Death Trap szinkronos benyomások

ffixer

A Death Trap egy elég átlagos rész volt, és a szinkronra is pontosan ugyanezt tudom mondani, átlagos. Nem volt se kiemelkedően rossz, se kiemelkedően jó szinkronhang, teljesen átlagos volt minden. Boba hangja...hát nemtom ugyanaz volt-e mint a Klónok Támadása-ban, de ettől függetlenül teljesen jó volt, illett hozzá 100%-osan. Ami még pozitív csalódás volt az a többi kadét hangja. Benne volt a pakliban, hogy majd ilyen vinnyogó óvodás hangjuk lesz, de szerencsére nem így volt, és teljesen tűrhető volt mindegyik, a kadétos-beszélgetős részek így nem voltak kínosak.
Anakin-ról és Windu-ról már felesleges mit mondanom, megint írhatnám hogy hozták a formájukat, de ez már annyira unalmas, hogy inkább csak azt mondom: olyan, mint amilyenre mindig is számít az ember. Killian-ra sem érdemes sok szót pocsékolni, jó volt azt kész, semmi kiemelkedő.
Aurra-nal viszont álljunk meg egy kicsit: Ő fontos szereplő lesz a további két részben is, így fontos, hogy mennyire jó a hangja. Körülbelül az a kategória, ami Bane. Azaz egész jó, de azért az eredeti színvonalát mégsem éri el. Hiába, az eredeti olyan jól passzolt hozzá, hogy szinte lehetetlen is lenne jobbat találni. De azért így sem kell szomorkodni, a magyar szinkron még így is messze van a rossztól.
Na szóval igen, így ennyi. A szinkron nem ront semmit, de nem is emel az eredeti epizód fényén. Talán 1-2 klónra lehetne azt mondani, hogy nem volt olyan jó a hangja, itt most főleg az ágyú kezelőre gondolok, még az epizód elejéről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr832247011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2010.08.25. 16:10:25

Szia ! Remélem a következő részekre lecserélik Aurra hangját , mert én szerintem eggyáltalán nem illik hozzá . Túlságosan mély , Egy közepes hang kéne hozzá , ami csak akkor mély , ha kiabál . Nem tom találnak - e olyat ? Remélem ! Boba hangja szerintem is jó volt , és a kis klónoké is tetszett . Kilian hangja szerintem nagyon passzolt hozzá ellentétben Aurrájéval . Könyörgöm cseréljék le mert , ha elrontják az utolsó rész ( ami a kedvenc részm az évadban ) akkor én rosszul leszek !

clons 2010.08.25. 17:22:01

@argu fisto: fogadni merek hogy nem lesz Aurra hagja más a kövi rész ben söt a kövi évadban sem lesz más.

kriso08 2010.08.26. 17:13:50

Ffixer,elég csak anyyit hogy:Anakin és Windu hanja ugyanaz.

barkó 2010.08.28. 10:16:25

Szerintem Boba hangja nem volt túl jó. Egyébként az összes klónnak ugyanolyan frizurát és hangot kellett volna csinálni az egész sorozatban. Láttatok olyan klónt a filmben akinek nem szabvány szerint van a haja? Na mindegy.

kav12 2010.08.28. 19:25:09

@barkó: A filmben csak Cody-t láttuk sisak nélkül (régen láttam :Đ), aki nem Kamino-n van. Az epII-ben meg még a Kamino-n vannak, és ott nincs lehetőség haj-megváltoztatásra, ugyanis a klónok ettől különböznek/akarnak különbözni a többi klóntól, hogy egyediek: általában csak a hajukat változtatják meg :Đ A hang meg olyan unalmas lett volna, és szerintem így jobb is, hogy külön hangjuk van. Bár az kicsit fura volt (de jó :Đ), amikor Boba a generátor-teremben van, és ott két ugyanolyan hangú klón beszél egymással, amikor hívja a kísérőjét Bobának az a klón. Tehát ott érződött xĐ A filmben meg alig szólalnak meg... Cody, Jango Fett, és még pár katona szólal meg csak...

barkó 2010.08.28. 22:10:07

@kav12: Öhm, már nem azért, de a klónnak NEM SZABADNA különlegesnek lennie. Mert akkor selejtes. Minden egyes klónnak ugyanaz az agya, meg mindene tehát nem különbözhetne a másiktól. Csak ha selejtes. Tehát Boba az egyetlen aki különbözhet a többi klóntól, mert ô nem kapta a kiképzést és nem alakították át a képességeit. Amellett Boba nem Jango fia, miért olyan nehéz ezt megértenie Bobának is?! Boba minden értelemben Jango.

