3. évad 9. rész: Hunt for Ziro - sztori leírás

ffixer

Az előzmények ismertek, feltéve ha láttad a Hostage Crisis-t. Bane, miután R2-tól megszerezte az alaprajzokat, behatolt a Szenátusba, a szenátorok túszulejtésével pedig arra kényszerítette a főkancellárt, hogy engedélyezze neki Ziro, a Hutt kiszabadítását a börtönből. Tehát Ziro megszökött, és mellette még Cad Bane-t - aki már nem először okoz gondot a Köztársaságnak- is le kellene tartóztatni. 
Ziro-t az öt Hutt család tartja fogságban a Nal Hutta-n. Kiszabadításának oka az volt, hogy társuk birtokol egy holo-jegyzéket, amely tartalmazza a huttok összes (aljas) cselekedetét. Ezért aztán a Hutt-ok itt, a saját főhadiszállásukon szeretnék fogva tartani Ziro-t, hogy az semmi esetben ne tudjon visszaélni a birtokában levő kényes infókkal.
Azonban ő megfenyegeti a tanácsot, azt mondja ha meg merik őt ölni, akkor elintéződik, hogy a holo-jegyzék eljusson a Szenátushoz.
Így tehát a családfők - bár nem ölik meg, de- (ismét) bebörtönzik Ziro-t.
A főhadiszáláson azonban dolgozik egy pa'lowick énekesnő is, aki Ziro régi szeretője volt, amíg kedvesét be nem zárták egy coruscanti cellába. Miután megtudja, hogy itt tartják fogva a kedvesét, az őröket kijátszva bejut a börtönbe, és felkeresi Ziro-t.
A Hutt azt mondja neki, hogy ki szeretne szabadulni, hogy örökre együtt lehessenek, a pa'lowick pedig ki is szökteti.
Egy terepsiklóval el is hagyják a Hutt főhadiszállást. Ziro terve, hogy felkeresi az anyja házát, elkéri tőle a siklóját, és elutazik a Teth-re, mert ott van a holo-jegyzéke, amit ha megszerez, már szabadon zsarolhatja a Hutt családfőket.
A Rend Obi-Wan Kenobit, és Quinlan Vos-t bízza meg Ziro visszahozásával.
Obi-Wan gyanítja, hogy a szöktetés mögött Jabba áll, hiszen nagy a valószínűsége, hogy még mindig bosszút akar állni, amiért ő elrabolta a porontyát.
Quinlan Vos arról is szerzett tudomást, hogy Ziro-nak terhelő bizonyítékai vannak a Hutt tanácsra nézve, ezért gyanítja, hogy a tanács otthonára, a Nal Hutta-ra vihették a szökevényt.
Így tehát az előbb említett bolygót tűzik ki uticélul. Fel is keresik a főhadiszálást.
Obi-Wan közli a helyi góréval - Gardulla-val-, hogy Ziro megszökött, mire ő azt válaszolja, tudnak róla. Eztán Quinlan Vos elmondja a vádat, hogy úgy gondolják hogy maguk a huttok voltak a szöktetés szervezői. Ők azonban tagadják ezt.
Obi-Wan emlékezteti a társát, hogy a huttok a Köztársaság szövetségesei, nem szabad velük erőszakosnak lenni, így úgy tesznek mintha elfogadnák a tanács ártatlanságát ezügyben.
Távozásuk előtt Vos még észrevesz a földön egy hosszúkás poharat, megérzései azt súgják, hogy ezt a poharat Ziro ejtette el. A megérzését Obi-Wannal is közli, akivel együtt ezután átnézik a börtönrészleget, de mivel ott nem találják Ziro-t, arra következtetnek, hogy megszökhetett.
Obi-Wan - bár nagyra tartja Quinlan Vos nyomkereső képességét-, kissé logikátlannak tartja a mégérzését, miszerint Ziro még mindig itt tartózkodik a bolygón, hisz miért ne repülhetett volna el? 
Miközben keresés közben ezen töpreng, megtámadja őt egy helyi kígyószerű fenevad.
A jedi mesternek azonban sikerül kiszabadulnia a bestia szorításából, majd egy jól irányzott szúrással meg is öli a lényt. Ezután úgy érzi, még is rá van szorulva társa nyomkereső képességére, így az megmutatja neki, hogy - megérzései szerint- merre kell keresniük a szökevényt. Így tehát folytatják az útjukat a bolygó gigantikus növényzetén ugrálva.
A jedik távozása után nem sokkal a huttoknak is feltűnik, hogy Ziro megszökött. Ők azt hiszik, hogy a jedik vitték el őt, az ott tartózkodó Cad Bane ellenben úgy hiszi, hogy Ziro már Kenobiék megérkezése előtt szabadlábon volt.
Így tehát Bane újabb megbízást kap: kerítse elő az eltűnt Ziro-t. Az ő dolga könnyebb, mint a jediké, hiszen míg ők gyalogosan (vagyis inkább ugrálva) haladva, addig ő a droidjával egy terepsiklón utazhat.
