3. évad 7. rész: Assasin sztori leírás

ffixer

Jókora késéssel ugyan, de bepótoltam a 3. évad 7. részét, az Assasin-t. Tehát bőven itt van az ideje, hogy bemutassam a sztoriját, illetve a későbbiekben majd még egy részértékelés is várható lesz, hogy a feliratos letöltőlinket már csak ne is említsem.
Háborús időkben nincs pihenés, nincs megállás, mindig mindenkinek akad valami tennivaló, és ez alól nem kivétel Anakin Skywalker, és a padawanja Ahsoka Tano sem. Most azonban visszatérhetnek Coruscant-ra, ám éppen csak annyi időre, hogy a tanács megdícsérje őket az elvégzett feladataikért, és kiosszon nekik egy újat. Legalább is Anakan-nak.
Ugyan is Ahsoka - amíg mestere a Balith-ra utazik, hogy leállítsa az ott dúló polgárháborút- itt marad a Coruscant-on, és folytatja tovább a tanulmányait, illetve megadja a teljes jelentést a tanácsnak a legutóbbi feladatának részleteiről - lásd: Lethal Trackdown-.
A Coruscant-on töltött első éjszakáján Ahsoka álmában egy különös, zavaros látomást lát. Ebben a látomásban találkozik Aurra-val, aki elkezdi őt folytogatni, majd azt mondja, hogy: "Meg fog halni és te semmit sem tehetsz ez ellen."
Ahsoka megérzi, hogy Aurra még életben van, és meg akar ölni valakit, aki közel áll hozzá. Látomásával kapcsolatban fel is keresi Yoda mestert, aki elmondja neki, hogy ezek az előérzetek valóban üzenhetnek valamit, és figyelmezteti is Ahsoka-t arra, hogy nem szabad alábecsülni ezeket a látomásokat. Azt tanácsolja a padawan-nak, hogy meditáljon, hogy tisztábban lássa ezeket a látomásokat, és akkor többet is megtudhat.
A látomások nem szűnnek meg később sem, Ahsoka pedig tényleg egyre részletesebben látja őket. Következő látomásai már valós helyszínen játszódnak, Ahsoka lát egy rejtélyes alakot, aki felbéreli Aurra-t, később azt is látja hogy a fejvadásznő egy szellőzőnyílásból készül végrehajtani a merényletét, az áldozat pedig nem más, mint Padmé.
A padawan felkeresi a szenátort, és beszámol neki is a látomásairól. Megtudja, hogy Padmé épp készül elhagyni a bolygót, hogy az Alderaan-on megvitathassa a háborús menekültek sorsát. Padmé - bár hisz Ahsokanak- elutasítja Ahsoka ajánlatát, hogy inkább ne menjen oda. Azt mondja tisztában van a veszéllyel, de a beszédet ő hívta össze és túl nagy jelentősségű ez ahhoz, hogy lemondja.
Végül aztán - pár perccel az indulás előtt- Ahsoka felkeresi Padmé hajóját, és megkéri hogy hadd tartson vele az Alderaan-ra. A szenátornő beleegyezik.
A hajón Ahsoka ismét lát egy újabb víziót, ezúttal már azt is látja, hogy Aurra küldetése sikerrel járt, és lelőtte Padmé-t. A látomás hatására Ahsoka gyorsan felkeresi a szenátornő hálószobáját, és beront oda, mert úgy hiszi, hogy Aurra is ott van már.
A szobában azonban - Padmé-n kívül nincs senki-, így Ahsoka riasztása téves volt.
A hajó mindenféle merénylet nélkül, rendesen megérkezik az Alderaan-ra, ahol Bail Organa szenátor már várja őket.
A szenátorok (Padmé, Mon Mothma, Organa) elmennek tanácskozni a jövendő vitával kapcsolatban, Amidala testőrsége, és Ahsoka pedig a szomszéd szobában várakoznak. Ahsoka - Yoda tanácsának eleget téve- úgy dönt, hogy meditálással tölti az idejét. Természetesen ismét víziója támad, ami még az eddigieknél is tisztább. Itt már lát egy termet, egy termet ahol Padmé beszédet tart. Miután elmondja azt, a közönség megtapsolja, és ekkor érkezik a lövés, ami végez Padmé-val.
Ennek hatására Ahsoka megszakítja a szenátorok tanácsát, mondván Padmé-val négyszemközt akar beszélni. Illetve mégsem teljesen négyszemközt történik az eszmecsere, mert Typho kapitány is ott van velük, és - amikor Ahsoka beszámol a látomásáról- elvezeti a lányt abba a szobába, ahol majd Padmé beszédet fog tartani. Ahsoka nyugtázza, hogy ugyanezt a helyszínt látta álmába, így aztán tényleg félő, hogy Aurra le fog "csapni". Azt azonban még mindig nem tudni, hogy pontosan honnan.
A legtöbb, amit tehetnek, az az hogy megtesznek minden szükséges óvintézkedést, hogy megakadályozzák Aurra bejutását. Ebbe pedig Ahsoka-nak is bele kell törődnie.
Később Ahsoka elmondja Padmé-nak, hogy az eddigi események hatására már teljesen összezavarodott, nem tudja hogy a látomásainak, vagy az eddigi tapasztalatainak higyjen.
