Rajtad (is) múlik!

ffixer

A múltkori bejegyzés óta tudhatjátok, hogy jelenleg azon dolgozom, hogy feltöltsem a szinkronos részeket az Indavideóra (jelenleg a 3.-at töltöm épp fel). Viszont ha minden nap feltöltök 2-3 (hétvégén esetleg 4-5) részt, az azért bele telik egy időbe. Viszont elképzelhető, hogy vannak olyanok, akik tudnának segíteni, mondjuk feltölteni 2-3 részt. Mert hát sok kicsi sokra megy ugye... Tudtommal az indás profil - amivel (többek között) a blogomra szoktál fellépni - jó az indavideóra is. Szóval annak, akinek van ideje, és kedve erre, annak összerántottam egy rövid ismertetőt arról, hogy mit is kell csinálni ehhez
(Ne feledjétek, a cél közös! Hisz' ki ne akarná végre biztonságban tudni az összes részt? Naugye...).
Ám szólok, hogy még mielőtt belevágsz, írj kommentet (ehhez a bejegyzéshez), hogy te is benne lennél ebbe, és kb. hány videót lennél képes rövid idő alatt feltölteni (megjegyzés: senki se vállaljon sokat, csak 1-2-t, max. 4-5-öt), és akkor megbeszéljük. Persze azért nem kell félni, én is le fogom tölteni, és pendrive-ra fogom helyezni az összes részt, ha mondjuk valakinek történik valami az indás profiljával...
Ez csak is azt a célt szolgálja, hogy minél előbb befejeződjenek a feltöltések.
Na de akkor nézzük is, hogy mi a teendő.

1. Kattints
ide, hogy letöltsd a Megavideo Video Downloader 3.5 nevű programot.
Ez majd arra fog szolgálni, hogy le tudd tölteni a CW részeket a megavideóról.
A program telepítése teljesen egyszerű. Ha nem baj ezt nem is írom le részletesen.

2. Ha eddig nem tetted meg, mindenképp írj kommentet - vagy írj MSN-en, de e-mail esetében ne számíts gyors reagálásra, így ha lehet ne oda írj- arról, hogy kb. hány videót lennél képes (4-5nél semmi képpen se legyen több, 1 vagy 2 bőven elég!) rövid időn belül feltölteni. Ezután megbeszéljük, hogy melyik videókat kapod te.
Tegyük fel, hogy mondjuk te az első évad 13.-ik, és 14.-ik részét kaptad.

3. Kattints
ide, és a részlistában választ ki az adott (esetünkben; először a 13-as) részt, indítsd el a videót, majd amikor már megy a rész, kattints rá a videóablakra.
Ha rákattintasz, akkor átkerülsz a videó hivatalos oldalára. Az itt található webcímet másold le.

4. Ezután nyitsd meg a már letöltött, és feltelepített Megavideo Video Downloader 3.5-t.
Eddigi tapasztalataim alapján az derült ki, hogyha lemásolsz egy megavideo-s webcímet, akkor azt a program automatikusan megjeleníti. Tehát nem kell beillesztened az előbb lemásolt szöveget az arra kijelölt helyre, mivel már ott van.
Ha jól tudom alapból is ez van beállítva, de ha nem, akkor válaszd azt, hogy:
Download from -Megavideo.com- Save As: FLV for WEB (not converted)
Ha ezzel megvagy, akkor kattints az Add gombra. Ezután megjelenik egy Please Wait kiírás. Azt várd végig, majd ha azzal is megvagy, akkor kattints a "Start Download" ikonra. Onnan ismerheted meg, hogy egy görbe zöld nyíl az ikon.
A program százalékokban mutatja, hogy hol tart a letöltésnél.

