Első évad első fele vs. Második évad első fele

ffixer

Hát igen, el jött ez is. Lepergett a második évad első fele, és bizony itt az ideje összehasonlítani, hogy melyik lett jobb. Az Első évad első fele, vagy a Második évad első fele? Hát lássuk...
Első évad első fele: A sorozat először egy nagyon pörgős, nagyon izgalmas epizóddal kezdett, ahol bebizonyosodott a "kicsi a bors, de erős" tanulság, hiszen Yoda tucatjaival darabolta szét a droidokat, a három személyes hadseregével együtt. Utána jött egy Malevolence trilógia, aminek az első része kissé visszafogott, és kicsit talán még unalmas is volt, viszont az azt követő harmadik rész bemutatta, hogy milyen egy CW-s űrcsata, az azutáni pedig egy besurranós sztori volt, ami akkor még nem volt akkora sablon, mint most. Aztán jött a Rookies, ami magukat a klónokat helyezte előtérbe (nem is akárhogyan), majd ezután végigkövethettük, ahogy Anakinék két részen keresztül keresik R2-t. Először még kicsit unalmas volt, de a 7. részben már ismét kaptunk egy besurranós sztorit, ami még mindig nem volt olyan nagy sablon. Ezután nézhettük a bohóckodó Jar Jar-t, majd ismét egy besurranós cucc. Ezúttal Ventress szabadította ki Gunrayt. Már egy kissé kezdett sablonná válni a dolog, de azért nem volt olyan vészes. Aztán jött a Lair of Grievous, ami meg mutatta mlyen is az igazi, nagybetűs JEDI VADÁSZ. Szerintem azóta is annak a résznek van a legjobb atmoszférája a színeknek, és a helyszínnek, és persze a hangulatnak hála. Az első évad első felének a záróepizódja kissé gyengécske, de azért nézhető darab volt, ahol Obi-Wan, és Anakin üldözte a grófot, majd az űrkalózok is bekapcsolódtak a történetbe.
Második évad első fele: A második évad a holokron trilógiával kezdett. Az első része jó, és ötletes volt, a második része mégjobb, a harmadik pedig az élő borzalom volt, ami azóta is a legrosszabb rész. Ezek után negyediknek jött a Senate Spy, ami megmutatta, hogy egy unalmasnak kinéző rész is lehet érdekes, az azt követő Landing at Point Rain, pedig megmutatta, hogy kell legyőzni az összes többi részt. Nem csak gigászi, és felejthetetlen harcok tekintetében, hanem úgy össz-vissz mindenben. Aztán folytatódott a geonosisi csata a Fegyvergyár elpusztításával, majd jöttek az agykontroll férgek, és kedvenc sorozatunk zombifilmmé változott két teljes epizód keretéig. Aztán ismét jött egy - ekkor már iszonyat sablonos- besurranós sztori, viszont a remek fénykardpárbajok megmentették az epizódot a bukástól.
Aztán megcsodálhattuk Saleucamit, és megismerhettük Cut Lawquane-t, ezután pedig végignézhettük az Ashoka-Sinube páros Coruscanti ténykedését, ami véleményem szerint elég gyengécskére sikeredett. A második évad első felének a lezárása még gyengébben sikerült, mint az elsőé.
A győztes: Hiába volt iszonyatosan gyenge a második évad harmadik része, a győztes akkor is a második évad első fele, mert úgy összességében sokkal izgalmasabb, ötletesebb, és látványosabb volt. Hiszen ilyen csatákat, mint a geonosisiak, ilyen jó szereplőket, mint Cad Bane... Hát ilyeneket nem láttunk az első évadban. Természetesen jó volt mindkettő, de azért eléggé érezni, hogy a második évad sokat fejlődött az elsőhöz képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr511697472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.01.24. 12:09:56

Mi van? Itt valamit félreírtál xD
", a harmadik pedig az élő borzalom volt, ami azóta is a legjobb rész"
Szerintem ide azt szeretted volna írni, hogy a leg**** Amúgy pedig egyetértek veled.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.01.24. 14:38:53

@SuperGalaxys: Igen, azt szerettem volna. Kösz az észrevételt, kijavítva :)

barkó 2010.01.24. 16:40:50

Tök egyértelmű. A Cad Bane trilógia! Éljen a 2.-ik. Bár ha a Hostage Crisis is benne lenne...

Gree parancsnok 2010.01.24. 17:43:52

hát az 1. évad 1. fele is jó.bár az 1. rész nem annyira.de a 2.,3., stb. tetszett
süti beállítások módosítása