3. évad 13. rész: Monster - vélemény

ffixer

Érdekes rész ez a Monster, mert az, hogy elnyeri-e a néző tetszését, nagyban függ attól is, hogy az hogy áll hozzá. Aki arra számít, hogy nyaktörő tempóban folytatódik a múltkor abbamaradt cselekmény, arra hogy hatalmas előrelépések lesznek a sztoriban...nos... annak vagy csalódás lesz a rész, vagy csak időközben átértékeli a dolgokat.

Bevallom én az utóbbi tábor létszámát erősítem, hiszen hamar rá kellett jönnöm, hogy a Monster nem más, mint Savage Opress beköszöntő része. Itt minden csak róla szól. Csak annyira, és csak olyan tempóban vitték előre a cselekményt, amennyire azt feltétlenül szükséges volt annak érdekében, hogy bemutassák az új (anti)hőst.

Ezen kívül viszont minden más háttérbe lett szorítva, amire a múltkori rész után a néző jogosan számíthatott volna: Dooku és Ventress konfliktusáról, Anakin és Obi-Wan, vagy akármilyen köztársasági szál bevonása a történetbe hiányzik... azaz, hogy hiányozhatna, de ha a néző veszi a lapot, és kapcsol, akkor mégsem fog hiányozni.

Tehát tény, hogy parlagon hagyták a cselekmény szálainak jelentős részét, de nincs miért haragudni rájuk; mindezt azért tették csak, hogy helyet "szorítsanak" Savage-nak. Erre pedig lehetetlen is bármiféle panaszt találni: Amilyen jól új szereplőt be lehet mutatni, úgy Savage-ot be is mutatták ebben a részben, mégha ennek "ára" is volt...

De gondoljunk csak bele, mi lett volna ha más szálakra is hangsúlyt fektetnek emellett... Talán - ha emellett döntöttek volna- az új szereplő akkor elsikkadt volna, nem lett volna idő részletezni a személyiségét, az érzelmi kötődéseit (ami kimerült a testvéri szeretetben, viszont ezt is nagyon jól bemutatták, illetve a későbbiekben viszályára fordították), stb...

A zenékkel és a helyszínnel megint csak maradéktalanul elégedett lehet bárki, a dathomiri férfi harcosok falujának a megvalósítása abszolút lenyűgöző, a párbajok közbeni zenék pedig az átlagosnál epikusabbak, ezzel a hangulatot is az átlagosnál komolyabbra, fennköltebbre fordítják.

A szereplőkről nincs már mit mondanom, hiszen ez egy "egy-karakter központú" rész, érthető tehát, hogy Savage volt a középpontban, és mellette mindenki más (talán Ventress az egyetlen kivétel) jócskán háttérbe szorult, de ez egy ilyen résznél így van rendjén.

Talán az elején a Dooku-val való beszélgetést kissé elnyújtották, azt sem igazán értettem miért kereste fel a gróf személyesen az éjnővéreket, egyszerűbb lett volna egy holo-beszélgetést lezavarni, hiszen Tyrannus később még csak nem is maradt ott a bolygón, hanem utána egyből hazarepült...

Az is jó pont, hogy a komolyabb hangulat mellett a harcok is egy kicsit durvábbak lettek, Ventress kivégzéseinél (aminek a választéka igen csak széles volt) már csak az átalakult Savage mozdulatai voltak durvábbak. Arról persze lehetne vitatkozni, mennyire reális, hogy a pengéjének a csapásaitól úgy hullanak minden irányban a klónok, mint a legyek, de talán mindegy is... lényeg, hogy látványos :)

Hát mit is mondhatnék így a végére... Nem is a cselekmény, és nem is a sztori NAGY MEGTESTESÍTŐJE volt ez a rész, bárki aki erre számított szerintem vagy csalódásként élte meg ezt a részt, vagy hozzám hasonlóan - miközben nézte- átformálódtak az elvárásai, rájött hogy ez CSAK IS Savage-ról szól, emellett ráadásul még a hangulat sem fél átmenni az átlagosnál százszor komorabbra, és a kivégzésekkel/harcokkal sem szerénykedtek a készítők, legyen szó akár azoknak a mennyiségéről, vagy épp a durvaságukról.

