3. évad 8.rész: Evil Plans - sztori leírás

ffixer

A harmadik évad folyamán már egész sok olyan részt kaptunk, ami konkrétan be volt lőve valamelyik rész mögé, vagy elé. Ilyen volt pl. a Clone Cadets és az ARC Troopers amik közvetlenül a Rookies előtt ill. után játszódtak. De ide vehetném a Rylothi csata előzményéül szolgáló Supply Lines-t, vagy a múltkori Assasin-t, ami a második évad záróepizódja utánra, de még a Hostage Crisis előttre helyezi a cselekményt. Igen, igen, itt a harmadik évadnál kissé bele lehet gabalyodni az időrendekbe, ha az ember egy kicsit nem figyel... Az Evil Plans is egy előzmény-sztori, még pedig közvetlenül a már említett Hostage Crisis előzménye, ami elmeséli, hogy Bane hutt-szöktetős akcióinak voltak bizonyos előkészületei is.
Jabba kezdetben azzal bízza meg Bane-t, hogy utazzon el Coruscant-ra, és lopja el a szenátusi épület alaprajzát.
Eközben Padmé lázasan készül a bankettjére, ahol többedmagával Aang szenátort fogják fogadni. Reméli, hogy a bankettel elnyeri a szenátor tetszését, ez azért fontos mert nála van a Katonai Felügyelő Bizottságban a döntő szavazat, így Padmé-éknak meg kell őt győzniük. A lázas készülődést úgy kell érteni, hogy minden egyes kis részletet (jelenlevők ruhájának a színe, a díszítés, az ételek) Aang szenátor tetszése szerint akarnak alakítani. A készületeket C-3PO és R2 is segítik. Az aranyozott protokoll-droid feladata, hogy mindent ellenőriz, hogy az megfelel-e a már előbb említett kritériumoknak. Kiderül, hogy a desszertről (torta) hiányzik a joga gyümölcs, ami Aang szenátor kedvenc gyümölcse, így aztán nincs mese, be kell szerezni. A készülődéseknél jelenlévő Anakin végül is magát 3PO-t küldi el, R2-val és 40 kredittel együtt.
Cad Bane akkor veszi észre a két droidot, amikor azok a piaci standok között mászkálnak - joga gyümölcsöt keresve-. El is küldi a segítőjét, Todo 360-at - bár az epizód a Todo felrobbanása (Holocron Heist) után játszódik, később a Children of the Force után Anakin újjáépítette a droidot, hogy a segítségével rábukkanjon Bane-re, azonban ő (Todo) elszökött, és mint itt kiderült, ismét csatlakozott Cad-hez-, hogy hozza ide 3PO-t, mivel azt már megfigyelte hogy ő Padmé személyes droidja, így azt hiszi, hogy ennek apropóján biztosan tudomása van a szenátusi épület alaprajzairól.
3PO-ék, miután egy - igen csak pimasz- árustól megveszik a tortára szükséges 4 joga gyümölcsöt, elindulnak visszafelé. Ekkor találkoznak Todo-val, aki egy droid-karbantaró szalon reklámdroidjának álcázza magát, és elkezdi nekik ecsetelni, hogy milyen jó érzés is az, ha kicsit rendbe teszi ott magát valaki. Valójában az a terve, hogy odacsalja a droidokat - elsősorban ugyebár 3PO-t- a szalon elé, ahol aztán Cad Bane cirkálója leszáll, és "begyűjti" a protokoll droidot. 
Ami R2-t illeti, ő szívesen ellátogatna a karbantartó szalonba, 3PO viszont tiltakozik, mondván hogy a gazdája parancsa szerint nekik vissza kell térniük (a bankettre).
Mindenesetre azért Todo-nak sikerül őket odavezetnie a szalon elé, R2 - társa tiltakozása ellenére- be is megy a karbantartóba. Ezután minden terv szerint megy, Cad Bane - egy IG-86 droid által vezetett- cirkálója leszáll a szalon előtt, Todo pedig belöki 3PO-t a járműbe, majd távoznak.
Ezután Cad Bane is felszáll, és elviszik 3PO-t a rejtekhelyre, hogy kiszedjenek belőle minden információt, amire Jabba-nak szüksége van. 
R2 eddig egész idő alatt a szalonban tartózkodik, és élvezi annak minden szolgáltatását - a szolga(droid)lányoktól kezdve egészen a széntelenítő fürdőig-, miközben társa helyzetéről mit sem tud.
Cad Bane-nek, és a vallatást segítő droidoknak rá kell jönniük, hogy 3PO - hiába ő Padmé személyi droidja- semmit sem tud az alaprajzokról. Viszont véletlenül elkotyogja, hogy - míg ő a protokoll tevékenységekhez ért, addig- R2-nak nagyon is szakterülete a tervrajzok.
Így aztán Cad Bane ismét elküldi Todo-t, és az IG-86-ost, hogy kerítség elő a másik droidot.
A kis asztromech tökéletes állapotban, frissült erővel lép ki a szalonból, észreveszi a földön heverő joga gyümölcsöket, amiket 3PO ejtett el, amikor elkapták. R2 magához veszi őket.
Nem sokkal később megérkezik Todo, és az IG droid, R2 egy sötét sikátorba menekül előlük, és ott elrejtőzik néhány doboz mögött.
Todo és az IG sokáig keresik őt, ám amikor - hosszas keresés után nem taláják- Todo elkezd azzal fenyegetőzni, hogyha üres kézzel mennek vissza Bane-hez, akkor ő majd halálra kínozza 3PO-t. Ez már R2-nak sok, éppen ezért előbújik a dobozok mögül, és megadja magát.
R2-t is elviszik a rejtekhelyre, és letöltik a memóriájából a szükséges adatokat, Bane pedig elindul a Tatooine-ra, hogy leszállítsa azokat Jabba-nak. Todo-nak és az IG droidnak pedig meghagyja, hogy töröltesse R2-jék rövidtávú memóriáját, és dobja ki őket az utcára.
Miután ez megtörténik, a két droid csak arra emlékszik, hogy megvették a joga gyümölcsöket, és el kell vinniük azokat a bankettra.
Mikor odaérnek, a bankett már javában tart, azonban a desszertet még nem szolgálták fel, pont hogy nem. A két droid az utolsó pillanatban érkezik, pont akkor amikor Aang szenátor hangot ad annak, hogy már mennyire várja a kedvenc desszertjét (joga gyümölcsös torta).
Szerencsére a gyümölcsök még időben rákerülnek, és látszólag a szenátor is elégedett az eredménnyel.
Cad Bane megkapja a - hatalmas mennyiségű- fizetségét az adatok leszállításáért, Jabba azt mondja neki hogy még továbbra is igényt tart a szolgálataira. Ám még mielőtt kiosztaná a fejvadásznak a következő feladatát, összehívja a Hutt tanácsot holo-adón, és megvitatja velük, hogy érdemes lenne-e kiszabadítani a fogságban levő Ziro-t. A tanács egyetért abban, hogy rácson kívül szeretnék tudni fajtársukat, csak egy megfelelő emberre van szükség, aki ki is szabadítja őt. Ekkor Cad Bane azt mondja: "Bármilyen melót elvállalok, a megfelelő fizetségért."

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr892525966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2010.12.19. 17:38:40

Az elején Academy-t írtál az Assasin helyett :Đ

danityu 2010.12.19. 18:41:40

Én észrevettem még valamit: az episode guide-ban az van írva, hogy ez a rész a Holocron Heist után játszódik, amelyben Todo megsemmisült, de Anakin újjáépítette, majd Todo megszökött tőle.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.12.20. 10:55:01

@danityu: Megnéztem, tényleg igazad van. Javítom.

zilllosarkany 2010.12.20. 14:09:56

nem akarlak terhelni, de én szeretem visszanézni a régebbi részeket
de nem tudom megnézni pl az ambush-t mert kitörlődött v nem tudom mi történt
nálam a rising malavolenece az első

Cody1991 2010.12.20. 18:48:04

nem akarok kötözködni, de minek az epizódleírások? Aki ide jár, sztem már úgyis megnézte, ha meg nem, tuti nem elolvasva akarja megtudni. Sztem te is jobban járnál, ha csak az epizódértékeléseket írnád. Kevesebb munka lenne ;)

Varbaro 2010.12.21. 11:27:38

most lestem meg legujabb 11es részt, elég ütős lett.

A politika/diplomácia elég nagy hangsúlyt kapott benne, de akció is van benne bőven a szenátus támadások miatt és szerintem ez abban a részben pont elég.

A végén meg Palpatine kamerába beszélő befejezése egyenesen epic D: !:
süti beállítások módosítása