A sikló el is halad a jedik mellett, amiből levonják a következtetést, hogy nem csak ők, hanem valaki más is vadászik Ziro-ra.
Az üldözött Hutt szeretőjével együtt felkeresi az anyja lakását, akinek elmondja, hogy elintéznivalója van a Teth-en, és szüksége lenne egy űrjárműre. Az anyja - aki még Hutt mércével mérve is elég "testes"- odaadja neki a hajót.
Mikor Ziro és a szeretője leszállnak a Teth-re, a hutt megkeresi az apjának a sírját. Ugyanis a kényes adatokat tartalmazó holo-jegyzék is a papa mellé lett temetve.
A szeretője kiveszi a holo-jegyzéket a sírból, és egy hirtelen mozdulattal Ziro-ra szegez egy lézerpisztolyt. Az igazság ugyanis az, hogy csak eljátszotta azt, hogy szereti Ziro-t, valójában csak azért akart a közelébe kerülni, hogy megszerezze tőle a holo-jegyzéket, és pénzért cserébe átadhassa azt Jabba-nak.
Ziro megdöbben, azonban ez a döbbenet nem tart sokáig, mert a pa'lowick nő két lövéssel elintézi a hutt-ot.
Cad Bane és Todo - akár csak Obi-Wan és Vos- követik a nyomokat, amelyek egyenesen Ziro anyjának a lakásába vezetnek.
Mire Obi-Wanék odaérnek, a hutt nő elárulja nekik, hogy ők már a harmadik vendégek a nap során. Elsőként Ziro volt itt, aki elkérte az űrjárművét, hogy a Teth-re mehessen, másodikként pedig egy "kalapos fejvadász", aki tudni szerette volna hogy merre ment a fia.
Így tehát Obi-Wanék megtudják, hogy mellettük még Bane is üldözi Ziro-t, és azt is hogy a Teth-re kell tovább menniük.
Amikor leszállnak a lilás árnyalatban úszó, ködös bolygóra, megtalálják Ziro holttestét, és először azt hiszik, hogy Bane ölte meg, ám mikor ő is előlép, elárulja a jediknek, hogy mikor megérkezett, már ő is csak a hutt hulláját találta.
Tehát az elvégezhető feladat mindkét fél számára megszűnt, azaz hogy mégsem.
Hiszen a két jedi azt is feladatául kapta, hogyha találkoznak Bane-nel, akkor fogják el, a fejvadász pedig úgy is jó fizettséget kapna, ha elintézne két értékes jedi mestert.
Így tehát a két fél egymásnak ront.
A fejvadász kezdetben menekül, és közben lézerzáport küld az őt üldöző jedikre. Droidjának, és egy ügyes trükkjének segítségével sikerül egy rövid időre kiiktatnia Vos mestert az ütközetből, később annak a fénykardját is segítségül veszi, amikor az Obi-Wannal folytatott harc során mindkét lőfegyverét elveszíti.
A látványos csatában hol Bane, hol a jedik kerekednek felül. Az azonban jellemző, hogy a fejvadász mindig igyekszik egy rövid időre kiiktatni az egyik jedit, hogy egyszerre ne kelljen kettő ellen küzdenie. Cad Bane harcmodora igen változatos. Segítségére van a droidja, a két sugárpisztolya, a csizmájának a talpára szerelt "lebegői", a lángszórója, sok más egyéb kütyüje és egy rövid időre még Vos mester fénykardja is - ahogy azt már említettem.
Végül aztán Bane-nek sikerül elrepülnie a hajójáig, a jedik pont, hogy nem tudják elkapni.
Ziro ál-szeretője, a pa'lowick nő átadja a holo-jegyzéket Jabba-nak, aki kézségesen meg is fizeti az énekesnő ezen szolgálatát.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr592545927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2010.12.29. 16:53:34

Nah ez már jobban tetszett:) itt az igazi Cad Banet láthattuk... a Nal Hutta is szépen ki volt dolgozva kívül-belül és a Tethen is javítottak a mozifilmhez képest. A végén meg az a harc Bane és a jedik közt, nagyon impozáns. 89%!!!!!!!!!!!!

zilllosarkany 2010.12.29. 18:29:55

Nekem is jobban tetszett mint az előző rész, de a triológiából, ami am nem is lett rossz, a hostage crisis a nyertes
Ki volt a z a pihent agyú, aki kitalalta ziro anyjának a karakterét? Elég kemény lett. :D

kav12 2010.12.29. 22:07:04

@zilllosarkany: nemtom, de biztos unatkozott xĐ
@Wilde: nem itt kelkl értékelni, hanem majd a részértékelésnél :)

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2010.12.29. 22:25:15

@kav12: jah ezt nem tudtam, elnézést...
süti beállítások módosítása