3.évad 13. rész: Monster - sztori leírás

ffixer

Ventressék múltkori, félresikerült merényletét Dooku egy jedi támadásnak vélte, ezt kihasználva Talzin anya kitalálta, hogy szereznek neki egy új bérgyilkost a gróf által halottnak hitt Ventress helyett, aki majd kijátssza a tanítványát eláruló sith-et. Dooku elfogadja az ajánlatot, és elutazik a Dathomir-ra, hogy találkozzon Talzin anyával.

Kap is egy ajánlatot a boszorkánytól, mondván az Éjnővérek tudnának szerezni egy Darth Maul kaliberű harcost a gróf számára, hisz a Dathomir másik felén az említett sith harcos fajtársai élnek. Dooku elfogadja az ajánlatot, a nővérek anyja pedig megígéri, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy új orgyilkost szerezzenek a grófnak.

Ventress lesz az, aki egy siklóval elutazik a bolygó másik felére, és kiválasztja a harcosok közül, hogy melyikből válhatna megfelelő orgyilkos.
Amikor megérkezik, sorba állíttatja a falu harcosait, és már ott helyben ki is szelektál párat, közülük egyet-egyet igen csak durva módon.
Miután befejezi a szelektálást, másmódon folytatja azt: Kihirdeti, hogy a jelenlevőknek három próbán kell átesniük, aki pedig túléli mindhármat, az lesz a "szerencsés", akit Ventress magával visz az Éjnővérekhez.

Az első próba egy egyszerű mérkőzés. A kiválasztott harcosoknak egy fáklyákkal teletűzdelt csatatéren kell megküzdeniük az egykori Dooku-növendékkel.
Sorról-sorra mindenki rátámad a nőre, de senkinek sem sikerül őt legyőzni. Ráadásul csak négyen maradnak harcképesek, ők vesznek részt a következő próbán.

A második próbában is Ventressel kell megküzdeni, de itt már nem csak ez jelent kihívást, hanem az is, hogy mindezt sötétben kell megtenni.
A harcosok csak a hallásukban, és a fürgeségükben bízhatnak. Kettőnek négyük közül ez túl nagy kihívást jelent, Ventress a sötétből lecsap rájuk. Már csak Savage, és a testvére maradnak harcképesek. Feléjük is közeledik a nő, már készül lecsapni, de Savage még időben kapcsol, és félrerántja a testvérét, és ő maga is kitér a csapás elől.
Ezzel kiálták a második próbát.

A változtatás az utolsó próbában "csak" annyi, hogy a földből különböző tornyok nőnek ki, és süllyednek le, ezzel nehezítve a tájékozódást. A két harcos együtt marad, mivel belátják, hogy csak így van esélyük a túlélésre.
Végül aztán a körülmények miatt mégis ketté szakad a két testvér, ugyanis a másik (Feral) tesó leesik az egyik magasba emelkedett toronyról.
Ezután belebotlik Ventress-be, aki legyőzi őt. Pontosabban miután elveri, és az erővel nekivágja az egyik kiálló toronynak, elkezdi folytogatni.
Ekkor megjelenik Savage aki rátámad Ventress-re, aki elengedi Feral-t, majd tovább küzd az egyetlen harcképes jelölttel.
A puszta kézzel vívott párbaj aránylag sokáig tart, hisz mindkét fél nagyon fürge, és nagyon erős. Mégis egy jobb pillanatában Ventressnek sikerül felül kerekednie, és legyőzi Savage-ot, aki megadásképpen felajánlja az életét a nőnek.

Így tehát Savage lesz a kiválasztott, ugyanis ő élte túl a legtovább a próbákat. Ventress magával viszi őt az Éjnővérekhez. Ott elvégeznek rajta egy szerartást. A boszorkányok mágiája még több erővel tölti el a harcost, az elméjét pedig megszállja a sötétség és a düh. Az Éjnővérek úgy tesztelik az átváltozás hatását, hogy rögtön a szertartás után a megváltozott Savage elé vetik a testvérét, Feralt, és arra kérik, ölje meg őt.
A dühtől elvakult, mágiával "átalakított" Savage ezt meg is teszi, a saját kezével fojtja meg azt akit nemrég még az élete árán védelmezett.

Így tehát az Éjnővérek megtalálták a számításukat, el is viszik Savage-ot a Serenno-ra, hogy átadják a hátsó szándékokról mit sem sejtő Dooku-nak.
A gróf le akarja tesztelni az újdonsült orgyilkosa erejét, ezért rábíz egy feladatot.
Tudatja vele, hogy a Devaron felszínén jelenleg heves harc dúl a köztársasági és a szakadár erők között. Utóbbiak azon vannak, hogy elfoglaljanak egy előörsként szolgáló templomot az ellenféltől. Savage-nek pedig segítenie kell őket ebben.

A kérés után az újdonsült tanítvány nem is habozik sokat, elutazik a Devaron-ra, és leszáll a csatatér kellős közepére. A - Talzin anyától kapott- pengéjének nem jelentenek gondot a klónok, de még a jelenlevő két jedit (egy mester és egy padawan) is elintézi. Ezután a szakadár erőknek már nem esik nehezére az előörs elfoglalása.

Ezután - mestere parancsára- visszatér a Serenno-ra, ahol Dooku elmondja neki, hogy a jövőben meg fogja majd tanítani a sötét oldal használatára, olyannyira hogy a jövőben majd akkor erőre tehetnek szert, hogy ketten együtt még akár Sidious felé is kerekedhetnek majd...

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr622587866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2011.01.16. 14:57:00

Emlékeztetőleg: Ez csak a sztori leírás, ide NE írjon SENKI százalékos értékelést!

kav12 2011.01.16. 19:08:43

Lehet, hogy bunkónak tűnök, hogy mindenbe beleszólok, de nem Sorenno, hanem Serenno :) (azért írok, mert már másodszorra téveszted el, mivel az előző részben is ezt írtad:))

zilllosarkany 2011.01.16. 20:08:52

mikorra várható a Vélemény???
mert már értékelnék egy jót :D

@kav12: am sztem ha nem vagyunk szigorúak akk minden eddigi évadban volt egy jó kis triológia:
-1.évad:Ryloth triológia
-2.évad:Mandalore triológia
-3.évad:Savage Opress triológia

ha így vesszük akk minden évadnan van egy trio

kav12 2011.01.16. 21:30:50

@zilllosarkany: meg az első évad Gunray-trilógia, bár annak csak a befejező része :Đ

zilllosarkany 2011.01.17. 14:52:58

Halsey és Knox karaktere jól meg lett csinálva(jedi, padawan) s tetszettek az RBF klónok
az viszont idegesített hogy a csata nagyon rövid volt:1 perc alatt lezavarták :(
Savage a kedvenc karakterem lett, jól feltuningolták az Éjnővérek!!!

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2011.01.17. 15:22:40

@kav12: Tessék, átirtam Serenno-ra itt is, meg ott is :) Részértékelést szerintem megint SuperGalaxys-tól várhattok majd :)

Windu 2011.01.18. 23:27:34

Miben segített Dooku Talzinnak évekkel ezelőtt amit a rész elején beszélnek? Tudja valaki? Azon felül az Éjnővérek nem a Jedik ellenségei? Miért nem állnak vagyis álltak korábban Dooku mellé? És hol vannak a Rancorok? Kár hogy nem kerültek bele egyik részbe se. A Zabrakok gyakorlatilag szolga nép a Dathomiren vagy milyen pozíciót foglalnak el?
süti beállítások módosítása