3. évad 11. rész: Pursuit of Peace - részértékelés

ffixer

Megvallom volt bennem egy kis előítélet a Pursuit of peace iránt, már akkor amikor az sw.com-on az első screenshot-okra ránéztem. Mondtam magamban, hogy "na, megint egy Coruscant-on játszódó politizálós, Padmét főszerepbe helyező rész, nincs ezekből már egy kicsit túl sok?", aztán végül is az epizód végignézése után már határozottan azt mondtam, hogy érdemes volt ezt a részt megcsinálni, és bizony végignézni is, annak ellenére, hogy aki korábban már látta a Senate Murders-t, pontosan tudhatja mi lesz ennek a politikai csatározásnak a vége, de akkor is! A sztori - akár csak a múltkori rész esetében- kiemelkedő, a cselekmény tele van váratlan fordulatokkal, mint mondjuk Bonteri szenátornő halála, vagy a Farr és az Organa szenátor elleni merényletek... A helyszínek hangulatára megint nagyon odafigyeltek, nincs az mint mondjuk az Assasin első felében, hogy felbukkan egy csomó coruscanti helyszín de valahogy mindegyik teljesen olyan életidegen, itt minden nagyon jó volt, kiemelném Christo szenátor otthonát, vagy a kantint, ahol a fejvadászokat megbízta Dooku.
Akcióból ezúttal sem volt túl sok - bár lényegesen több, mint a múltkori részben-, de ami volt, az mind-mind a legjobb fajtából származott. Természetesen az üldözős jelenet volt a legjobb, már maga az ötlet - hogy az egyik fejvadász szigonnyal kapaszkodva lóg Padmé hajóján-, is zseniális, na de a kivitelezés, az meg pláne... Az Organa elleni merénylet, és az azt követő rendőri beavatkozás is adott okot egy látványos tűzharcra, az se volt rossz.
Padmé beszédjelenete pedig nagyon hangulatos volt, ebben mondjuk oroszlánrészt vállalt a zene is, ami nagyon a hangulat alá dolgozott. Persze maga a beszéd is jó volt, mert tényleg rendesen bemutatta, hogy mit is érzékelhet az itteni átlagember a háborúból. Szereplőkből nincsen nagyon új, igaz szinte mindenki megfordul akit a múltkori részben, a Senate Murders-ben láthattunk, etéren tényleg senki ne számítson túl nagy újdonságra. Sok szempontból nevezhetnénk persze visszafogottnak az epizódot, hisz kevés a helyszín, akcióból sincs azért olyan nagy áradat - bár a sztori ezesetben nem is bírt volna el többet szerintem-, illetve azt is meg kell említeni, hogy a cselekméynbe sem lehetetlen belekötni, már legalább is egy ponton: Szerintem kicsit furcsa, hogy megmagyarázatlanul hagyták azt a szálat, hogy pontosan milyen büntetést szabtak ki a droidok Padmé-ra. Hiszen letartóztatták, nem csak gyorshajtásért hanem lopott járműért is. Az egy dolog, hogy nem börtönözték be, de nem derül ki, hogy pénzbírságot, vagy valami eg
yéb büntetést kapott-e. Persze az is lehet, hogy egyáltalán nem kapott amit furcsállanák, na mindegy, tudom enek nincs jelentősége, de elég furcsa, hogy még csak nem is utaltak erre, teljesen megmagyarázatlanul hagyták ezt a szálat, így kicsit "lukas" ez a rész, de ettől függetlenül is egy nagyon izgalmas, jó történettel megáldott epizód ez.
Persze szereplőkben, és helyszínben aligha, de minden másban felveheti a versenyt a múltkori résszel, így ha nincs is annyira jó, azért tényleg érdemes megnézni, előítéleteiteket pedig tegyétek félre!

Szerintem: 80%
Szerintetek: 80%


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr502550346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2010.12.31. 13:24:16

Én ettől a résztől többet vártam a múltkori után, mivel az (!szerintem!) tökéletes volt, de így se lett rossz. Mondjuk én eggyel több százalékot adok, mint te :P

zilllosarkany 2010.12.31. 13:27:49

nos, itt se etudok 75%- nál többet adni
sajnos

Ruppi a medve 2010.12.31. 13:41:39

Ezúton kívánok mindenkinek alkoholban és petárdában gazdag Szilvesztert és Boldog Új Évet!

