3. évad 14. rész: Witches of the Mist - sztori leírás

ffixer

Savage Opress devaroni mészárlása bizony-bizony nem marad következmények nélkül. A Delta-osztag (Republic Commando, Fixer, Boss... ismerős?) tagjai hazaszállítják a két halott jedit. A jedi-templomban vizsgálatoknak akarják alávetni őket, hogy többet megtudjanak erről az új, titokzatos veszélyforrásról.

Később egy biztonsági felvétel is akad a jedi tanács kezébe. Az itt látott Savage-t Obi-Wan először hitetlenkedve összekeveri Darth Maul-lal, akivel ugyebár ő maga végzett személyesen, tizenkevés évvel ezelőtt.

Yoda természetesen felvilágosítja, hogy ez csak kettéhasadt sith harcos fajtársa, aki a legtöbb Zabrak-kal ellentétben, és Maul-hoz hasonlóan nem az Iridonia-ról, hanem a Dathomir-ról származik. Ezért aztán az aggastyán mester oda küldi Obi-Wan-t, és annak egykori tanítványát, állandósult társát: Anakint.

Eközben a Serenno-n Dooku az új tanítványát képezi. A gróf látja a Savage-ban lakozó erőt, mégis olyan kemény feladatok elé állítja, amit Opress lehetetlennek vél. Ezzel Dooku-nak az a célja, hogy magára haragítsa orgyilkosát, aki ebből a haragból meríthet erőt a parancsok elvégzésére. Mindig, amikor tanítványa kudarcot vall - legyen az fénykard, vagy épp erőpróba-, villámokat szór felé, hogy feldühítse.

Később, mikor már látja, hogy orgyilkosa képes erőt meríteni saját dühéből, a kiképzés első szakaszát befejezettnek nyílvánítja. Így egy új küldetéssel bízza meg Opress-t. A parancs rendkívül egyszerű: Az új tanoncnak Toydaria-ra kell utaznia, és a bolygó királyát, Katunko-t el kell fognia, és élve elhoznia Dooku lábai elé. Természetesen mindenkivel végeznie kell, aki az útjába áll, fontos hogy ne maradjanak szemtanúk.

Anakin és Obi-Wan felkeresi a dathomiri zabrak férfiak faluját. A település kezdetben kihaltnak tűnik, ám a két jedinek hamarosan rá kell jönniük, hogy a harcosok csapdát állítottak nekik: felmásztak a házaik tetejére, persze hamarosan le is ugranak onnan, és nekirontanak a jedi-párosnak, akik kénytelenek védekezni.

A zabrakokkal hadakozó Anakin észreveszi a törzsfőnököt az egyik háztetőn. Fel is ugrik oda, és túszul ejti a törzsfőt, ezzel arra kényszeríti a harcosokat, hogy leálljanak a támadással, és odafigyeljenek arra, amit Anakin, és Obi-Wan mond.

Elmondják, hogy tudomást szereztek egy itteni harcosról, aki két jedijükkel is végzett. A választ megkapják: Egyedül Talzin anya tudhat a harcos hollétéről, mivel az egyik Éjnővér magával vitte őt. Így tehát megvan a küldetés következő célja: Irány a Dathomir másik fele, a boszorkák lakhelye.

A nővérek természetesen nem fogadják őket túl szívélyesen. Az őrök nyilakat szegeznek a jedikre, elveszik tőlük a fénykardjukat, és így kisérik be őket Talzin anya elé. A boszorkány némi vonakodás, és kételkedés után végül is annyit közöl a jedikkel, hogy a harcost Savage Opress-nek hívják, és - a varázsgömbjét fürkészve- azt is megtudja, hogy ő most éppen a Toydaria felé tart. Tehát nekik is arra kell venniük az irányt.

Miután a két jedi távozik, Talzin anya Ventress-nek is elmondja, hogy Savage a Toydaria felé tart. Ráadásul Dooku is ott lesz a közelben egy szeparatista hajón, így a boszorka úgy látja, itt az idő hogy találkozzon Savage-gal, és ketten együttes erővel legyőzzék a grófot. Az orgyilkosnő kezdetben kételkedik azt illetően, hogy Savage már elég kiképzett-e, de anyja emlékezteti, hogy talán soha többé nem kínálkozik majd ilyen kedvező alkalom, így Ventress is belátja: Most kell végrehajtania a bosszúját. Így tehát ő is elindul arra, amerre jelenleg Obi-Wanék is tartanak.

Savage-nak nem okoz gondot sem a toydariai király palotájába való bejutás, sem pedig a testőrség elintézése. Ezután már az egyedül maradt király lefegyverzése, és elfogása is könnyű feladatnak bizonyul. A harcos már indul is vissza a hajója felé, amikor szembe találja magát Obi-Wannal és Anakin-nal.

A párbaj során Katunkor kiszabadul Savage kezei közül, ezért aztán - hogy az ne szökhessen meg-, a tanonc kénytelen az erő segítségével megfojtani őt. A két jedire rálöki az egyik lebegő liftet, ennek köszönhetően nyer némi egér utat magának.

Ezalatt magával vonszolja a toydariai király hulláját, berakja azt a hajójába, és még mielőtt elhagyná a bolygót, a két jedi hajóját lelöki a platformról, hogy azok ne tudják követni. Ezek után beszáll a hajójába, és célba veszi a Toydaria felett lebegő szeparatista hajót, hogy Dooku-hoz vigye a munkája eredményét.

Miután a két jedi kikászálódik a lift alól, és kimegy a leszállópályára, szembesülniük kell azzal, hogy hajójukból csak egy nagy roncshalmaz maradt. Mást nem tehetnek, kölcsön kell venniük egy hajót a Toydariaiaktól, és azzal kell folytatniuk a Savage utáni hajtóvadászatukat.

Dooku nincs éppenséggel megelégedve újdonsült tanítványának a munkájával, amikor az a lábai elé dobja Katunko hulláját. Azzal érvvel, hogy világosan megmondta, neki élve van szüksége a királyra. Ezért aztán kiméletlen módon elkezd villámot szórni tanítványa felé, az pedig hiába kéri, hogy bocsásson meg neki.

Erre a jelenetre lép be a terembe Ventress, akit Dooku már a soullusi csata óta halottnak hitt. Elmondja Savage-nak, hogy megbocsát a baklövéséért, ha itt és most végez Ventress-sel. Dooku egykori orgyilkosnője azonban emlékezteti a harcost, hogy kinek is tartozik valójában hűséggel. Így tehát mindketten nekirontanak Dooku-nak.

Bár Ventress, és Savage is rendkívül vadul támad, Dooku mesteri módon tér ki, és hárítja a ráirányuló fénykardcsapásokat. Később kialakul egy olyan szituáció, hogy Ventress-nek sikerül feltartani a grófot, így Savage-nak lenne esélye Dooku-t legyőzni (Ventress folyamatosan mondja is neki, hogy "Végezz vele!"), azonban minden alkalommal, amikor Opress mestere felé ront, az villámokat szór rá. Így hiába a kedvező helyzet, ketten sem tudják legyőzni.

A folyamatos villám-sokk hatására Savage-ban elszabadul az állati harag, és egy erő-kitörés révén Ventress-t, és Dooku-t is elkezdi folytogatni, majd mindkettőjükre rátámad dühében. Ventress (erőlökéssel) és Dooku (villámszórással) elintézik a harcost egy időre.

A zűrzavart kihasználva a gróf lemenekül egy alsóbb szintre vezető lejárón, Ventress pedig megy utána, hogy beteljesíthesse a bosszúját. A kábult Savage ottmarad, ezért amikor a két jedi is megérkezik a hajó ezen termébe, már csak őt találják ott. Így elkezdnek harcolni Savage-gal, míg egy szinttel lejjebb Dooku, és egykori orgyilkosnője törnek egymás életére.

A "lenti" párbajban végül Dooku kerekedik felül, már éppen kivégezné egykori tanítványát, amikor annak egy ügyes csellel sikerül életben maradnia, viszont belátja, hogy ő itt már - főleg így Savage segítsége nélkül- nem tud nyerni, ezért bemenekül egy mentőkabinba, és kilöveti magát a Toydaria körüli űrbe. Ezután Dooku parancsot ad a rohamdroidjainak, hogy lőjék le az áruló Opress-t.

A szörnyeteggel harcoló Obi-Wan és Anakin is hamarosan rájön, hogy a droidok nem őket, hanem csak is kizárólag az ellenfelüket lövik. Ezért aztán rábízzák Savage-t arra a rengeteg droidra, aki egyre nehezebben hárítja a minden irányból felé zúduló lézer-záport. Végül aztán megint kitör belőle a harag, és egyetlen mozdulattal ellök mindent (legyen szó a harci droidokról, vagy épp a két jediről) maga körül. Ezután felszál a cirkálójára, és elmenekül a Dathomir-ra.

Ezután a harci droidok a két jedire kezdenek el tüzelni. Ők - mármint a jedik- persze mit sem tudnak Dooku ittlétéről - ahogy egyébként a gróf sem az övéjükről-, így aztán gyorsan beszállnak a toydariáról kölcsönvett hajójukba, és elhagyják a hajót.

A haragtól megzavarodott, rázástól és lövésektől legyengült zabrak harcos Talzin anyához megy, és elpanaszolja neki a bajait; Ventress elárulta, a jedik üldözik...ő pedig nem elég erős, hogy mindezt elintézze.

Talzin anya megnyugtatja, hogy azzá válhat, ha felkeresi egy halottnak hitt, ám valójában számüzetésben élő rokonát, aki jelenleg a peremvidéken tartózkodik. A boszorkány azt mondja neki, hogy tőle tanulhat, és így hatalmas erőre tehet szert. Egy talizmánt ad Savage-nak, ami majd iránytűül szolgál bátyja felkutatásához. Ezen felül csak annyit mond neki, hogy tudni fogja, hol találja meg őt.

Őt...akit Darth Maul-nak hívnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr62606726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dwahi 2011.01.23. 11:23:29

nem tudjuk hogy a bátyját Darth Maul-nak hívják, az epizódban nem hangzik el, amúgy is a csávó ketté lett vágva és belesett egy nagy lyukba. ennyi. kaput. vége.
ez volt a kedvenc részem a 3. évadból :)

zilllosarkany 2011.01.23. 12:01:46

@Dwahi: ezt már egyszer részletesen kitárgyaltuk: volt ott minden, Winterfresh, jetpack a testén, lábán, stb.
remélem azért még fény derül Maul életbenmaradási titkára...
süti beállítások módosítása