5. Ha befejeződött a letöltés, akkor léphetünk is tovább. Lépj fel az indavideóra (
katt), és jelentkezz be az indás azonosítóddal. Ezután láthatsz jobboldalt-fenn egy kis sárga dobozkát, amire feketével ki van írva a neved, és alatta még egy "videóim", és egy "beállítások" szöveg látható. Kattints a "videóim"-ra. Ott lesz egy "feltöltés" felirat. Ha rákattintottál, akkor már meg is kezdted a feltöltés első lépését.
Először is kattints a "Tallózás"-ra, és keresd meg az FLV videót.
Alapbeállításoknál a program a Dokumentumok-ba mentette el a videót. Miután ez megvan, katt rá a feltöltésre, ezután pedig jöhetnek az adatok.

6. Címnek lehetőleg az epizód angol nevét (pl.: Jedi Crash) add meg. Nem muszáj, de ha lehet akkor azt add meg... Aztán az adatokhoz érdemes leírni, hogy hányadik évad hányadik része (pl: S01E13) az, amit te most feltöltesz. Aztán - ha kedved tartja- rövid leírást is adhatsz a részről (pl: Anakin, Ashoka, Aayla, Rex és Bly egy csatából menekülve egy ismeretlen bolygón landolnak, ahol lurmen telepesekkel találkoznak, stb...), de ez aztán már tényleg abszolút nem muszáj. Címkékhez azt írsz, amit akarsz, de lehetőleg legyen köze az adott részhez (pl: Aayla, Bly, Rex, Anakin stb...). Aztán ezután jön a csatornaválasztás. Ha kérhetem, akkor a főcsatornára rakd ki. Ertoikára semmiképpen, hisz akkor kattingatni kell össze-vissza, hogy meg tudd nézni. Ráadásul a második évad utolsó részének egyik beszólását leszámítva az egész sorozatnak semmi köze ehhez a témához...

7. Ha a videó feltöltődött - 100%-on van, akkor menj a "Tovább"-ra, válassz ki egy képet. Ezután még várni kell 1-2 percet, amíg a videó megtekinthetővé válik.
Ha ez a pár perc letelt, akkor kattints rá, másold le a webcím-ét, és küldd el a bejegyzés alá kommentben.

Köszönöm mindnekinek, aki segít!

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr401998100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NeSsoN 2010.05.12. 20:39:45

én szivesen segitek de sztem csak egyet tudok elvállalni ha gyors akkor kettőt

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.05.13. 15:46:52

@NeSsoN: Oké, MSN-en letárgyaltuk. Akkor tied a második évad első két része.

Tetezui · http://www.starwarstheclonewars.weboldala.net/forum 2010.05.13. 17:28:14

Nem félsz kicsit sem, hogy profiloddal, blogjaiddal, videokkal együtt törölnek? :)

DarkTerritory 2010.05.13. 17:46:09

ffixer nem azért mondom de ha nem is törölnek akor is jobb ha 1 profilon van az összes vidi mert akkor meglehet őket találni de ha más profilokon vannak akkor elég sansztalan lessz őket kikeresgélni.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.05.13. 18:14:21

@Tetezui: Nem.
@DarkTerritory: Mondom, ez csak a feltöltés. Én letöltöm mindegyiket, csak fel nem töltöm mindegyiket.

Ariza (törölt) 2010.05.13. 20:11:26

@ffixer: Én szívesen segítenék csak az a baj hogy nem enged vmiért bejelentkezni ez a k*va kiba*ott indavideo. Ezt irja ki mikor rámennék a feltöltésre: HIBA: Nincs bejelentkezve, kérjük jelentkezzen be!, pedig be vok jelentkezve:S:S. Ha ezt vki tudja hogy kell megoldani akk tok segiteni amugy nem:S. Egyébként én a mediafire-ről szoktam leszedni a cw-részeket(ahhoz semmilyen progi nem kell csak rámész azt már szedi is:D), aztán meg konvertálásnál meg lehet csinálni flv-be....

NeSsoN 2010.05.22. 16:54:02

Gondolom észre vettétek hogy a második évad első két része még mindig nincs fent indavideon na ne gondoljátok hogy ez azért van mert lusta vagyok csak egyszerüen szar a netem hozzá és még csak elsem kezdi feltölteni indára... sry
süti beállítások módosítása