Sulfa 2010.08.28. 22:12:25

@barkó: Hát lehet az, hoy Jango nem Boba apja, lehet az, hoy boba úgy gondolja, hogy ez máshogy van, lehet, hogy a klónok haja és hangja más-más, de ezek mind nagy szarvashibák.

kav12 2010.08.29. 11:02:32

@Bossk: ezek nem hibák, hanem szerintem (még egyszer mondom: szerintem) jók, mert milyen unalmas lenne, ha mindenkinek ugyanaz lenne a hangja... ha valaki akkor szólal meg, amikor komlinkbe beszél, vagy épp a kamera nem mutatja, akkor Codyt sem lehetne megkülönböztetni Rextől... meg ilyenek. @barkó: Boba úgy tudja, hogy ő Jango fia, nem klónja, mivel Jango a fiaként tekintett rá, és megkérte a kaminoiakat, hogy ők se mondják el Bobának az igazságot... tehát szerintem csak fejvadászként (felnőttként) tudja meg, hogy klón, amikor szembesül a klónok betegségével... vagy mijével, mivel nem tudom részletesebben xĐ Az meg lehet, hogy minden értelemben Jango, hogyha a fia is lenne, mivel nagyon hasonlít rá, stb.... a frizurát meg már elmondtam: mindenki arról akarja megkülönböztetni, de amúgy eredetileg természetesen ugyanolyan a haja mindenkinek, csak valaki kopaszra nyírja, valaki befesti, meg ilyenek, de ezt Kaminon nem lehet beszerezni...

Ariza (törölt) 2010.08.29. 12:06:16

@kav12: Nah már csak hogy egy kis vita is legyen ezen az oldalon:P. Sztem ha egyszer valaki klón akk az pont hogy azt jelenti, hogy mindenben ugyan olyan mint a mintaegyed és a többi klón akit arról a mintáról klónoztak mint őt. Ebbe beletartozik, hogy ugyanolyan magas, ugyanannyi a súlya, a lábmérete, a ......-mérete, a szemeszine, a haja és a hangja is!!! Mert ien alapon a drodidokat is meglehetne csinálni külön karkaterekre. És a klónok majdnem oanok mint a droidok csak kicsit nagyobb önálláság jellemzi őket harc közben(nem a való életben, hanem hogy csata közben jobb döntéseket tudnak hozni mint a droidok). A klónokat meg a sorozatszámukról lehet megkülönböztetni(így van ez a rendőrségen mikor teljes kevlárba mennek akk is azér kell az azonosító hogy utána megtudják hogy ki mit csinált mer nemlátszik az arca). Jah és Rexet meg Codyt legegyszerübben sztem a páncélja alapján lehet megkülönböztetni, többi klónt meg a száma alapján aztán jónapot. A filmekbe se láttunk ieneket ez is bizonyítja hogy nem Filoniék szarták a Star Warsot(mint azt naon sokan hiszik akik csak a CW-t nézik és itt nem rád céloztam).
@Bossk: Jango nem az apja Bobának hanem az idősebb másolata, tehát Boba is igy fog kinézni 30év mulva....

Captain Korbel 2010.08.29. 14:31:01

Igazság szerint csak a magyar szinkronban különbözik annyira a klónok hangja. Angolul max a hanglejtés és hangszín más egy kicsit, mivel ugyanaz a hangjuk.

barkó 2010.08.29. 14:35:16

@kav12: Boba nem fog a klónok semmilyen betegségében részesülni, mivel egy nyers klón, tehát nem vetették alá átalakításnak, nem esett át fejlôdésgyorsításon és (elvileg) nem küldték ki 10 évesen a frontra. Amellett a klónok attól klónok, hogy egy srófra jár az agyuk, ugyanúgy néznek ki, stb. Ha valamelyik klónnak másmilyen a haja, akkor az vagy gyári hibás vagy lepörkölték a haját bevetés alatt. Ha a hangja másmilyen akkor az vagy nem igazi klón vagy átoperáltatta a hangszálait :D
@Bossk: Ja ezek rohadt nagy hibák. Mint az, hogy Artu egy 80 kg-s emberrel a hátán repked egy béna ôskövület körül.
@Ariza: Hát ja, teljesen igazam van.

Sulfa 2010.08.29. 18:35:11

@kav12: Az lehet, hogy unalmas lenne a klónok hangja, de a páncélokról néhányat meg lehet különböztetni. De nem is ez a fontos: Attól még, hogy unalmas lenne, attól még ezek k****a nagy hibák.
@Ariza: Én most nem azt mondtam, hogy nem az apja hanem úgy gondoltam, hogy felsorolom azokat az igaz tényeket, azért, hogy kiemeljem a mondanivalómat!
@barkó: Ja az is nagy hiba!
süti beállítások módosítása