Tehát csak is elvárás-függő, hogy kinek mennyire tetszik (jó, persze... ez valamilyen mértékben mindegyik részre igaz) ez a rész. Szerintem mindent összevetve azért nincs olyan jó, mint a - történetében és cselekményében is sokkal erősebb- múltkori epizód, de ha az alkotóknak tisztán az volt a céljuk, hogy bemutassák Savage-ot, akkor valóban REMEK munkát végeztek.

Szerintem: 88%
Szerintetek: 93%

 


Get Your Own Quiz!, More Quizzes

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr802605159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ruppi a medve 2011.01.22. 16:04:43

Megvan az új kedvenc részem :D
98%

Negatívumok:
-Ventress új ruhája, nagyon nem vagyok vele kibékülve, főleg az a kapucni....
-a csata a végén elkapkodott volt

Pozitívumok:
-a zabrak falu, valami hihetetlen Spartacus feelingje volt, a kiképzéssel együtt :D
-a zabrak harcosok, a próbák
-Halsey és Knox, a klónokkal együtt
-és szinte minden más :D

zilllosarkany 2011.01.22. 16:04:45

A több mint 3 hónapja várt Savage Opresst láthattuk.Nekem az a rész nagyon bejött.

Pozitívumok:
-a Devaroni csata:irtó jó lett, az ahogy kinyírja azt a két jedit, meg hogy kaszabolja a klónokat és droidokat
-Savage jeleneteiben ez a középkori zene nagyon illik hozzá
-a próbák, nagyon jók lettek és durvák
-az éjfivér falu

Negatívumok:
-elhúzták a próbákat, s a csat túl rövid lett
-egy klónt miért hívnak úgy, hogy Trauma???

Sztem ez egy nagyon jól sikerült rész lett, pár apróságot kivéve...
Én, mivel, nem is tudom miért, elfogult vagyok Savage- al, 99%- ot adok.

Captain Bly 2011.01.22. 16:16:56

Sztem nagyon jó volt, nekem ez volt a kedvenc részem:99%

Ravasztigris 2011.01.22. 17:47:29

Rohadt jó rész volt, nagyon darkos, nagyon harcos, nagyon Savage Opress... Ventress próbái brutálisak, úgy is mint a fegyvere a második próbában... Douku jó, Talzin anya király, és ismét csak Opress, a Terminátor. 97%

Gree parancsnok 2011.01.22. 18:14:46

ötletes, bár kellemtelen csalódás volt. az alapsztori jó, de ami sokat levisz az a csata. egy nagyon jó csatát hamarkodtak el. épp eért csak 84 %-ot adok

danityu 2011.01.22. 18:21:51

Ez a rész nem annyira jött be mint az előző. De még így is elég jó volt a mércém szerint. 89%

Ki-Adi-Mundi 2011.01.22. 18:47:47

jó rész volt de nem a legjobb... kár hogy ien későn van az értékelés (1 héttel) mert minden érvemet elfelejtettem 88%

bottaster 2011.01.22. 21:14:11

szerintem is jó rész volt és itt : www.hosszupuskasub.com/ már van fent felirat is
erre adok egy 95%-t

bottaster 2011.01.22. 21:15:38

bocsi az a link 14-részre vonatkozik

kav12 2011.01.22. 21:42:12

Szerintem irtó király rész volt, és kicsivel rosszabbat adok, mint az előzőre (ami 97%). Ez 92% szerintem, mert megint túl zsúfolták, és a végén a csata tényleg rövid volt, de még az egész rész a kiképzésen kívül (habár az is néha, de csak az előzmények, következmények, és a köztes részek voltak összecsapva). De amúgy remek rész volt.

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.01.23. 10:52:14

nagyon nem fogok ömlengeni erről a részről mert akkor mit mondanék a következőre... egyszerűen egy nagyszerű rész volt, savage karaktere hozza amit vártunk tőle és akcióban sincs hiány
94%
süti beállítások módosítása