3. évad 12. rész: Nightsisters - sztori leírás

ffixer

(Remélem tetszett ez a kis bevezető-felirat, szóval akkor - ahogy igértem- folytassuk a sztorit!) A tömeges űrcsatában Asajj Ventress néhány tri-vadász segítségével lecsap az egyik köztársasági cirkálóra.
Sidious nagyúr érzi, hogy Dooku orgyilkosa sokat erősödött az elmúlt időben, talán többet is a kelleténél. Úgy érzi Ventress fenyegetés lehet a számára a jövőben, ezért intéz egy holo-hívást Dooku-hoz, aki a Serenno-i birtokán tartózkodik.
A sith nagyúr beszámol Tyranus-nak az aggodalmairól, a gróf megrökönyödésére azt feltételezi, hogy ő és Ventress esetleg át akarják venni az ő hatalmát. Természetesen Dooku elmondja, hogy esze ágában sincs, hogy ilyen tervet hajtson végre, ám mikor Sidious azt mondja, hogy rendben, akkor végezz vele!, mégis elkezd habozni, de végül aztán - mestere tiszteletének jeléül- elfogadja a parancsot.
Az űrcsatában Anakin és Obi-Wan is feltűnik, s amikor Ventress elkezdi őket üldözni, ketté válnak. Anakint az orgyilkosnő segédcsapata (az a néhány tri-vadász), míg Obi-Want maga Ventress kezdi el üldözni. 
Míg Anakin ügyes manővereinek köszönhetően elintézi a droidvadászokat (pontosabban az egyik vadászegységet szétlöveti a másikkal), addig a mestere találatot kap Ventress hajójától.
Segítséget is kér egykori padawanjától, aki berepül Ventress háta mögé, és elkezdi lőni az orgyilkosnő cirkálóját és nem is marad el a találat.
A sérült Obi-Wan, és az őt követő - szintén sérült- Ventress berepülnek egy szepi zászlóshajó hangárjába, Anakin is utánuk megy. Kiszabadítja a lángoló hajójába szorult mesterét, és mindketten felkészülnek a Ventress elleni harcra.
Az orgyilkosnő a hajójában felhívja a mesterét - gyk: Dookut-, hogy segítségre van szüksége. Az öreg viszont beszámol neki arról, hogy nem segít, mi több a nő utánpótlás-csapatait is visszavonta. Azt hazudja neki, hogy az ő baklövése miatt többé nem lesz a mestere, most pedig a sorsára hagyja, hogy had öljék meg a jedik.
Ventress igen csak feldühödik, ebben a dühében rá is támad a két jedire.
Dooku megparancsolja az űrcsatában jelenlévő TX-20as droidnak, hogy kezdjenek el tüzelni a saját parancsnoki hajójukra. Így két legyet üt egycsapásra, teljesíti Dooku parancsát - mégha ennek ő személyesen nem is örül annyira-, és még a két jedit - akik ugye szintént a hajón vannak- is elpusztíthatja.
Így, miközben ők hárman fénykard-párbajoznak, a hajó tűz alá kerül, egyre jobban elkezd billegni, és egyre nagyobb sérüléseket szerez.
Úgy tűnik, hogy végül a párbajban a két jedi kerekedik felül - közös erővel sikerül lefegyverezniük Ventress-t-, ám ekkor hirtelen becsapódik egy droid vadász a hangárba, ami elől Kenobiék kénytelenek arrébb vetődni.
A hajó egyre rosszabb helyzetben van, ezért Obi-Wanék el is hagyják azt, amíg még nem késő. Nem sokkal utánuk a kudarcot vallott Ventress is kirepül a nem sokkal később felrobbanó parancsnoki hajóból, de a sérült hajójával már nem jut messzire.
A TX-20as jelenti Dooku-nak, hogy megsemmisítették a hajót, Dooku pedig jelenti a mesterének, hogy elvégezte a parancsot.
A csata után megjelenik néhány csempész a szíhelyen, ők megtalálják, és a hajójukba emelik a sérült cirkálót, benne Ventress-sel.
Az egyik csempész ad neki egy injekciót, amitől felébred az ájult állapotából. Megkéri a csempészeket, hogy vigyék el őt a Dathomir-ra, ám amikor ők nem engedelmeskednek, megfojtja az egész bagázst. Ezután beül a csempész-hajó pilótafülkéjébe, és elröpül a már említett bolygóra.