Mindenesetre később azért igen csak figyel, miközben Padmé belekezd a beszédébe.
Ahsoka koncentrál, és vár. Amikor Aurra becélozza a beszédébe nemrég belekezdő Padmé-t, Ahsoka megérzi a jelenlétét.
Aurra puskájának a célkeresztje befogja Padmé fejét, a fejvadásznő már épp lőni készül, amikor megjelenik Ahsoka, és az erő segítségével ellöki őt. Azonban a lövés leadására még marad elég ideje, viszont Ahsoka-nak hála az nem Padmé fejét, hanem csak a vállát találja el.
Aurra átvált a két kispisztolyára, és elkezd vele Ahsoka-ra tüzelni, a padawan azonban hárítja a lövéseket. Így hát aztán Aurra-nak nem marad más választása, menekülőre fogja. Ebben viszont sikerrel jár, ugyanis egy folyosó-kereszteződésnél felugrik egy emeletet, mindezt úgy hogy plafonon van egy rés. Ezt azonban Ahsoka - aki késve érkezik oda- nem veszi észre, és azt hiszi hogy a fejvadásznő a kereszteződésben tűnt el.
Később Ahsoka megtudja az orvosdroidtól - aki Padmé-t gyógyította-, hogy a lövés nem volt vészes, csak a szenátornő húsáig hatolt. Ezután találkozik is Padmé-val és Organa-val, akiknek beszámol arról, hogy tényleg Aurra volt a gyilkos.
Sem Ahsoka, sem pedig Organa nem akarja, hogy Padmé újra megtartsa a beszédét, túl kockázatos lenne, hiszen Aurra még visszatérhet, az viszont koránt sem biztos, hogy a szenátornő ismét megúszná egy könnyebb sérüléssel. A beszéd megtartása mégis létfontosságú Padmé számára, s végül Ahsoka talál ki egy olyan ötletet amivel megvalósítható a beszéd úgy, hogy a szenátornőnek nem kell a merénylőtől tartani.
Az ötlet lényege annyi, hogy egy droidot beöltöztetnek egy (csuklyás) köpenybe, és a droid hangszórójából kihallatszik Padmé beszéde, amit ő a saját szobájában mond.
Ahsoka ismét feszülten figyel, hogy hol fog - ismét felbukkanni- Aurra.
Azonban úgy tűnik, hogy a fejvadásznő rájött a trükkre, mert Ahsoka-nak gyanús lesz, hogy nem érzi a fejvadásznő jelenlétét a teremben. Typho-val úgy döntenek, hogy felkeresik Padmé szobáját, hátha Aurra rájött, hogy a szenátornő valójában ott tartózkodik. Nem is tévednek, Aurra már ott van van Padmé szobájának a szellőzőnyílásában, és épp akkor nyomja le a ravaszt, amikor Ahsoka beront a szobába, és még éppen jókor hárítja a fejvadásznő lövését. Ezután gyorsan - az erő segítségéve- kihúzza Aurra-t a rejtekéből.
Aurra kilövi a szoba ajtajának a paneljét, így az ajtó becsukódik, megakadályozva Typho-t, és a testőrséget abban, hogy bejussanak a szobába.
A fejvadásznő elárulja Ahsoka-nak, hogy Hondo szedte ki őt a Slave 1 roncsaiból, így aztán túlélte az esetet. Ami pedig a mostani küldetését illeti, a megbízója csak azért bérelte őt fel erre a merényletre, mert csak - minden féle politikai célzat nélkül- bosszút akar állni Padmé-n. Többet azonban nem fecseg, helyette egy valóságos lézerzáport áraszt Ahsoka-ra, aki győzi azt hárítani. Végül aztán az egyik lövedék el is találja a karját, így képtelen tovább védekezni. Ekkor hirtelen - mondhatni teljesen váratlanul- Padmé előkap egy kábító pisztolyt és lelövi vele Aurra-t. Padmé testőreinek pont ekkorra sikerül szétfeszíteniük az ajtót.
A sebesült Ahsoka és a sebesült Padmé az elfogott Aurra-val együtt érkeznek vissza Coruscant-ra, ahol Yoda mester, és a Balithról frissen hazatérő Anakin fogadja őket.
Tehát elfogták Aurra-t, azt azonban még mindig nem tudják ki állhat az egész mögött. Yoda azt mondja Ahsoka-nak, hogy koncentráljon, és meg fogja tudni.
Ahsoka tesz is egy próbát ott helyben. Lila, kövér alakokat lát, és furcsa kacajokat hall, nem igazán tud mit kezdeni a jelenséggel, de azért beszámol róla a többieknek.
Padmé összerakja az információkat azzal, amit Aurra mondott neki, tehát egy nagy lila alak aki azért bérelte fel Aurra-t a merényletre, mert csupán bosszút akart állni Padmé-n.
Padmé Ziro-ra gyanakszik, hiszen rá mindez stimmel (ha még emlékszik valaki esetleg a mozifilmben történtekre).
Fel is keresik a hutt-ot a cellájában (ne feledjük, időrendben ez a rész még a Ziro kiszabadítását bemutató Hostage Crisis előtt játszódik), akiből kiszedik, hogy tényleg ő volt a felbérlő. Ezzel tehát a hutt elintézett magának egy kis fogság-hosszabbítást.

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr162523555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása