3. évad 7. rész: Assasin részértékelés

ffixer

Anno mindenki nagyon kiváncsi volt, hogy vajon ebből az 'Ahoska látomásai' témából valójában mit is fognak majd kihozni. Ott voltak a kérdések, hogy "Miért vannak Ahsokának látomásai?", "Hogyan élte túl Aurra a zuhanást?", tehát lehet mondani, hogy az Assasin alapvetően egy igen csak várt rész volt, számomra legalább is mindenképpen. Érdekes, mert pont az előbb említett kérdések megválaszolásában volt számomra kissé csalódás ez a mostani rész, egyszerűen nincsen rendesen megmagyarázva, hogy Ahsoka miért lát rémeket, ezt letudják annyival, hogy ez azért van mert elkezdte érezni az erő hatalmát. Mondhat bárki bármit, de szerintem ez így önmagában nem valami nagy szám, és így már az is elveszíti a jelentőségét, hogy pont Aurra a merénylő. Csak kerek perec megmondják, hogy túlélte a zuhanást, illetve pont emiatt időnként vissza-visszautalgatnak a második évad záróepizódjára. Na mindegy, legalább azt elmondhatjuk, hogy Aurra - bár kétségtelenül volt már "utálnivalóbb" is- nem vett vissza a személyiségéből, ugyanolyan módon gonosz, azért pedig külön plusz pont, hogy Padmé-t, és Ahsoka-t is sikerült megsebesítenie. Így az epizód végén mégsem érzi azt a néző, hogy teljesen jelentéktelen volt a látomáson alapuló fenyegetés.
Azt is érdemes megemlíteni, hogy a rész elég sok történetbeli SW klisét használ, pl. hogy Ahsoka Yodával beszél az álmairól (pont mint Anakin a Sithek Bosszújában), vagy hogy Ahsoka azt hiszi hogy Padmé-t a hálószobájában kisérlik majd megölni (pont ahogy azt a Klónok Támadásában is próbálta Zam Wessell). Ezt most lehet pozitívumnak (visszakacsintás a filmekre), vagy épp negatívumnak (erdetiség hiánya) is venni, én pozitívumként tekintek rá, hiszen azért jó ha néha visszakacsintgatnak a filmekre, ettől függetlenül az viszont tény, hogy nem ártott még volna pár eredeti ötlet is a történetbe, mert ezek nélkül sajnos eléggé üres. A zenék ezúttal nem dolgoznak annyira a hangulat alá,
csupán egy olyan jelenet van, ahol kifejezetten nagy szerepe van a zenének, ez pedig véleményem szerint az epizód legjobbra sikerült jelenete. Természetesen arról a részről van szó, amikor Typho és Ahsoka Padmé szobája felé rohannak, miközben ő a roboton keresztül mondja a beszédét. Az volt az a jelenet, ami tényleg kifejezetten feszültre sikeredett, és nem csak a rész mércéjével mérve, hanem úgy egyébként is. És persze Ahsoka látomásai is kifejezetten jóra sikeredtek, látszik hogy a készítők nem akartak visszafogottak lenni, Ahsoka minden aggodalmát hitelesen belerakták ezekbe a képsorokba.
A helyszín, a látvány...jók voltak, Alderaan-t szépen megvalósították, bár maga a bolygó, mint helyszín szerepe eléggé háttérbe szorult, így senkinek ne legyenek komoly elvárásai, azt pedig pláne ne higyje, hogy a környezet kidolgozottsága eléri a Geonosis, vagy épp a Saleucami szintjét, a Feluciáét meg aztán pláne nem... de azért szép volt ez attól még. Coruscant pedig... semmi extra, olyan volt mint mindig, semmivel nem nyújtott többet mint bármelyik másik részben.
Ami viszont tetszett, hogy kicsit tovább "építették" Ahsoka és Padmé kapcsolatát, nem érezni azt hogy a köztük lezajlott beszélgetések feleslegesek lettek volna. Ahsoka-t én továbbra sem tartom élvonalbeli szereplőnek, de tény, hogy már nem annyira idegesítő kis szájas, mint mondjuk az első évad kezdeti részeiben.
Sok szempontból csalódás ez a rész, az eleje szerintem kifejezetten unalmas, de a végére már azt mondja az ember, hogy "azért sikerült ebből kihozni valamit". Ez a valami pedig egy egész jól felépített, bár szerintem kissé ötletszegény sztori. Vannak jobb, és rosszabb pillanatai az Assasin-nak. És pont ezek a jobb pillanatok azok, ami miatt nem mondom azt erre a részre, hogy közepes.

Szerintem: 71%
Szerintetek: 82%

 


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr872523999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zilllosarkany 2010.12.18. 16:39:16

hát..nem tom mit mondjak
ahogy le is van írva sokat vártam ettől a résztől
és ahogy nincs leírva sokat nem kaptam meg az elvárásaim közül
pl: pörgősség, nagy izgalom, stb.
úgy összességében nem volt olyan rossz rész, és egész jól meg lett csinálva
ez szerintem 70%- ot érdemel

Cody1991 2010.12.18. 16:56:13

"unalmas"??? "ötlethiányos sztori"???
Asszem jobb, ha nem írok erre semmit, mert sokaknak nem tetszene....:SSSS

...a rész amúgy az eddigi kedvencem: 100%!