Miután sikeresen landol a piros ködben úszó dzsungel-bolygón, tántorogva kiszáll, és meglát egy szentélyt. Hamarosan éjnővérek jelennek meg a háta mögött, mindegyikük valamilyen fegyvert tart a kezében. A boszorkák már épp arra készülnek, hogy megöljék az orgyilkosnőt, ám hirtelen megjelenik az ő vezetőjük, Talzin, aki Ventress anyja, és elmondja a többieknek, hogy ő közülük való.
Ventress az anyja karjaiba "ájul", mivel még mindig elég rossz bőrbe van. Az éjnővérek beviszik őt a faluba, és Talzin vezetésével egy szertartást végeznek vele, az élet vizének segítségével. A szertartás során, Talzin elmeséli Ventress múltját.
Mint kiderül, Ventress az éjnővérek között nevelkedett ám nekik még csecsemőkorában el kellett adniuk őt, annak érdekében, hogy megvédjék a klánjukat. A kis Ventress-nek volt egy gazdája, akinél nevelkedett, ám őt valamilyen forradalom/lázadás során lelőtték. Ekkor találkozott Ventress egy ott harcoló jedivel, aki felfedezte a kislányban az Erőt. Később elkezdte kiképezni őt, Ventress tehát jedinek tanult, ekkor még zöld fénykardja volt.
Később egy bevetés során a mesterét is megölték, ezután Ventress-ben szétáradt a harag, és dühének engedelmeskedve kegyetlenül lemészárolta a mestere gyilkosait. Valószínűleg ez sodorhatta őt a sötét oldalra ugyanis később már Dooku fogadta fel őt, a legközelebbi képben pedig Ventress azt látja, amikor a gróf azt mondja "Többé nem vagy a tanítványom".
A szertartás után Ventress erőre kap, a bosszú érzése marad meg benne, az, hogy bosszút kell állnia egykori mesterén.
Az anyja megígéri, hogy segíteni fog neki, lánya mellé is rendeli a klán két legkiválóbb harcosát, Karis-t és Nah'leet-et.
Összeállít hármuknak egy kotyvalékot is, ennek az a lényege, hogyha egy éjnővér belép a folyadék füstölgő részébe, akkor árnnyá alakul, tehát a legtöbb lény számára láthatatlanná válik. Valószínűleg Dooku sem kivétel ezalól, de azért Taris még ad egy méregtűt is Ventress-nek (amivel gyengítik a gróf megérzéseit, és a látását), illetve mindhárman kapnak egy-egy fénykardot is, hisz' sokkal előnyösebb ha Dooku azt hiszi, jedik támadták meg. Így tehát továbbra is abban a hitben maradhat, hogy tanítványa már halott.
Dooku éppen alszik, amikor Serenno-i birtokára belopózik a három éjnővér.
Odalopóznak az ágyához, Ventress a gróf nyakába röpíti a tűt. Dooku abban a pillanatban felpattan, bekapcsolja a fénykardját, és kiszedi a tűt a nyakából.
A három árny megtámadja őt, a gróf szavaiból ki is derül, hogy a fénykardok hangjából azt sejti, hogy a támadói jedik. Láthatatlanság, és méreg tű ide vagy oda, Dooku még látás nélkül is elég jól képes ahhoz megérezni a támadói, és a fénykardok jelenlétét, hogy kitérjen, és hárítsa a csapásokat.
A párbaj helyszíne fokozatosan a palota főterébe tolódik, addigra sikerül az árnyaknak lefegyverezniük a grófot. Ám még mielőtt egykori tanítványa végérvényesen lecsaphatna rá, ő elereszti az erejét, és villámokat küld mindhárom éjnővérbe, akik az erő hatására kirepülnek a helyiség gigantikus ablakán.
Ventressék túlélik az összecsapást, de belátják, hogy jelenleg képtelenek legyőzni a grófot, ezért visszavonulnak a Dathomir-ra.
Ventress anyja azt mondja a lányának, hogy nem volt a fáradozása hiába való, hiszen az elsült merénylet hatására Dooku már nem érzi magát biztonságban, és keresni fog majd valakit a régi orgyilkosa helyére, hogy megvédhesse magát. Talzin ezt lehetőségként fogja fel.
Felhívja Dooku-t, elmondja hogy tudja, hogy meghalt az orgyilkosa. Dooku először csodálkozik, hogy honnan tudhat Talzin erről, de az éjnővérek anyja csupán a mágiájára, és a látomásaira fogja ezt, s úgytűnik Dooku ezt el is hiszi.
Tesz egy ajánlatot a grófnak, azt mondja tudna adni egy új orgyilkost számára.
Dooku azt mondja, hogy még megfontolja az ajánlatot. A bosszú következő lehetősége készen áll...

