8.rész Bombad Jedi

ffixer

 Még mindig folynak a harcok a semleges bolygók támogatásáért. Jelenleg Ródia is ezen bolygók közé tartozik, így a köztársaság gondol egyet, és elküldi Padmé Amidala szenátort a bolygóra (Jar Jar, és C-3PO is vele tart). Sajnos azonban mikor megérkeznek, kiderül hogy a Ródiaiak, élükön Padmé bácsikájával, Onaconda Farr-ral már a szeparatistákat támogatják. Az indok, hogy a köztársaság eddig se volt a segítségükre, amikor kellettek volna. A nép éhezik, és a szeparatisták tudnak nekik ételt, és védelmet szolgáltatni, ezért Padmé "Ono" bácsikájának el kellett fogadnia a szeparatisták támogatását, a népe érdekében.

               O-O-Ó Ródia 

 

A szeparatista Nute Gunray hologramm hívásában megparancsolja, hogy fogják el Padmé-t. Még mielőtt a droidok a cellájába rángatnák, gyorsan hívja C-3PO-t, és Jar Jar-t akik a leszált hajónál tartózkodnak, ám utána a droidok kiszedik a kezéből az adó-vevőt.

Az üzenet nem érkezik meg Jar Jar-ékhoz, ám egy csapat rohamdroid igen. Jar Jar egyí kis bénázás után (a mágneses emelővel felemeli C-3PO-t), elintézi az előbb említett droidokat, az előbb említett mágneses emelővel. Ezek után egy rákdroid is megjelenik, amit Jar Jar szintén elintéz a maga, kicsit bénázós módszerével. C-3PO, az emelőről való leejtése után, megint nagy bénaságot követ el: Szétcsapja az emelővel azt a hajót, amivel Ródiára érkeztek.

Annyi esze a béna gungan-nek is van, hogy rájöjjön: Ha itt droidok tartózkodnak, akkor valószínűleg Padmé veszélyben van. A hajó roncsában találnak egy jedi köpenyt, amit Jar Jar felhúz magára, és elindul megmenteni a szenátor(nő)t.

C-3PO, és a jediköpenyes Jar Jar kihalgatja Onaconda Farr, és az imént megérkező Nute Gunray beszélgetését, amiből kiderül, hogy Amidala egy torony tetejében van fogva tartva. Gunray-ék észreveszik Jar Jar-t, a helytartó kiadja a parancsot, hogy lőjék le a "jedi-t". Ám a "jedi" a vízbe menekül, ahol a droidok nem tudják követni, így visszamennek, hogy elkisérjék Gunray-t, Padmé cellájához. 

             

 Jar Jar kibújik a vízből, és elindul megmenteni Padmét (azaz elkezd mászni a tornyon felfelé). Közben Padmé megszökik egy ügyes trükkel, összefut C-3PO-val, aki beszámol neki mindenről. A beszélgetés után néhány droidot kapnak a nyakukba, és amíg Padmé harcolt, addig C-3PO kapcsoltaba lép a köztársa sággal, és segítséget kér.

Gunray ki akarja végezni Padmét, annak ellenére, hogy Onaconda nem akar beleegyezni, hiszen nem akar ártani Padménak, aki nem mellesleg rokona. Látva Gunray basáskodását, Onaconda elismeri, hogy hiba volt lepaktálni a szeparatistákkal.

Jar Jar-t megtalálják, és megtámadják a droidok, így a gungan megint a víz alá merül, ahol egy nagy hal segítségével intézi el a felszínen lévő droidokat (ha nem láttad, úgy képzeld el, hogy a felszín  fémrácsokból áll, és víz van allatuk). A gungan idézítése pont jó volt, mert ezek a droidok akarták épp megölni C-3PO-t, és Padmét. A droidok megsemmisültek, Nute Gunray menekülni akar, ám Padmé neki szegezi a fegyvert.

Egy kis önmagában vergődés után, Padmé bácsikája belátja, hogy tényleg jobb lesz, ha a köztársaság pártját fogják, így ő is fegyvert fog a helytartóra, és letartóztatják. Eközben megérkeznek a köztársasági hajók is. Szóval az epizód vége egy igazi HAPPY END, a kérdés már csak az, hogy maga a rész, hogyan teljesít.

             Viccesnek vicces...

Ha kéne "legviccesebb epizód" díjat adnom valamelyik résznek akkor (eddig) tuti, hogy ez kapná, hiszen Jar Jar olyan jókat bénázik, mint a Baljós Árnyakban. Amúgy ha valamelyik Star Wars részhez kéne hasonlítanom, akkor egyértelműen a Baljós Árnyakhoz hasonlítanám. Maga Ródia is eléggé hasonlít Naboo-ra. Szóval vicces, akciódús, Ródia is nagyon jól kilett dolgozva. Szóval egy jó epizód, de azért nem a legjobb, mert pl: Droid-klón összecsapás egyáltalán nincs is benne. 

Szerintem: 75%
Szerintetek: 79%
Szinkronos Videó (KATT)


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr731072547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zomb!eboy 2009.05.24. 17:02:18

Uncsi, de nem szar 68%

Petyu 2009.10.29. 19:01:45

Ez egy pörgős, vicces epizód.
Adok egy 95%-ot

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2009.11.01. 18:24:39

Nekem nem tetszik annyira ez a rész. 60%-ra értékelem.

Hirnyo 2010.02.26. 20:52:12

Nekem nem annyira jött be 73% de csak Jar Jar hülyesége miatt.

Sulfa 2010.04.02. 10:34:53

80% Jók a jelenetek bár egy kicsit eltúlozták a jó szereplők ügyességét.
süti beállítások módosítása