Sphere of Influence szinkronos benyomások

ffixer

A rész különlegessége - mondhatni az a tulajdonsága, ami megkülönbözteti a többitől-, hogy - hacsak átvitt értelemben is, de- szerepel benne George Lucas, Papanoida elnök személyében. Így elsősorban talán beszéljünk az ő szinkronhangjáról: Amennyire csak el lehetett találni, eltalálták, és a szinkronszínész - nem tudok ki az- hangján is hallatszott, hogy kifejező, tehát tényleg jól megszemélyesíti a karaktert, az új szereplők közül szerintem szinkronhang tekintetében is ő a favorit, már ami ezt a részt illeti. Még Greedo, és a kecskeszerű fejvadász hangja is zseniális lett, azért mert az utóbbi - akárcsak az eredetiben- szó szerint mekeg, addig Greedo hangjából egyáltalán nem hiányzik az a fajta "űrlényes" orgánum. Persze szemét dolog is lett volna kispórolni belőle.
Riyo Chuchi szenátor hangját hál'Isten lecserélték, emlékeztek még a Tresspass-re? Szerintem ott elég gagyi volt a hangja, nem is igazán illett hozzá, az itteni hangja sokkal komolyabb, és ezáltal mondhatni jobb személyiséget ad magának a karakternek.
Ahsoka hangja az, ami szerintem eredetiben sokkal jobb volt, amiért a padawant már mégsem tartom annyira idegesítőnek, mint mondjuk az első évadban, az az, hogy már nincsenek olyan hülye szövegei mint a "Sky-srác", meg stb...
A hajón levő neimodik hangja elég furcsa, kicsit ilyen makogós-selypítős hangja van mindkettőnek, leginkább az "agyalágyult" szó ugorhat be azoknak, akik ezt a hangot meghallják, nem is véletlenül... Talán kicsit már túlzás is, hogy ennyire gagyi hangot adtak nekik, de legalább viccesnek vicces. Lott Dod hangja természetesen továbbra is zseniális.
Az elnök családjáról még nem beszéltem, a lányoknak bár történet szempontjából fontos szerepük van, mégsem szerepelnek, így nem is beszélnek sokat. Éppen ezért - mivel nincs bonyolult karakterük és szerepkörük- nehéz megmondani, mennyire fejezi ki a jellemüket a hangjuk. Körülbelül mindketten csak akkor beszélnek, amikor megtalálják őket. Ritkán van ez így, de ezen túlmenően tényleg nem igazán tudok nagyon semmit hozzáfűzni ehhez.
Még Lucas fiáról beszélhetünk esetleg, neki egy kicsit ilyen lazább hangja van, mint az eredetibe, kicsit ezáltal olyan nagyképűbb is itt a jelleme. Bár igaz, ő se beszél többet pár mondatnál...
Nincs ok tehát siránkozásra, a fontosabb szereplők szinkronhangját ugyanis nagyon jól eltalálták, és egy olyan hang sincs, akit hallgatva az ember fogná a fejét. Nem dobálóznak sok névvel/kifejezéssel ebben a részben, így nem is lehetett volna nagyon mit félrefordítani, és hát erre nem is került sor. Ha még nem láttad szinkronosan, ezt is érdemes megnézned!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr582844711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zilllosarkany 2011.04.21. 13:03:30

hát igen, sztem nagyjából rendben voltak a hangok, de az első két résznél aki fordított azt legszívesebben... (remélem értitek :P)
am ma 17:15- kor a CN- en The Academy és Corruption :P újabb szinkron hangok, van egy olyan érzésem hogy a "babák" hangja nem lesz túl fényes :S

wakondok 2011.04.21. 21:02:01

Papanoida magyar hangja Koroknay Géza, aki többek között Jim Belushi szinkronhangja a Jim szerint a világ c. sorozatban.

Cpt.Rex 2011.04.24. 21:11:27

papanodia hangja nekem valamelyik filmből nagyon ismerős :D

DJnorbi2 · http://img192.imageshack.us/img192/2599/arctrooperimg.jpg 2011.04.25. 21:36:31

Az volt a gáz,hogy Lott Dod szinkronhangja,az aki eddig Gunrayé volt :(

Sargent 2011.04.26. 19:13:44

Vicces lenne ha Lott Dod és Gunray egy részbe szerepelnénekXD
süti beállítások módosítása