3. évad 10. rész: Heroes on Both Sides - részértékelés

ffixer

A cím is igen sokat sejtető, és az alapötlet is dicsérendő. Remek ötlet volt a szakadárok egy másik oldalról való bemutatása. Hiszen valljuk be a legtöbb CW rész megnézésekor mindenkinek az ugrik be, hogy vannak a köztársaságiak, és a gonosz szakadárok, holott ez nem ilyen egyszerű. Nem csak az életben, de a CW-ben sem ilyen egyértelműek a dolgok. Az más kérdés, hogy a háborúban felerősödik a gyűlölet, így a résztvevők képesek elvakultan gondolkodni, pláne ha még a háborús propaganda is hirdeti, hogy milyen gonosz az a fél, aki ellen harcolunk. Mindezt most Ahsoka szemén keresztül mutatja be a rész, ahogy a padawan - illetve a másik oldalon álló, vele kb. egyidős Lux- egyoldalú véleménye megváltozik a másik féllel kapcsolatban. A sztori viszont nem csak azért jó, mert ezt bemutatja, hanem tele van politikai ármánykodással, amire bár már volt példa - Duchess of Mandalore-ban például, ha még rémlik-, de ez sokkal nagyobbat ütött, már csak azért is, mert az épületbe való behatolós jelenet, és a generátor felrobbantása mind-mind nagyon látványosak voltak. Ezen felül pedig minden mást elmond erről az epizód moral szövege: "The fear is a great motivator.".
Bátran állítom, hogy ez messze a legjobb azok közül a részek közül, amelyeknek a cselekményét valamilyen politikai összeesküvés mozgatja. Az is jó, hogy itt tényleg mindenkinek megvan a maga álláspontja, és ezt a rész nem is hanyagolja el, érthetően elmagyarázza melyik fél mit, és legfőképp MIÉRT csinál, nincs olyan mozzanat ami logikátlan vagy érthetetlen lenne, feltéve ha odafigyel az ember.
Gondolom nektek is feltűnt, hogy Ahsoka, és Anakin kinézete is megújult. Én ezt pozitívumként fogom fel, hisz' már úgysem ártott nekik egy kis újulás, meg az új kinézet szerintem egyébként is sokkal jobb a réginél. Az új szereplők - Lux és az anyja- is nagyon jók lettek, mind külső, mind belső kidolgozásban, egyiküket sem hanyagolták el.
Amitől pedig leeshet az emberi áll, az maga a Raxus. Lekopogom, sok szépen kidolgozott bolygót láttam már a sorozatban, de ez egyszerűen mindent visz. A Saleucami-t, Felucia-t... mindent! Főleg az a városkép az elején, az gyönyörű, de a világítások, a színek, egyszerűen minden magával ragadó, tényleg olyan mint egy élő lélegző város, olyan mint Coruscant színesebb, és - mitagadás- szebb változata.
Látványban, ha pontozni kéne abszolút 10/10-et kapna ez a rész, és ebben az epizód végi generátor-robbanás sem elhanyagolható tényező, sajnos kevés az ilyen NAGY BUMM a sorozatban, legalább most, amikor van, az kitesz magáért rendesen.
Véleményem szerint amit ebből a témából ki tudtak hozni, azt kihozták. Tanulságos, fordulatos, jó a sztorija, látvány és zenék terén is nagyon szép, az új szereplők kifogástalanok, akció bár a behatoláson kívül nincs igazán, a remek cselekmény miatt így sem fogja unni az, aki nézi.
Ahhoz talán kevés a határozottan emlékezetes pillanat, hogy a leges legjobbak közé soroljam, de a sztori és a látvány mindenképpen kiemeli a legtöbb CW rész közül.

Szerintem: 89%
Szerintetek: 87%


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr572548051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danityu 2010.12.30. 12:29:44

Abszolút egyet értek veled ffixer! Viszont én csak 80%-ot adok rá.

hevdanaa 2010.12.30. 12:57:16

Ez nagyon jó volt. Nekem tetszettek ezek az új droidok.
90%

Ruppi a medve 2010.12.30. 13:42:54

Szokásos pozitívum-negatívum értékelésem :D

Negatívum:
-Kerch Kushi szenátor igencsak csalódás számomra.
Grafikailag.Mintha valami mandalóri járókelőről leszedték volna a haját és kékre befestették.Többet vártam a grafikusoktól.
-A szeparatista parlament nehogy már 5-6 fajból álljon össze, tudom sok munka lenne de 15-20 fajból kéne állnia :D Coruscantnál is dettó.5-6 fajból áll a nép.