Ruppi a medve 2010.12.18. 20:13:18

78 %

Hibák (szerintem)
-kicsit unalmas volt ez a menekült-válság, pontosabban egy bevándorlós, tüntetős résznek jobban örültem volna
-nem tetszik az se, hogy már megint egy bűnöző aki zsigerből utálja Padmét ( tök ugyanaz mint Gunray)

A többi dolog jó volt .

ffixer örülök, hogy újra aktív vagy mint a paksi atomerőmű :D

danityu 2010.12.18. 21:26:17

Még a rész megnézése előtt azt reméltem, hogy jó lesz. Aztán kicsit csalódnom kellett...Több akciót vártam.
75%

Ravasztigris 2010.12.19. 13:17:12

Nekem NAGYON tetszett, hogy zeneileg kétszer is visszanyúltak a filmekhez: Amikor Ahsoka meglátogatja Yodát felcsendül az öreg mester témája, illetve amikor megérkeznek Aldeeranra Leia hercegnő témáját lehet hallani. Amúgy maga a bolygó is gyönyörű, szerintem teljesen hozza a "Sithek bosszúja" végi képet. A sztori korrekt, lehetett volna több is, és tényleg lehetett volna hosszabb, körültekintőbb "Ahsoka álmai"-szál. Értékelésem: 80%, de ebben sokat nyomtak a zenék is.

Cody1991 2010.12.19. 13:57:03

@Ravasztigris: ha nálad a NAGYON tetszett 80%, akkor mi a 100%? xDD

Ravasztigris 2010.12.19. 14:09:26

@Cody1991: A filmek. Főleg a "Birodalom visszavág"

Xefim 2010.12.19. 14:21:49

nem volt rossz, de lehetett volna jobb is. klassz volt aurrat újra akcióban látni, jó volt az alapsztori is. ami nem tetszett, hogy alderaanból ilyen keveset mutattak, ha már ott vannak igazán mutathattak volna többet is... a másik meg hogy ziro bérelte fel aurrat... :S valami jobbat is kitalálhattak volna, ez így tényleg ugyan olyan mint gunray. meg nekem hiányoznak ilyen apróságok is, minthogy ahsoka ugyan abban a ruhában alszik, padmenak nincsenek szolgálólányai és miért vett igénybe kb másfél napot az út coruscantról alderaanra, amikor a két bolygó azért elég közel van egymáshoz. meg nem is hipersebességgel mentek. nem értem...
na mindegy, összességében 73%ot adok, mert a hangulata azért jó volt

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.12.19. 15:14:17

Bejegyezve az újabb kettő is ;)

DarkTerritory 2010.12.19. 15:36:46

amm vki nem tudja hány éved lessz a clonewarsból? ez az utolsó?

Cody1991 2010.12.19. 15:46:08

@DarkTerritory: mivel kb 100 rész lesz, ezért elvileg 5 évad

WolfCub 2010.12.19. 19:46:12

75% - Az ellentmondások miatt... A végén Ziroval egy köztársasági fogdában találkozunk, ami azt sejteti velünk, hogy a Túszdráma című epizód előtt játszódik. 17:33-nál viszont Aurra azt állítja, hogy Hondo kiszabadította őt a roncsból, ami viszont a máe hsodik évad utolsó része után lehetett valamikor...Jó lenna az írók kiküszöbölnék az ilyen ellentmondásokat.

Nabopolasszar 2010.12.20. 09:53:57

@Nihilus: Nincs itt semmi ellentmondás de ha eddig nem tűnt volna fel folyamatosan ugrálunk az időben

DarkTerritory 2010.12.20. 23:51:58

@Nabopolasszar: nos igen de én erölnék neki ha nem össze vissza ugrálnánk hanem sorban haladna a szotri de egyik pillanatban az 1. évad elött vagyunk kövi részbe meg a csillagos égbe -.-''' ez az egyetlen hibája ennek a "sorozatnak"

barkó 2010.12.21. 15:02:36

@DarkTerritory: A sorozat egyetlen nagy hibája azon kívül, hogy teljesen ellaposodott a sztori, nincsenek új ötletek, és ezért töménytelen mennyiségű akcióval pótolják. Ebben az évadban eddig inkább a politika volt főszerepben, de ez is csak egy szabvány szerint!

WolfCub 2010.12.21. 16:46:07

Remélem, hogy az eddigi korszak január 7-ével végleg lezárul.

kav12 2010.12.23. 10:57:05

Előre megjósolom...
lezárul az eddigi korszak, de SOKKAL, de SOKKAL többet várunk attól a résztől, több, mint egy hónapos szünet után... és nem tudják annyira jóvá tenni a trilógia első részét, hogy szinte 100% legyen...
de ez egy jóslat :Đ

Gree parancsnok 2010.12.23. 14:34:52

85 %
jó volt alderan, aurras. ennyi.

Pollak 2011.01.08. 15:56:39

nem rossz rész szerintem
85%
süti beállítások módosítása