Negatívumok:
-a selkath fejvadász lelőhetett volna ott a végén egy-két őrt, félreértés ne essék tetszett a kinézete, de lehetett volna tökösebb.
-kevés volt az akció, az előző részben még valahogy elnéztem, de itt már hiányzott.

Pozitívumok:
-a két fejvadász, de főleg a kinézetük miatt
-Teckla szimpatikus karakter olyan mint egy tipikus cseléd. :D
-Christo és a többi szenátor.Érdekes, hogy mindegyik szenátor Oraganát tartja az ÉSZ emberének, hozzá képest Padmét le se sz*rják.
-És természetesen a beszéd a végén valami hihetetlen jó.Kicsit megdöbbentő belegondolni, hogy a gyerekek 2 hetente(!!!) fürdenek és nincs világítás se.
Az előző részhez képest volt egy kis visszaesés 89 %.

kav12 2010.12.31. 14:44:12

@Ruppi a medve: Nem az, hogy le se szarják, de páran árulónak tartják. Főleg, ha tudnának arról, hogy szeparatista területen járt, akkor kitiltották volna :P Organa pedig még nem igazán mondta ki a véleményét, így rá hallgatnak. :Đ

Ruppi a medve 2010.12.31. 15:04:43

Múltkor másik fórumon olvastam és rendkívül jó ötletnek tartom, hogy csinálnának egy Ryloth-típusú részt csak a szeparatisták szempontjából.
Olyant mind a Landing Point Rain-szeparatista nézetből.Hús-vér hadsereggel harcolhatnának a klónok.
Ugyebár a Geonosison láttunk már ilyet, a bogarak érdemben besegítettek a droidoknak.
DE.Őket a búbánat se sajnálta amikor Anakin kettévágott vagy 5 darabot és Mundi mester rájuk támadott lángszórókkal.

Ha már bemutatták a szepi szenátust más szemszögből, akkor beiktathatnának egy ilyen részt.
És itt esetlegesen a klónokat is mutathatnák agresszívabb oldalukról :D

PL:
A sorozatos védelmi harcok után a Köztársaság, miután megszavazta 5 millió újabb klón előállítását, támadásba lendül a szakadárok lakta XY bolygó ellen amelynek lakosai nem akarnak újra a korrupt Köztársaság tagjai lenni.
Dooku gróf sereget küld segítségükre, de a lakosok készek szembenézni a köztársasági klónokkal.
Obi Wan Kenobi és Eekar Oki mesterek, Yularen admirális segítségével megkezdik offenzívájukat a bolygót védő szeparatista hajók ellen.............:D

És csinálhatnának egy Ryloth- trilógia szerű dolgot :D
Bocs az OFF miatt.

mpsith 2010.12.31. 15:22:35

Egyet kell értenem ffixerrel, 80%

Gree parancsnok 2010.12.31. 16:28:25

már unom a sok padmés részt.
75%

danityu 2010.12.31. 16:59:55

Ez a rész egy fokkal, de csak eggyel rosszabb volt az előzőnél. Padmé-nak sikerült egy kiváló beszédet összehoznia.
79%

Cody1991 2011.01.02. 23:07:01

9 %-al jobb, mint az assassin?
na menjetek a picsába!

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.01.03. 12:18:41

lehet sokak szerint under, vagy mások szerint over - rated lesz az értékelésem, de én erre max. 78%-ot tudok adni... politikai részek közül az egyik leggyengébb!

Jango Fett 2011.05.20. 21:14:05

Azért ütött benne az is, hogy oda tettek a politikának rendesen. 25%-os kamat és a Köztársaság eladósodása már épp elég minta a mai helyzetekből... (lásd például magyarosrszág államadósságát amit lehetetlen visszafizetni) Jó rész volt tartalmilag és kivitelezésből sem volt rossz. 81%
süti beállítások módosítása