Pozitívumok:
-Ahsoka és Anakin új ruhái.
-Lux és Mina Bonteri kiváló szereplők.
-Raxus bolygó hát az valami gyönyörű.Simán veri nálam az összes eddigi bolygót.Érdekes, hogy mind a Bonteri-villa, mind a parlament gótikus stílusú.:D
-Grievous szövege is hatalmas.

"Talán maguk közül néhányan nem térnek majd haza...."
"Tulajdonképpen egyikük sem tér haza :D"
Szerintem vigyorgott is a cyborg parancsnok :D

95 % Egyik legjobb politikai rész eddig nekem

kav12 2010.12.30. 14:55:13

100%
Akkor most Lott Dod nem bukott le? Mivel az előzményekben a Geonosis van, ami a Senate Spy után van, így ott Lott Dod és a Bankár Klán is lebukik. De lehet, hogy én nem tudok annyira angolul, hogy épp a magyarázatot mondják meg :Đ Meg Padme említi, hogy Ahsoka már nagyjából egy Jedi (vagy hasonló), mint a Mandalore-on is képviselte őket.

Amúgy a muunok nagyon nem jók lettek ábrázolásilag (eléggé hülye szó xĐ), mivel túl nagy orruk lett sztem :S Lehet, hogy a régi CW-ben is így volt, de ott nem tűnt fel :/ Ott csak a hosszúkás alakuk és fejük volt a meghatározó tényező :Đ

Raxus egész szép bolygó. Jó minden ott Smile Mondjuk a fákat szebbre is meg lehetett volna csinálni, de ahol eddig voltak bolygókon, ott vagy óriás fák voltak (Maridun), vagy semmi "földi" fa (Felucia), így nagy tapasztalatuk a normális méretről nem igen lehet az ábrázolóknak :/ :Đ Ja, és egy új weequay karakter kinézetet láthattunk :Đ

Ahsoka az elején milyen nőiesen, felnőttesen mozog, és a tekintete is olyan már kicsit. De amikor beszól Padme mentoráran: You're a separatist? xĐ Hát, tudom, hogy komolyan gondolta, de vicces volt :Đ Meg amikor Lux lejön, Ahsoka... xĐ hát az a tekintet xĐ a szokásos 'hú, kicsit ellenszenves, de a forgatókönyv szerint később beleszeretek' arc xĐ Meg az a test-végignézés a fiúnak, amikor beszélgetnek először xĐ

A szeparatista Szenátus nagyon jó volt :Đ Amúgy a zöld férfi pontosan ugyanúgy nézett ki, mint a Mandalore Plotban az első merénylő Obiéknál, aki öngyilkos lett :/

Palpatine új kinézete is király :Đ Palpatine sötét oldala nagyon látszódik ezen a karakteren, mivel majdnem mindig összeszűkült szemmel néz.

ANNYIRA KIRÁLY EZ A RAJTAÜTÉS!!!! A hangok, az izgalom, és a somolygások, meg minden! Meg annyira sz@r, hogy Padme most veszített :S Már kezdtem örülni, hogy vége lesz a háborúnak (a végkifejlet ellenére is :P), amikor megtörtént :/ amúgy az a banki (vagy milyen) szenátor (az a zöld) mondta, hogy a szeparatisták támadták meg a generátort. Most ez egy légből kapott ötlet a többi szenátor szemszögéből, de ők sem tudnak mást hibáztatni. De nagyon király volt az egész :Đ Az eleje nagyon politikás volt, mindenféle történetszál volt benne! Politika, kis szeretet, akció, ami nagyon jó volt, és cselszövés. Nagyon nem örülök a végének, mivel eddig a szepik nem nagyon tudták elérni céljaikat (Kamino ostroma, bár az nem is lehetett sikeres támadás xĐ, stb), és most reménykedtem először, hogy ne érjék el. De aztán mégis. Ja, és végre nem csak Ventress, vagy az egyik fontos szeparatista dolgozik a háborún, hanem már van pár beavatott :Đ Azt hittem, hogy a végére teljesen kijelentik árulásukat, és a kis repülő ülőalkalmatosságaikkal belerontanak más szenátorokba xĐ Ja, és Aang szenátor is szerepel benne :P Mellesleg a szeparatisták terve nem derült ki, hogy hogyan juttattak be bombákat a generátorhoz... és ez aggaszthatja a közt.-ieket xĐ És én azt hittem, hogy lesz még egy kis akció ezekkel a droidokkal :P Hát, reméljük a későbbi részekben feltűnnnek még, Dooku még nem leplezte le őket :Đ Bár ez csak Coruscanton lehetséges :/ Nagyjából ennyit akartam.

