3. évad 11. rész: Pursuit of Peace - sztori leírás

ffixer

Mint az a rész nézése közben megvilágosodott bennem, időrendileg ez a rész is két másik korábbi közé van a "bezsúfolva", tehát ott kezdődik ahol a múltkori Heroes on Both Sides abbamaradt, és körülbelül ott ér véget, ahol a Senate Murders elkezdődött. Tehát a múltkori generátor-robbantás miatt teljes a pánik a Szenátusban, ahol most heves viták zajlanak a háború folytatásának az ügyében. A szenátorok többsége meg van róla győződve, hogy a szakadárok csak azért indítványoztak béketárgyalásokat, hogy ezzel elfedjék a coruscant elleni támadásuk felől a gyanút. Szenátoraink tehát kétszínűségnek, hazugságnak tartják a béketárgyalások igényét a másik fél felől.
Akik eddig is a béke ellen voltak, azok pedig most méginkább küzdenek azért, hogy a Köztársaság deregulálja a bankokat. A kaminoi Burtoni szenátor azt javasolja, hogy a Köztársaság rendeljen további 5 millió klón katonát, az ehhez szükséges tőkét pedig vegye fel kölcsönként a Bankár Klántól.
Padmé felszólal ellene, ő ellene van annak hogy a háborút támogassák, azt mondja inkább a befejezéséért kéne küzdeni, és hogy biztos benne, hogy a szakadárok oldalán is van aki be szeretné fejezni a háborút. Hiába érvel amellett, hogy valószínűleg a generátor megtámadásáért felelős személyek is szándékosan azért vitték véghez a terrorcselekményt, hogy kikényszerítsék a szenátorokból a hadi költségek növelését, a gyűlésen jelenlévő tömeg így is árulónak kiáltja ki Padmé-t, sokan úgy gondolják hogy ezzel a törekvésével a valódi - mögöttes- célja, hogy meggyengítse a Köztársaságot a háborúban.
Természetesen Palpatine-nak is van terve, a gyűlésen azt mondja üzenetet kaptak ellenfelüktől, Dooku gróftól. A gróf holo-képe azt mondja, hogy köztársasági csapatok barbár merényletet vittek véghez a raxusi Bonteri szenátor ellen, aki a békét kezdeményezte. Valójában a Padmé barátja elleni merénylet hátterében Dooku állt, hogy Bonteri szenátor ne tudjon felszólni a coruscanti merénylet ellen.
A gyűlés után a felháborodott Padmé, Organa és Farr szenátor megbeszélik, hogy fellépnek Burtoni-jék javaslata ellen - lévén ez most a legtöbb, amit tehetnek-, és támogatókat keresnek maguknak. Organa tanácsára meghallgatják a Bankár Klán beszámolóját arról, hogy mekkora kamatra is adnának hitelt a Köztársaságnak. Remélik, hogyha rávilágítanak a költség nagyságára - emlékeztetőül: a Köztársaságot már így is a csőd szélére vitte a háború-, akkor sok szenátor felléphet a javaslat ellen.
Mint kiderül, a Bankár Klán 25%-os kamattal adna hitelt, ráadásul ők a szeparatistákat is támogatják, hiszen függetlenek a háborúban. Azt mondják a szeparatisták is milliós számú rohamdroid legyártásának a költéségével keresik fel őket.
Padmé és Organa is egyetért abban, hogyha a Köztársaság felvenné a kölcsönt, olyan válságba kerülne, hogy már CSAK a háborúra tudna költeni, minden más alapszükséglet (oktatás, egészségügy...), ami az utóbbi időkben már így is eléggé rossz volt - teljesen kifizethetetlenné válna.
Organa javaslata, hogy erre kell rávilágítani, és akkor talán más szenátorokat is meggyőzhetnek, hogy utasítsák el a javaslatot.
Azonban a másik fél is munkálkodik, Dooku bérgyilkosokat használ, hogy megfélemlítsen olyan szenátorokat, akik a javaslat ellen vannak.
Farr szenátort is megtámadják az éjszaka leple alatt, össze is verik de nem hal meg (na majd a Senate Murders-ben...), csak eltörik a bal karja.
