Cut Lawquane és a többiek...majd holnap!

ffixer

Vannak olyan (beszélhetünk teljesen nagy általánosságban) filmek, vagy részek, ahol mondjuk egy rossz szinkron alig von le valamit az értékből, mert mondjuk a hangsúly nem a párbeszédeken, és a szereplőkön van, hanem inkább valami máson (pl. az akción). Ha mondjuk a Landing at Point Rain-nek rossz magyar szinkronja lenne (azért mondjuk szerencse, hogy nem az van neki), akkor attól még szeretnénk, hisz' az elképesztő csatajelenetek élvezhetőségéből ez a tényező mit sem vonna le.
Viszont időnként akadnak olyan részek, ahol nagyon fontosak a szereplők, és ilyenkor bizony a szinkronhangoknak is maximálisan helyt kell állnia.
A Deserter egy ilyen ritka epizód. Persze itt is lesznek majd csatajelenetek (amik egyébként nagyon jók lesznek), de a Deserter nem erről szól, hanem sokkal inkább a Lawquane-Rex ellentétről, arról hogy egy klónnak is lehetnek érzései, ők is lehetnek szabadok.
Most ahhoz, hogy egy ilyen mondanivaló átjöjjön, feltétlenül szükséges egy jó szinkron. Ez az eredetiben szerencsére meg volt. Lawquane-t is Dee Bradley Baker szinkronizálta, akár csak a többi klónt, de Lawquane hanghordozásában hallatszott, hogy ő nem ilyen katonás, hanem egy felelősségteljes ember, fájdalmas múlttal a háta mögött.
Szóval nehéz lesz hozni majd azt a színvonalat, ami az eredetiben volt, a Desertert sajnos könnyű elrontani, de én azért reménykedem benne, hogy profin meg fogják oldani a párbeszédeket. Én tényleg bízok bennük, hisz' eddig még csak kevésszer okoztak csalódást, de most aztán nehéz feladat előtt állnak (pontosabban álltak, hiszen már 1000%, hogy elkészültek az összes rész leszinkronizálásával).

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr312069556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

***Darth Damo*** 2010.06.10. 18:04:17

Üdv mindenkinek ! remélem csongor242 rájöttél hogy ki vagyok ,ha IGEN, válaszolj már kell neked tacskó ? XD (csongor tudja miről van szó)

csongor242 2010.06.10. 19:14:07

Nem kell tacskó!! Sózd rá Ferire! Neki bisztosan kell!!
Kell majd neki egy új kutya ha megölte a régit. XDDDD
süti beállítások módosítása