XD), a kocsmai harcok, viszont a KSz hajón történtek elég unalmasak voltak. Jók voltak a karakterek, bár a lányok elég hangsúlytalan szerepet kaptak.
90%

Ravasztigris 2010.10.03. 19:12:08

Jó kis rész volt, a legjobban a tatooeni alvilág tetszett. 90%

kav12 2010.10.03. 19:14:27

Nekem az nagyon nem tetszett, hogy a legtöbb neimoidinek a Mar Tuuk-sablonnal csinálták az arcát :S :S :S Ez nagyon irritált engem... amúgy ez a megint duplaszálas story, és megint Lott Dod-os szál tetszett ISMÉT :Đ Rég nem volt ennyi "szeparatista" ilyen jó helyzetben, mert mindig hülyének állították be őket (kivéve Mar Tuuk, Trench, stb). Nekem az a gotan fejvadász tetszett a legjobban :Đ A kecskehangja... Father? E-e-e-e...
Mondom, ez a két történetszálas dolog nagyon-nagyon hasonlított az előző részre, és a Star Wars epV-re is, ahol megint két szál van, és vagy az elején, vagy a végén kapcsolódik csak egy nagyon kicsit. Itt az elején is, meg a végén is kapcsolódott, az előző részben viszont csak a végén kapcsolódott egymásért. Kicsit olyan volt az előző, mint a Sok hű-hó egy kisegér farkincájáért xĐ
Ez a rész jó volt, és szerintem NAGYON-NAGYON felesleges volt az az Anakinos jelenet... de most komolyan! Minek muszáj mindenhol szerepelnie!? Nem elég a fontosabb csatákba, meg ilyenekbe? (Kamino, Malastare, Boba Fettnél, stb, stb, stb...)
Amúgy jó rész volt, és az elején ahogy Divot berakták... :Đ az jó volt :P Csak kár, hogy keveset szerepelt... mivel kreáltam nemrég egy hasonló karaktert, és a jellemét róla "másoltam" félig-meddig, ezért kedvenc karakterré vált :Đ Ez az alvilágosdi meg remek, mert eddig tényleg nem volt eléggé kidolgozva, mégha egy csomó rész is volt neki :/ Egyszóval: 93%

mpsith 2010.10.03. 19:49:35

Egyet értek Gree-vel. 90% Yó rész volt!

zilllosarkany 2010.10.04. 16:05:36

a szereplők(főleg george) nagyon jók voltak
a harc, máramennyi volt is tetszett
de az egész rész, valahogy nem az én stílusom

60%

Hirnyo 2010.10.04. 19:29:13

Nekem nem jött be. 50%

Xefim 2010.10.05. 18:36:04

Nekem összességében tetszett, sokkal jobb volt mint amire számítottam. Jók voltak a szereplők, Papanoida és Lott Dod, Chuchi pedig már régóta tetszik nekem. Jól oldották meg az emberrablást is, bár tényleg többet ki lehetett volna hozni a dologból. Tatooine nagyon jól nézett ki, öröm látni hogy egyre kidolgozattabbak a helyszínek és a szereplők. :)
Összességében adok egy 85%-ot.

A 3. évad eddigi részeit mind értékelhetem? Eddig nem nagyon volt időm... :(

Xefim 2010.10.05. 18:43:24

A hasbro csinálja az akciófigurákat a 3. évadhoz és van Quinlan Vos figura is, ami azt jelenti hogy hamarosan vele is találkozhatunk. :))) A játék dobozán van két kép is amin láthatjuk is hogy fog kinézni a jedi. :)

www.theforce.net/image_popup/image_popup_global.asp?image=http://www.theforce.net/2010/tcwquinlanvosfigure.jpg

Xefim 2010.10.05. 20:04:09

@barkó: Klasszak, köszönöm, bár engem a játékok/akciófigurák nem nagyon érdekelnek. Csak Quinlan miatt kutakodtam egy kicsit, mert valahol olvastam hogy benne lesz a 3. évadban, de seholsem találtam semmit. Végül rábukkantam erre a játékra és gondoltam megosztom. :)

Ariza (törölt) 2010.10.05. 21:14:30

Hát nekem azzal nem volt bajom, hogy nem rögtön csaptak bele a lecsóba. A kétszálú nyomozás annyira nem volt jó, a szepi hajós rész kifejezetten nem tetszett, de a tatooiniból is lehetett volna vmi jobbat kihozni. Amire már korábban utaltam, kiszámítható a sorozat -> elkapják Greedo-t győz az igazság, mindenki örül, happy end. Általában ezt kapjuk, mint most is, azért néha van hogy becsúszik egy-két szepi részsiker, de olyan nincs, hogy vmi kis győzelmet ne érjenek el a jók, ami hát sztem nem túl reális, de hát ez van. Greedo elkapásakor nekem nagyon olyan Children of the Force-os déjá vu-m volt, ami hát egy újabb feketepont a résznek. Viszont az piros pont, hogy Ahsoka kezd egész elviselhetővé válni és már nem olyan idegesítő mint régebben, mondjuk akkor is hatalmas ellentmondás egyáltalán a léte, de inkább hagyjuk. Jó volt az új karakterek közül Greedo, hát bevallom férfiasan a tatooini jeleneteket számomra egyedül Greedo nője tette emlékezetessé. Illetve Papanoida is el volt találva, és annak is örültem, hogy kedvenc szeparatista szereplőmet Lott Dod-ot is láthattuk ebben a részben. Volt benne ami tetszett, volt ami nagyon nem. Egy olyan 80% erre a részre sztem teljesen korrekt...
süti beállítások módosítása