Padmé meggyőzi Organa szenátort, hogy tartsa ő a javaslat elleni beszédet a következő gyűlésen, mert az ő szava meg tudja győzni a tömegeket, és őt nem is tartják olyan szélsőséségesnek, mint egyesek Padmé-t.
Bail beleegyezik, s amíg felkészül a beszédére, Padmé - és törött kezű bácsikája- meglátogatnak pár olyan szenátort akik még nem döntöttek a törvényjavaslat támogatása, vagy elutasítása mellett.
Egyik ilyen szenátor Christo, akit Padmé és Farr a coruscanti lakásán keresnek fel. Végül abban maradnak, ha Organa szenátor beszéde meggyőzi őt, akkor elképzelhető hogy a javaslat ellen fog szavazni.
Miután elhagyják Christo házát, Farr és Padmé különválnak. A nabooi szenátornő még csak nem is sejti, hogy Dooku két bérgyilkost küldött rá.
Ez a két bérgyilkos rá is támad Padmé-ra egy utcasarkon. A zajokat meghallva két coruscanti rendőrdroid hamarosan megérkezik a helyszínre, a fejvadászok azonban elintézik őket. De ezzel is Padmé nyert annyi időt, hogy nekiállhasson menekülni, mivel a sofőrjét - akivel korábban ide érkezett- nem találja (a bérgyilkosok már korábban elintézték), hirtelen jobb megoldást nem találva elköt egy siklót. Az egyik bérgyilkos azonban utoléri, és kilő egy szigonyt a járműre, így miközben Padmé halad a coruscanti forgalomban, ő szépen ott lóg a háta mögött.
A másik bérgyilkos pedig saját járműjével üldözi Padmé-t. Az üldözésre a droid rendőrség is felfigyel. A fejvadászoknak sikerül meglépniük, Padmé-t viszont bekerítik, és elkapják.
Később a segítője, Teckla gondozásba veszi az úrnője bérgyilkos támadás során szerzett arctáji sebesülését, és miközben beszélgetnek Teckla elmondja Padmé-nak, hogy ő többre tartja őt, mint a legtöbb politikust. Azért, mert Padmé - véleménye szerint- a köztársaság népéhez szól, nem csak a katonai érdekeket veszi figyelembe, hanem a lakosok életkörülményeit. Teckla - a szenátornő kérésére- elmondja Padmé-nak, hogy a háború milyen körülmények átélésére késztet egy átlagembert.
A fejvadászok Organa szenátort is megtámadják, aki épp egy garázsban van, és készül felszálni a siklójára. A fejvadászok után nem sokkal a rendőrség is megjelenik, akik felveszik a harcot a bérgyilkos-páros ellen. Organa leüti az egyiket, és a zűrzavart kihasználva megpróbál a siklójával elmenekülni. Azonban - nem sokkal a járműve elindulása után- az egyik bérgyilkos eltalálja a siklóját, így az nekicsapódik a garázsépület falának, az alderaan-i szenátor pedig megsérül.
Mint később kiderül, az állapota igen csak válságos, a sérüléseitől felállni sem tud, nemhogy beszédet tartani. Így hát nincs mese, Padmé-nak kell megtartani a javaslat elleni beszédet.
A szenátornő azonban tisztában van vele, hogy őt a tömeg szélsőségesnek tartja, hisz már kezdetekkor ellenezte a javaslatot, Teckla viszont megerősíti az önbizalmát, amiért azt mondja, hogy Padmé figyel az emberekre.
Amikor felszólal a gyűlésen, és elmondja a beszédét, részletezi benne, hogy mennyire megnyomorítja a háború az átlagemberek életét - mindezt Teckla családja példáján bemutatva-, ez pedig felnyitja sokak szemét, a beszédet - ami nem csak gyűlésteremben hallható, hanem coruscant más pontjain is közvetítik- tapsvihar követi.
Később egy Palpatine és Mas Amedda közti beszélgetésben, amikor testőre megkérdezi a kancellárt mit kíván tenni Padmé sikere ellen, azt feleli egyelőre hagyja, hogy magától menjenek a dolgok, s majd később avatkozik bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr522550295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása