Live Adás Májusban!

ffixer

Szóval igen, meg lesz tartva majd a szülinapi Live adás, még ha kicsit késünk is vele.
Aki már látott akár csak egyet is a Maximum Games társoldalunk adásából (itt is meg lehetett nézni közülük párat), az nagyjából tudja, hogy mire számíthat. Bár elképzelhető,
hogy képnélküli adás lesz, mert eddig egy fontos programot sem kötöttem a képhez (képfelismerő kvíz lehetne esetleg, de csak azért minek...), az pedig ugyebár tök felesleges lenne, hogy egész végig a desktop-omat bámuljátok, úgyhogy csak hang.
Szóval olyan, mint egy élő rádióadás. Aztán - ahogy a Maximum Games-es Live-oknál - lehet majd chatelni is, miközben hallgatjátok az adást. Ez már csak azért is fontos lesz, mert a legtöbb programban ti is fogtok szerepelni, azaz számít, hogy mit írtok majd.
Például ha lesz Live Quiz (remélhetőleg lesz), akkor majd az lesz a nyerő, aki chatben előbb leírja a helyes választ.
Már egy csomó ötlet van a fejemben. Ezek közül sok a szülinappal, sok pedig az évadzárással lesz kapcsolatban.
Igen, mert hogy a cucc majd valamikor májusban lesz.
Azért csak májusban, mert hangosítás terén még nem minden tökéletes, és még nincsenek véglegesítve a programok.

Ami biztos lesz:
- Live Quiz: A bejegyzésben már korábban leírtam, hogy ez miről fog szólni, így hanem baj most nem teszem meg mégegyszer. Több fordulósra tervezem majd, azaz nem csak kérdések megválaszolása lesz, hanem pl. hangfelismerés is.
- Clone Wars Blog Awards: Díjkiosztás. Olyan mint egy Oscar gála, csak épp az első, és a második évad részei kapnak majd díjakat (a két évad külön kategória lesz).
Ez tulajdonképpen azért tér el a múltkori NAAAGY Szavazástól, mert itt nem eseményeket (fénykardcsaták, űrcsaták, szereplők stb...) értékelünk, hanem epizódok kapnak díjat egyes tulajdonságaiért (pl. "az első évad legjobb mellékszereplőjét felvonultató rész"). Szóval ez egy szavazás lesz, és csak akkor tudod befolyásolni, ha te is eljössz :) Ezeket a díjakat a kiosztás után majd láthatjátok az egyes részek részértékelésénél is. Remélem sikerült megértetnem, hogy nagyjából miről is lenne szó.
- Első évad vs. Második évad: Hűű, mekkora vita lesz itt majd. Mindenki elmondhatja majd, hogy szerinte melyik évad volt a jobb, és miért. Előre szólok, hogy akinek a vita azt jelenti, hogy "nekem van igazam, mert hülye nyomorék vagy", az el se jöjjön, mert a chatről is ki lehet rugdosni az embereket. 

De ez még csak egy kevéske abból az áradatból, ami majd remélhetőleg lesz valamikor májusban. Nyugodtan mondjátok el kommentben, hogy ti még milyen programot szeretnétek szívesen!
Az időponttal kapcsolatban annyit elmondok, hogy a következő hétvége tuti nem jó, mert osztálykiránduláson leszek, de igyekszem még május első felében megtartani a Live-ot. Majd valamikor péntek, vagy szombat este. A hossz kb. olyan 2-3 óra lesz majd...

És végül itt van a Live reklámvideója, amit remélhetőleg majd a társoldalainkon is megtudtok majd nézni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr791950176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gree parancsnok 2010.04.25. 16:10:01

a fimértékelésekhez betehetnéd a mozifilmet is.mondjuk 4 részre bontva

Omy 2010.04.25. 16:59:14

ez a kvíz lehet,h egy kicsit igazságtalan lesz, mert akinek gyorsabb a netje, az előbb hallja meg a kérdéseket...és ez nem vicc!!!

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.25. 19:27:59

@Omy: Igen, ezzel sajnos tényleg akadhatnak gondok... Bár talán azért nem olyan vészes az eltérés...

Commander Bly 2010.04.27. 14:34:00

Sajnos vészes,voltam már ilyen live adáson voltak ilyen kérdések és kb. fél-1 perces eltérés volt,pedig a netem olyan közepesen gyors,és semmi más nem ment közbe...

Commander Bly 2010.04.27. 14:45:25

@Commander Bly: Amúgy ffixer megtudnád adni az e-mail cimed?Bocs de sehol se találom.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.04.27. 17:27:00

@Commander Bly: clonewarsblog@citromail.hu
Egyébként ez sem tántorított el, lesz majd quiz, de megcsinálom a megfelelő intézkedéseket ahhoz, hogy ne legyen túl igazságtalan. Fél-egyperces késés biztosan nem lesz, hiszen csak hangot fogok adni, és az én gépem sem lesz túlterhelve.
Másrészt pedig nem olyan kérdések lesznek, amikre bárki egyből rávágja a választ, hanem olyanok, amiknek azért utána is kell nézni.
Illetve azt is tervezem, hogy a chat-be is kiírom majd a kérdést.
süti beállítások módosítása