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr852570423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2011.01.08. 21:59:45

Talzin nem CSAK Ventress anyja, sőt, szerintem nem is Ventress anyja (a látomásban az anyjától veszi el a gyereket), csak olyan, mint pl Satine a Mandalore-on, de csak annyira, hogy ő a vezetőjük. Mivel Savage éjtestvér, egy másik klán, ezért ott meg biztos valami Father van. :)

zilllosarkany 2011.01.09. 11:49:02

végül is szerintem lehet az anyja, mert baba korában is volt egy ilyen klán vezető s az amikor meghalt, akk Talzin, azaz ventress anyja lett a klánvezető

amúgy a régi grendy tartakowski féle star wars sorozatban is volt Ventressről szó
hát az a sorozat ehhez képest nagyon szar, nem tom ki ismeri

Butterbean 2011.01.09. 13:17:05

@zilllosarkany:

Szerintem annyira nem rossz sorozat, ha azt leszámítjuk hogy a klónok kb úgy beszélnek mintha droidok lennének

zilllosarkany 2011.01.09. 13:31:26

mivel ez régi sorozat, régebben kicsi voltam, nekem is tetszett
de mióta ez a sorozat megy egyértelmű melyik ajobb

Dwahi 2011.01.10. 15:07:24

én azért nem csalódtam hogy nem jelenik meg Savage, annyira nem jön be a srác... ez szerintem nagyon jó rész lett, most kicsit megkedveltem Ventresst, bejön ez az assassin style

zilllosarkany 2011.01.10. 18:05:35

@Dwahi: Nem jön be? Nem jön be?
Hát nem láttad a triológia trailer- ét, nem láttad hogyan kaszabolja a klónokat, droidokat? Egy perc alatt elintézett egy jedit és valszeg egy padawant is!!!
És ott van Katunkoo, meg a testőrei is!!! Már nagyon várom a Monster című folytatást!!!
Amúgy a többiben teljesen igazad van, én is megkedveltem Ventresst, sőt, még talán sajnálom is!!!
Szal eddig is rohadt jóvolt ez a rész, no de a folytatás...na mindegy erről majd szombaton!!!

Ruppi a medve 2011.01.10. 18:18:29

@zilllosarkany: Nekem se jön be teljesen Oppress.
Fasza a srác meg minden, de akkor is :D:D
Nekem jobban tetszene egy Dooku féle sötét tanonc( értsd elegánsan vív, tiszteli az ellenfeleit.)

Várjuk már a szombatot :D
Fura, hogy hetente jön az új rész :D

Dwahi 2011.01.11. 21:46:39

vagy egy Dooku féle, vagy olyasmi mint Starkiller (TFU)
oké hogy ránéz valakire és megöli de szerintem semmi stílus nincs benne, csak agyatlan hentelés... én legalábbis így látom
süti beállítások módosítása