Nagyon király, ahogy megcsinálták a generátort :Đ Ahogy energiát csinál Coruscant egy részének Bár nem hinném, hogy a Szenátusnak ne lenne külön generátora xĐ Akkor mit állított le Robonino a 122-ben? xĐ Az energiaellátást :P

Nagyon drágák lehettek a droidok, ha tudnak:

- lőni
- szemetet szedni
- átalakulni
- bombába állni (xĐ)
- kicselezni őröket

Az volt a legrosszabb a részben, hogy amikor kiáltotta Orn Free Taa, hogy We're under attack (Támadás alá kerültünk!), akkor az a pánik csak kb egy fél percig van, utána az a szepi szenátor mindent elront :( Ha egy kicsit tovább tartott volna a pánik, és valóban pánik lett volna, akkor nagyon-nagyon-nagyon király rész lenne :Đ Támadás alatt ki nem pánikol? xĐ Meg Ahsoka is csak úgy ott áll Padme mögött támaszkodva, nem az, hogy gyanakodna, hogy hol támadhatnák őket meg. Ellentmondás, mivel az Assassinba nem volt semmi gyanús, csak a látomása, semmi tény, mégis mindent tűvé tett Aurráért. De itt van tény, látomás nincs, de akkor is tűvé kell tenni mindent egy lehetséges támadás felderítéséért, nem?
Ennyi :Đ

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.12.30. 15:45:57

@kav12: Van saját energiaellátása a Szenátusnak, azért lehetséges egyáltalán hogy miután felrobban a (nagy) generátor, felgyulladnak a vészfények.
Bejegyzek mindenkit!

zilllosarkany 2010.12.30. 17:18:53

@kav12: én egyeáltalán nem várom hogy vége legyen a háborúnak!!!
na, a részről:tetszett, hogy beletették Fox- ot, A Coruscant Gárda vezetőjét és ezek a droidok nagyon ötletesek voltak
igen, valóban jó volt a poltika is, gondolom magyarul még jobb lesz
Össz.:90%

Gree parancsnok 2010.12.30. 17:59:32

szerintem közepes volt. csak a szenátorok és egyéb szereplők átalakítása tetszett. a szeparatista gyűlés elkapkodott volt, a vállalat szövetségtől én elvártam volna hogy azokat a cukorsüvegfejüeket tegyéh be (XD). 70 %

kav12 2010.12.30. 18:00:16

@zilllosarkany: Én sem akarom, hogy vége legyen. Csak amikor először néztem a részt, annyira beleéltem magam, hogy akár sikerülhet is (a végkifejlet ellenére is). És ezt a bejegyzésem egy más oldalról másoltam be, ahol korábban értékeltem. De akkor is a végén az a fél perces pánik volt a legjobb az egészben :Đ

Gree parancsnok 2010.12.30. 18:19:57

@zilllosarkany: fox... ahhoz képest, hogy parancsnok, olyan munkája volt, mint egy újoncnak...

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.12.30. 20:34:09

Bejegyezve mindenki! Holnapra igérek Pursuit of Peace sztorit és részértékelést!
Aki rámegy baloldalt a mostani részre, az le tudja tölteni a feliratos verzióját!

kav12 2010.12.30. 21:22:11

@ffixer: Lassan majd Opress részei jönnek :Đ

zilllosarkany 2010.12.30. 22:43:15

@kav12: OK
@Gree parancsnok: Hát jah, sztem többször is beletehetnék, úgy is sok rész játszódik Coruscanton. Azon kívül, hogy a mozifilmben Zirohoz betört, és a Hostage Crisis- ben fegyvert fogott Bane- re, nem szerepelt sokat. Most egy kicsit többet beszélt. Remélem látjuk majd harcolni.

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2010.12.31. 10:22:36

Ahsoka és Lux jelenete nagyon tetszett, egy kicsit magvasabb gondolatokat is hordozott, hogy minden csak nézőpont kérdése, illetve a Szeparatista tanács is jól nézett ki, változatosságra nem ügyeltek a képviselők szintjén, de nekem bejött:) Anakin és Ahsoka új szerelése is jobb volt mint a régi, viszont egy kicsivel jobban kidolgozhatták volna a szálakat, és mivel én eléggé akció orientált vagyok, ezért egy kicsit több actiont is elviseltem volna, de összességében ez egy jó rész volt, tetszett 84%

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.12.31. 10:34:49

@Wilde: Bejegyeztem, bár az átlag nem változott.

Ágki 2010.12.31. 11:39:02

Szerintem ez egy jó rész volt....tényleg lehetett volna benne még egy kis akció.Am az új kinézetek nekem is tetszettek :D
93%

Jango Fett 2011.05.20. 20:00:11

Hát nekem ez nagyon tetszett... őszintén. szavazhatok? 98% mert ez az egyik kedvenc részem...
süti beállítások módosítása